שיחה עם אמא.

nati6589884

New member
שיחה עם אמא.

מענייו אחרי כמה חודשים שלא דיברתי איתה היום דיברתי איתה איזה שעה זה מדהים. היא בדרך כלל לא מדברת. אז אנחנו דיברנו עלי ועל התנהגות שלי אז היא אומרת לי שהיא נעלבת ממני שאני מתנהג עליה לא יפה או מקלל וכו, אז אמרתי לה את יודעת שאני לא מתכוון? אז היא אמרה " כן אני יודעת שאת לא מתכוון בגלל זה

אני לא כועסת עליך אבל זה מאוד פוגע". עכשיו זה מאוד חדר עלי כי היא לא אמרה לי שהיא נפגעת לא שמתי לב. זה כאילו נכנס לי ללב אז המשכנו לדשבר על העניין של אוטיזם אז שאלתי אותה " את חושבת שאני חיה בתוך בועה ולא מבין אותכם " היא ענתה " כן אתה חיי בעולם משלך אני לא חושבת שזה נובע מקהות רגש אלא כי קשה לך לצאת מהפינה הנוחה לך" לא מדיוק אבל בסגנון מה אתם חושבים? זה כיף לדבר איתה אחרי כל כך הרבה זמן היא לא אוהבת לדבר בכלל היא מאוד קיצונית כל היום לבד. מה אתם חושבים? איך זה אצלכם? אתם מרגישים שהילד חיי בעולם משלו לא מתייחס עליכם לא שם לב עליכם? ממה זה נובע? אתם מרגשים מתוסכליפם. כי אני כן אני מאוד מתוסכל ושבור שאני לא יודע איך לתקשר עם הורי,

ובכלל לא יודע להסביר את עצמי זה כואב לי בעצמות אני רוצה להיות מובן אבל בכל מקום שאני הולך אני שונה ,מוזר, לא ברור, עצםפ לא מזוהה, אשפה שצריך לזרוק.
איום, וכולי גם אתם מרגשים ככה? זה מה שאני מרגיש זן מסיום של חיה שעדיין לא גילו שום דבר עליה ,לבד בעולם יתום מאם ואב יתום מעצמי מה אתם מרגשים בעולם הבודד והקר הזה? מלא סוגרים, בתוך בית כלא של חיינו שנשלט על ידינו?
מי השולט ומי הנשלט? מי קובע מי ירה את הפגז האחרון? קיצור אתם בשליטה?

nati6589884

New member
משפט של פסואה.

מה אני חושב על העולם?
&nbsp
וכי אני יודע מה אני חושב על העולם!
&nbsp
הייתי נחלה אילו חשבתי על כך.... (

nati6589884

New member
אח שלי מעליב אותי.

מה אני יעשה איתו? הוא קורא לי מגובל ואומר לי " אני לא יצא איתך עד שלא תהיה נורמאלי.
" זה מאוד העליב אותי והתפרצתי עליו. הוא לא רוצה שאני אראה את חברה שלו. לא רוצה שאני יתקרב עליהם. מה אני יכול לעשות? זה ממש מבאס כי היא ניראת לי אחלה בחורה. ואני לבד כל הזמן. קיצור הוא אמר לי משפט כזה " רק אח נטי של אוטיסט יכול להבין אותי ואת מה שאני מרגיש". מה אני אומר לעשות עם זה? לוותר עליו? אבל אני כל כך אוהב אותו .איך אני יכול? גדליתי איתו הייתי איתו תמיד הינו נפש תאומה. מה לעשות? אני רוצה להיות איתו לא יודע מה לעשות זה כזה נורא...............

nati6589884

New member
טוב מה אני יעשה איתו?

אף אחש לא עונה לי כולם מתעלמים מזמן אני סתם ליצן מטורף בפורום הזה, שמים עלי פס או שפשוט נמאס. זה נשמע הגיוני אבל מה לעשות החיים לא דבש... טוב אני לא בא בטענות כמובן אתם יכולים לשים עלי זין כמה שאתם רוצים חופשי חופשי אבל זה מבאס...

schlomitsmile

Member
מנהל
לא מתעלמים, יש אנשים שלא נכנסים בשבת, ויש גם
אנשים שאין להם תשובה

אם הבנתי אותך נכון, יש כאן כמה עניינים:
א)הציפיה של אחיך ממך להיות נורמלי,
כאילו להיות אוטיסט זה לא בסדר וכאילו זה תלוי בכלל בך.
ב)הגעגוע שלך לקירבה שהיתה ביניכם בילדות
ג)הבדידות שלך שבגללה נוצרה כאילו תלות בו- אם לא איתו אז בדידות.

