שופכת את הלב.

שופכת את הלב.

לאחרונה עלה בארץ דיון לגבי הירידה מארץ, חלקו בעקבות הקמפיין השנוי במחלוקת של משרד הקליטה. כמי שחונכה על ברכי הציונות, וצריכה הרבה תעצומות נפש כדי לא להתייחס לעצמה כיורדת, אני רוצה לשפוך את הלב בפני חברי הפורום, תוך בקשה להתייחס בכבוד, זו הרגשתי האישית. אתם מוזמנים להביע את רגשותיכים, אני מאוד רוצה לשמוע מה אחרים מרגישים ואיך אחרים מתמודדים עם הסוגיות האלה, אבל בבקשה, בבקשה תשמרו לעצמכם את העוקצנות והציניות. בשבילי, כל הדיון על הירידה מהארץ (אנחנו, אגב, לא קוראים לעצמנו יורדים, אלא ישראלים בקנדה), כל הויכוח אם להישאר ולהלחם מבפנים או ללכת ולהשאיר את המדינה לחרדים, לערסים, לביבי וממשלת הזוועות שלו. הקמפיין. כל זה מאוד מורכב מבחינתי. אם מתייחסים לקמפיין באופן ישיר: נכון, הילדים לומדים שיש גם חגים של אחרים. אבל זה לא מה שעושים ב"חג של החגים" בואדי ניסנס? מלמדים פלורליזם ודו קיום? בעצם אפילו תלת קיום? לגבי חנוכה או קריסמס, הכל שאלה של מה הם מקבלים בבית. אלי הביתה לא יכנס עץ, ולא משנה אם תקראו לו קריסמס טרי, או חנוכה בוש. כן, אנחנו נהנים משלל האורות והקישוטים כשאנחנו עוברים ברחוב, ומקשטים את החלונות שלנו במגיני דוד ונרות גזורים מנייר מנצנץ, אבל מנהגי הגויים (העץ בעיקר) לא. היה גם התשדיר הדבילי על הילד שמתחנן לפני האבא העייף שיכין אתו שיעורים. כבר הרבה זמן לא צחקתי ככה. מדינה העבדות, שהיא המעסיק הגדול ביותר של עובדי קבלן, שהיתה המעסיק הכי גדול של בעלי וציפתה שיעבוד כמעט בחינם יום ולילה, מטיפה לנו על שבחרנו לבוא לחיות במקום שהעבודה בו היא מקום שני והמשפחה במקום הראשון? בעלי מגיע כל ערב בזמן לארוחת ערב (בארץ רק ביום שישי), משתתף במופעי סיום של הילדים (חוגים, בי"ס) ומבלה אתם יומיים בסוף השבוע ולא יום אחד שבו הכל סגור. פה לא מצפים ממנו שיסיים פרוייקטים בזמנים לא סבירים, ואם כן מתגמלים בהתאם. הוא לא עבד של אף אחד. אני, שעבדתי עבור המדינה (למי שלא יודע, בארץ הייתי מורה לאנגלית בתיכון דתי בפריפריה), וראיתי בדיוק, ולא בכתבה בווינט, כמה מקבלת מורה (רמז: לא הרבה), צריכה להרגיש רע עם זה שעזבתי?? כמה כבוד המורות פה מקבלות!!! ולא רק בכסף. פה הורים לא יכולים להתקשר למורה ולצעוק עליה כי היא החרימה לבן שלהם את הפלאפון (הוא דיבר באמצע מבחן וזו היתה ההוראה של המנהלת) והמורה לא צריכה להיות ביביסיטר של הילדים. אנחנו משלמים על lunch supervision בשביל שיעשו לנו ביביסיטר. המורה שם כדי ללמד ולחנך. לא לעשות לנו ביביסיטר. והכנת מערכי שיעור והשתלמויות לא באים על חשבון זמנה של המורה, אלא על חשבון יום עבודה, שבו הילדים נשארים בבית. להמשיך, או שכולם הבינו את הנקודה? אני רואה את התנאים להם זוכות עמיתותי למקצוע