שיטת רכיבה נוספת

aloniguy

New member
הנה...

כנסי לקישור יש שם קצת על הרולקור באנגלית... אם את רוצה למצוא עוד פשוט תרשמי rollkur בגוגל...

תםטםOHIO

New member
הרולקור

היא שיטת אימון שנויה במחלוקת שמצד אחד מביאה לתוצאות גבוהות ונרכבת ע"י מאמנים מובחרים ומקצוענים ומצד שני סותרת את צורת הרכיבה הנהוגה. יתכן וגורמת לנזק לסוס. תמונה מאפיינת של השיטה תראה סוס במצב שבו משקל הסוס מוטה קדימה אל הרגליים הקדמיות ואף הסוס מכוון אל החזה שלו וכמעט נוגע, אל הברך של הרוכב, אל הרגל של הרוכב. הכיפוף יהיה כלפי מטה והצידה בצורה שנראית מוגזמת. מגוון סרטונים על השיטה- http://www.youtube.com/profile_videos?user=ulrikethiel

piaffe

New member
נהיה לי כאב ראש

מלקרוא את מה שאתם כותבים פה.... זה לא חוכמה גדולה לקרוא באינטרנט ולתרגם לעברית... טוב אולי זה מוכיח שהאנגלית שלכם לא רעה. כולכם נהייתם מבינים גדולים, אולי תלכו גם לייעץ לאנקי מה לעשות ואיך לרכב? נראה לי אפשר להעביר לה מיילים. אני לא רואה בנאדם אחד בארץ רוכב כמו שצריך, בשום שיטה שהיא... אז אולי קודם לפני שאתם מתחילים להתווכח מה נכון ומה לא נכון, תלמדו לרכב... סתם רעיון.... בינתיים הרמת רכיבה פה בארץ... בואו פשוט נגיד שאני לא הייתי מתגאה בה יותר מידי.

aloniguy

New member
טוב....

דבר ראשון, תרגום מהאינטרנט רק בנוגע לרולקור... אני לא חושב שיש דרך אחרת ללמוד על השיטה בדרך אחרת, אלא אם כן יש לך דרך לדבר עם מפתח השיטה.... דבר שני, אף אחד פה לא השווה את עצמו לאנקי ולא חשב לייעץ לה כלום.... באה מישהי ודיברה מתוך ניסיון שלה או של חברה טובה שלה עם אנקי ושיטתה, והסבירה שהדברים הנוראים יותר הם הדברים שאנחנו לא שומעים עליהם... אז אני אמרתי שנורא חבל שלמרות כל ההשלכות הידועות שנאמרו ונחקרו ע''י גדולים ממני וממך, הדברים נעשים בדרך הזאתי ודרכים גרועות יותר... ודבר שלישי, חבל מאוד שאת חושבת שאין מישהו אחד בארץ שרוכב כמו שצריך.... לדעתי זה מראה עד כמה את מסונוורת מאירופה האגדית... אם תסתכלי ותחפשי מספיק טוב, בעין מספיק אובייקטיבית אני בטוח שתמצאי כמה רוכבים טובים בכל ענף בארץ.... כמובן שלא ברמת גראנד פרי, אבל לא צריך להיות רוכב גראנד פרי בשביל לדעת מה אתה עושה ולהיות בעל מספיק ידע וניסיון כרוכב ומאמן.... אני מסכים איתך לגמרי שהרמה בארץ לא מתקרבת לרמה בחו''ל, אבל אני חושב שקצת מוגזם להגיד "אני לא רואה בנאדם אחד בארץ שרוכב כמו שצריך...", וכן אני מסכים איתך שכולנו צריכים ללמוד לרכב... וזה מה שכולנו עושים כבר כמה וכמה שנים כאן בארץ, אולי זה יישמע לך מוזר אבל - גם באירופה אנשים לומדים לרכב כל הזמן, בדיוק כמו בארץ... ועוד משהו, אף אחד פה לא קבע נכון או לא נכון... כאן הזכירו ייתרונות וחסרונות של השיטה.... אני אישית טענתי שאני נגד השיטה הזאת והזכרתי את החסרונות של השיטה כנימוקים.... אבל לא אמרתי שהשיטה הזאת לא נכונה! לא יכול להיות שיסגנון רכיבה המשומש, מקובל ועבר מחקרים וניסיונות, בעולם לא יהיה נכון! יכולים להיות חלוקי דעות אבל לא יותר מזה....

