שיבוצים במושבים!

שיבוצים במושבים!

איזה קבוצות אתם מדריכים? עם מי? מרוצים? חזרתי מקודם משיבוצים של הכפר עשו לנו מתודה מעולה ההשראה באה ממה שעשו בשיבוצים של ג"ע נתנו לכל אחד מהמדריכים פתק שכתוב בו (בצורת חידה) אל מי בכפר הם צריכים להגיע אני הלכתי לפעילה אחת (עכשיו היא בי"ב) שהיתה מדריכה לפני שנתיים היא נתנה לי מעטפה עם תמונה של מקום כלשהו בכפר התמונה היתה נוראאא ממוקדת.. רואים רק חתיכה קטנה מהמקום הזה הייתי צריכה את התמונת רמז בשביל לזהות הלכתי לשם וחיכיתי למדריכה השניה שקיבלה אותה תמונה (וזה אומר שאנחנו מדריכות יחד) מצאנו אחת את השניה שם והיינו צריכות לחפש עוד מעטפה, שבה רשומה משימה ויש גם ציור של כריש. היינו צריכות לגלות כמה שיותר דברים אחת על השניה ולרשום שם (תוך כדי התהליך רשמנו גם דברים שגילינו על עוברי אורח.. סתם כי היה נחמד) אח"כ הלכנו לחורשה, פגשנו את כולם המד"בית והגרעינר (היוצא.. אין חדש) הראו לנו בריסטול עם הציורים של החיות שהיו לכל זוג במעטפה מאחורי החיות רשומה הקבוצת הדרכה. ולפואנטה- אני מדריכה ד' 18 חניכים (קבוצה ענקית ביחס למושב הקטן הזה) מאתגר.. ולצדי, ליעד יחזקאל (סלעית- אחות של ינון), מד"צית מתוקה!! תהיה שנה מעולה! יום טוב:)

בדיוק רציתי לפתוח הודעה כזאת ../images/Emo13.gif

השנה אני מדריכה את כיתות ז'-ח' , שזאת אותה קבוצה שהדרכתי שנה שעברה. אני מדריכה עם המד"בית - זאת מד"בית חדשה שהתחילה לעבוד במושב רק עכשיו היא ממש אחלה. בקיצור... אני ממש מרוצה

ויצמן j

New member
גם אני גם אני

מדריך ז'-ח' הבעיה היא שאני המד"ב החדש...:( במועצה המתפרקת והולכת שלי אין גרעין ואיןמד"בים ככה שיצא ששלושה משצים אחראים על שלושה מושבים וראש הצוות נכון לעכשיו הוא אני... הוא

tuty fruty

New member
אוקי אז ככה

אני משצית מנחה את כיתות ה' שזה את עידו תלם שהוא מד"צ ואת דנה בלאץ שהיא מד"מית שהם ממש אחלה ואני ממש מרוצה למרות שהבנתי מהדריכים שלנו שהם לא אהבו את השיבוצים והגרעינרית שלנו שמורה בנתיים

אני ממשיכה עם אותה קבוצה..

השנה הם ח'. אני אדריך עם גרעינר/ית, עדיין לא ידוע מי, ביום שלישי נדע. רוב הסיכויים שזה יהיה הזכר מבין שני הגרעינרים שיבואו אלינו. ויש לי אפילו הימור מי הם.. מרוצה? את זה אני אגיד לך במהלך השנה. נראה כמה עצבים הם יגרמו לי להוציא... אממ.. היום הייתי בגרעין והכרתי את הגרעין החדש. ראיתי את רועי. חח.. :) היה הכי מצחיק בעולם! אכלנו ארוחת צהריים, ונשבעת לכם שזאת הייתה ארוחת הצהריים הכי מצחיקה שהייתה לי בחיים! הם גאונים... הכי טוף - הגרעין הנוכחי של עמק יזרעאל: גרעין עודד עמק יזרעאל 7-8. שילוב מעולה!

S a l i t

New member
בבקשה שמישהו מהעמק יסביר לי את זה

מה זה הקטע הזה עם לזרוק על אותו בנאדם את הקבוצה לכמה שנים בהמשכים? חלק המקטע זה המדריכים שמתחלפים לפחות את לא חרובי עם אותה קבוצה שלוש שנים או שאת כן ולא גילית לנו? הא הא הא?

לא, תודה לאל!

אני לאאאאא!!!! חרובי טודא לאל!!! ולענייננו, זה לא משו של העמק. למרות שפעם ראשונה שראיתי את זה קורה זה ביישוב שלי לפני כמה שנים טופות.. אבל זה עדיין לא משו של העמק. לפחות לא רק יזרעאל... הגרעינרית שלי, שחר גדש המלכה מעמק חפר, הדריכה שנתיים את אותה קבוצה. ובטוח יש עוד מקרים. ולמה? אני המשכתי עם אותה קבוצה כי אני חושבת ששנה שעברה לא הספקתי כלום. אני לא מרגישה כאילו באמת שיניתי משו, עשיתי משו, השפעתי על מישו, לא בכלל ביישוב, ולא בפרט עם הקבוצה. זו הרגשה קצת עצובה, אבל זה לא אומר שאני פשוט אפסיק כאן, חס ושלום, אלא שאני אמשיך איתם עוד שנה. זה נראה לי הכי טבעי, גם בגלל שמאז שאני זוכרת את עצמי בתנועה, מכיתה ד', המדריכים נשארו עם אותה הקבוצה. זה נראה לי טבעי לגמרי...

