שחור עדיף על לבן?

מנחם לס

New member
שחור עדיף על לבן?

בטראש-טוק של הופס העליתי אפשרות נוספת על עליונותו של מייקל על כל האחרים. הסתכלו על תמונתו ששמנו בטראש: הוא שחור משחור, כנראה ללא טיפת דם לבן בעורקיו מאז שאבות אבותיו נילקחו מאפריקה כעבדים. אין הרבה כמוהו כי בעבר הלא כל כך רחוק בעלי האחוזות הלבנים היו שוכבים עם שחורות חופשי ולכן אין הרבה אמריקאים שחורים נטו. אני לא מדבר עכשיו על אינטיליגנציה או יכולות מנטליות אחרות. אני מדבר STRICTLY PHYSICAL תסתכלו על גמר ה-100מ' ריצה (או 200 או 400), גמר הקפיצה לרוחק, גמר הקפיצה המשולשת, וגמר הקפיצה לגובה) באולימפיאדה: 90% (אם לא יותר) מהמשתתפים הם שחורים, כשהגזע השחור מהווה מיעוט בגנטיקה הגזעית הגלובלית. אז ברור (לפחות לי) שלשחורים ישנו יתרון משמעותי במהירות וניתור (את הסיבות לכך אשמח להסביר לכם ביומכנית כשהפלייאוף ייגמר). אז אם מייקל או דומיניק וילקינס הם 100% שחורים בעוד קובי הוא 50% שחור (או אפילו פחות מ-50% כמו ד. ויליאמס וג'ייסון קיד), אז לדומיניק ולמייקל ישנו יתרון בניתור ומהירות על השחקנים האחרים. מה דעתכם?

סלים וארזה

New member
מנהל
בגדול אתה צודק גלעד ויינגרטן היה מסבר לך על גיד האכילס אצל הספורטאים הלבנים והשחורים. עדיין תמיד יהיו לך יוצאי דופן כמו ג'ייסון אדוארדס - שיאן העולם בקפיצה משולשת או ברנט בארי שניתר מהעונשין. גם גארנט שחור משחור ואני לא ממש רואה אתלטיות מהסוג של דווייט הווארד. הסרט WHITE MAN CAN'T JUMP מראה שב-HOOD רוב הכדורסלנים האתלטיים בשכונה הם כהי עור. לדעתי לקחת משהו כללי ולהשליך אותו על אדם אחד כמו מייקל או קובי, זה לא ממש עובד. הרי גם וינס קארטר הוא אחד המטביענים הגדולים (כולל ניתור באולימפיאדה מעל פרדריק וייס) והוא לא שחור ב-100%

tal901

New member
שחור.

כריס רוק עשה על זה קטע ממש מצחיק שמחזק את הטענה שלך, על זה שבעלי האחוזות היו "מזווגים" עבדים חזקים כדי להוציא עבדים מוכנים לעבודה גופנית מאומצת... עבדים חכמים הוצאו להורג... ולראיה ה-NBA,NFL וכולי...

מנחם לס

New member
מהו יתרון השחורים מבחינה מדעית

רק לפני כשעה העליתי את הנושא גם בטראש של HOOPS.CO.IL וגם כאן, וכבר קבלתי 9 אימיילים לאימייל הספורט שלי [email protected] שרוצים לדעת "למה"? עוד כשעה (ב-4 אחה"צ שלכם) אני מכניס לטראש טוק בהופס את הסיבות לעליונות השחורים בריצה וניתור מבחינה מדעית. אז "המדענים" שבכם תוכלו למצוא את תשובתי בטראש עוד שעה!

אין כאן עניין של דיעה

זו עובדה שהבדלים במבנה הפיזיולוגי בין גזעים ביולוגיים שונים מביא להבדלים ביכולות ספורטיביות. גם השחורים, אגב, הם לא גזע מונוליטי. זה נכון שהם שולטים גם בתחרויות ל-100 מ', וגם בתחרויות ל-4000, אבל האם מדובר באותם שחורים? ממש לא. בני אדם שמגיעים ממזרח אפריקה, איזור קניה, אתיופיה וכו' הם לרוב צנומים ובעלי סיבולת לב-ריאה יוצאת דופן. בני אדם שמגיעים ממערב אפריקה (וכאן נכללים גם אפרו-אמריקנים/קנדים/בריטים שהגיעו על אוניות במאה ה-19 מניגריה וחופי מערב אפריקה) הם שריריים יותר ומצטיינים בפעולות שדורשות כח מתפרץ (קפיצה לרוחק, ריצות ל-100 ו-200 מטר, כדורסל וכו'). באופן לא מפתיע, אגב, המצטיינים בריצות ארוכות מקורם מהסוואנות בעוד בעלי הכח המתפרץ לרוב התפתחו בסביבות של ג'ונגלים סבוכים. גם הלבנים אינם מקשה אחת - נורדים, גרמאנם וסלאביים הם לרוב גדולים יותר וחזקים יותר מעמים שהגיעו מהמזרח התיכון או אגן הים התיכון, ולכן הם המובילים בתחרויות האיש החזק בעולם למינהם, לפני שאר הלבנים, שחורים, אינדיאנים, אסיאתים, אברוג'ינים, מאורים או כל גזע אחר. ובקיצור, כמו שחברה שלי אומרת once you go black, you can never go back.