primetime1

New member
פעם גם אני חשבתי ככה

וזה נכון שאין פה רמה, אבל זה לא סותר את זה שהסוסים של אנקי אומללים. ואני לא מדברת רק על הנושא של באיזה גובה ואיזה עומק המסגרת של הסוס. מדברת על רכיבה אגרסיבית ואלימה ברמות קשות. ואם את באמת נמצאת שם ומכירה קצת, אז את יודעת שאני צודקת. לפי ההשקפה שיש לי היום, צריך לשלול לה ולבעל המופרע שלה את הרשיון להתעסק עם סוסים.

תםטםOHIO

New member
זה ממש עצוב

מה שאת מתארת. מה שאבל כל הזמן לא ברור לי, זה, אם עדיין לא שללו למי שמתאמן באופן כזה, מדוע מכסים להם בכמעט כל התמונות פנים או סימני זיהוי אחרים כמו שהיו עושים נניח למי שנראה עושה פשלה? (וזה הרי ממש לא בעיה לזהות מי הרוכב לפי הסוס נניח, או אפילו המבנה גוף) . נכון שעניין הרולקור הוסתר וגומגם בהתחלה, אבל נכון להיום מתאמנים בו באופן גלוי מס' מאמנים מובילים. הם מתביישים? מתביישים בהם? מגנים על כבודם/מעמדם??

Half Halt

New member
אם אני לא טועה,

הייתה לך איזושהי 'הארה' בנושא, היה נדמה לי שכשדיברנו על זה בעבר את לקחת עמדה הרבה פחות אנטי כלפי השיטה הזאת. נכון?... אני לצערי עוד לא הספקתי להגיע לשם, אבל כמוך מחברים שמעורבים היטב בתעשייה באירופה הבנתי שמיוחסים לאנקי ושף הרבה מאוד מעשים שלא כל-כך הולמים בעלי מקצוע.

primetime1

New member
ובכן...

הבעיה שלי לא קשורה ל"שיטה הזאת". אני חושבת שבאימונים אפשר לרכב בכל מיני צורות, ולא כל הזמן ב"מסגרת תחרויות", ואני לא מתעלפת אם הסוס ב"אובר בנד". אני אמנם לא אוהבת לראות שהסוס מריח לעצמו את הצוואר והידיים של הרוכב מושכות אותו לשם (כמו בתמונה ששמתי קודם), אבל באימון אפשר לשחק עם המסגרת, ורכיבה עמוקה ונמוכה, (כמו בתמונה הזאת למשל --->), בהחלט מועילה (ואני לא נכנסת לזה כרגע..). הבעיה שלי היא יותר עם האלימות והאגרסיביות, ומה שהסוסים צריכים לעבור כדי להראות בתחרויות כמו שהם נראים. אין לי מילה אחרת לקרוא לזה חוץ מהתעללות. הדרישות היום בטופ של הדרסג' הן מטורפות, ועובדה שרב הסוסים לא עומדים בזה מבחינה פיזית ונפצעים ומושבתים בלי הפסקה, חוץ מסוסים בודדים שכנראה כישרוניים בצורה קיצונית. אני חושבת שהדרסג' הוא בעצם המקצוע הקשה ביותר מבחינת האימון של הסוסים (ברמות הגבוהות כמובן), ולמרות שאומרים שזה תנועות שהן טבעיות לסוס, מבחן דרסג' ברמת גפ זה הדבר הכי לא טבעי לסוס. היום אני אפילו חושבת שלא צריכות להיות תחרויות ברמה כזאת, כי זה גורם לאנשים לשכוח למה פעם, כשהם היו ילדים, הם התחילו לרכב. ולשכוח שבכל זאת מדובר פה בחיה.

