שחור עדיף על לבן?

tal901

New member
הבהרה.

נראה לי שלא הבנת למה התכוונתי כשאמרתי שבעלי האחוזות הרגו שחורים חכמים: לא כתבתי כולם!!, זה ידוע שהיה אסור להם למשל לדעת לקרוא ולכתוב ומי שלמד בסתר ונחשף הוצא להורג... מתגובתך אפשר לחשוב שאני גזען, אני מקווה שלא זה מה שהבנת ממני.

מנחם לס

New member
ברור שאני לא חושב

ברור שאני לא חושב שאתה גזען. למעשה חשבתי שאמרת זאת כבדיחה!

tal901

New member
סבבה רק בדקתי../images/Emo13.gif

וזה אכן בדיחה[של כריס רוק המעולה].

מנחם לס

New member
איטליה וצרפת

אני שונא את שתיהן. היש סכוי תיאורטי ששתיהן לא תעלינה (המשחק עומד להתחיל)

כן יש אפשרות

בעיקרון תיקו 0 בשילוב של הפסד של רומניה בפחות מ3 שערים היה מעלה את רומניה אבל איטליה כרב מובילה 1 0 וזה לא יקרה אם המשחק ייגמר בתיקו שהוא לא תיקו 0 רומניה יכולה לעלות גם בתיקו מול הולנד אם המשחק ייגמר בניצחון של צרפת או איטליה רומניה יכולה לעלות בניצחון על הולנד...

lirandr

New member
שאלה.

"אין הרבה כמוהו כי בעבר הלא כל כך רחוק בעלי האחוזות הלבנים היו שוכבים עם שחורות חופשי ולכן אין הרבה אמריקאים שחורים נטו." אתה צוחק, נכון ?! כי זו היתה תופעה די מצומצמת. במדינות הצפון זה לא כ"כ קרה. במדינות הדרום זה קרה רק במקומות קטנים, כיוון שהVIRTUE (מושג שהיה חזק בזמנו) של מדינות הדרום הטיל איסור על משכב עם שחורות, וזה די "נאכף" במקומות גדולים ופתוחים.

מנחם לס

New member
נהנה לדסקס אתכם

רציתי שתדעו שאני מעריך מאד את השתתפותכם בנושא (או כל נושא אחר), וכיף לדעת שבין עכברי הכדורסל ישנם רבים עם הרבה חומר טוב בין האוזן הימנית והשמאלית!

מנחם לס

New member
8 יהודים בין אלופי העולם

זה לא עניין של גזעים, אבל בכ"ז זה נושא מעניין: הידוע לכם שבשנת 1924, שמונה מתוך 10 תוארי אליפות העולם הוחזקו בידי יהודים אמריקאים. (אגב, מכס בר לא היה אחד מהם. הוא היה קתולי פולני "שהתחפש" ליהודי כדי להביא את היהודים מברוקלין לקרבותיו במדיסון סקוור גארדן. זאת למדתי בעת עבודת המחקר שלי לתואר מסטר (M.A מקנט סטייט יוניברסיטי) בשנת 1964-1965!

מנחם לס

New member
אני לא צוחק כלל

התופעה של אבות לבנים לעבדים ידועה. זה קרה במסות ממש. והתהליך כמובן לא ניפסק. ג'ייסון קיד הוא תוצאה של נשואי תערובת לפני 40 שנה, לא 200 שנה!

Freman1

New member
לא כל כך מבין את המסכנה

נעזוב רגע את הדיון על מקור האתלטיות. גם אם ניקח כעובדה שאפריקאים "טהורים" יותר אתלטים מלבנים (או לצורך העניין חצי שחורים-חצי לבנים) עדיין זה לא אומר כלום הפרט. גברים באופן כללי חזקים יותר מנשים, אבל זה עדיין לא אומר שכל גבר שניקח (גם אחד חלשלוש ששוקל 50 קילו) יהיה חזק מכל אישה שניקח (נניח אלופת העולם בהרמת משקולות). ככה שעצם העובדה שג'ורדן היה שחור טהור יותר מבריאנט לא באמת נותנת לו שום יתרון כי כמובן שאי אפשר להסיק רק מזה למי יש יתרון בניתור ומהירות.