לגבי א- זה באמת פוגע.
אולי הוא צריך להתבגר קצת כדי להבין...
עם זאת, יש נקודה של צדק בדבריו-
כנראה שגם לו לא פשוט,
ואף אחד לא יכול ממש להבין את האחר,
גם אתה אותו.

זה מזכיר לי קטע שהבאתי כאן בעבר:
https://www.youtube.com/watch?v=AtDy4zcGH18
אמנם בקישור מדובר באח עם תסמונת דאון, לא אוטיסט,
אבל נדמה לי שהעקרון דומה.

לגבי ב'- מבינה את הכאב.
אולי איפשהו בלב גם הוא מתגעגע.
אף אחד מאיתנו לא יכול לחזור לילדותו ולמה שהיה בה
אבל אולי מתישהו משהו יבשיל אצל שניכם ובין שניכם
ותווצר קרבה חדשה, שונה מזו שהיתה אז.

וג'- אולי ייטב לך אם למרות שזה קשה,
תקבל את זה שבשלב זה הוא לא יכול להפתח אליך,
ותחפש קשרים במקומות אחרים,
למשל- ענייני הקבוצה שדיברנו עליהם.
זה לא במקום הקשר עם אחיך,
אבל גם לטובת הקשר איתו,
עדיף שהוא לא יהיה מבוסס על תלות שלך בו
מבחינה זו שרק הוא מציל אותך מהבדידות.

nati6589884

New member
תודה רבה לך.

הוא אמר לי שבאמת קשה לו איתי, הוא לא מבין שאין דבר כזה להרפא הוא חושב שאני יכול ממש להשתנות מקצה לקצה. אני דיברתי איתו הסברתי לו הוא לא מבין. הוא רוצה שאני ישתפר, וכן אני מאוד מאוד מתגעגע עליו. הוא עם החברה שלו חברים ואני לבד. אני חושב כמו שאת וארנה אומרים ראני צריך להכיר חברים. ואני יודע שהוא צודק שקשה לו, אבל אני לא מבין מה אני יכול לעשות? אני לא מבין איך. שאלתי אותו מה לעשות? והוא אומר תהיה רגיל. מה אני אומר להבין מזה?

arana1

New member
קשה מאוד להשלים עם גורלנו

אבל ברור שרגיל אתה לא יכול להיות,
כמו שברור שאחיך כבר לא יכול להכיל אותך ולהבין אותך,
אולי גם בגלל שאנשים מתמיינים ונעשים יותר ויותר יחודיים ודומים לעצמם ככל שעובר הזמן,
זה חלק מקשיי ההתבגרות,
שלאוטיסטים קשים יותר כי בעוד שכל מה שנ"ט צריכים לעשות זה להחליף מסגרת אחת באחרת לאוטיסטים אין לאן ללכת יותר,
מה שמעמיד אותם במצב קשה של תלות במי שלעולם לא יוכלו להבינם.

אתה שואל מה לעשות,
אני עונה שאין מה לעשות,
שאין לזה פתרון

nati6589884

New member
נכון וזה יאוש גדול.

כמו שאמרה לך הדודה ובצדק זה יאוש גדול זה קשה כל כך. הדרך שלך היא נכונה והיא הכי מציאותית לפחות לטעמי אבל הכי מדכאת ושוברת לב. זה ממש כואב שלא היה לך משפחה. וגם אם אני יכיר מי שהיא/מישהיא מי אמר שלו לא ימאס? קיצור זה העונש של אנשים שונים/חריגים/מיוחדים תקרא לזה איך שבא לך...

arana1

New member
נכון אבל...

כדאי לנסות שבצד זה, וגם בגלל זה, מחכות לך הזדמנויות בלתי רגילות, הכי לא שגורות, גם לאהבה וגם ליצירה עמוקה הנובעת ממנה ומתקיימת למענה.

