שיטת רכיבה נוספת

תםטםOHIO

New member
כאן נמחקו הודעות,

הסליחה עם כל המשתתפים שהקדישו מזמנם להגיב להודעות הפוגעות של משתמש שנחסם כל טוב לכולם

תםטםOHIO

New member
רק לידיעתך,

כאשר אני מסתמכת על ציטוט או קריאה ממקור מסוים באינטרנט או בספר, אני מביאה דבר בשם אומרו תמיד. אני בהחלט מעודדת תלמידים ואנשי סוסים להתבונן ולהגיע להבנות ולמסקנות שלהם גם בעצמם, ביחד עם ראש פתוח ומקורות אחרים ללמוד מהם. כך שאלא אם כן ציטטתי או ציינתי מקור בהודעתי, הודעתי נכתבת על סמך נסיוני בעולם והידע שלי. הביקורת שלך על ישראליות לא ממש רלוונטית לנושא הדיון או לפורום. ישראלים רבים (ואני בינהם) רכבו מסביב לעולם והתמקצעו גם בחו"ל. אמנם תרבות הסוסים שלנו צעירה ביחס למדינות אחרות, אולם אני מאמינה במוטיבציה הגבוהה של הרוכבים הישראלים, ומחזיקה כל הזמן אצבעות (הרבה יותר מכמה שיש לסימפסון ביד) לשלומם ולהצלחתם האישית של אלו שמתאמצים בחו"ל כרגע (תנו סימן!) ולאלו שהביאו איתם בחזרה לארץ אהבה חזקה למקצוע ולדיוק שבו.

housty

New member
ביקשת סימן...קיבלת...!

אז אני מהקטגורייה של מתאמצים עכשיו בחו"ל...האמת, אני לא ממש מתאמצת כרגע, יותר מחכה לשבוע הבא... אני עוברת לצרפת!!!!!!!!!!!!!!!! כילדה לא אהבתי את מאמני הקפיצות שבאו לארץ אחרי שהות בהולנד...(תסלחו לי שלא אנקוב בשמות), ועכשיו, כשנכחתי בעצמי בהולנדים עצמם, הבנתי למה...אלוהים, לא ידעתי שיש אנשים שעדיין חושבים שהכל צריך להכנס לקובייה וממש באותו סדר ואופן... אז כפי שעשיתי בגיל 16, אני עושה עכשיו- אני כרגע מתאמנת לבד, ובעוד שבוע עוברת לחווה בצרפת, עם מאמנת קפיצות שנחשבת מהטובים שם, ונראה אם אתחבר אליה. אם לא, אמשיך לנדוד יחד עם מוקי (הסוסה) ופארוקי (החתול) עד שנמצא מקום אליו נרצה להתחבר, ממנו נשאב ידע יקר ערך... עוד נקודה מעניינת... אנחנו לא כל כך גרועים כמו שאנחנו חושבים שאנחנו... אומנם באים מארץ הגמלים, אבל יש בין הישראלים בחו"ל גם הרבה מאוד כשרונות...

תםטםOHIO

New member
../images/Emo13.gif

למה לא ביקשתי מליון דולר? גם אני אוהבת אימונים מגוונים, חכמים שעושים טוב לאינטילגנציה שלנו ושל הסוס( או בכלל). אני מבינה מה את מתכוננת בקשר לחזרה הכפייתית על אותם דברים ביובש וקור רוח
, לפעמים יש אנחת רווחה כ"כ גדולה כשעושים שינוי ועוברים מקום..., ובכל מקרה, מכל מקום מקבלים/לומדים משהו. גם אם זה רק - מה לא מתאים לי. איך את עוברת עם הסוסה? והחתול :) ואיך המעבר ממדינה למדינה מבחינת אישורים היום כשיש איחוד אירופאי? (פעם כל מקום דרש אישור וטרינרי ומס משלו) מחכה לשמוע ממך, (נשיקות)

housty

New member
../images/Emo196.gif מעבר בין מדינות

עד כמה שידוע לי, הגבול פתוח, ובין המדינות שבהסכם התנועה היא חופשית. ידוע לי שצריך אישור בריאות כשעוברים דרך ביקורת גבולות...לגבי המס, אני עוד מבררת את העיניין. יש לי חברה טובה בצרפת, המקסימה הזאת הולכת לנסוע 7 שעות כל כיוון בשביל לעזור לי להעביר את כל בעלי החיים והציוד... כן, גם בחו"ל כמה טוב שיש חברים!!!!!! בקרוב אני אוכל לספר לכם מה למדתי בצרפתית... (נשיקות גם לך!)

