שטו? גדיה? קגדה?

Tesseract

New member
אולי

על עצמו? אם כן, אז לא חוכמה מצידי. נתת כבר יותר מדי רמזים

לא ../images/Emo26.gif

זה לא על עצמו. הטקסט מביע, לדעתי, גם הערכה לגודלו של האדם בו מדובר, אך גם דחייה לא מעטה ממנו. ובנוסף, האדם בו מדובר "חזה את המאה האומללה שלנו". נבוקוב עצמו חי וכתב במאה ה-20. משמע, מדובר בסופר שכתב במאה קודמת כלשהי. מצד אחד, נבוקוב רומז שאותו סופר הגזים בהבלטת הצדדים השליליים של החיים, אך מצד שני הוא מודה בעצם, שתאורים שליליים אלה מתאימים למאה ה-20, כלומר למציאות העכשווית שלו (של נבוקוב). שאלה זו היא מצד אחד מושתת על ידע - מיהם הסופרים שנבוקוב נהג לכתוב עליהם מאמרים. אך מצד שני, זו גם שאלה פסיכולוגית: איזה סופר ממאות קודמות, מפורסם ובעל שיעור קומה, היה יכול להתאים לתיאור של נבוקוב?

lupoN

New member
זה יכול להיות

צ'כוב ...
הכבדות, היאוש התהומי, העדר התקווה... יש לי רעיונות נוספים. נתחיל באחד.

בסדר,

נסי לקרוא שוב את הטקסט שנבוקוב כתב על הסופר הזה (בתרגום הצולע שלי), ולנחש למי משניהם הדברים מתאימים יותר.

../images/Emo35.gif שאלה מספר 8.

לצערי, לא הספקתי לרשום את השמות, אך לדעתי זה לא מהותי, והשאלה נראית לי די קלה, למרות שהשחקנים הפסידו בה (ובמשחק כולו). שֶריף אמריקאי מצא שיטה יעילה לתפוס מבריחי סמים בדרכים. הוא הציב במקומות שונים בכבישים שלטים עם טקסט מסוים, שגרם למבריחי סמים להסגיר את עצמם. מה היה כתוב באותם שלטים?

Tesseract

New member
אולי

מטרת הטקסט על השלט היה "לעבוד" על המבריחים? משהו בסגנון: "שימו לב, דרך X סגורה כרגע, ומומלץ לעבור דרך שביל Y במקום" - שם השריף יארוב להם? אם מדובר בשלט פחות רשמי (סתם הודעת דרכים כזו), אפשר אפילו להקצין ולחשוב שהוא המליץ להם להם להגיע למקום מסויים, כדי לבצע את זממם..

souhami

New member
זה קל!

הוא שם שלטים עם הפרצוף של "ג' יפית" וכתב מתחת "השלטים יישארו עד שכל סוחרי הסמים באיזור יסגירו את עצמם!" זה מדהים! אני צריך להביא ת'רעיון הזה למשטרה המקומית!

souhami

New member
אתה לא מכיר?

הזאת שתמיד עושה פרסומות צחקו עליה בארץ נהדרת הנה משפט שמתאים לה להגיד: "קנו אבקת כביסה אפצ'י!" או "אני משתמשת רק בתחבושות הגיוניות של לילי" ואני בטוח שלפחות 90% מהמדינה הזאת נבהלת לראות אותה על המסך למרות שהיא נמצאת שם הרבה מאוד זמן (עדיין לא התרגלנו)

לעתים רחוקות אני רואה פרסומות,

אבל אני זוכר שיש אחת מעצבנת במיוחד, רק לא ידעתי את שמה. אלה כנראה פרסומות מטעם המתחרים של אותם יצרנים.

הממ...

אזהרה שמשלוח מויים נמצ רעיל ועליהם לסור במהירות לבית החולים הקרוב? משהו שאפשר ליישם בימינו ברחובות ת"א?

תשובות

מה זה "משלוח מסוים"? ומה אכפת להם, למובילים? השוטרים גם אינם יודעים מי מוביל סמים ומי לא. נראה לי שהפטנט לא כל כך יעבוד בתל אביב או בתוך עיר אחרת כלשהי.

למעלה