זה משהו עוד יותר פרקטי, למרות שמי שינחש הוא גאון. בכל מקרה, לא רק השחקנים נכשלו (ב-20 השניות שניתנו להם), אלא גם איש מהנוכחים באולפן לא ניחש את התשובה.
אין סיכוי ובכל זאת... האם כדי: לעמוד עליו כדי להביט לפרות בעיניים ?
לעמוד עליו כדי שיוכל לצפות בכל העדר מגבוה? לקפוץ עליו? לתופף עליו? לעשות משהו שיחזיר את הפרות המתרחקות לכיוון לב העדר? להפחיד באמצעות הדלי מישהו או משהו? לקשור אותו לעצמו באיזה אופן? לקרוא "מו" לתוך הדלי. סתם כי זה יותר משכנע... השימוש בדלי היה כשהוא הפוך מהמקובל? להשתמש בדלי לצורכי סימונים כלשהם? מלכודת אולי?
מנסה לקבל רמזים לכיוון: האם הדלי היה במצב נייח בשעת השימוש בו? האם היה מונח על הקרקע? האם הרועה עמד עליו למטרה כלשהי? האם עמד לצידו? האם ישב לצד הדלי? האם הוא אחז בדלי או נשא אותו או שם על הראש וכד'? האם היה משהו אחר על הדלי? מישהו אחר על הדלי? האם הדלי היה מונח על פרט מהעדר? האם היו אתו נפשות חיות אחרות למעט העדר? האם הדלי היה קרוב אל הרועה בשעת השימוש הפרקטי בו? האם יש איזה קשר למוזיקה?
האם הדלי היה במצב נייח בשעת השימוש בו? - אני מניח שכן. האם היה מונח על הקרקע? - כן. האם הרועה עמד עליו למטרה כלשהי? - אני מניח שלא. האם עמד לצידו? - אולי. האם ישב לצד הדלי? - אני חושב שלא. האם הוא אחז בדלי או נשא אותו או שם על הראש וכד'? - לא. האם היה משהו אחר על הדלי? - אני חושב שלא. מישהו אחר על הדלי? - לא. האם הדלי היה מונח על פרט מהעדר? - לא. בכל אופן לא על בהמה. האם היו אתו נפשות חיות אחרות למעט העדר? - לא ידוע לי. אני משער שכלב. האם הדלי היה קרוב אל הרועה בשעת השימוש הפרקטי בו? - אני מניח שכן. האם יש איזה קשר למוזיקה? - לא.
אני חושב שהתשובות יקָרבו אותנו אל הפתרון. האם משנה ממה היה עשוי הדלי? - אני חושב שלא. משנה מה היה מזג האוויר? - כן. משהו היה מתחת / בתוך הדלי בעת שהיה הפוך? - כן. הדלי היה מרוח במשהו? - אני חושב שלא. היו בו חורים? הוא היה שלם? - שלם.