תםטםOHIO

New member
טיפים קטנים לדרך -

עצירות תכופות להליכה ושתיה, לקחת חציר ותערובת מהסוג שמוכר לסוסה שיספיק לכמה ימים כדי לעשות שינוי הדרגתי לשים כמה רוזטות באופן בולט שיבהירו שמטרתך רצינית ולא יעכבו אותך יותר מדי (בעיקר במעבר לבלגיה
) מצפה לעידכונים.. (גם באתר)

../images/Emo45.gif אני גם הייתי עכשיו חודשיים בגרמניה...

והתחרתי כמעט כל שבוע... ואני יכולה להגיד לכם.. שיש לנו בארץ רוכבים לא פחות טובים ממה שהולך שם.. וגם הסוסים שהביאו לארץ יכולים לנצח הרבה מאוד סוסים שיש שם.. בקיצור בכלמקום יש רוכבים טובים ורוכבים לא משהו... שלא תחשבו שזה רק בארץ ובחו"ל הכל ורוד..

souplesse

New member
אז ככה...../images/Emo41.gif

יש לי הרבה מה לכתוב והרבה אני אצנזר אבל רק חשוב לי להבהיר שאני לא בעד מה שאנקי עושה וגם לי לא נעים לראות את סלינרו בטירוף שהוא נמצא בו במהלך המבחן. אין לי שום בעיה לקרוא שאנשים לא בעד השיטה של אנקי, לכל אחד יש את הזכות להחליט לעצמו ולסוס שלו באיזו דרך להתאמן ולרכב כפי שהוא מוצא לנכון. אבל כדי להיות נגד משהו צריך להכיר ולהבין את הרעיון שמאחורי השיטה הזאת, מישהו מכאן אי פעם התאמן עם אנקי או תלמידים שלה? מישהו מבין מה עומד מאחורי השיטה הזאת? מישהו אי פעם שאל?? לא. כולם "נגד" השיטה מתמונות או סיפורים ששמעו ממישהו ששמע ממישהו ששמע ממישהו אחר שבכלל קרא את זה איפשהו ברשת ונכון, אני מסכימה שחלק מהדברים שנעשים מאחורי דלתות סגורות הם מחרידים ואני באופן אישי מתעבת את שף (בעלה של אנקי) אבל הבעיה שלי היא אחרת... לאלה מכם שלא מכירים את ענף הדרסאג' או את תהליך האימון המפרך או סתם חיים בבועה שבה הכל ורוד והסוסים עושים את כל התרגילים הכ"כ קשים האלה כי פשוט מתחשק להם, כדי לרכב גראנד פרי ולהגיע לטופ (ועוד להצליח להשאר שם) אין מה לעשות, הסוסים צריכים להיות חדים לעזרים של הרוכב, זריזים בתגובות, גמישים וקשובים וככל שיהיו יותר מהתכונות האלה כך יהיו סוסי גפ מוצלחים (ומנצחים) יותר וזה נכון מה שפריים טיים כתבה על כמה שהדרישות מרוכבי הגראנד פרי מטורפות ונהיות יותר מטורפות עם כל שנה שעוברת. אם לתת דוגמא לרמה המטורפת של הדיוק ולחדות הנדרשת מהסוס אז תחשבו למשל על תרגיל נורא קשה לביצוע כמו פירואט כפול בקנטר, פיאף וחזרה לפירואט והמציאות היא כזאת שכדי לגרום לסוסים להיות מדוייקים כ"כ בתגובות שלהם צריך קצת לעזור להם ולפני שמישהו יקפוץ כאן עם הודעה שאני בעד התעללות- שיהיה ברור שאני לגמרי לא!!! אני פשוט מציאותית ונמצאת בעולם הזה של הדרסאג' ובכלל, אני לא מסכימה עם איך ששף מאמן (או אלוהים ישמור- רוכב) ואני חושבת שמה שאנקי עושה הוא יותר מידי קיצוני. ושוב, הבעיה שלי עם השרשור הזה היא שאנשים ישר קופצים על אנקי ואומרים שהיא הדבר הכי נוראי שאי פעם קרה לעולם הדרסאג' אבל תסלחו לי רגע שאני מנערת אתכם מהאשליה שהעולם ורוד- אבל אנקי היא לא היחידה שעושה את זה. וחוצמזה, בקפיצות המצב לא שונה בהרבה רק שהוא פחות מתוקשר... דבר ראשון, אם תבחנו איזה רוכבים נמצאים בטופ כרגע מהר מאוד תגלו שרובם רוכבים בשיטה הזאת ושמעתי מהמון אנשים שאומרים שהגרמנים טובים יותר אבל איזבל וורט' מכופפת את הסוס שלה לא רחוק מהמסגרת שאנקי שומרת את סלינרו ובכל זאת לא תשמעו שום דבר רע נגד זה וגם לא תראו מיליון סרטונים באינטרנט כמו נגד אנקי, אפילו לא סרטון אחד. וחוצמזה, אני מכירה המון רוכבים שלא רוכבים רולקור אלא "קלאסי" יותר והסוסים שלהם סיימו לא פעם אחת רכיבה עם דם בבטן או בפה ובכלל אנקי היא לא זאת ש"המציאה" את השימוש בכח ברכיבה, שמעתי על סיפורים של לפני יותר מ10 שנים מאנשים שמבינים וראו במו עינייהם סוסים שסיימו עם חתיכות של שוטים ודם. אז שוב, אני לא מסכימה עם שומדבר שנעשה בכזה שימוש מופרז של כח אבל אני גם לא מסכימה עם ההתקפה שעושים על אנקי וזה רק בגלל שהיא כמעט בלתי מנוצחת (ואני שוב אבהיר שאנקי היא לא איזה דמות מושלמת מבחינתי) האם עצרתם לרגע לחשוב מי בעצם עומד מאחורי הסרטונים האלה? מי התחיל עם כל המאבק הזה ולמה???? זאת נקודה למחשבה. וחוצמזה, עם כל הנגד הזה אותי מעניין בעד מה אתם כן? אולי זה אפילו נושא לדיון...? מהי כן הדרך הנכונה? או המזיקה פחות? מה לדעתכם כן עובד באופן הכי הרמוני והכי טבעי לסוס ועדיין מביא לתוצאות מרשימות? תהיו עדינים עם הסוסים שלכם, בהצלחה.

