שיטת רכיבה נוספת

תםטםOHIO

New member
מצוין...

כל זמן שמזהים את זה כרולקור, משהו אחד. ואם יש דרך לרכב רולקור נכון כפי שטוענים מאמנים מסוימים? - קטונתי! אבל, אם יש מי שמנסה ולא מודע לחלוטין לאנטומיה, לשיטת עבודה, לנזק האפשרי, זה לדעתי משהו אחר לגמרי, ולא ויכוח אלא הגברת מודעות. באותה מידה, רבים שואלים מדוע כינוס חזק/ראש מוגבה, כאשר מדובר בדרסג' לתפארת או רכיבה קלאסית שמתיחסים לאנטומיה, לעבודה לאורך חיי הסוס בהתאמה למבנה שלו ולצרכים שלו כסוס. אז אולי במקום להתווכח - לנסות להבהיר מתי זה מפריע לסוס ונוגד ליציבה שלו ומתי זה משיק. שבת שלום!

Saint Marco

New member
../images/Emo3.gif

צריך גם כישרון בשביל לרכב בסגנון רכיבה שסותר את האנטומיה של הסוס ולדעתי גם את האנטומיה של בני האדם על הסוס.

aloniguy

New member
לדעתי כשרון זה לא מה שצריך...

צריך המון המון ידע וניסיון, וצריך הבנה שרכיבה זו אינה מתאימה לכל סוס, ולכל מבנה של סוס. אני חושב שמי שרוכב ככה כצורת רכיבה עיקרית וקבועה על כל סוס, אינו בעל מספיק ידע וניסיון בשביל בכלל לרכב באותה שיטה. אני לא ממש מאמין בשיטה הזאת... אבל אין לי יותר מדי דברים רעים להגיד על אנקי, ואני יודע שהיא לא עובדת ככה עם כל הסוסים שלה...

Saint Marco

New member
אמממ

לפני לא מעט זמן פורסמה הודעה על אנקי ועל אחד הסוסים שלה שהוא פחדן נורא והוא עם פוטנציאל אדיר ובגלל זה היא רוכבת ככה. אבל אם חושבים שניה זה הורס את הסוס מאוד וזה הרס במודע ולדעתי זה מאוד אגואיסטי לעשות דבר כזה... ולדעת לרכב בשיטה כזו זו לא גאווה גדולה.

aloniguy

New member
טוב אז ככה...

מסגרת נורא עמוקה, קודקוק נורא נמוך, וטופ ליין מתוח כמו לא יודע מה.... רק להבהיר משהו, אני ממש ממש נגד תכניקה זאת.... אני יודע שאנקי רוכבת ככה רק על סוסים ספציפיים (או אולי רק הסוס הספציפי הפחדן שעליו סימון דיבר...). ואני מאמין (ונורא מקווה) שהיא מודעת להשלכות ואולי היא לא תמיד רוכבת עליו כל כך עמוק... אבל מצד שני יש המוןןן רוכבים בארץ שמאמצים את השיטה הזאת כי זה נורא נוח ומרשים בלי שום ידע והבנה של השיטה והשלכותיה... שיוצא לי לדבר עם רוכבים שרוכבים על הסוסים שלהם כשהאף מגיע לחזה ואומרים לי תראה איך הוא מכונס יפה! חח קצת מבאס אותי לשמוע דברים כאלה...

aloniguy

New member
חח אני שמח... גם הקשקושים שלך לא רעים

אבל קשקושים תמיד ישארו קשקושים....

music king

New member
אנקי רוכבת ככה על כל הסוסים. וגם התלמידים שלה

אחת שיודעת

aloniguy

New member
אם זה באמת ככה..

אז קצת חבל לדעתי... לא יודע איפה אבל שמעתי אחרת... יש לך מקור שאתה יכול להביא לפה כהוכחה לזה?

primetime1

New member
זאת אני. כתבתי מהמחשב בעבודה

על המשתמש שהיה מחובר. קודם כל רכבתי בהולנד מספיק זמן בשביל לראות ולדעת מה קורה שם. דבר שני חברה טובה שלי היתה הגרומית של אנקי במשך חצי שנה. תאמין לי שהדברים שאנשים לא יודעים הם הרבה יותר גרועים ממה שכן. לצערי.

aloniguy

New member
הבנתי...

