זו סתם סיסמא
לא, לא כל אחד יכול להגיע לכל דבר בלי קשר לגזעו. סטיבן הוקינג לעולם לא יוכל ללכת, לא משנה כמה אימרות ניו-אייג'יות נעימות לאוזן הוא ימלמל. 110 מ' משוכות וקפיצה משולשת הם ענפים שהטכניקה היא העיקר. גם ב-100 מ' יש טכניקה - צריך לדעת כיצד לרוץ נכון עם הזרועות צמודות לגוף ובעיקר כיצד לזנק. אבל זה רק חלק קטן מהמקצוע, בשורה התחתונה, מי שיש לו את הנתונים הפיזיים הטובים יותר מנצח. האם היה אי פעם לבן שירד מ-10 שניות? אני לא חושב, אבל אם כן בטח היו מעט מאוד ביחס לשחורים, והם בטח עשו תוצאה שנושקת ל-10 השניות מלמטה. הסטטיסטיקה לא משקרת - מדינות כמו רוסיה, יוון, גרמניה או צרפת, עם מסורת ספורט מאוד מפוארת והרבה מאוד כסף, מעולם לא הצליחו להשתוות למדינות כמו נמיביה, ניגריה, ג'מייקה ועוד כמה מדינות שמעבר לנתונים גנטיים אין להם שומדבר מה להציע (בטח לא "תרבות ריצת 100 מטר"). אבל לא צריך את הסטטיסטיקה! ידוע לנו למה זה קורה בדיוק! כמו שהסבירו לך, הכל טמון באחוז הסיבים הלבנים בשריר. ומה שאמרת על ציד המכשפות פשוט מעליב את האינטליגנציה. אף מחקר מדעי אמפירי לא הוכיח מעולם שמכשפות צפות. אף מחקר מדעי אמפירי שנעשה ע"פ מתודולוגיות מדעיות לא הוכיח שיש בכלל מכשפות. זה שאנשים האמינו בזה זה משהו אחר. אז אתה יכול להגיד שיכול להיות שכל המדע הוא שקר, ועדין, יש לי הרגשה שלא דחפת אף פעם מזלג לשקע, נכון? כי כשמחקר מדעי מוכיח משהו, אנחנו יכולים לדעת בודאות מאוד גבוהה שזה נכון. אולי לא נכון לגמרי, אולי רק מקרה פרטי, אבל בטח לא הבל הבלים כמו ציד המכשפות. ובכלל, אני מנסה להבין, מה כ"כ לא סביר בזה שבמקרה או שלא במקרה, בגלל לחץ אבולוציוני שתנאים שונים יוצרים, יתפתחו בני אדם בצורה קצת שונה, כשאחד במקרה מתמחה בתחום מאוד צר? מה כ"כ פסול ברעיון הזה? מה כ"כ גזעני בו? והכי חשוב, מה כ"כ לא הגיוני בו? כי זה מעל הכל. המציאות לא תלויה בתפיסת העולם שלך, היא תלויה רק בעצמה. גם אם יש לך איזה חלום מאוד יפה שכל בני האדם יוולדו שווים לחלוטין, מאוד יכול להיות שזה לא ככה, ולחלק יש יתרון מולד בתחומים מסוימים. למעשה - בטוח שזה המצב. ובנוגע למייקל ג'ורדן - אני מסכים איתך. אני חושב שללא הנחישות, ההתמדה, המוטיבציה, וגם תכונות אחרות כמו יד מרחוק, מנהיגות, שובבות, אגרסיביות, ראיית משחק ובאופן כללי כישרון לכל מה שקשור לכדורסל (ואולי גם מזל? לך תדע) האתלטיות שלו לא היתה עוזרת. אבל גם בלי האתלטיות שלו, לא בטוח שהוא היה מגיע לאן שהוא מגיע. קח את מייקל ג'ורדן ותשים אותו בגוף של סטיב נאש, תקבל שחקן טוב, אבל לא מייקל ג'ורדן (ובלי ראיית המשחק של נאש, כמובן). לא אמרתי שהוא היה כ"כ טוב בגלל שהוא כ"כ שחור, כתבתי כבר הרבה פעמים שהדוגמא הפרטית הספציפית הזו נשמעת לי מופרכת. כי יש כמה דוגמאות סותרות (וינס קרטר למשל עוד יותר אתלט אפילו ממייקל, אבל פחות שחור). אני מתווכח איתך בגלל הגישה, לא בגלל הנקודה הפעוטה הזו. מפריע לי שאתה שולל לחלוטין את האפשרות הכמעט ודאית הזו, שלשחורים יש יתרון מולד בכל מה שנוגע לריצה וקפיצה.