שיחת "לאן"

כפרה, אתה יודע שלכל דבר

יכולים להיות כמה שימושים (חמאה למשל). אז לפעמים אני משמשמת כסגנית שלך - קח יום חופש. ומתי אתה עושה לי שיחת הערכה?

יערית

New member
מה ז"א שיחות יזומות?

בין עם תירצי או לא,גם שיחות שהופקו מתוך "ספונטניות" באות מתוך התת מודע של האדם.כך שאם תבדקי את המוח שלנו לרוחב לאורך ולעומק תגלי{כמו שחוקרים גילו} שהמוח שלך יצר את השיחה עוד בטרם הוצאת אותה משפתייך כאמור "בספונטניות":) ספונטניות=מתוך התפתחות טיבעית של קשר.

אתה מדבר???

כתבת לי לעשות מעשה. עשיתי. ומה? אפילו מילה אחת לא אמרת. אוףףףףףףףףףף איזה נודניק (אבל חמוד, סליחה חמור
)

ערסlight

New member
יערית,

זה בסדר לרצות דברים. זה אפילו נפלא לשים אותם על השולחן. זה חלק מדינמיקה בקשר. כשהדברים ברורים כל אחד יכול לעשות את מה שנכון לו. לפעמים יש איחוד מטרות ולפעמים לא. כשיש איחוד מטרות, הדברים קורים מעליהם. [השינו הספונטני]. ברגע שמנהלים שיחה "לאן" בעצם יוצרים מצב של אולטימטום וברגע שמישהו נכנע ועושה צעד בלב חצוי... טוב לא יוצא מזה.

יערית

New member
רחוק מאולטימטום

ישנם מצבים בחיים למרות שהתחלנו מאותו מוצא שקורים שינויים,אזיי בני הזוג יושבים לדבר מה הלאה? אני קוראת לזה תיקשורת פתוחה,אתה קורא לזה אולטימטום או כפי שלימונדה טענה,משהו לא טוב קורה בקשר.אני חושבת אחרת,כמובן שלא מדברת על לשבת על בן אדם בצוואר ולתבוע תשובה על "לאן מועדות פנינו", לפעמים היעד ברור אבל צריך לפשט אותו וגם על כך לדבר: דוגמאות: מגורים משותפים כן או לא? נישואים כן או לא? ילד משותף{כמובן בהתחשב בזמן המשותף}כן או לא? הסכם ממון,כן או לא? כ"כ הרבה דברים שקשורים למילה "לאן" ובכלל לא מהוים אולטימטום, מספיק שאחד רוצה לדבר על לאן,יש לאפשר לו בזוגיות בריאה בעלת תקשורת פתוחה ולא מסוייגת וחששנית.

תפרידי בין שני הדברים

לא חושבת משיהו כאן מבלבל תקשרות פתוחה, ומישוה גורס שהיא לא חיונית. איך אפשר בכלל לקיים מערכת יחסים עם תקשורת "מסוייגת וחששנית?, נראה לי תנאי בסיסי שתהיה תקשורת.

יערית

New member
נתתי בתשובתי לארסי

כמה שאלות של "לאן" גם כשהקשר ברור מראש לשני הצדדים על רצינותו ואמינותו. אם תשאלי אותי האם שאלה כזו צריכה לבוא למן ההתחלה,אומר לך שזה ייצור מכשול,בטבע כמו בטבע,נותנים לדברים להתפתח בכיוון שלהם,אבל ישנם מיקרים מיוחדים {כל אחד והמיוחד שלו} שהשאלות האלו מחייבות שיחה אפילו כשרק צד אחד מבקש אותן, יש לכבדו ולא לראות זאת כחוסר ביטחון או הרגשה שמשהו לא טוב קורה בקשר.

G a v ® i e L

New member
קצת פחות להשקיע ב"לאן"

קצת יותר להשקיע ב"איך" ועם מי. אבל מטרה זה חשוב, חוזר על המנטרה שאמר לי פעם אינדיאני זקן "אדם ללא מטרה - לא טוב ! לא טוב !" אז ששואל לאן, תצהירי משהו, עמימות-יתר עושה בחילה לאנשים מסוימים, והאמת שגם לי. אני יודע שלא אופנתי, אבל מודה - אני אדם פשוט (סוניה) גבריאל, שוב הופך עצמו לנושא הדיון.

שלי 9

New member
אין אין..מנסה פעם אחת לקרוא

הודעה שלך בלי לחייך ולא ממש מצליחה..

ד ו ל ה

New member
../images/Emo13.gif

נזכרתי בעליזה בארץ הפלאות עליזה מגיעה לצומת ושואלת שם "באיזה דרך כדאי לי לבחור?" והשפן עונה: " תלוי לאן את רוצה להגיע" דולה (אוהבת שפנים...
)

שירלי6

New member
ממתי

שיחה כנה עם הבן הזוג שלי ואני חוזרת בן הזוג זה שהכי קרוב אליי שאני אוהבת והוא אותי שהכל אצלנו מעורבב בתוך הנשמה ומחוצה לה ממתי זה נובע מחוסר בטחון? למה צריך בכלל לחשוב על כל מני משמעויות מסביב? אם אני מרגישה שאני רוצה לומר לו משהו או לשתף אותו או לשאול, כי אני רוצה שנשוחח, שנלבן, שנבין אני פשוט אעשה את זה. אני לא מחפשת כל מני משמעויות נסתרות וכותרות כמו "לאן" ו"ממה זה נובע". אני לא זקוקה לניסוח מקורי, אני לא זקוקה לברור מילים ואפילו לא לעפעף. אני פשוט צריכה להאמין מספיק במערכת שלנ, לבטוח בו שאני יחולה לחלוק עמו הכל. גם את הברים שלאחר ישמעו רק גחמה הזויה. אין כאן שום חוסר בטחון. להיפך. שיחות כאלה אני אמצא לנכון לעשות רק עם אדם שאני הכי בטוחה אתו.

ד ו ל ה

New member
מותק...

לפי מה שאת מתארת את לא צריכה שום שיחת "לאן" את מזמן כבר שם...

שירלי6

New member
זה ממש לא העניין איפה אני

אני לא חושבת כל כך הרבה לפני שאני משוחחתץ אני לא פוחדת להשמע "לוחצת" או "חסרת בטחון" אני לא חוששת ש"היחסים שלנו לקראת סופם" אם אני מרגישה צורך לשוחח. אני חושבת שכשאתה מחובר לאדם, לא צריכים להיות מחסומים. בשום נושא. בשום תחום. יש לי את הלגיטימציה להגיד הכל כולל הכל. ו..תגידי, איפה זה "שם"?

למעלה