כן ולא.

כן - כי הרגשתי שלא השפעתי עליהם כמעט בכלל, שלא באמת סופקתי משנה אחת איתם, שלא באמת הגעתי למשו איתם או השגתי משו איתם, או הם איתי, ועוד שנה בהחלט הייתה או הורסת משו או משפרת משו. ואני יותר בכיוון של הלשפר. וגם, בסוף השנה הם היו נורא חמודים, אמרו שהיה להם כייף במסע פלמ"ח ושהם נורא אוהבים אותי ורוצים שאני אדריך אותם גם שנה הבאה, אז חייבים להתחשב בזה.. לא? חוצמזה שידעתי שאם אני ממשיכה איתם עוד שנה אז אני מדריכה עם גרעינר/ית, ואז יהיה לי יותר קל. לא - כי היה לי ממש קשה איתם שנה שעברה, השקעתי בהם מלא וכמעט ולא קיבלתי משו בחזרה, והוצאתי עליהם מלא עצבים. גם שחשבתי שאולי יהיה לי יותר טוף עם קבוצה יותר קטנה, שיש יותר הפרש ואז מאוד קשה להיות חברים שלהם, או עם קבוצה יותר גדולה ויותר בוגרת. חוצמזה שאחרי מסע פלמ"ח, שהיה להם בו נורא קשה, הם אמרו שהם לא מוכנים לצאת למסע בעקבות לוחמים, ואני אחת כזאת שלא מוכנה לא לצאת לטיול.. אז או שתשנה הדעה שלהם, או שאני אצא בלי קבוצה. :)

שנוי במחלוקת..

לא הקטע הראשון אלא מתי שכתבת שנראה לך טבעי שמדריכים ימשיכו עם אותן קבוצות. מצד אחד- יש בזה משהו.. בנאדם יכול לעשות הרבה יותר ביותר זמן (הגיון בלבד מסביר את זה) מצד שני- הרעיון המרכזי ב"שנת הדרכה" הוא- לעשות את השנה ולהמשיך הלאה. מבינה למה אני מתכוונת?

דעתי בנושא...

גם אצלי במושב יוצא שמדריכים מדריכים את אותה קבוצה כמה שנים. רוב המדריכים שהיו לי הדריכו אותי שנתיים או שלוש ברצף. אני דווקא חושבת שזה טוב שמדריך ממשיך עם אותה קבוצה , בגלל שבשנת הדרכה הראשונה לוקח לחניכים זמן להכיר ולהתרגל אל המדריך ולמדריך לוקח זמן להכיר את הקבוצה , לדעת למה הם מסוגלים , מה לצפות מהם , איך להתנהג עם כל חניך... וכשמדריך ממשיך עם אותה קבוצה כל שלב ההכרות הזה אינו דרוש ויש יותר זמן לעבוד עם הקבוצה בצורה יעילה , בעוד שלמדריך חדש היה לוקח זמן להכיר את הקבוצה ולקבוצה להכיר אותו ואז הזמן של באמת לעבוד עם הקבוצה בצורה טובה היה יורד.
אני גרועה בלנסות להסביר את עצמי - מקווה שהבנתם
כמו שכתבתי בהודעה אחרת - אני ממשיכה להדריך את הקבוצה שלי שנה שניה, בעיקר מאותם סיבות שנגה ציינה שבת שלום

טוב... אני יחסית בסדר

אחרי שעתיים ישבנו ששת המדריכות לנסות לסדר מי ידריך עם מי וזה היה קשה הגענו להסדר! אני מדריכה עם לי לזר היא גם מד"צית ואני מדריכה את ג-ד (קצת פקצות אבל נחנך אותם) בכל מקרה אני חושבת שאני יחסית מרוצה בנתיים ! שיהיה לכולם שנה טוב ושנת הדרכה מעולה!!!!

נופ123

New member
ענבר...

היי ענבר...זו נופר ממחנה פסח 2004 אם את זוכרת...חניכת ח'(אז) מצורן... זו ששיגעה את נעמה רוב הטיול...... רציתי לדעת מה קורה(???) ואם את נתקלת בנעמה בקשה תמסרי לה ד"ש סוף שבוע נפלא נופר

לצערי כן...

סתם אני חולה עליה ונכון הדרכתי איתה חצי שנה ואני רואה אותה כמעט כל יום לא כולל שבתות וחגים... ואין בעיה אני אמסור לה ד"ש.. אבל אולי תזכירי לי.. היית חניכה/מדריכה/תאור?

נופ123

New member
חניכה........

אני חניכה מצורן,את היית בטוחה שאני מדריכה בערך חצי טיול..... תיאור.......הסתובבתי עם חולצה כחולה...חחח לא סתם... אני זו שהיו לה את הראסטות,עם הראסטות הצבעוניות גם...אומר לך משהו? שטיילה עם הדגל.......... שבת שלום נופר

fate spinner

New member
אני מדריך את כיתות.

ג'-ד' עם גל קשת שהוא גם עבר קורס מד"צים השנה. (רק אני והוא יצאנו לקורס מהקיבוץ) בכל מקרה אני די מרוצה (למרות שהייתי מעדיף להדריך את ה-ו) אבל שששששששששש לא מדברים על זה. זה סוד עד לטקס

לא יצא לי כ"כ טובבב...

קיבלתי כיתות ה'.. לא כ"כ כמו שרציתי..אבל אני מדריך לפחות עם מי שרציתי :)

למעלה