מנחם לס

New member
קרא את הסברי בטראש-טוק

אתה צודק בזה שלא כל השחורים הומוגניים כמו שלא כל הלבנים הומוגניים. אך אנחנו מדברים על NORMAL CURVE ותשובתי בטראש של הופס היא גם מענה לתגובתך הצודקת!

אין לי בעיה עם ההכללה

אני מבין למה העלית את ההתפלגות הנורמלית (הנה, למדת :) כי הרבה אנשים מתפלצים לנוכח כל מיני אמירות כלליות כמו "שחורים טובים יותר באתלטיקה" וישר קופצים "לא כולם!", וברור שלא כולם, מי אמר אחרת? אני גם מסכים לחלוטין עם מה שכתבת. בסה"כ רציתי להוסיף שזה לא ששחורים טובים יותר בספרינטים ובריצות ארוכות, אלא שחלקם טובים יותר בספרינטים ואילו חלקם בריצות ארוכות. הרבה ישראלים מצפים שבעוד כמה שנים יהיה לנו ייצוג בריצות ל-100 מטר על ידי האתיופים, וזה פשוט לא הולך לקרות, כי הם טובים בריצות ארוכות (ואם הם לא מגיעים להישגים ברמה בינלאומית שם זו כבר באמת בעיה של תשתית ספורטיבית בארץ), ולא בספרינטים. זה הכל, אין בינינו מחלוקת.

Oxycodone

New member
אני חושב שזה בגלל האבולוציה

שחורים שחיו באפריקה בעבר היו ניזונים מציד , והם היו צריכים את הכישורים של ניתור וקפיצה. לעומת זאת שחורים שנולדים עכשיו באפריקה במקומות עירוניים , נראה לי שאין להם כבר יתרונות פיזייים על האדם הלבן ? ומה ז"א שיש להם עוד עצם בכף רגל ? לאדם שחור יש עוד עצם בכף רגל שלאדם לבן אין ?

אתה טועה

אין שום הבדל גנטי בין שחור שנולד היום באפריקה במקום עירוני לבין שחור שנולד לפני 40 אלף שנה באפריקה. אבולוציה לא פועלת כ"כ מהר, בטח לא בטווח של מאות שנים (הרי לפני 400 שנה לא ממש היו ערים באפריקה). והרי רוב שחקני ה-NBA מעולם לא רדפו אחרי צ'יטה ועדין הם אתלטיים יותר מכמעט כל לבן שחי בארה"ב... אבל אתה צודק שזה בגלל האבולוציה. כמעט כל פן של החיים שלנו הוא בגלל האבולוציה, אנחנו פשוט לא מודעים לזה. ולא ידוע לי על אף עצם נוספת בכף הרגל, אבל כן יש הבדלים במבנה הגיד, בסיבים בשריר ובכדוריות (לא זוכר אילו) בדם.

מנחם לס

New member
לוינסטון סמית

בשריר ישנם שני סוגי סיבים, סיבים "לבנים" לכווץ מהיר ועבודה אנארובית, וסיבים "אדומים" להתמדה. לשחורים המזומורפים שהובאו לארה"ב, אחוז הסיבים הלבנים בשרירם נגד האדומים, גדול מהאחוז אצל הלבנים. זה ידוע וזה נימדד על שחורים מוזומורפיים. מעניין מה אחוזי הסיבים הלבנים והאדומים אצל שחורים מקניה וכו' (אני לא בטוח שהאיטיופים נחשבים לשחורים!)

אתה בעצם אומר כאן משהו מאוד מעניין

התיאוריה הקלאסית מדברת על הבדלים פיזיולוגיים בין שחורים (ממערב אפריקה) לבין לבנים שמתבטאים באחוז סיבים לבנים גבוה יותר, כפי שאני לומד ממך. אתה אומר משהו אחר, שהוא מאוד מעניין למרות שלדעתי לא נכון - אין הבדלים פיזיולוגיים בין שחורים ללבנים, אבל השחורים שהובאו לאמריקה על ידי בעלי האחוזות הלבנים עברו ברירה מלאכותית, מסיבות מאוד שליליות, אבל איכשהו בשורה התחתונה כיום הם אתלטיים יותר. תיאוריה מאוד יפה, באמת, אבל אני לא חושב שהיא נכונה. קודם כל, אבולוציה, מלאכותית או טבעית, דורשת מצב התחלתי של מוטציה בה לשחור אחד היה יתרון על הלבנים. לכן, היתרון הזה היה קיים כבר כשהגיעו השחורים לאמריקה (ועובדה היא שלצד ארה"ב, בריטניה, ג'מייקה וקנדה, גם מדינות עניות ללא הרבה תשתיות ספורט כמו נמיביה וניגריה הוציאו כמה ספרינטים מצטיינים, מה שמדינות עם מסורת ספורט מפוארת כמו יוון, גרמניה, איטליה, צרפת או רוסיה מעולם לא הצליחו). אני מוכן לקבל את התיאוריה שלך בקטן - ההבדלים הקטנים התחדדו בעקבות איזו ברירה מלאכותית. ולא ברור לי ע"פ איזו הגדרה האתיופים לא נחשבים לשחורים. יש מגוון גנטי גדול מאוד בין השחורים. גם השבט הנמוך בעולם וגם השבט הגבוה בעולם, שניהם נמצאים באפריקה. כאמור, גם בין האנגלו-סקסי, לנורדי ולסלאבי יש הבדלים גדולים, אבל נראה שכולם נחשבים "לבנים" ולא "צהובים", "אדומים", "שחורים" או כל צבע אחר.

