שטו? גדיה? קגדה?

souhami

New member
הוא אמר

זה משהו עם הלשון... הלשון שלי לא נמצאת באף. עדיין. XD

lupoN

New member
נסיון מכיוון אחר

האם הכפית השטוחה שימשה כחיץ בין חלקי הפה השונים? באופן זה ניתן היה להרגיש את הטעם של התה בחלק אחד של הלשון ולא אחר. בכל טעימה אפשר לדאוג לכך שהתה יגיע למקום אחר על הלשון. באזורים שונים בלשון מורגשים טעמים שונים באיזונים שונים. אבל, אם כך, מה המשמעות של החומר ממנו עשוייה הכפית... אז כנראה ש... לא לזה הכוונה... ניסיתי לחפש לפי שם הכלי... חשבתי על אפשריות רבות מאד שדומות למה שנרשם ופשוט לא הצלחתי למצוא...

זה משהו בכיוון, אבל פחות מסובך,

ובנוגע לחומר ממנו עשוי הכלי דמוי-הכפית - אין לי מושג, ואני רק משער שמתכת מתאימה יותר.

lupoN

New member
אז עוד רעיון...

הכפית שטוחה, דהיינו, המגע שלה עם הלשון מכסה שטח רב ואז יותר חלקים של הלשון מרגישים את הטעם. טובלים, מניחים על הלשון טוב טוב וזה הרעיון בכלליות.

souhami

New member
אולי ההפך!

לי קורא לפעמים שתה משאיר טעם לוואי (אני רושם את זה נכון?) בפה. יכול להיות שהם שמו את הכפית כדי להעביר את הטעם שנשאר.

souhami

New member
אולי

בנוסף לטעם של התה הייתה מרירות של עלים אז הם השתמשו בזה כדי להעביר את המרירות?

souhami

New member
ניסיון אחרון

אני סוחט מהמוח שלי את טיפת המחשבה האחרונה אולי כדי למתן את הטעם?

lupoN

New member
ל../images/Emo27.gif

לסוגים אחדים של תה יש טעם לוואי מר, כפי שאמרו לפניי. אז אולי אם מכסים עם ה"כפית" השטוחה את חלק הלשון המרגיש מרירות, דהיינו את החלק האחורי (כמדומני), אולי הטעם המר מורגש בעוצמה פחותה יותר (אם בכלל). אבל נראה לי רעיון מאד מוזר כי כאשר משהו נוגע באחורי הלשון, זה ממש מעורר בחילה...

רמז נוסף -

א. זה הרבה יותר פשוט, טכנית. כך נדמה לי (אחרי ששמעתי את הפתרון). ב. כשביקרתי פעם במקום מסוים, שלא היתה שם טיפת תה אבל היו דברים אחרים, נתנו לנו לאותה המטרה משהו הרבה-הרבה יותר פשוט ורגיל.

למעלה