אמנם זו רק אפשרות, ורוב הסיכוי שהיא לעולם לא תמומש, אבל לך יש אותה ולאחרים שחייהם קלים בהרבה משלך אין אפילו משהו שמתקרב לכך.
אז ברור שאכלת אותה, ואפילו קשה מאוד, אבל גם בגלל זה כדאי לזכור שאיכשהו איפשהו יש בך ולך הזדמנות מאוד נדירה, וגם קיום, שלצד הכאב המחריד והבלתי פוסק יש בו גם לא מעט משמעות ועניין.

גם אנשים רגילים ונכונים חיים קיום מאוס לצד מי שנמאס עליהם לחלוטין,
מחוסר ברירה,
מהעדר אומץ,
מתוך הבנה שלא משנה מה תעשה תמיד תגמור בדיוק באותה צורה.

העונש של חיי שיגרה מוטל ביתר תוקף על אנשים שגרתיים,
עליך פחות,
אז קשה לך וכואב לך יותר אבל מצד שני יש לך סיכוי לחיות כאדם לא מאוס.

nati6589884

New member
נכון בעיניי יכול להיות חיים מלאי רגש ואהבה.

אני צריך למצוא אבל שותפים למסע הזה כי להיות לבד זה נורא אתה יודע כמה לא פחות ממני. אחרי שאני יכיר אדם ולו אחד יכול להיות לי טוב יותר. העולם הוא נורא ואיום לכולם אבל אוטיסטים סובלים באין שיעור יותר כי כמו שכתבתי הם לא יכולים ללבוש מסכות מחיכחות לפחות זה לא אמיתי ועוזר בזמן שהנורמאלי יכול לעטות מסכות ולעשות פוזות. קיצור אני מסכים איתך אבל הכל נראה כל כך אפור ושחור עכשיו, קשה לראות טוב.. אני רוצה לגעת ביצירה והמשעות הדברים הגדולים וכנראה הדרך הנורמאלית לא תוכל לסייע לי בזה אפילו להפך ובאופן כללי אני לא מסוגל לכן זה חסר טעם וגם אני לא רותצה מבחינה השקפתית שכלית. רוצה לבורח מהנורמה. לכן עדיף לי להשרף מבחוץ ולא להשרץ מבפנים. זה דעתי...

nati6589884

New member
ארנה כולם צבועים זה מה שאני הבנתי היום.

כמו שהייתי נוהג לומר לדודה " כל העולם הוא במה וכלנ ושחקנים" הפתיחה הנפלא של שקספיר " בחלום ליל קיץ". אין כולם רמאים וכולם שקרנים, כולם מוכרים כזבים כולם מעמדים פנים אין אדם אמיתי אחד בעולם, מי יודע אתה/היא אבי אפילו אפילו אני מוכר לעצמי שקרים? אנשים מזיינים אותך מאחורי הגב, משקרים לך, משחקים אותך החברים שלך ואז מחדדים את הסכין בכבך שופך לך את כל אבריך הפנימים. אני חושב שהכל הוא שקר עכשיו. הכל הוא רמות, הכל הוא נכלות, אני מנסה להיות אמיתי, לתת מעצמי, להיות כנה לתרום ודופקים אותי בלי אבחנה פותחים אותי לאלפי שבילים לא מתבייש לומר מזיינים לי את הצורה, איזה עולם מחורבן זה?: אתה נותן את כל הלב ואוכלים לך אותו עם מזלג וכפית ומבקשים שתשתוק, כולם ממהתלים בי מרמאים אותיע, קוראים לי פסיכי,

פראוניד מאחורי הגב מלכלכים עלי בזמן שאומרים לי כמה אני טוב, אין אלוהים? מזה?
איך בני אדם יכולים להיות כאלו נאלחים, ושקרנים לכתוב לי מה שהוטא אחד ובאותו זמן לדפוק אותי? לכתוב עלי ולהשמיץ אותי? אין כולם שקרנים, כולם מנסים לתלוש לי את הבשר ולאכל אותי בעודי חיי. כולם פשוט בני זונות, שחקני,ם רמאים , ושימחקו אותי העולם הוא בית זונות ואני הזונה נותן לכל הבא ביד דיפקו אותי מכל הצדדים מה קרה? לא רק מאחר? גם מלפנים מבחוץ מהלפבנים? איזה בני אדם אלו איזה? בחיים שלי לא דיברתי מילה אחת רעה על אדם מאחורי גבו בחיים. איך אפשררררררררר.

