שיינים

superstar78

New member
שיינים

יש לי ילדה בת חודש. אפשר לצחצח לה שיניים , זאת אומרת חניכים? ואם בכלל זה עוזר... אני אמא צעירה אולי השאלה מתומתמת בעיניכם......

צימעס

New member
אין צורך.

טיפול בשיניים הוא מרגע ייציאת השן הראשונה. נדמה לי שיש פורום מומחה של רפות שיניים (בתפוז, בקהילות איכילוב). כ"כ יש פורומים "להיות הורים" ו "הורים לתינוקות" שמתאימים יותר לשאלות כאלה.

1. הרגל 2. עיסוי חניכיים

יש בסופרפארם, אגב, מברשת מיוחדת לתינוקות בלי שיניים (כזו שנראית כמו ראש עיסוי ממוזער, עם ראשי גומי עגולים קטנים). אגב - זה שהיא אמרה, זה לא אומר שהייתי אם השנה ועמדתי בזה....במקרה הגעתי אליה עם עומר כשרעות בת הכמה שבועות על הידיים ואז קבלתי "הרצאה" בנדון.

ושכחתי - נקיון כללי כמובן

לגבי מה שכתבה DIEL - השימוש שהומלץ לי היה עם חיתול בד או גזה, שהם מחוספסים קצת ומסייעים לכן גם לניקוי, גם לעיסוי וגם לנקיון

DIEL

New member
מה שמאוד חשוב בגיל הזה

לנקות לה את החניכיים עם מטלית רטובה, אפילו לגרד את שאריות החלב שנשארו לה על הלשון על מנת למנוע פיטריה , או לא עלנו "הפה והתלפיים" בטיפל חלב יכולים לתת לך הסבר מוחשי אייך לעשות את זה

תּמר

New member
הפה והטלפיים

רופא אמר לי שאין כזאת מחלה לבני אדם. בד"כ הכוונה להרפס. מכיוון שמדובר בוירוס, המחלה לא מתפתחת מעצמה ומשאריות חלב וכדומה, אלא מהדבקה ע"י אדם חולה (לדוגמה - אמא שיש לה הרפס על השפה). לכן לא נראה לי שניקיון יעזור נגד זה. ואם האם חולה ולא מנקה היטב את הידיים לפני הטיפול בתינוק - זה עלול להדביק את הילד. לכן חשוב להזהר. בנוגע להרפס - ההדבקה הראשונה מביאה למחלה בצורתה הקשה (פצעים בפה וסביבותיו, קושי לאכול ולבלוע וכו'), ואח"כ הוירוס שוכן דרך קבע בגוף. חשיפה נוספת לא תמיד מדביקה, וגם אם כן - מופיע בד"כ רק פצע על השפה. הוירוס מתעורר הרבה פעמים בזמן לחץ וכדומה, וגם אז, מדובר בד"כ בפצע אחד על השפה (שיכול להדביק). בעניין ציחצוח שיניים, אני שמעתי שמספיק אפילו לעבור עם האצבע על החניכיים (לא שמעתי שצריך לעשות זאת בגיל כזה צעיר). ברור שהיד צריכה להיות נקיה ורחוצה.

DIEL

New member
תבדקי עם עוד רופא

הבת שלי קיבלה הפה והטלפיים לפני כחצי שנה, לא הרפס!!! פה והטלפיים,, הייתי אצל מספר רופאים וגם בבית חולים, וזו הייתה ההבחנה של כולם. הילדה לא יכלה לשתות, לאכול, כאב לה אפילו לבכות מחזה שאני לא מאחלת לאף אמא לראות על הבן/בת שלה. לאחי היה את זה בגיל חודשים בגלל שהחלב נרקב והחמיץ על הלשון כך אמרו הרופאים, בקיצור מנסיון של שנים חשוב לנקות לתינוק את הפה כולל לשון וחך במטלית לחה. אם זה לא יועיל כמו שאת אומרת , זה בטח לא יזיק

תּמר

New member
זה קטע סמנטי

משום מה מקובל (גם ע"י רופאים) לקרוא להרפס בפה מחלת הפה והטלפיים, אע"פ שהמחלה המקורית היא מחלה קלה בבני אדם (ולא בבקר
). גם אמא שלי סיפרה לי על המחלה הנוראית הזאת, וכנראה מדובר בהרפס. התאור שלך מתאים לזה מאוד (ואני עברתי את זה עם הילדים שלי - סיוט שאני לא מאחלת לאף ילד ואמא).

nubi

New member
פה וטלפיים קיימת מאוד אצל

בני אדם (היה לי בעצמי). היא נגרמת ע"י וירוס שנקרא קוקסאקי. הרופא שאמר לך את זה, סליחה, אידיוט. לגבי הרפס-ההדבקה הראשונית בילדים היא בדר"כ סוערת: פצעים וכיבים בכל הפה, חום גבוה ונפיחות של החניכיים. מי שמאבחן את המחלות הללו הוא רופא שיניים מומחה לרפואת הפה, כירורג פה ולסת או כל רופא שיניים טוב אחר (רוב רופאי השיניים מתחמקים מזה כי הם פשוט לא זוכרים את מה שלמדו בביה"ס לרפואה על חלל הפה). לאחר ההדבקה הראשונית, לפעמים מופיע אותו הרפס על השפתיים שאנחנו מכירים. במבוגרים, לפעמים ההדבקה הראשונית היא כמו אצל ילדים ולפעמים רק נגע על השפתיים. בכל מקרה, גם הרפס וגם פה וטלפיים זה לא כיף. אגב, יש עוד עשרות וירוסים ש"מתלבשים" על חלל הפה...

