שיטת רכיבה נוספת

aloniguy

New member
וואו...

כל הכבוד על ההשקעה, בהחלט הרשמת אותי ולמדתי כמה וכמה דברים... אבל עדיין בנוגע לטבעי... על המושג טבעי אפשר להתווכח שנתיים.. מה באמת טבעי... ואותו דבר לגבי סימביוזה... ובואי נגיד שזה כן סוג של סימביוזה, אז אני הייתי אומר שסוג היחסי גומלין הוא ממש טפילות או אולי קומנסליזם במקרים מסויימים... אבל ההבדל בין מה שקורה בטבע בין מינים מסויימים לבין מה שקורה בנינו לבין הסוסים הוא שלנו אין צורך קיומי ביחסי הגומלין האלו...

תםטםOHIO

New member
כל דבר

שניתן להתווכח (עדיף לדון) עליו שנתיים, אומר שיש בו יותר מהטבו ששמו עליו. לגבי סימביוזה, תלוי מי, יש כאלו שיחסי הגומלין שלהם עם סוסים גובלים בטפילות יותר או פחות, או שהסוים נותנים להם יותר ממה שהם מקבלים (קומנסליזם), אני לעיתים רחוקות רוצה מצב הפוך בו הסוסים הם אלו שיוצאים יותר מורווחים מהאדם בקשר בינהם. לגבי צורך - מלבד העובדה שחלקנו מתפרנסים כחלק מיחסי גומלין עם סוסים, אני מאמינה שהפיצוי הנפשי הוא הכרח, עבור רוב האנשים. אלו שמגיעים לעולם הסוסים כי הוא מייצג עבורם אצילות וכד', ואלו שמצליחים לתפקד בזכות הסוסים בחייהם. אני לא יכולה לדמיין עולם, כדור ארץ, בלי סוסים ולרצות לחיות בו. יותר מזה, אני מאמינה שהתרומה של סוסים מעצם קיומם לעולם היא חשובה מאד בכל מיני רמות. לו חיה נכחדת, מה שנשאר אחריה חסר במידה מסוימת את מה שהיה קודם, וזה משהו אנרגטי, גיוון, אפשרות. שוב, לא יכולה לדמיין עולם שמתקיים בלי האפשרות שסוסים מביאים איתם. ותודה לך, גיא :) (גם אתה מאד מרשים !)

aloniguy

New member
../images/Emo13.gif

שוב אני נורא מסכים עם מה שאת אומרת... אבל אני עדיין חושב שהדורך שלנו בהחזקה ורכיבה על סוסים הוא לא צורך קיומי.... הסוסים יוכלו להתקיים בלי להיות מוחזקים אצלינו.... ואנחנו נוכל להתקיים בלי להחזיק ולרכב עליהם....

תםטםOHIO

New member
ובכן,

לא מדובר באנדוסימביוזה, מספיקה רק סימביוזה פשוטה לצורך ההגדרה של טבעיות. על כל פנים, חומר למחשבה

aloniguy

New member
וואלה...

הגיע ההארה... ואני שמח...
עכשיו אני אוכל להוכיח למורה לביולוגיה למה רכיבה על סוסים היא דבר טבעי כיום? לנו ולסוסים? כאילו אני יכול להשתמש בטעות האלו כממש הוכחות לכל דבר?

תםטםOHIO

New member
אני מאמינה שכן

שוב, זהבהחלט עניין לדיון, והייתי מציגה את זה כטענות בדיון, אני מניחה שאם המורה שלך לביולוגיה אמיצה מספיק היא עלולה לראות אותן כטענות טובות להוכחת טענתך המרכזית שרכיבה יכולה להיות טבעית, ויכולה גם להיות פרזיטית, בהתאם לאופן הסימביוזה וההתיחסות אל מע' היחסים עם הסוס. שים לב כי, הסוס ליווה את האדם במהלך ההיסטוריה באופן כזה שהיה קשור לקיום שלו ואפילו להתרחבות של עמים וציווילזציות מסוימות. כך ש, יש הרבה על מה לחשוב, קודם כל.

giri

New member
ראשית תודה על התגובה המושקעת והמחכימה

ושנית אני לא מבינה משהו - אם ה - FEI מתנגד בכל תוקף לשיטה הזו, איך מישהי שרוכבת ככה בתחרויות מקבלת מקום ראשון? נשמע לי סוג של צביעות - אם השיטה רעה לסוסים והם רוצים לעקור אותה מן השורש, הם צריכים לפסול על סוס שמכופף ככה בכל המקצה, או לפחות להוריד משמעותית נקודות.