טוב קצת חבל לי... הייתי בטוח שהדברים הרעים והנוראים ברכיבה פוסחים על ענף הדרס'ז אבל כנראה שלא....

תםטםOHIO

New member
מעניין, תודה!

מדוע אתה נגד השיטה הזו למעשה? ואשמח כמובן לשמוע גם את דעתם של HALF HALT ויודעת דבר :)

aloniguy

New member
זה יהיה קצת מטומטם

להגיד שזה לא טבעי לסוס, כי העובדה שאנחנו רוכבים עליהם בכלל זה כבר לא טבעי... אבל חוצמזה, לפי איך שאני רואה את הדברים רכיבה מעל\מתחת למתג בעצם מנטרלת את הגב, אין שום עבודה מהגב.... יהיו כאלה שיגידו אחרת אבל ככה אותי "חינכו"... דבר שני בסגנון רכיבה כזה לסוס אין שום הזדמנות להכניס קצת מהאופי שלו לרכיבה לדרך שבה הסוס נרכב בעצם, בעצם הסוס והאופי שלו מדוכא לגמרי והסוס בעצם עובד כמכונה, כנוע לגמרי.... לעוד משו שבו אני פחות מבין אבל ממש שקראתי קצת בגוגל השיטה פוגעת מבחינה פיזית בסוס... אני אשמח אם מישהו שקצת מבין יותר אכתוב על זה בצורה קצת מדיויקת יותר...