souplesse

New member
ובקשר לרמת הרכיבה בארץ... ../images/Emo41.gif

אני חושבת שזה נורא קל להשמיץ כל הזמן את הרוכבים והמאמנים בארץ וזה נכון שהרמה לא מדהימה במיוחד והסיבות העיקריות לכך הן מחסור בידע, נסיון ומשאבים אז למי שכ"כ כואב לראות את "הסוסים התותחים" שמגיעים לארץ ונהרסים שיעשה משהו בנידון כי להגיד מה גרוע וכמה שזה נורא זה הכי קל בעולם. חוצמזה אני חושבת שיש לא מעט רוכבים ישראליים כשרוניים ועם כמה שהעניינים זזים כאן לאט זה בכל זאת נראה שיש התקדמות כלשהי, יש יותר ויותר רוכבים שטסים ומתאמנים בחו"ל, יותר ייבוא של סוסים ורצון ללמוד ולהשתפר ועם מה שאני יודעת, דברים לא יכולים להשתנות תוך שבוע וגם לא תוך שנה (גם ספורט הדרסאג' בהולנד היה דומה למצב של ישראל לפני 15 או עשרים שנה אז שומדבר לא אבוד) כך שלהגיד שהכל גרוע זה לא מדוייק במיוחד. זה הכל עניין של גישה! נ.ב. לא כל הרוכבים שמתאמנים עם אנקי רוכבים כ"כ קיצוני ולא כל השיעורים שהיא מעבירה מלאים בהתעללות ואכזריות לסוס...