מנחם לס

New member
"מצב התחלתי"

אם נחזור כמה ביליוני שנים אחורנית, אני לא מאמין שהיו "שחורים" ו-"לבנים" היתה איזו אמבה או תא, או איזה שהיא ריאקציה כימית שיצרה "חיים" ומאז הכל התפתח למה שאנחנו היום. כיצד התפתח "גזע" שחור איני יודע. אבולוציה קצת שונה? אני נוטה להאמין שתנאי טבע גרמו להתפתחות גזעים שונים!

נו, מן הסתם

כשאני אומר "מצב התחלתי" אני לא מדבר על המפץ הגדול, אלא על המאה ה-19. לפי התיאוריה שלך, אם אני מבין נכון, יכול להיות שכל ההבדלים המדוברים בסיבים הלבנים והאדומים בין השחורים והלבנים, התפתחו בעקבות ברירה מלאכותית שבוצעה בעקבי בעלי האחוזות הלבנים (והגזענים). אני חושב שזה לא סביר, אלא שלכל היותר היו הבדלים קטנים, והם הוקצנו היות ומזומורפיות היתה תכונה שהגדילה משמעותית את סיכויי ההתרבות של השחורים.

מנחם לס

New member
הבדלים פיזיולוגיים לא בגלל ברירה מלאכותית

אני לא טוען שההבדלים הפיזיולוגיים (סיבים לבנים נגד אדומים) נקבעו בגלל הברירה המלאכותית. הם קיימים - לפי מחקרים רבים - אצל הגזע השחור יותר מאשר בגזע הלבן. אבל רק בטופ שבטופ ההבדלים הללו נעשים משמעותיים. מה שהברירה המלאכותית עשתה זה להגדיל את אחוז השחורים שהם "בטופ"!

carmelo

New member
וינסטון, המוטציות תמיד קיימות

אם נטען שה"שחור האתלטי" (ובאותה מידה גם ה"לבן האתלטי") הם מוטציות, מכיוון שהם מייצגים נקודת קיצון של התפלגות נורמלית באוכלוסיה, אז מן הסתם יש כאלה בכל אוכלוסיה; אבל במקרה של אוכלוסיית העבדים, נוצרה סלקציה מלאכותית כפי שהדוקטור הסביר.

אוו קיי, אז זה אפשרי

אבל נראה לי מאוד לא סביר. לטעמי יש הבדלים ממוצעים בין אוכלוסיית כל השחורים המערב-אפריקאים לבין אוכלוסיית הלבנים. הסיבה שאצל האמריקאים זה בא לידי ביטוי היא, לדעתי, לא ברירה מלאכותית מתקופת העבדות, אלא תשתית ספורט הרבה יותר מפותחת. אם בניגריה או חוף השנהב היתה תשתית ספורט בדומה לזו של ארה"ב, אני מאמין שהיינו מקבלים ספרינטים, קופצים לרוחק ואולי אפילו כדורסלנים באותו שיעור כמו בארה"ב.

מנחם לס

New member
אצל פיני הפה עובד מהר מהמח

אני מכיר את פיני גרשון. לא הייתי אומר שהוע גזען בהכרח, אך הוא באמת ובתמים מאמין שלשחורים אינטיליגנציה נמוכה משללבנים, פשוט בגלל שהוא לא יודע מספיק. מישהו אחר כבר כתב פה שבעלי האחוזות הרגו את כל השחורים החכמים... ובכן, אני הכרתי מאות ספורטאים שחורים משך השנים בכל מקצועות הספורט. אני לא יודע מה הולך בגטאות, אך בספורט המקצועני (NFL ו-NBA בעיקר) לאיזה 80% מהשחקנים תואר B.A או שהם קרובים לתואר. ישנה בחינת SAT שהם צריכים לעבור עם ממוצע מינימלי, או ה-NCAA לא מאשר אותם למשחק. אני מכיר את מג'יק, אוסקאר רוברטסון, ג'ורדן, צ'ארלס בארקלי, ואחרים, ובאגרוף הכרתי ושוחחתי רבות עם מוחמד עלי, ועוד ועוד. רובם פקחים ביותר!

למעלה