arana1

New member
אם וכמו ששייקספיר כתב את זה אז מסתבר שלא רק או לא בדיוק

שיש בבני אדם, לפחות בחלקם, כמיהה וכוונה ליושרה, לקיום שבו המסכה לא נועדה על מנת להסתיר ולתחמן אלא על מנת לבטא ולחשוף את האמת,
שזה מה ששייקספיר ניסה לעשות,
ויוצרים אחרים,
שלוקחים דבר שנעשה בו שימוש רע, מבלבל, מטעה, מכשיל, ומתמירים אותו לאמצעי לחשיפת האמת, לחשיפת התככים, בין אם כתאטרון או כמדע או פשוט קיום שיש בו נסיון להגינות.

יש סיבות רבות ושונות לקיום שבו אנשים מציגים חזות מסויימת על מנת להשיג דבר הפוך מזה המוצג,
ואפשר לברר את הסיבות האלה וגם להאבק בהן או לפחות להימנע מהשתתפות בהוויה המבוססת על קידושן כנורמות חברתיות,

זה שמתייגים אוטיסטים כמי שלא מסוגלים להבין קודים חברתיים מבטא בסך כל את חוסר המודעות הטוטאלית של המאבחנים והפסיכולוגים והמטפלים לאפשרות של קיום שיש בו לפחות שאיפה לאמת וליופי ולאהבה,
אבל עובדה שלמרות מערכת הדיכוי וההכחדה המשומנת והמתוקצבת והנהנית מתמיכה מצד כולם עדיין יש אנשים שפשוט לא מצליחים לחיות כמו חזירים ולא משנה כמה סמים וכמה שעות ושיטות אילוף אכזריות ידחפו להם,
ונראה שמספרם של האנשים האלה עולה כל הזמן,
אז שייקספיר גם צדק וגם לא,
כי כאמור, עצם זה שהוא בכה את זה,זעק את זה בלב שבור, מעידה שיש גם מי שרואים ויודעים אחרת,
שיש מי שיודעים שהישרדות יכולה להישען גם על חיפוש יופיה של האמת ולא רק על קידוש השקר,
שגם מה שנראה כמשתלם לטווח קצר הוא בעצם הכי דפוק ובזוי ומכער לטווחים מהותיים יותר,
ואין ספק שהחברה הולכת ומתעוררת בדיוק לאפשרויות שכל הסמכויות הכי עיוורות להן והכי מדכאות אותן

יש אנשים שהדבקות באמת מהותית לקיומם בדיוק כשם שהדבקות בשקר מהותית לנורמה
ואם זה לא מובן היום זה יובן מחר

nati6589884

New member
אני יודע שאני מתעב את זה...

ני לא עוטה על עצמי מסכות כדאי לרמות, לשקר, לרכל ומה לא אני רוצה להתחבר לבני אדם, לתת מעצמי ,לאוהב אותם, והם במקום זה מנצלים את ובזים ולועגים לפתיחות ואתה לא מבין כמה זה פוגע זה שורף את הנשמה .שכל מילה את צריך לומר " הוא כנראה שקרן" זה הורס את הבן אדם זה מחסל אותי לגמרי. את מתאר את זה כל כך יפה ובצורה
&nbsp
שכלתנית אבל אני כל כך מתאר את בצורה רגשית פשוט זה כואב שעובדים עליך. אין לי יותר מידי הבנה אני סך הכל רוצים שיבינו אותי ואני אותם ולהיות הכי כנה עם כולם. אני כמו מטומטם מביא את הסקייפ שלי לכל מיני אנשים כי אין לי עם מי לדבר. ומספר הכל,
&nbsp
וסתם מסטלבטים. הכרתי לפני שבוע בחורה שהיא לא אוטיסטית היא אישיות גבולית והיא כמוני גם עם השנאה וכו, אבל גם היא במצב קשה מאוד, ומדוכאת ואני מדבר איתה זה כיף. אבל גם אני מפחד לפגוע בה, היא אמרה שאני מעניין אותה והיא רוצה לדבר איתי אחד מול אחד, ואני מפחד אתה מבין, ממש מפחד, מה אני יעשה? קיצור אני מחפש רק קשר רק קצת פחות סבל זה מה שאני יכול לומר, אצלי זה כבר לא שכלי אצלי זה רותח בתוך הלב.
&nbsp

nati6589884

New member
אגב זו הסיבה שאתה מתייחס לבני אדם " כלי למחקר"?