תםטםOHIO

New member
זה יהיה מורכב, ממש לא מטומטם, לאמר טבעי

לדעתי, באופן אינסטנקטיבי ההודעה שלך היתה מאד מדויקת, ויש צורך להעמיק קצת כדי לשנות את הטאבויים/סיסמאות שנחקקו בתפישה לגבי הגדרות מסוימות. הטענה הראשונה שיש לדעתי לשנות את הטבו שלה היא ההגדרה - 'זה ידוע - זה לא טבעי לרכב', זה טבעי לרכב כמו שכל סימביוזה שנוצרה בטבע היא טבעית. אנחנו טבעיים מעצם המושג שנוצרנו פה, ובידיים שלנו כבעלי חיים תבוניים ליצור את העולם סביבנו באופן שיתנגש מולנו או שיקיים אותנו. סימביוזה ברמת התא היא הפעולה הטבעית שאפשרה לנו לנשום, לעכל וכד' וכך לרוב היונקים שסביבנו. סימביוזה היא שיתוף פעולה בין שני יצורים חיים, ועל אף שאנו עומדים בצרכים שלנו בשני קטבים שונים לחלוטין - בני אדם וסוסים עדיין מייצרים סוג של סימביוזה בינהם. חלק מהסימביוזה הזו היא באחזקה לסוס וחלק אחר ממנה הוא ברכיבה, בה כרוכב את/ ה מחבר בין חלקי הגוף של הסוס, מתאם בינהם ומסייע לו בשיפור קצב וקואורדינציה.על התמורה של הסוס לרוכב שלו לא צריך להרחיב. דעתי האישית היא שבתפעול ברכיבה ובאחזקה נוצרים יחסי גומלין שהם אומנם לא סימביוטיים לחלוטין אבל הם מהווים קשר מספק בשביל לחבר בין אדם וסוס לפעולה שהמהות שלה היא טבעית. ועכשיו זה נכנס לדיון הנוכחי - הרכיבה הקלאסית שאפה להרמוניה של קנטאור (איש סוס), בה הרוכב נמצא כל הזמן במקום מאוזן וובנשיאה עצמית וכך לא מפריע לכיוון התנועה של הסוס, ההתחשבות בפיזיקליות של התנועה ושל המבנה של הסוס והאדם יצרו את ההגדרה של הישיבה המתאימה, את כיוון התנועה, והמיקום וגם את התרגילים שישפרו את נשיאת הרוכב על הסוס. ההתמקדות היתה באיזון כמעט פסיבי על הסוס, מצד אחד, ובסימנים אקטיביים לכיוון התנועה מצד השני. הדרסג' המודרני שהתפתח מהקלאסי מתעכב על המטרה שיש להשיג ברמה הטכנית שלה, התמקדות של תרגילים שמטרתם להגמיש, תוך שמירה על האיזון. ההבדל המהותי בין הקלאסי והמודרני קשור לשני דברים כמו שאני יכולה לנסות להבדיל אותם -במודרני יש מטרה מדויקת שהדרך אליה היא טכנית ונעשית בפרקטיקה לרוב ברכיבה מלמעלה, המיקוד הוא על גמישות שמתוכה ניתן להוביל לקימור ולהארכה. -בקלאסי המטרה היא מרחבית יותר ועובדת תחושתית על הרוכב ועל הסוס, רוב ההתיחסות היא מהקרקע והפירות נקצרים ברכיבה אחרי שהסוס מוכן לקבלת משקל על הגב מכל האספקטים של זה. אלמנטים של כח איזון וגמישות לתרגילים ותנועות שדורשים אותן. הרולקור הוא לדעתי שלב חדש באימון של גמישות, שלצורך ביצוע שלו מרחיק לחלוטין אימון כח ואיזון. כל המשקל של הסוס יהיה מוטה אל הרגליים הקדמיות, הפעולה של הרוכב לא תהיה לאזן אלא להקצין את הגמישות מהחלק הקדמי ולא להפריע לנשיאת הגוף/גב בכלל - הטיית המשקל של הרוכב תהיה לכיוון הכיפוף או כהשלמה - כלומר, במקום שהצוואר של הסוס יאזן אותו - הרוכב יתמקם בנקודה שתפצה על האיזון הזה. לבסוף, קשת הכיפוף תהיה כמעט של החלק הקדמי בלבד. לא רק אנקי רוכבת ככה, איזבל וורט' ורוכבי טופ אחרים בדרסג' משתמשים בטכניקה הזו לאימון דרסג' מודרני. מאידך, הFEI מתנגדים לשיטת אימון הזו בכל תוקף, מצד שלישי, מי אוהב תמיד להזכיר את מבחן התוצאה - אנקי היא אלופת האלופות וזו שיטת האימון שהיא מעודדת, מצד רביעי- בטבעי (בתנועה הטבעית) , לא יהיה מצב של כיפוף כזה ליותר משניה (מצד חמישי כך גם לגבי כל פעולות הדרסג'). מהו הצד המכריע אם כך? שאלת על האנטומיה ומבחינה אנטומית עפ"י ההגדרות שנקבעו לאיזון בהרמוניית הרכיבה הקלאסית ומקובלות גם בדרסג' המודרני - כיפוף צוואר הסוס בנשיאה הוא לקימור, מהקודקוד מצח הסוס ומטה יורד קו אנך אל הקרקע - כל כיפוף מעבר לכך הוא כיפוף מוגזם בהתחשב בקימור שאר הגוף והעברת המשקל בדחיפה מהרגליים האחוריות. הרולקור הוא כיפוף שצוחק על הקו הזה כשהאף של הסוס מגרד את החזה של הסוס. לעומת זאת, אין בכלל הטיית משקל על הרגליים האחוריות- הכיוון תנועה הוא מעט למעלה בעיקר קדימה ומטה, (אפילו אחורה...). אבל הסוס לא יכול לזוז אחורה- אז מה הולך אחורה? החוליה השלישית הסרביקלית - מבצעת מה שמכנים HYPERFLEXION, וזו הטענה האנטומית שלא מוכחת עדיין מה התוצאה לטווח ארוך של פעולת הרולקור עליה. בנוסף נוצר מתח בגלל עודף משקל על הרגליים ולמתיחה של רצועת הגב. מהו הצד המכריע? לתפישה הקלאסית הרולקור הוא סוג של חרקירי, דרישה על פני בקשה, תקשורת חד צדדית, פעולה שאינה הרמונית לגוף הרוכב או לגוף הסוס - על אף שנשענת על תיאוריה פיזיקלית משל עצמה כמו שניסיתי להסביר אותה בהודעה הזאת. לדרסג' היא הקצנה של פעולת הגמישות, ותפישה חדשה לגמרי על המערך הפיזקלי של הסוס ויציבות הרוכב. אפשר לאמר שהקלסיקה יותר מותאמת להבין את הרולקור מאשר המודרניות, משום שלא מדובר בקווים מנחים של ישיבה אלא בתיאוריה חדשה של יציבות. השאלה שאני שואלת היא - האם הסימביוזה לגמרי נשברת ברולקור והאם מתוך כך הסוס ישלם מחיר? (הסרטון הזה כמובן מוטה, אבל יש בו תמונות שמסבירות יפה על האנטומיה). תודה שקראתם !

למעלה