והלב נשבר. לא בגלל הכסף, אלא בגלל הכבוד. המעמד. כתבות בעיתון מלמדות את ההורים איך לנצל את עשר הדקות שלהם עם המורה ביום ההורים. אלי הורים היו מתקשרים בכל שעות היום, וצועקים אם לא עניתי להם מיד (כן, הם התקשו לקבל את זה שיש לי ילדים משלי לטפל בהם). ואם נתעלם מהקמפיין ונתייחס לסוגיית ההגירה. אנחנו אוהבים את ישראל בכל ליבנו וברור לנו שנחזור ולא בעתיד הרחוק. אבל אני כבר יודעת שיהיה קשה מאוד להיפרד מהחיים הנוחים כאן. אנחנו לא חיים באירופה, על עברה הבעייתי וההווה העוד יותר בעייתי שלה, או בארה"ב עם הכלכלה המתפוררת וחוסר החמלה האנושית הבסיסית. אנחנו חיים בקנדה, שבה הבעיה הכי גדולה שעומדת בפנינו היא מזג האויר שאליו אנחנו דוקא מתרגלים ולומדים אפילו ליהנות ממנו. חברה מסחרית יצאה בפרסומת: אף קנדי אמיתי לא יעדיף יום קיץ על פני יום חורף, ובסרטון רואים משפחה יושבת בחוץ בשלג ושותה שוקו חם. אז אולי אנחנו קצת נהיים ויותר קנדיים. בביקור האחרון בישראל מצאתי את עצמי תוהה למה השומר בקניון חושב שמותר לו לצעוק עלי ומצאתי את עצמי צועקת בחזרה, מה שמאוד מאוד לא אהבתי. אני כבר רגילה מדי לקיום שקט ומכובד שבו אף אחד לא חושב שמותר לו לצעוק עליך. חוץ מהקופאית בקוסקו אם אתה לא דובר צרפתית. אני זוכרת את כל היתרונות הגדולים של ישראל על פני קנדה (שירות לקוחות סביר, ואל תתחילו עוד פעם עם המנטרה שפה אפשר להחזיר מוצרים, מערכת רפואית נגישה יותר, ואל תגידו לי שגם בארץ היא מדרדרת. אני יודעת. החברים, הפתיחות, הספונטאניות של להרים טלפון לחברים ולשאול מה הם עושים ואם הם רוצים לבוא למרינה לארוחת בוקר שבת עם הילדים). כיום הגענו למצב שהדבר שהכי קשה לנו פה, הוא העובדה שהבנות לא נהנות מכל היתרונות של האהבה הבלתי מותנית של המשפחה, שההורים שלי מפספסים את הגידול שלהן ורואים אותן רק פעם בשנה (אולי יום אחד אבא שלי יצא לפנסיה ואז ההורים שלי יבואו גם. אבל אולי ביבי ימשיך להעלות את גיל הפרישה), העובדה שאני מפספסת את השנים האחרונות של סבתא שלי, שלא נשאר לה הרבה זמן אתנו וכל טלפון שמגיע בשעה לא סבירה מקפיץ אותי. לפני חודש וחצי טסתי לאמסטרדם לעודד את אחותי שרצה את מרתון אמסטרדם. גם אחותי השנייה באה, ודודה שלי מאנגליה עם הבת שלה (אותה לא ראיתי המון שנים) והיה מפגש משפחתי מאוד מרגש. עליתי על המטוס בחזרה לפה בוכה. בדמעות. עד כדי כך שאנשים שאלו אם אני בסדר. אנחנו עכשיו על פרשת דרכים. להישאר את השנה וחצי שנשארו לנו לרשיון העבודה, או להגיש בקשה לתושבות קבע. זה יקבע אם נשאר רק שנה וחצי, או לפחות שלוש ארבע שנים נוספות. אנחנו נוטים לחזור לארץ, אבל רוצים ללכת מפה עם דרכונים קנדיים. שיהיה. אז כרגע אנחנו מגישים בקשה, אבל כל עוד לא נחתם החוזה עם העו"ד, כלום עוד לא סגור.

