אז ככה...../images/Emo41.gif
יש לי הרבה מה לכתוב והרבה אני אצנזר אבל רק חשוב לי להבהיר שאני לא בעד מה שאנקי עושה וגם לי לא נעים לראות את סלינרו בטירוף שהוא נמצא בו במהלך המבחן. אין לי שום בעיה לקרוא שאנשים לא בעד השיטה של אנקי, לכל אחד יש את הזכות להחליט לעצמו ולסוס שלו באיזו דרך להתאמן ולרכב כפי שהוא מוצא לנכון. אבל כדי להיות נגד משהו צריך להכיר ולהבין את הרעיון שמאחורי השיטה הזאת, מישהו מכאן אי פעם התאמן עם אנקי או תלמידים שלה? מישהו מבין מה עומד מאחורי השיטה הזאת? מישהו אי פעם שאל?? לא. כולם "נגד" השיטה מתמונות או סיפורים ששמעו ממישהו ששמע ממישהו ששמע ממישהו אחר שבכלל קרא את זה איפשהו ברשת ונכון, אני מסכימה שחלק מהדברים שנעשים מאחורי דלתות סגורות הם מחרידים ואני באופן אישי מתעבת את שף (בעלה של אנקי) אבל הבעיה שלי היא אחרת... לאלה מכם שלא מכירים את ענף הדרסאג' או את תהליך האימון המפרך או סתם חיים בבועה שבה הכל ורוד והסוסים עושים את כל התרגילים הכ"כ קשים האלה כי פשוט מתחשק להם, כדי לרכב גראנד פרי ולהגיע לטופ (ועוד להצליח להשאר שם) אין מה לעשות, הסוסים צריכים להיות חדים לעזרים של הרוכב, זריזים בתגובות, גמישים וקשובים וככל שיהיו יותר מהתכונות האלה כך יהיו סוסי גפ מוצלחים (ומנצחים) יותר וזה נכון מה שפריים טיים כתבה על כמה שהדרישות מרוכבי הגראנד פרי מטורפות ונהיות יותר מטורפות עם כל שנה שעוברת. אם לתת דוגמא לרמה המטורפת של הדיוק ולחדות הנדרשת מהסוס אז תחשבו למשל על תרגיל נורא קשה לביצוע כמו פירואט כפול בקנטר, פיאף וחזרה לפירואט והמציאות היא כזאת שכדי לגרום לסוסים להיות מדוייקים כ"כ בתגובות שלהם צריך קצת לעזור להם ולפני שמישהו יקפוץ כאן עם הודעה שאני בעד התעללות- שיהיה ברור שאני לגמרי לא!!! אני פשוט מציאותית ונמצאת בעולם הזה של הדרסאג' ובכלל, אני לא מסכימה עם איך ששף מאמן (או אלוהים ישמור- רוכב) ואני חושבת שמה שאנקי עושה הוא יותר מידי קיצוני. ושוב, הבעיה שלי עם השרשור הזה היא שאנשים ישר קופצים על אנקי ואומרים שהיא הדבר הכי נוראי שאי פעם קרה לעולם הדרסאג' אבל תסלחו לי רגע שאני מנערת אתכם מהאשליה שהעולם ורוד- אבל אנקי היא לא היחידה שעושה את זה. וחוצמזה, בקפיצות המצב לא שונה בהרבה רק שהוא פחות מתוקשר... דבר ראשון, אם תבחנו איזה רוכבים נמצאים בטופ כרגע מהר מאוד תגלו שרובם רוכבים בשיטה הזאת ושמעתי מהמון אנשים שאומרים שהגרמנים טובים יותר אבל איזבל וורט' מכופפת את הסוס שלה לא רחוק מהמסגרת שאנקי שומרת את סלינרו ובכל זאת לא תשמעו שום דבר רע נגד זה וגם לא תראו מיליון סרטונים באינטרנט כמו נגד אנקי, אפילו לא סרטון אחד. וחוצמזה, אני מכירה המון רוכבים שלא רוכבים רולקור אלא "קלאסי" יותר והסוסים שלהם סיימו לא פעם אחת רכיבה עם דם בבטן או בפה ובכלל אנקי היא לא זאת ש"המציאה" את השימוש בכח ברכיבה, שמעתי על סיפורים של לפני יותר מ10 שנים מאנשים שמבינים וראו במו עינייהם סוסים שסיימו עם חתיכות של שוטים ודם. אז שוב, אני לא מסכימה עם שומדבר שנעשה בכזה שימוש מופרז של כח אבל אני גם לא מסכימה עם ההתקפה שעושים על אנקי וזה רק בגלל שהיא כמעט בלתי מנוצחת (ואני שוב אבהיר שאנקי היא לא איזה דמות מושלמת מבחינתי) האם עצרתם לרגע לחשוב מי בעצם עומד מאחורי הסרטונים האלה? מי התחיל עם כל המאבק הזה ולמה???? זאת נקודה למחשבה. וחוצמזה, עם כל הנגד הזה אותי מעניין בעד מה אתם כן? אולי זה אפילו נושא לדיון...? מהי כן הדרך הנכונה? או המזיקה פחות? מה לדעתכם כן עובד באופן הכי הרמוני והכי טבעי לסוס ועדיין מביא לתוצאות מרשימות? תהיו עדינים עם הסוסים שלכם, בהצלחה.