שיא חדש נשבר

s h o o s h a

New member
שיא חדש נשבר

כל מיני אנשים ברחבי תבל מבקשים לשבור שיאים, להיכנס לרשומות של המוטרפוּת הגדולה ביותר. כדי לזכות בכסף, כדי לזכות בתהילה, כדי להיזכר לעולמי עולם. ופעם נוספת אנו נחשפים לעוולה, אחת הגדולות מכולן, שיא חדש שנשבר השבוע בהודו. הודית בת 70 ילדה תאומים האמא המבוגרת בעולם שברה שיאים: הודית בת 70 ילדה השבוע תאומים. האב שיחלוק איתה לילות חסרי שינה הוא איכר גימלאי בן 77. בני הזוג הסבירו את פשר הכמיהה להורות בגיל כה מבוגר ברצונם למצוא יורש לחווה שבבעלותם

ישנן תרבויות/דתות שבהן חל איסור

על בצוע הפלות...אני מכירה זאת כאן מקרוב מעבודתי.....אמנם אין לנו אשה בת 75 שילדה אבל בהחלט 47 וזאת על אף שידעה שתוולד ילדה מונגולואידית....

יתרה מזאת...בחברה החרדית, אצל הבדואים

הבאת ילדים וכמה שיותר מקבל נופך של סטאטוס מכובד בחברה...סמל לפריון, ועושר,הנכסים נמדדי בין היתר בכמה שיותר ילדים במגזר הבדואי למרות הקושי של אשה היא תמשיך להביא ילדים הם עבורה הוכחה לבעלה שהיא עדיין פורייה, מועילה, וזה משמש עבורה כהגנה שלא יקח אשה נוספת

הדימוי שלהן עולה בחברה שהן חיות

ומקבלות "כבוד"..גם אם המחיר הוא בהבאת ילד פגום /מונגולואיד...וכל הקושי הכרוך בגידול ילד שכזה...

s h o o s h a

New member
עם כל הכבוד, ויש כבוד

אבל מה ענין שמיטה אצל הר סיני? כאן מדובר על אשה בת 70! אשה? זקנה! קשישה! מי שמתאים לה עכשיו לחבוק נינים! יבואו החכמים ויאמרו שגם שרה אמנו ילדה את בנה בכורה, יצחק, כשהיתה בת 90. אז??? אין שום הצדקה לרצון של הרופאים והרפואה המתקדמת להתעללות בילד עוד בטרם נולד, שנותנים ידם בשביל בצע כסף ותהילה מאד מפוקפקת לעשות את הצעד הזה ולאפשר לקשישות להביא לעולם ילדים ולהתהדר באמירות שלמרות ועל אף, נולדו ילדים בריאים. מי שעוזר לקשישה כמו זו ללדת בגילה המופלג חורץ מראש דינו של היילוד לחיי מסכנות! האם המאושרת בת 70 For God's sake! Please אתם רואים את הזקנה הבלה, שכוחותיה כבר לא ממש [בלשון super המעטה] במותניה, קמה כל 3 שעות, יום ולילה, מניקה [איכס!!!] או לחילופין מאכילה את הילד? מחליפה טיטולים, מקלחת, טיפת חלב [מניחה שיש מקבילה לזה בחו"ל], חיסונים, שיניים, מחלות ילדים וכל מה שעוד כרוך בגידול תינוק? "האב המאושר" בן 77! את/ ם רואה/ ים אותו מתרוצץ בעוד שנה אחרי ילד מלא מרץ ופעלתנות בגן השעשועים? בגיל 3 משחק איתו כדורגל? בגיל 5 מעיף איתו עפיפונים? בגיל 6, מלווים אותו הוריו בכניסתו לכיתה א'? לתיכון? לצבא? [אם היה מדובר בארץ...] אז כאמור, עם על הכבוד, ויש כזה, כל מה שכתבת כלל אינו רלוונטי למקרה של הזקנה בת ה 70 שהחליטה שהיא ובעלה בן ה 77 רוצים יורש לחווה החקלאית ולכן "פשוט" הולידו אחד...