כי בזמנו גור אמר שאתה מתייחס לבני אדם כמו כלי למחקר ואמרת שזה נכון, ואותו דבר טענו כנגדי שאני מנסה להתייחס לבני אדם כמו אובקטים, לחקור אותם את הנפש לא מתייחס עליהם כפרטי כמו כל מיני צבעים של הדף, זה בהחלט נכון אבל ככה חוקררים את נפש האדם ומדעים להתגלות, לגלוי, להבנה של היקום, מה דעתך?

arana1

New member
לחקור זה לאהוב, כל היתר זה "פוזה".

הנסיון לדעת, בני אדם ובכלל, הוא ביטוי של אהבה לא אינטרסנטית, לא מניפולטיבית, לפחות לתחושתי, ולדעתי לא מעט אוטיסטים לוקים בכך אנושות.

גם במאמר שהבאתי לכאן לא מסמן פרויד עצמו זיהה את ליאונרדו אהובך כדוגמה מובהקת לתפישה של אהבה כנסיון לדעת את האחר.

גם בעברית עתיקה "לדעת אשה" זה לאהוב אותה.

לסקרנות, לנטיה לבטא רגש דרך הנסיון לדעת ולהבין יצא שם רע בגלל ההפרדה הנהוגה כנורמה בין רגש לשכל, בין הגוף והנפש,
מחקר נתפש ככלי טכני ויבש שמטרתו תועלתנית בלבד,
וככה הוא גם מיושם רוב הזמן,
ביחוד על ידי אנשים שלכן מתייחסים למי שמנסה לדעת בני אדם עם כל הלב כאנשים רעים או לקויים כי בשבילם מחקר זה תמיד דבר טכני ומנוכר שלא מחובר לחיים אלא רק כלי לקידום אישי ומניפולטיבי של האגו הנפוח שלהם,
ובגלל שהם כאלה הם משליכים את כל מה שחרא בהם על אחרים שדווקא שונים מהם בעניין זה.

לתחושתי מצב זה מהווה חלק ניכר מהבעייה האוטיסטית ובכלל מהבעייה של מופרעי קשב,
ומפרספקטיבה זאת גם הגבתי על מה ששלומית כתבה על חוסר היכולת של בנה להתמודד עם לוח הזמנים והתפישה של מבחנים,
אני שונא מבחנים גם,
מבחנים טובים רק למי שלא חווים ידע כביטוי שהוא גם רגשי וחוויתי וגופני,
כאהבה.

nati6589884

New member
נכון מאוד.

לחקור זו אהבה בהחלט זו הדרך לחתירה לאמת בעצם כל סופר גדול חוקר את בני האדםפ, אתץ תנועתם/דיבורם/מחשבתם כותרים ממה שרואין בעין ואפפשר לגלוש ללא קיים, ולחזות להרגיש את מה שהיה. בעיניי זה קורה בכל תחום ואוטיסטים עושים את זה באופן טבעי...
אוטיסטים קרוצים מהחומר שעוישים הגאונים הם מאותו גריעין מה אתה חושב?

nati6589884

New member
דה וינצי נגע בקצוות זקנו של אלוהים ( תקרא לזה יקום).

לא רק שהוא היה מדען משכמו ומעלה מהטובים שהיו לנו מהגדולים ביותר ( ואני קורא עליו המון) ובכל תחום אחר. הוא חקר את הטבע האנושי הטבע החייתי ואת העולם שמסביבו, הוטא היה פילסוף גדול שלא כתב ספרים על כך. אבל מקריאה של מה שהוא כתב הוא הגיע למסקנות שאני ואתה מרגשים נפש/גוף סינתזה של רגשות של תחומים וכו, הוא מאבות הסינתזה. הוא פיתח גישה משלו לטבעי לא ראה בה מכונה כמו ביקון האדיוט או דקררט.

