שיחת "לאן"

n o g a1

New member
שיחת "לאן"

בכל קשר מגיע הרגע בו מתקיימת שיחת "לאן" , זה יקח חודש , חודשיים ואפילו שנה , שנתיים ....אך הרגע יגיע. שיחה זו מכונה אצלי שיחת "יחסינו לאן". קיים מן פחד לעלות את הנושא או לחילופין שיעלה מהצד השני. זו שיחת "תאום ציפיות". שיחה על מהות הקשר. שיחה בעלת משמעות רב להמשך. מכינים את הקרקע , מתנסחים , בוררים מילים ויוצאים לדרך. מסתכלים בעיניים ואחד שואל "לאן"? הוא יכול לשאול בהמון דרכים , יכול להשתמש בהמון מילים יפות וגם פחות, ניסוחים מקוריים וגם סטנדרטים אך הבסיס מילה אחת קצרה פשוטה "לאן". התוכנית היא כאן ועכשיו להנות ממה שיש , לא לרוץ לשום מקום . ללכת , לנשום , להעריך את הדברים הקטנים להיות לשם ההוויה , ההוויה היא המטרה מימלא שום דבר אינו קבוע ומשתנה מרגע לרגע לאן? לכאן ועכשיו

t o t a l

New member
בטחון עצמי

קורא אותך ומחייך. הצורך הזה של לדעת לאן... נובע לרוב מחוסר בטחון עצמי [שכולנו לוקים בו]. גם אם באמת אין לנו אג'נדה מוגדרת [חתונה, ילדים, ....], קיים ברוב הבריות צורך בסיסי לדעת "שיש עתיד משותף". סוג של חרדה קיומית. זאת ועוד. חוסר הבטחון העצמי הזה, מונע מהבריה הממוצעת להתמסר לחלוטין לבן זוגה [רגשית ונפשית], ללא העוגן הבטוח של העתיד המשותף.

a n a t i 3 3

New member
הצורך של לדעת לאן....

מגיע מחוכמת החיים שרכשנו, מנסיון העבר... מהתבוננות שיכלית ולא רק ריגשית, מתבונה!!!

t o t a l

New member
חולק

מחוכמת החיים, מניסיון העבר, מתבוננות רציונלית ומתובנה, ניתן להסיק רק דבר אחד: שאף אחד לא יכול להדעת מה יהיה. לא חשוב כמה שיחות "לאן" עושים. אפילו פלומבה וכתובה לא הכתיבו לנו. אז הצהרות דקלרטיביות יעשו את העבודה?

ד ו ל ה

New member
ואני חושבת...

שהקושי להתמסר נובע בעיקר מחוסר סימטריה במידת המחוייבות ופחות מבעייה של בטחון עצמי מה שהזכיר לי שיר יפה של אריק איינשטיין: "כשנתתי לך שעה לי נתת את חייך. כשנתתי לך דמעה את נתת לי חיוך..." נדיר למצוא התמסרות חד צדדית כזו.

ד ו ל ה

New member
שיחת לאן...

בדר"כ המטרה שעומדת מאחריה היא בירור מידת המחויבות של הצד השני לקשר המתהווה ולא בהכרח קביעה של יעד כלשהו שאליו צריך להגיע. הבדל דק אולי אבל קיים... ומה שמרתיע בשיחות האלה הוא בדיוק הבירור הזה, של מידת המחוייבות שלנו לקשר... דולה (לא אוהבת שיחות לאן...)

n o g a1

New member
קלאסי לקיים שיחה זו במיטה

הבעיה שאף אחד מהצדדים אינו אחראי על הנאמר.

ayb1

Well-known member
בשום אופן לא על המיטה-אלא על זאת

שתהיה איתו שמה, על העונג הצפוי לשניהם מהשהיה המשותפת שם. מבחינתו זה יכול להיות גם על הספה או על יד .

ערסlight

New member
לאן

אני מסכים ששיחות לאן נובעות מחוסר בטחון וצורך בשליטה. זה קודם כל מסר. זה גם המקום בו מתחיל הסוף של הדברים. [זו התאותנות שכתבתי עליה בשירשור she said, he said]

asafgery

New member
זה טוב ויפה

אני מאד מאמין בכאן ועכשיו. כאן ועכשיו אומר גם לחשוב מה אני עושה עכשיו למען העתיד. זה בסדר לזרום עם הקשר, זה טוב ויפה. בשלב מסוים מגיע הרגע בו מתחילים לחשוב מה הלאה. אני חושב שזה תהליך טבעי - דוקא מפני שדבר אינו קבוע. זה חלק מהשינוי. קשר, כמו תהליכים רבים בחיים, לא יכול לדרוך במקום או שהוא מתקדם או שהוא חדל. היות ומעורבים בו שני אנשים (לפחות), זה נראה לי רק טבעי לדון בצותא לגבי כיוונו.

שלי 9

New member
אסף רוצה להבין אותך, למה קשר

לא יכול "לדרוך במקום"..כאילו מה? אנחנו חייבים כל הזמן לקפוץ מדרגות?? אתן לך דוגמה, אתה גרוש + 2 נניח, מנהל קשר עם אישה גרושה + 2, אתם גרים יחד לצורך העניין ולא רוצים להינשא בשנית.. לאן אפשר להתקדם מכאן??

asafgery

New member
להמשיך ולחזק את הקשר

אני מדבר מן הסתם על שלבים שקדמו לשלב הזה. מן הסתם לא עוברים לגור יחד סתם כך, נכון או שמא אני טועה? האם יש מישהו מאיתנו שהוא כל כך ספונטני, שהמעבר לגור ביחד, נעשה כלאחר יד? אם כן, אני מסיר בפניכם את הכובע. מתוך הנחה מפרגנת, שיש בודדים כאלה מבינינו, שעברו לגור ביחד כלאחר יד, כשילדים מעורבים בעניין, עדיין ישנם את הנותרים - אלה ששקלו וחשבו איך לעשות זאת. האם אני חולם? האם רוב יושבי הפורום הזה, עוברים לגור ביחד "בזרימה"?

ערסlight

New member
שינוי

די מצחיק מה שכתבת... שינוי יזום נכון במצב "לא מספק" שטעון שיפור. חייבים לראות את זה. אני חושב שאני מזהה את הקושי. יש בלבול בין זה לבין פתרון בעיה מעשית. [כמו לחסוך שכ"ד ולגור בדירה אחת, או התארגנות להביא ילד וכו']. בעיה מעשית, פותרים בדרכים מעשיות... זה בסדר. [כל עוד לא מעמיסים על זה תוספות מיותרות] העניין הוא, שבד"כ לא זה המצב, אנשים שלא מבינים את המניעים של עצמם דוחקים במשהו שהוא טוב ודווקא שם יוצרים שינוי שטורף את הקלפים. ...ואם המצב הוא טוב, לאן השינוי יוביל?

למעלה