מנחם לס

New member
מדובר על תורת הסכויים

אם תקרא את הסברי בהופס תבין שאני לא מדבר על יחידים, אלא על תורת הסיכויים

OrEl74

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif

אני חייב לציין שמהרגע הראשון לא אהבתי את הנושא הזה אבל כיוון שהתפתח פה דיון דיי מעניין על "תורת האבולוציה" אז הנחתי לנושא. נכון, השחורים ככל הנראה יותר אתלטים מהלבנים ומה לעשות שגם העובדות מדברות בעד עצמן בקטע הזה. אלב רמת הכהות שלהם היא זאת שמכיתבה מי יותר טוב? ג'ורדן הוא אחד השחורים ביותר שאני זוכר ששיחקו את המשחק (מבין הסופרסטארים הגדולים) אז מה? זה מה שהפך אותו לכזה טוב? אם הוא היה קצת פחות כהה הוא היה פחות טוב? לאישיות ולאופי שלו כשחקן אין משקל בנושא הזה? ואגב, כשמדברים על אתלטיות נטו מעט מאוד שחקנים בהיסטוריה (אם בכלל) מגיעים לרמה של ווינס וזה כולל גם את קובי ואת מייקל ו-ווינס הוא הבהיר יותר מבין השלושה. חוץ מזה, אני אתלט הרבה יותר טוב משלושתם ביחד!

דווקא ממך ציפיתי לקצת יותר PC

אתה שחי באמריקה, נראה אותך כותב את הדברים האלה בפורום אמריקאי. צבע עורו של מייקל אכן כהה יותר מצבע עורו של קובי, אבל איך לעזעזל אתה יכול להסיק מזה על אילן היוחסין שלו? הלכת אחורה עד הגעת אבות אבותיו מאפריקה? נו, וקיד נראה לבן. אז מה? מה השלב הבא? המוקה יותר חכמים מהשוקו?

ממך ציפיתי לפחות פופוליזם

למה, למה אנשים קופצים כל פעם שמישהו מזכיר "שחורים" או "לבנים"? יש הבדלים פיזיולוגיים בין שחורים ללבנים, זו עובדה (מספיק להסתכל עליהם ולראות שמן הסתם, אחד שחור ואחד לבן). לא צריך להיות גזען בשביל להגיע למסקנה הזו. מן הסתם יש עוד הרבה מאוד הבדלים פיזיולוגים שנובעים מהתפתחות אבולוציונית בסביבה שונה. הפערים המשמעותים בהישגים הספורטיבים מעלים את החשד שיש הבדלים פיזיולוגיים שגורמים לשחורים להיות טובים מהלבנים במקצועות האתלטיקה המסוימים. אם זה המצב, זה סביר מאוד שככל שאדם שחור יותר, כך, בממוצע, הוא יהיה אתלט יותר. אני חושב שהמסקנה בנוגע לג'ורדן ביחס לקובי היא קצת מופרכת, אבל לא בגלל שהיא גזענית או לא PC (שזו אחת הקללות של המחקר המדעי), אלא פשוט בגלל שמדובר בדוגמא מאוד פרטית לה אפשר למצוא אלף הסברים אלטרנטיביים (אם בכלל מקבלים את זה שג'ורדן אתלט יותר מקובי) ולא באיזו סטטיסטיקה ישרה. תקרא שוב את השירשור ותצטט אמרה אחת גזענית, אם לא תמצא אחת (ולא תמצא) תחשוב טוב על הדרך בה אתה מגיב באופן פבלובי כל פעם שמישהו כותב "שחור" או "לבן".

חבל שלא קראת מה שכתבתי

אני בכלל לא התייחסתי ליכולות אתלטיות כלשהן. המסקנה שלג'ורדן אין גן לבן, בגלל שהוא שחור משחור (כמו שכתב ד"ר לס) היא גזענות לשמה. על איזה בסיס היא באה? שלא לדבר על המסקנה הטפשית עוד יותר ש95% שחור זה יותר אתלטי מ94.9% שחור. במה שונה האמירה הזו מהאמירה המפורסמת שמי שהוא שחור יותר חכם ממי שהוא מוקה? איזה מחקר בדיוק חקר את זה? ברור לי שיש הבדלים פיזיולוגיים בין לבנים לשחורים. אני לא טמבל. אני מגיב למה שאני קורא. אתה אפילו לא קראת, אז תקרא טוב לפני שאתה מגיב באופן פבלובי כל פעם שמישהו מגיב באופן פבלובי (חשבת שתבלבל אותי עם מילים גבוהות, אבל הלכתי ובדקתי מה זה אומר).

