שטו? גדיה? קגדה?

souhami

New member
אאאאאז

ריח רע מהפה? ואתם בטח קיבלתם סוכריות מנטה או משהו כזה?

../images/Emo128.gif לא ולא!

הערב, ב-9:20, מתקיים המשחק השני, ולאחריו אכתוב את הפתרון לשאלה זו, אם... לא תיפתר עד אז.

lupoN

New member
הייתי מציעה למי שחיבר את השאלה

לאכול חופן סוכריות לקריץ

lupoN

New member
זו לא אמורה הייתה להיות תשובה

זו הייתה רק דרך להביע את התסכול והיאוש מאי מציאת התשובה לשאלה הקשה הזו, וגם קצת ויתור... כ"תגובת נקם", הצעתי לתת "טעם טוב בפה" (בלשון סגי נהור) ליוצרי החידה. זה אמור היה להצחיק איכשהו ופספס את מטרתו, כנראה... אם כן, סליחה

lupoN

New member
>>>>>>

לדעתי, אלו סוכריות מאד לא אטרקטיביות מבחינת הטעם. בלשון המעטה. אולי יש שיחלקו על דבריי; עובדה היא שמייצרים אותן ואנשים ממשיכים ללעוס סוכריות סוס. שמעתי גם על סוכריות מנטה מלוחות הולנדיות. לא חשוב. לאחר שהוצגה התשובה, נדמה לי, כי השאלה לא כזו מסובכת כפי שהפכתי אותה לכזו...

souhami

New member
../images/Emo6.gif

זה היה הניחוש הראשון שלי שהביא אותנו ללשון

../images/Emo35.gif שאלה מספר 4.

המסגד בגֶ'נֶט הוא מסגד החימר העתיק ביותר. בקירותיו החיצוניים בנויים עמודים מעץ, כמו קרשים. לאיזו מטרה הם נבנו במסגד החימר?

769

New member
אם מותר להעזר בגוגל אז הנה התשובה

Djenné's masons have integrated palm wood scaffolding into the building's construction, not as beams, but as supports for the workers who apply plaster during the annual spring festival to restore the mosque. In addition, the palm beams minimize the stress that comes from the extreme temperature and humidity changes that take place during the year. או בקצרה - העצים נועדו לתמוך בפועלים שתפקידם לטייח את המבנה וגם כדי לצמצם את הלחץ שנוצר בגלל שינויי טמפרטורה ולחות בהתחלפות העונות.

המממ...

אין לנו כללים מוגדרים, במה מותר להשתמש ובמה לא. אני סה"כ מדווח על השאלות שהיו בשעשועון הטלוויזיה בערוץ רוסיה 1 (ORT), כאשר ניתנת לצוות של 6 שחקנים דקה אחת לפתרון, עם ניסיון אחד בלבד. בדר"כ מנסים כאן למצוא את הפתרון באופן עצמאי, ומי שמוצא את התשובה באינטרנט אינו כותב אותה, אלא מוסיף פרטים שהחסרתי, מתקן מה שטעיתי, מוסיף תמונה וכו'. אגב, יש לקורות העץ הללו (בשימוש העיקרי) שם מיוחד בעברית.

lupoN

New member
ואגב, הנה תמונה מצורפת../images/Emo27.gif

מקור: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Great_Mosque_of_Djenné_2.jpg

למעלה