שיינים

אתגרתן אותי...אז רגע לפני הצחצוח:

טקסט מאתר רופאי השיניים: 1)ד"ר ברטינה רוזנווסר מסבירה: מומלץ לצחצח שיניים לילד ככל שיותר מוקדם כך יותר טוב!! מהלידה ועד בקיעתן של שיני חלב אחוריות מומלץ השימוש בגזה בתוספת מעט (קמצוץ) משחת שיניים. עם בקיעת שיני חלב אחוריות,שבהן ישנם חריצים,כדאי להציג לילד את מברשת השיניים. כמו כן חובה השימוש במשחת שיניים. לא שמים הרבה משחת שיניים בגלל שיש נטיה לילדים עד גיל 3 לבלוע חלק מן המשחה ואין אנו רוצים זאת מחשש ליתר פלואור בגופם. 2) הסבר כללי: השכבה החיצונית של פני שטח השיניים מכוסות בשכבה דקה שאליה נדבקים חיידקים שבדרך כלל נמצאים בפה.מעטה זה של השן בצירוף עם חיידקים נקרא רובד חיידקי או Plaque. הרובד נראה כמעטה לבן הנמצא בדרך כלל באיזור החיבור בין צווארי השיניים ושולי החניכיים,וניתן לזהותו על ידי צבענים שונים (REDCOTE® של חברת Buttler ) חיידקי רובד זה, הופכים תוצרי סוכר מהמזון שאוכלים לחומצות פשוטות שמחלחלות לעיתן דרך שכבת הרובד אל זגוגית השן. כך ,מתחיל פרוק איטי של פני השטח, התפוררות הזגוגית ואחריו השינן (דנטין) – "חור" או מה שנקרא עששת השיניים או Dental caries . תהליך יצירת העששת במבוגרים ,לא קורה במהירות אלא זהו תהליך איטי של חודשים ואף שנים. בילדים ובנוער,התהליך יכול לקבל תאוצה ומצב של הרס שיניים כללי ,נפוץ בעיקר בקרב אוכלוסיות אילו. בין הארוחות ,הרוק משחק תפקיד מכריע בניטרול החומצות שנוצרות מפירוק המזון.בעזרת חומרים בסיסיים מצליח הרוק לעצור את המשך פירוק פני שטח השיניים עד ליצירת חומצות חדשות. לפיכך,אם אוכלים בצורה לא סדירה,לעיתים תכופות ואוכל המכיל סוכרים ולא מקפידים על היגיינת הפה בצורה טובה, יש לצפות להתפתחות עששת השיניים.

איפה התשובה?

הגברים בוכים בלילה, משערת שנמתים לבוקר

צימעס

New member
יש תשובה.

הדוקטור אומר - מהאוכל (חלב אם, תמ"ל, ובעיקר אוכל שעבר התססה).

justmom

New member
לעניין החיידקים...

א. בקישור הזה את יכולה למצוtא הסבר מפורט למנגנון העברת חיידקי העששת מפי האם לתינוק. הרופא אכן גבר (nobody's perfect) אבל הוא מציין שההעברה יכולה להתבצע גם מפי "המטפל העיקרי בתינוק". מקווה שזה יניח את דעתך. ב. כאן אני מצרפת לך קישור לסיכום שלי להרצאה שנתן דר' אייל בוצר, מנהל מרפאת השיניים לילד באיכילוב, לקורס יועצות הנקה, עם הסברים על נהלי השמירה על היגיינת הפה אצל ילדים (אכן, צחצוח משן ראשונה). ג. בהרצאה ציין דר' בוצר ששיני תינוקות רגישות במיוחד לעששת משום שאחרי הבקיעה השכבה המצפה אותן עדיין פורוטית (porous - נקבובית) ופגיעה במיוחד לשילוב של שיירי חלב ומזון וחיידקי עששת.

גם אני מכירה כמה ילדים כאלה

שעברו טיפולי שיניים רציניים בגילאים מאוד צעירים. אבל אלה היו ילדים עם "רקבון בקבוק" - כאלה שישנו עם בקבוק מלא חלב או מיץ, שישב ותסס להם בפה כל היום וכל הלילה. עצוב נורא... לגבי חיידקים שעוברים בהנקה - גם בעיניי זה תמוה, אבל באמת שאין לי מושג ואולי זה נכון. כל הדברים שתיארת נכונים (מודה ומתוודה - אני מנקה את המוצץ בפה שלי... אולי "מנקה" אינו המושג הנכון?).

אבל ליליה, זה באמת נכון

מקור החיידקים הוא לא רק מן האמא אלא מכל הסובבים את התינוק. וכן, אמא מנשקת את התינוק על הפנים שלו... כולל הפה (או שמא רק אני?). אצל כולנו החיידקים מעופפים מהאחד לשני. לא רק אצל תינוקות. גם אני יודעת (ממה שקראתי ומהרופא של מאיה ורופאת השיניים שלי) שמסיבה זו חשוב במיוחד לשמור על היגיינת הפה שלנו. יש בפורום אחר מישהי שהיא רופאת שיניים, אולי אזמין אותה לכאן.