ולכן כתבתי על הנעשה בחברה החרדית

והבדואית....שמבחינה דתית אסור אלבצע הפלות....במקרה שהזה זהו בבחינת נס רפואי..ומן הסתם גם כאן לדת יש מימד חזק מאוד לאי בצוע הפלה..

אני מניחה שאם בגילה המתקדם והיא עדין פורייה

מן הסתם כוחותיה עדיין איתה והיא עדיין לא נראית בלה....ואוסיף...גדול ילדים בחברה שבה היא חייה בדומה לחברה הבדואית ואחרות הילדים גדלים יחד עם כל המשדפחה המורחבת..בכפר שבו אני עובדת יש אמהות שהילד כל הזמן אצל הסבתא או הדודה או הגיסה..הגידול מתחלק בין שאר בני המשפחה..

ושושה...מדובר באשה זקנה שחיה בכפר נדח בהודו

איזה מטרנה, איזה טיטולים,ואיזה טיפת חלב...מקסימום יגדל כמו השאר בהזנחה עוני וחולי על ידי שאר בני המשפחה..

s h o o s h a

New member
זה בכלל לא משנה!

אני מדברת ברמת העיקרון. שאסור לתת לנשים בגילאים המבוגרים הללו ללדת! בשום מחיר! לא 70, לא 60 ואפילו לא 50!!! אני הייתי מרחיקה לכת והייתי מחוקקת חוק בינלאומי שיאסור על רופאים לבצע הפריות מלאכותיות וכל פעולה 'ממריצה' בנשים בגילאים הללו ואלו שיעברו על החוק- שוללת את רשיונם לעסוק ברפואה, אוסרת אותם לתקופה ממושכת וקונסת אותם בסכום גבוה!! אני קיצונית? בהחלט כן. חייבים לשים גבולות בענין הזה.

שירקאן12

New member
מה עושה זוג שאין

לו ילדים בכלל ודווקא בגיל 51 (נניח) הצליחו להפרות אותה אז ישללו לרופא את הרישיון יטילו קנס כל זאת כדי שלזוג יהיה נחת ...רוח ואולי ישלחו גם את הרופא לכלא.

s h o o s h a

New member
הורות- לא בכל מחיר

אני טוענת שהורות היא צורך אגואיסטי. אנחנו לא שואלים את הילד אם הוא רוצה לבוא לעולם, אנחנו מביאים ילדים כדי להמשיך את השושלת, כדי שלא נישאר לבד בזיקנתנו. אנחנו לא מביאים ילדים לעולם גם משיקולים אגואיסטיים. כדי שלא יפגעו בקרירה, כדי שלא ישבשו תוכניות אחרות. אבל להביא ילד בגיל 50, גם אם זוהי חווית ההורות הראשונה, זו בעיני שיא האגואיסטיות. כי אותם אלו שעושים כך, דנים מראש את חיי הילדים לחיים בצל הפחד שישארו לבדם, נטושים מאב ואם [בשל כורח נסיבות הגיל], דנים אותם לחיים של מטפלים סיעודיים עוד בטרם באו לעולם. האם זה הוגן? האם הצורך האגואיסטי הזה שלנו, כמבוגרים חושבים, מבינים, נבונים, מצדיק את העוולה הזו? כדי שלזוג יהיה נחת ...רוח??? תשובתי: לא, באופן חד משמעי וגורף. ולכן, כן, אני בהחלט חושבת שיש לאסור על כל טיפולי פוריות החל מגיל מסוים. חייבים להגדיר באופן ברור ובלתי משתמע לשתי פנים עד מתי נוכל להרות.

