LOL
אני לא מנסה לבלבל אף אחד, אבל משפט כמו "הלכתי ובדקתי מה זה אומר" באמת מעורר אצלי הערכה (אני רציני). בכל אופן, אם יש הבדלים פיזיולוגיים בין שחורים ללבנים, יכול להיות ששחורים טובים יותר בענפים מסוימים של אתלטיקה, כמו קפיצה לרוחק או ריצת מאה מטר. אם יש הבדלים, סביר מאוד שבן תערובת יהיה אתלט יותר מלבן ואתלט פחות משחור. מכאן שסביר להניח שככל שאדם שחור יותר, בממוצע, הוא אתלט יותר. נכון, יש לבנים אתלטיים ויש שחורים שמנים. אבל מדברים על ממוצע כללי. אין בזה שומדבר גזעני, וגם אם תגיד "זו גזענות לשמה" זה לא ישנה. אתה צריך לנמק. ההשוואה למוקה מגוחכת, וקשה לי להאמין שאתה לא מבין את זה כי טיפש אתה לא נשמע. אבל נניח שאתה באמת לא מבין, ולכן אסביר - השוואת המוקה דיברה על אינטיליגנציה, תכונה מאוד מורכבת שידוע לנו מעט מאוד עליה. לא ידוע לנו על הבדלי אינטיליגנציה בין שחורים ללבנים (או בין אסיאתים למאורים או כל דבר אחר), ולא ידוע לנו מה משפיע על האינטיליגנציה יותר, התורשה או הסביבה. ובכל זאת בא אדם בשם פיני גרשון, שבניגוד למנחם לס ,שהלך ובדק את הממצאים שלו, מעולם לא עשה מחקר השוואתי בין האינטיליגנציה של השחורים ללבנים (והמוקה) בלי שום ביסוס, בלי שום תימוכין ובנושא הרבה יותר שנוי במחלוקת, בעייתי ועם פתח להרבה יותר רעיונות אפלים. ואגב, כן, יכול להיות שאדם בעל רקע גזעי מסוים יהיה, בממוצע, בעל פוטנציאל קוגנטיבי גבוע מאדם מרקע גנטי אחר. גזענות יהיה להגיד שאוכלוסיה מסוימת שווה פחות או ראויה לפחות זכויות. לחקר המציאות אין שום קשר עם PC או גזענות. המציאות פשוט קיימת, אתה יכול לנתח אותה איך שבא לך. מכל מקום, כיום אין אף ראיות לכך שבני גזע מסוים הם בעלי פוטנציאל גנטי קוגנטיבי גבוה מבני גזע אחר, ולכן סביר שמי שאומר דבר כזה יהיה גזען. אבל זה לא הכרחי. אני לא חוזר בי משום דבר. יש לאנשים, גם אינטיליגנטיים, נטייה להגיב באופן מאוד פופוליסטי כשזה מגיע לצבעים או מינים. האמת, יש ספר שלם שנכתב רק על זה בשם "הלוח החלק" של סטיבן פינקר, אבל אני לא אוהב שמפנים אותי לספרים אז לא אעשה זאת (או שבעצם כבר עשיתי?).