צימעס

New member
אני לא יודעת מה אתך

אבל בתי התינוקת אוכלת לי את האף, הפה, הסנטר, הלחיים... וגם אני לה.
הפיות שלנו בהחלט נפגשים.

גם אני אוכלת ילדים ידועה ../images/Emo13.gif

ובכל זאת מטילה ספק בסברה המפוקפקת בעיני שחיידקי עששת מגיעם מהאם.

צימעס

New member
בואי נגיד ככה...

אצלינו בבית, אין לי ספק שאמא אוכלת יותר מאבא, ולו רק כי בתי יונקת, ועל כן בגיל חצי שנה קשורה לאמא יותר מלאבא (היה כתוב בעתון
)

nubi

New member
../images/Emo3.gifקראו לי, אז באתי...

לגבי ציחצוח: מתחילים לצחצח שיניים עם בקיעת השן הראשונה. ללא שיניים, אין לזה משמעות. לגבי חיידקים- אין בחלב אם שום חיידקים. החיידק הראשון נכנס לפה עם בקיעת השן הראשונה, ובדר"כ הוא בדיוק מאותו זן שיש לאמא (גנטיקה? נשיקות על הפה?). חלב אם, הוא קטלני לשיניים. לכן, מומלץ מאוד להקפיד על ציחצוח השיניים אחרי ההנקה. הסיבה: תכולת הלקטוז בחלב האם מאוד גבוהה. לגבי טיפולי שיניים- אני בדיוק חוזרת מהעבודה, שם אני רואה טרגדיות בלי סוף. חשוב להקפיד על הרגלי היגיינת פה כבר מגיל קטן. לא חייבים בקבוק שיהיו קטסטרופות בפה, אבל הוא בהחלט תורם. אפשר היום לטפל בהרדמה כללית, עם גז צחוק ועם תרופות מטשטשות-הכל לפי שיקול הרופא (שיניים) המטפל. מקווה שעזרתי! ותשובה לשאלה-בגיל חודש אין מה לצחצח...

nubi

New member
תוספות...

לגבי החיידקים של העששת-לכל האמהות, אל תקחו את זה אישית
. בדקו את החיידקים מבחינת DNA ובאמת מצאו שהם זהים לאמא. זה לא משהו רע בכלל. בפה יש שיווי משקל בין חיידקים שונים (יש אלפי זנים), ווירוסים ופיטריות. כל עוד שומרים על היגיינת פה, הכל בסדר ושום דבר לא קורה. לגבי מערכת העיכול-התינוק יוצא מהרחם כשהוא סטרילי. את החיידקים הראשונים הוא רוכש מחלב האם. גם חלב האם הוא סטרילי, אבל במעי הוא משמש מצע לגדילתם של החיידקים. אלו חיידקים שמאוד נחוצים לנו-הם אחראים על ייצור ויטמין K (בגלל זה נותנים את הויטמין בבי"ח כי עדיין אין מי שייצר אותו), הם בונים נוגדנים ובקיצור-חיוניים.

רניה

New member
צחצחו שיניים ולא לשונות

שימו לב! כל הדיון פה נסב על נושא השיניים! למעט דיאל אף אחת לא פגשה את נושא צחצוח הלשון באופן אישי. דיאל, אני בטוחה שזה מה שאמרו לך,אבל כולן כאן פגשו רופאות,אחיות טיפת חלב, יועצות הנקה וכו'.. ולא שמעו מהן על צחצוח הלשון. נשמע לי כמו עצה אנכרוניסטית שעבר זמנה ואחיות טיפת חלב שלך לא טרחו להתעדכן,וחבל. למה חשוב לי להדגיש את זה? כי אמא מתחילה שתכנס לשרשור זה עלולה להתבלבל ולחשוב שכן צריך לגעת בלשון. ולא צריך. שלא יתחיל טרנד חדש בארץ של צחצוח לשון. בעניין הקישורים של ליליה מארה"ב - גם שם היא מספרת על הסתייגויות:זה פוגע בבלוטות טעם, אנזימים ומה לא.. בקיצור - מזיק.

nubi

New member
../images/Emo6.gif דווקא מאוד מומלץ לצחצח

את הלשון. לא לתינוקות אבל בהחלט עם בקיעת השיניים הראשונות. הלשון מהווה מקור לפיטריות, ווירוסים וחיידקים. יש מברשת מיוחדת לציחצוח הלשון ואין לזה שום השפעה על הטעם. אנשים עם תותבות, אגב, חייבים לצחצח את הלשון...

למעלה