שירקאן12

New member
למה לא בגיל 50

47 יותר טוב מדוע זוג שאינו יכול להביא ילדים לא צריך לחוות הורות כמו כל אחד מאיתנו אם הוא בגיל עדיין סביר 50 על מנת שהזוג ישמע את המילים אמא ,אבא רק לאלו שיש מותר .. אפשרות שניה זה גם אימוץ ילד ... גם זה אסור ... מסכים גיל 60,70 זה אבסורד .

שירקאן12

New member
אני מכיר שני זוגות כאלה

אחד מהם מתפח את הרכב שלו כאילו זה ילדו . ומחזיק גם כלב כיום הם הרבה יותר בוגרים .. אולי אימוץ?

ben 911

New member
בתקופה מסויימת כשנבצר מנשים מסויימות להביא..

ילד לעולם תייגו את אותן נשים כנשים "עקרות" (אין כאן כוונה ל"עקרות בית"). וכך נסתם עליהן הגולל ואותן נשים נשארו ללא אפשרות לחוות הורות. והנה עם הזמן הרפואה התקדמה בצעדי ענק כך שאותן נשים ממש כבר כן יכולות להביא צאצא לעולם למרות גילן המתקדם. עכשיו מי יוכל להעז ולאמר לאותה אישה שכל חייה חלמה על תלתלים קטנים עיניים צוחקות של בנה,פרי בטנה...לבוא ולומר לה שאסור לה כי היא זקנה מדי.

s h o o s h a

New member
חלום על תלתלים ועיניים צוחקות

תיאוריה: זוג נישא במהלך שנות העשרים לחייו, השלושים המוקדמות. חולפת שנה, חולפות שנתיים, חולף עשור, לדאבון לבם של בני הזוג- פרי בטן אַין. הם כבר בשנות הארבעים לחייהם, הם חולמים על תלתלים ועיניים צוחקות, הם עורגים לשמוע קול מתוק קורא 'אמא, 'אבא', טיפולים ארוכים וכואבים, מתישים, השנים חולפות ובני הזוג מתבגרים. עד כאן? שאלה: מדוע לא לפנות לאימוץ בגיל שעוד יוכלו להינות מהילד, בגיל שבו הילד יזכה לזוג הורים בריאים שיוכלו לגדלו בנחת ובאושר ולשנים ארוכות ורבות? למה לחכות עד הגיעם לגילאים כל כך מתקדמים, לסכן את האשה, לאמלל ילד שטרם נולד? בשם מה??? ***************** ליבי ליבי לכל הנשים שאינן מסוגלות להרות, אבל יש היום כל כך הרבה אופציות, ולא, ללדת בגיל 50, 60 או ר"ל, 70, אינה אחת מהן...

גאיה ק

New member
הורות צעירה ןמבוגרת כאחד

הנושא קצת יותר מורכב. לא חסרים זוגות בהפרשי גילאים גדול. אשה צעירה ובן זוג מבוגר ממנה ב-10,20 ואפילו 30 שנה.

גאיה ק

New member
תחימת הגיל להורות

קיימת כבר כיום,גם אם לא באמצעות חקיקה. הקופות אינן ממנות הפריות לאחר גיל 51.

גאיה ק

New member
גם לי קשה לחשוב על

הורות מאוחרת מתוך מחשבה על הילד,כמובן. אבל תודה לאל שלא הייתי במקום הזה. זו בהחלט נשמע כמו קללה לאשה.

שושה אני חושבת שכשם שאנשים

דוגלים בחופש הביטוי...צריך שיהיה לאנשים חופש על גופם...וזכותו של כל אדם להחליט מה לעשות במקרה כזה...אי אפשר לכפות הפלה...לדעתי [בלי קשר לסיפור עם הקשישה ההודית] לכל אשה זכות הייתי אומרת חובה [אם היא כמובן רוצה] לחוות אימהות..ומי שלא ניתן באצעי הטבע אין ברירה..הפרייה מלאכותית..

למעלה