רניה

New member
דיאל,אני חושבת שאת טועה

סליחה,אבל נשמע לי שהטיפול שאת מציעה (גירוד הלשון וניקוי החניכיים) מסוכן. לי טיפול כזה נשמע כמו משהו שיכול להדביק אותם במחלות. לא קיבלתי כל המלצה כזו מעולם. בנוסף אזור הפה של ילדים קטנטנים הוא מאד רגיש ויש לנהוג בו בעדינות מירבית. מניסיוני ומניסיון חברות רבות לא שמעתי על המלצה כזו, ובוודאי שלא בגיל כה צעיר. אף אחד מהילדים לא עבר ניקוי כזה, ואף אחד מהם לא לקה בשום מחלה. בקשר למה שהרופאים אמרו על אחיך,אני מניחה שמדובר בידע של לפני 20 שנה לפחות.לא ממש אקטואלי. לדעתי לא צריך לגעת בהם עד השן הראשונה.לא לניקוי ולא לעיסוי ולא כלום

DIEL

New member
מפתיעה אותי,

כי בכל טיפת-חלב שהייתי אמרו לי את אותו הדבר, גם רופאת הילדים שהייתי. אגב, הבת שלי לא נפצעה בעקבות הניקוי וגם לא לקתה במחלה כלשהי אבל אני באמת חושבת שזה חשוב במיוחד לתינוקות שיונקים או אוכלים רק תחליפי חלב אם. ושתרם שותים מים. אני מציעה לכלכן לשאול בטיפת חלב, קשה לי להאמין שנותנים את ההנחיה הזו רק בשלוש טיפות חלב שאני ביקרתי.

רניה

New member
עדיף לשאול רופא

מניסיוני (ומהרבה דברים שקראתי ברשת), רבות מאחיות טיפת חלב לא מעודכנות, ונותנות עצות שגויות. גם רופא עלול לטעות,אבל צריך למצוא מישהו שסומכים עליו ושמעודכן. בנוסף, שאלה כמו זו אפשר פשוט לשאול דרך האינטרנט באחד הפורומים של רפואת ילדים. רוב הרופאים שעונים באינטרנט מעודכנים. (ואגב,דיאל,גם אני מאד הופתעתי ממה שכתבת,ולכן היה לי חשוב לענות). רק בריאות

לפי רופא הילדים שלנו

שהוא גם רופא התפתחותי וכל המעקב נעשה אצלו (אין טיפת חלב) - צריך לצחצח מצאת השן הראשונה. לא שמעתי מעולם על צורך בצחצוח לפני שיש שיניים.

לגבי טיפת חלב - מסכימה איתך

אלא שדיאל צודקת - ושמעתי את אותם דברים בדיוק מרופאת שיניים מעודכנת להפליא (לא עשיתי את זה כי זה ניג'וס לא קטן).

מסוכן??? זו ההמלצה הרשמית

וגם אם היא לא ממש נחמדה לנו כאמהות, קצת נסחפת בלקרוא לזה מסוכן....לא ?

רניה

New member
ליליה, המלצה רישמית של מי?

1. ראיתי שאת הזכרת שיפשוף חניכיים. דיאל דיברה גם על גרוד של הלשון אחרי כל ארוחה. אלו שני דברים שונים. 2. המלצה רישמית של מי? משרד הבריאות? איפה זה מופיע? אני מעולם לא שמעתי על זה, ואני מתמצאת בתחום. 3. למה זה מסוכן? - כי לפי שיטת דיאל,צריך להכניס להם לפה חיתול רטוב, ולגרד את הלשון. ואנחנו מדברים על תינוק בן יומו. סמרטוט רטוב - מים, יד של הורה וחתיכת בד בתוך הפה של תינוק. זה סיכון לזיהום או הדבקה במחלה. אפשר גם לחטוף פטריה. אם מדובר על ניקוי לאחר כל ארוחה זה יכול להגיע לכמה וכמה פעמים ביום - מגדיל את הסיכון. גירוד הלשון + התעסקות עם החניכיים עלול לגרום לפצע בפה. 4. אזור הפה בגיל זה רגיש מאד. זה המרכז התחושתי שלהם וכל הנושא של האוכל שהוא עיקר העונג בגיל זה מתרכז שם. להתחיל לדחוף להם אצבעות וסמרטוטים לא נראה לי כמו רעיון טוב. בנוסף,לא נראה לי שתינוק ישמח לפתוח את פיו בשביל זה. לא מניסיוני לפחות. אז מה עושים? פותחים בכוח? לסיכום הנושא אני אשאל באחד הפורומים ברשת ואקשר לכאן תשובה.

למעלה