OrEl74

Well-known member
מנהל
מה זה אומר??!?!?

זה לא אלה שאוכלים המון עד שהם מקיאים?

תגובה פבלובית

היא תגובה בלתי מותנה למשהו מותנה. לא הבנת? תקרא על ניסוי פבלוב. מה שהוא טוען זה שכשאני רואה את המילים שחור ולבן, מייד מתעוררת אצלי תגובת אנטי בלתי מותנית. אז התשובה היא לא. רק כשאני רואה את השטויות שמייחסים לשחורים ולבנים.

LOL

אני לא מנסה לבלבל אף אחד, אבל משפט כמו "הלכתי ובדקתי מה זה אומר" באמת מעורר אצלי הערכה (אני רציני). בכל אופן, אם יש הבדלים פיזיולוגיים בין שחורים ללבנים, יכול להיות ששחורים טובים יותר בענפים מסוימים של אתלטיקה, כמו קפיצה לרוחק או ריצת מאה מטר. אם יש הבדלים, סביר מאוד שבן תערובת יהיה אתלט יותר מלבן ואתלט פחות משחור. מכאן שסביר להניח שככל שאדם שחור יותר, בממוצע, הוא אתלט יותר. נכון, יש לבנים אתלטיים ויש שחורים שמנים. אבל מדברים על ממוצע כללי. אין בזה שומדבר גזעני, וגם אם תגיד "זו גזענות לשמה" זה לא ישנה. אתה צריך לנמק. ההשוואה למוקה מגוחכת, וקשה לי להאמין שאתה לא מבין את זה כי טיפש אתה לא נשמע. אבל נניח שאתה באמת לא מבין, ולכן אסביר - השוואת המוקה דיברה על אינטיליגנציה, תכונה מאוד מורכבת שידוע לנו מעט מאוד עליה. לא ידוע לנו על הבדלי אינטיליגנציה בין שחורים ללבנים (או בין אסיאתים למאורים או כל דבר אחר), ולא ידוע לנו מה משפיע על האינטיליגנציה יותר, התורשה או הסביבה. ובכל זאת בא אדם בשם פיני גרשון, שבניגוד למנחם לס ,שהלך ובדק את הממצאים שלו, מעולם לא עשה מחקר השוואתי בין האינטיליגנציה של השחורים ללבנים (והמוקה) בלי שום ביסוס, בלי שום תימוכין ובנושא הרבה יותר שנוי במחלוקת, בעייתי ועם פתח להרבה יותר רעיונות אפלים. ואגב, כן, יכול להיות שאדם בעל רקע גזעי מסוים יהיה, בממוצע, בעל פוטנציאל קוגנטיבי גבוע מאדם מרקע גנטי אחר. גזענות יהיה להגיד שאוכלוסיה מסוימת שווה פחות או ראויה לפחות זכויות. לחקר המציאות אין שום קשר עם PC או גזענות. המציאות פשוט קיימת, אתה יכול לנתח אותה איך שבא לך. מכל מקום, כיום אין אף ראיות לכך שבני גזע מסוים הם בעלי פוטנציאל גנטי קוגנטיבי גבוה מבני גזע אחר, ולכן סביר שמי שאומר דבר כזה יהיה גזען. אבל זה לא הכרחי. אני לא חוזר בי משום דבר. יש לאנשים, גם אינטיליגנטיים, נטייה להגיב באופן מאוד פופוליסטי כשזה מגיע לצבעים או מינים. האמת, יש ספר שלם שנכתב רק על זה בשם "הלוח החלק" של סטיבן פינקר, אבל אני לא אוהב שמפנים אותי לספרים אז לא אעשה זאת (או שבעצם כבר עשיתי?).

למעלה