והיום הולכים בכיוון של האדם כמכונה כבנוי מתאים עזבו את תחום " הנפש" או טענו שהוא חלק מהפיזי וזה נכון אבל עדיין יש לנשמה מקוםאבל יש גם דהירה אמנם איטית לכיוון מחקרים מעמיקים יותר שמכונים הגות, לאט לאט ימתחו קו בין הנפש לגוף, הנטי הטיפוסי רואה הכלל כדיכטימות כהפרד ומושל, כשליטה. אבל העולם נהפך לפוסט מודריניסטי לאט לאט ומה זה אומר? שכל הכללים נשברים, נרתחים מחדשים ונכין תבניות שונות. מבין? זה הפוסט מודרינזם בעייני שיברת הכלל ובניתו מחדש. תראה הרצאה על

קהלת ותראה שהספר הזה הוא כזה, ללא השקפת עולם מסיומת וקובע, ללא קו ישר ,מפותל ומורכב כמו כל רוטיסט דו פרצופי תלת פרצופי מליוני פרצופי, אבל לא כשקר ורימה אלא כאהבה. כוון הפרצוף כדאי להמתיק את חייו לגעת בזקנו של אלוהים לנשקו, ולא רק לגעת בקצוות מה שדה וינצי לא הצליח האוטיסט יצלח הוא נולד בתקופה קשה, ולא הבינו אותו כמו כל אוטיסט בימנו. אנחנו בעייני זן מיוחד ונדיר של בני אדם שיש בם גרעני אמת.

וגאונות גם אם לא מבוצעת ולא באופן הרגיל של " לשכור" אלא של תודעה עמוקה, ישר,ה לא מתנשאת ואוהדת של העולם, הטבע, והאני והאתה. זה דעתי.

arana1

New member
לקוו ישר יש משמעות אחרת מהמקובל

הקוו הישר הנורמטיבי הוא מה שנקרא ליניארי, הוא מבוסס על הפרדה בין הנצחי למיידי, בין המישור החושי לזה הרפלקטיבי, הקוו הישר של מי שחווה דברים כמסתורין אין סופי מחבר בין רבדים שונים ועומקים שונים בו זמנית,

זה דומה לישר שאתה רואה כשקוו של בניין קרוב מתמזג עם קוו האופק של היום,
שישר כזה מהווה מבוא למהפכה גיאומטרית מתמטית שדה ווינצי לא נגע אלא בקצה של הקצה שלה (דווקא בציור של המונה ליזה יש לזה רמז מעניין) ,
וגם אשר נגע בזה לא מעט,
וגם אחרים שדיברו במאה השנה האחרונות על מתמטיקה מסוג חדש.

nati6589884

New member
נכון.

בגלל הוא גע בקצה ( של קצוות) כמו כל יוצר גדול אחר הוא מעניין אותי בגלל הסינתזה שהוא עשה בין המדע לאומנות בן המידי לנצחי בין הנחות לנאצל. בקשר לגומאיטריה אני אשמח שתפרט כי לא ממש הצלחתי להבין למה אתה מתכוון. דה וינצי התעסק בפרופציות בצורה אולי הכי מעניינת יש הרצאה נתתי לך אז של חוקר שסביר לה שה וינצי היה גאון גם במתמטיקה אגב הוא ניסה לפתח את אינפי ם לפני לנביץ/וניטון כולל כוחות הכבידה.
קראתי על זה הוא לא הגיע לתסונה או לפיתוח כמוהםפ כי הוא לא יכל. אבל למשל בטימפולגיה חקר הסימנים בתמטיקה הוא הקדים במאות שנים מה שפיתחו במאה 20.
כל הימנים שאתה רואה הוא יוצר עולם גרפי שונה אתה מבין? ומה אתה רואה במונה ליזה? אני לא ממש רואה כלום בה לא יודע היא לא מוצאת חן בעיני.

nati6589884

New member
שמע ארנה תשמע את הרצאה הזו.

זה על דה וינצי ועל המתמטיקה ועל הציור זה יאיר לך כל מיני דברים בקשר עליו.
הנה:https://www.youtube.com/watch?v=6j4LjuyuPZ8
הוא מעניין ויש לו הומר והוא אוהב מאוד את לאונרדו אוהבי ויודע להסביר עליו הרבה אבל הרבה יותר טוב ממני ברמות שקשה לתאר...

למעלה