Blue Eyessss

New member
../images/Emo47.gif

מסגרת נמוכה ועגולה זה טוב ויפה ועדיף...אבל רולקור זה בכלל לא קרוב זה הכי לא טבעי שיש...במיוחד לא מבחינת הפיזיולוגיה של הסוס ועזבי את כל המתחים הנפשיים שנלווים לזה... קיצר נראה לי שכולנו פה די מסכימים על זה שזה לא שיטה וואו...

primetime1

New member
אני יודעת

ובכל זאת ציינתי את זה, כי יש אנשים שמתחלחלים כל פעם שהסוס עובר את הורטיקל ("אמא'לה!! אוברבנד!!), או יורד קצת למטה. אז זהו!

ToryMaster

New member
מצטערת

אבל זה פשוט שטויות, אני מכירה כמה אנשים שהרכיבה, ויותר חשוב מזה - העבודה האישית שלהם עם הסוס, היא ברמה מאוד מאוד גבוהה. חבל שאת מרשה לעצמך להעביר ביקורת על רמה כללית, כשדי ברור לי מקריאה פה, שאת לא מכירה אפילו רבע מהרוכבים בארץ.

piaffe

New member
תשמעו....

דבר ראשון, אני מכיר היטב את הרוכבים בארץ. אני יכול ללמד אותך עליהם. הדברים שרשמתי בהודעה הראשונה לא נאמרו סתם. תעשו לי טובה, תסתובבו פעם בתחרות דרסז'/קפיצות... אפשר לספור את החברה שרוכבים נורמלי על יד אחת של הומר סימפסון. יש מעט מאוד אנשים בארץ שבאמת מבינים מה הם עושים עם הסוסים שלהם. רק תשימו לב לכמה סוסים תותחים מביאים לארץ, ואיך אחד אחד הם נגמרים... מעטים מאוד נשארים באותו מצב, ועוד אפילו פחות משתפרים. זה שכולם בארץ חושבים ובטוחים שהם יודעים מה הם עושים יותר טוב מכולם... נו טוב, זה הטבע הישראלי. דבר שני.... כבר מאוחר, אז אין לי כוח להגיב יותר. תתווכחו ותדונו כמה שבא לכם. שיהיה לכולם לילה טוב.

aloniguy

New member
טוב...

דבר ראשון הרוכבים בארץ לא מסתכמים באלה שבתחרויות.... יש מספיק רוכבים ממש מנוסים שכבר ממזמן לא מתחרים.... אבל גם בתחרויות ואני אדבר כרגע על ענף הקפיצות (כי אני לא הולך לתחרויות דרס'ז) יש מספיק ג'אמפרים שרוכבים ברמה ממש טובה +... ורוב העבודה עם הסוסים נמצאת מחוץ לתחרות עצמה. ונכון רוב הסוסים הטובים שבאים לארץ נהרסים, אבל כן יש כאלה שנשמרים ומשתפרים. באמת כבר מאוחר אני בקושי שם לב מה אני כותב, אבל רק חבל שכל מה שאתה כותב הוא בנימה נורא מתנשאת....

ToryMaster

New member
אתה לא מכיר את כולם

ומה לעשות, שכמה מהרוכבים הכי טובים שאני ראיתי, בכלל לא מתחרים?

Half Halt

New member
אני חייב להגיד לך ולגיא משהו,

אם להיות כנה עם עצמי, גם לי הייתה פעם גישה כזאת.. אז מנסיון- אל תענו לו, אין שום סיבה להשקיע אנרגיה בהקלדת המילים, שהוא יקרא ורק יחשוב איפה לעקוץ ואיך להבין אותן שלא כהלכה. לפחות כשאני כתבתי דברים כאלה, היה לי סגנון.

למעלה