primetime1

New member
goden morgen

אוקיי, אז בגדול אני מסכימה עם הדברים שאמרת. ובכל זאת הייתי רוצה להגיב על כמה דברים.. אז דבר ראשון: מישהו מכאן אי פעם התאמן עם אנקי או תלמידים שלה? מישהו מבין מה עומד מאחורי השיטה הזאת? מישהו אי פעם שאל?? לא. כולם "נגד" השיטה מתמונות או סיפורים ששמעו ממישהו ששמע ממישהו אז קודם כל, לגבי לפחות התשובה היא כן. הייתי מספיק זמן בהולנד. כן, התאמנתי עם תלמידים של אנקי, הייתי בהמון תחרויות שראיתי אותה, תלמידים שלה, ושאר רוכבים מתחממים, וגם הייתי אצלה באורווה. אגב, נלסון הסוס שהיא מתחרה עליו PSG הוא סוס שרכבתי עליו איזה חצי שנה, והיא אפילו באה אז לנסות אותו, ואני רכבתי עליו מול עיניה הבוחנות (מזל ששף לא היה
) וגם, עולם הסוסים שם הוא לא כזה גדול, גרומים ורוכבים עוברים מחווה לחווה, ואיתם גם הסיפורים והחוויות שלהם. במקרה שלי, חברה הכי טובה שלי בערך מגיל 12 עבדה אצלה קרוב ל - 8 חודשים, מבחינתי זה מאוד אמין. דבר שני, אני רוצה לעשות הפרדה בין ה rollkur לבין האלימות וההתיחסות לסוס כעבד, ולא כפרטנר. דבר שלישי, את כותבת: "תסלחו לי רגע שאני מנערת אתכם מהאשליה שהעולם ורוד- אבל אנקי היא לא היחידה שעושה את זה". "אני פשוט מציאותית ונמצאת בעולם הזה של הדרסאג'" (זאת, אומרת, אני נגד זה, אבל זאת המציאות.) וזאת השאלה שנשאלת מבחינתי, האם לדעתך זה לגיטימי לקיים תחרויות שדורשות מהסוסים דרישות כאלה כפי שציינת, שגורמות למאמנים להשתגע (נכון, לא לכולם, אבל מספיק שיש כמה כאלה), שגורמות לסוסים לפציעות (בעיקר גידים ומפרקים - הסוס לא עומד בעומס מבחינה פיזית), וגם לסבל (כן, לסבל, ואת יודעת שאני צודקת). נכון, זאת המציאות. האם אני חייבת להסכים איתה ולשתף איתה פעולה? שיהיה לך בהצלחה שם בהולנד

primetime1

New member
תוספת לגבי הסעיף השני (הבהרה)

.דבר שני, אני רוצה לעשות הפרדה בין ה rollkur לבין האלימות וההתיחסות לסוס כעבד, ולא כפרטנר. אני באמת לא נכנסת להאם השיטה הזאת נכונה או לא. מה גם שהשיטה של אנקי היא הרבה יותר מ"איפה בדיוק הצוואר והראש של הסוס", וכשאני רואה אותה ורוכבים אחרים למשל בקליניקות או תחרויות, זה נראה מדהים (לפעמים יותר ולפעמים פחות) ולכן אני מעדיפה לדבר יותר על האלימות (את אמרת: שוטים שבורים וסוסים מדממים). האם לדעתך ניצחון בתחרות (גדולה ויוקרתית ככל שתהיה), מצדיק סוסים מדממים?

souplesse

New member
שאלה טובה...

אני אוהבת להתחרות ומאוד מאוד אוהבת לנצח אבל יותר מהכל בבסיס של הבסיס אני אוהבת סוסים. ולכן לעולם לא תראי סוסים שאני רוכבת עליהם מדממים בסוף רכיבה, וגם לא תראי אותי מתאמנת עם רוכבים שמגיעים למצבים כאלה. ובקשר לשיטה של אנקי זה נכון שיש הרבה מעבר ללתקוע את האף של הסוס בחזה ועם העקרונות הבסיסיים של השיטה אני כן מסכימה, רק לא עם הדרך ששף ואנקי עושים את הדברים... מה שכתבתי בהודעה הקודמת זה שאת כל הדברים הזוועתיים שאנשים עושים לסוסים שלהם על מנת להשיג תוצאות טובות יותר במגרש התחרות- זה קיים בכל ענף וברוב השיטות וגישות האימון השונות. בנוגע לשאלה האם זה שווה את זה? אני חושבת שבספורט הדרסאג', כמו בכל ספורט תחרותי אחר השאיפה היא תמיד להגיע כמה שיותר גבוה וכולם חושבים על הזהב ולא תמיד מתמקדים בדרך. זוהי גישה כזאת שבה המטרה מקדשת את האמצעים ונכון, האמצעים יכולים להיות מאוד מאוד לא נעימים לפעמים... ואף אחד לא חייב להסכים למציאות הזאת, אם לדעתך זאת התעללות לשמה אל תסכימי לזה ואל תרכבי ככה. אני יודעת שאני לא מסכימה עם השיטה הזאת ובכל זאת מאוד בעד כל עניין התחרויות ולכן החלטתי למצוא את הדרך שלי להגיע לרמה הכי גבוהה שאני יכולה ואני בהחלט מאמינה כי אפשר להגיע להישגים ולהתחרות ברמות הגבוהות מבלי לגרום לסוסים סבל ואוממללות... ותודה =)

תםטםOHIO

New member
ראשית, ברוכה הבאה! העלית כמה

נושאים מעניינים, ושאלות חשובות. אם כך - מהי דעתך על הדרך? מה יביא לתוצאות מרשימות ויהיה עדיין הרמוני לסוס?

למעלה