Half Halt

New member
היא לא רוכבת ככה בתחרויות.

המסגרת הנרכבת בשיטת הרולקור לא נכונה עבור מבחן דרסג', היא לאימון בלבד. בבית, או בחימום למבחן, למרות שעד כמה שידוע לי, בגלל הבעיתיות היא לא מתחממת ככה בכלל.

giri

New member
נשמע הגיוני יותר - ובכל זאת, מאיפה התמונות?

חלק גדול מהתמונות שראיתי בחיפוש לפי שם השיטה בהחלט באות מתחרויות... אי אפשר לטעות בכך. מה המדיניות לגבי רולקור בתחרויות?

תםטםOHIO

New member
שאלה טובה

כאן מפורטת סיכום חוות דעת הFEI נכון ל2006 http://www.horsesport.org/veterinary/PDFS/Workshop_Report_Final_050306.pdf שימי לב לחוות דעת של הוטרינר - Dr. Heuschmann said that he considered that in today’s competition arena instead of demonstrating the correctness of basic gaits some, including judges, were more interested in rewarding the “wow” factor. His main concern was for the horse's welfare and in his view a tense athlete was not a happy athlete. זו עדיין שיטת אימון, יש תיאוריה ביומכנית שמגבה אותה, כמו בהרבה מקרים יש חוות דעת לכאן ולכאן כל אחד מתוך זוית הראיה שלו אך להסתכל על התמונה בגדול ולהחליט - לאן זה לוקח אותנו גלובלית, מה המשמעות של זה? בהקשר הזה, הFEI הורידה קריטריונים בשיפוט מתחילת המאה הקודמת, לאור ההתפתחות של רוכבים ושל הדרסג' המודרני, וגם עפ"י איכויות השיפוט והאופנה של מה נחשב היום, מה נראה נכון יותר, ושיקולים נוספים גם עפ"י מקצים שונים (למשל פריסטייל). ולכן, במהלך אימון לפני תחרות, למרות שנקבעו לגבי הרולקור שאם כבר נעשה אז לפרקי זמן קצרים, ניתן לראות לפני תחרות מתאמנים רוכבים כך, וכל זמן שבמהלך המבחן/מופע הסוס נמצא על האאוטליין המקובל, השופטים למעשה לא מוחים עד שלא תהיה החלטה חד משמעית בועידה- שזה לא בדיוק הכיוון שרוצים שעולם הדרסג' יתקדם אליו בטווח הארוך.

Half Halt

New member
סורי, אין מנוחה לרשעים...../images/Emo195.gif

(וזאת הייתה דרכי להגיד- "אין לי זמן לכלום! תביאו לי קב"ן ותוציאו אותי מהצבא הזה!!!!")

תםטםOHIO

New member
חחח

מתי אתה משתחרר? (עזוב אותך קב"ן - דבר עם הרב עובדיה או ישי או משהו...............)

Half Halt

New member
זאת שאלה שאסור לשאול! ../images/Emo11.gif

אבל אפשר להגיד שאם אני אכניס את הסוסה שלי להריון מחר בבוקרו, אני אשתחרר בדיוק בזמן לאמן את הסייח.

kenz

New member
אוי, חמוד שלי...

יאללה, אני בעד ! לפחות קצת תקווה תתעודד, וכשיש לך זמן (אם אתה במרכז,) תקפוץ לבקר !!!!

Half Halt

New member
אני משרת כל כך בצפון, שאפילו הבית שלי

נראה כמו המרכז משם... בכל מקרה אנחנו חייבים להיפגש קצת יותר מתחרות אחת בשנה.

למעלה