rinam

New member
לא ענית לי לטלפון כי הייתי באוטוסטרדה הזו

כמה כתבת אני צריכה עוזרת שתקרא לי את זה חהחהחהחהחהחהחה

לא עניתי כי הטלפון לא צילצל

הבטחת שתבואי לצעוק על רוג'רס בשמי

kukuvaya

New member
אני מזדהה עם הרבה ממה שכתבת

והשאלה של אם נשארים או חוזרים הייתה מנת חלקנו במשך תקופה מאוד ארוכה. אנחנו גרים כאן שמונה שנים (מונטריאול) הגענו בעקבות הצעת עבודה בתור זוג צעיר ללא ילדים. הכל היה זמני. נשארים כל עוד רוצים היום הכל כבר השתנה. עם שניי ילדים המציאות של לגור בארץ לא מתאימה יותר, ובנוסף החיים הנוחים כאן עשו את שלהם. בן זוגי רוצה לחזור, אני מצאתי את הבית שלי כאן. היו הרבה מריבות, מחשבות על פירוק החבילה. לבסוף הוחלט שנשארים. שנינו כבר עם אזרחות קנדית. ןשנינו מציאותיים בקשר למה שקורה בארץ (אני חושבת שאני טיפה יותר) הבן זוג עובד חברת הייטק ויכול רק לחלום על לעבוד את השעות שהוא עובד כאן בחברה בארץ אני, אחות במקצועי, את כל הלימודים שלי עשיתי כאן. המחשבה של לעזוב את התנאיי עבודה שלי כאן ולעבוד כאחות בארץ רחוקה ממני והלאה. והילדים, כן קשה בלי עזרה של המשפחה. ההורים שלי היו כאן לשישה שבועות כשילדתי את הבן השני. ביום שהם עזבו, הבכור שלי בן השלוש אמר לסבתא שלו "Don't go, but I like you " שבר לי את הלב. לשנייה עברה לי הראש המחשבה של "מה לעזאזל אנחנו עושים כאן" אבל....עם כל הכאב והגעגועים, אני יודעת שעשינו את ההחלטה הנכונה למשפחה שלנו. הילדים שלי יהנו מאבא ואמא שלהם אני ובן זוגי יכולים לנהל קריירה ומשפחה מבלי שאחד יבוא על חשבון השני אני לא הולכת כל היום בהרגשה של "אני לא אצא פראיירית" ו "אותי לא יסדרו/ירמו/ ידפקו" שזה בפניי עצמו מאוד מעייף אנחנו בעליי ביית עם גינה בשכונה מעולה ולא היינו צריכים למשכן את החיים שלנו בשביל זה או לגור בפרבר נידח אז החורף קשה, הצרפתית מעצבנת לפעמים, והבדידות ישנה. אבל שום מקום לא מושלם ואני מעדיפה את החוסר שלמות של קנדה על זו של ישראל רוצים לקרוא לנו יורדים, נמושות, נוטשים ועוד כל מיניי שמות חיבה...שיבוסם להם. מקווה בשבילכם שתגיעו להחלטה הכי נבונה עבורכם בהצלחה

TamarToronto

New member
את כל מה שכתבת גם אני חשבתי פעם

אבל האמת עם הזמן זה עובר, לפחות לנו. ההבדל הגדול שהילדים שלי נולדו כאן , אז חוץ מביקורים של משפחה , אין לנו משפחה כאן, אז הם לא יודעים אחרת. אני לא חושבת על לחזור לארץ יותר, ובמקרה שלנו זה לא שיקול כלכלי, זה איכות חיים. האמת החלטה קשה , אני הייתי נשארת. אבל אם לא עדיף לחזור כמה שיותר מהר, כי ככל שנשארים יותר ככה קשה יותר לחזור. שיהיה לכם בהצלחה

dekelsgi

New member
היכן בדיוק הדילמה?

מכל המכתב שלך ומהודעות קודמות בשנה האחרונה אפשר לראות שמקומך בישראל. את מתגעגעת מאד אם זה לנוסטלגיה או למציאות. את בעצמך אומרת שישראל זה הבית. אז כמו שכתבת "אנחנו נוטים לחזור לארץ". אם לא תחזרו תמשיכי לחיות בתחושת געגועים ,חוסר משפחה והחמצה. אין ולא יכול להיות הקבלה בין מצבך ואף אחד אחר, כל אדם -עולם ומלואו. את ישראלית פטריוטית אבל וכאן מגיע כמובן האבל שלי. -זו לא ציניות ולא זלזול. לי נראה שאתם רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. פטריוט לא יוצא מישראל לעשות כסף. פטריוט נשאר בארצו גם כשקשה. "אנחנו רוצים לחזור אבל עם דרכונים קנדיים שיהיה"? זו לא מעין ציניות וזלזול מצידך במושג -ישראלי?. אני עשיתי את החלטתי וטוב לי בקנדה. לדעתי המקום שלך(אני לא יודע כלום על השקפתו של בעלך)בישראל ואת צריכה לחזור ויפה דקה אחת קודם.ובאמת שאין לא כעס ולא ציניות בדעתי. יצא לי לקרוא שהממשלה בודקת בימים אילו(אין לי קישור) אנשים שהיגיעו לקנדה הוציאו אזרחות ועזבו .מדברים על שלילת אזרחות. דעתי האישית היא שחובת הממשלה לבדוק מהגרים שעושים את התהליך ועוזבים בדיוק כפי שאתם מתכננים וישללו את האזרחות. הדיון בנושא נסב סביב כל המהגרים מלבנון שעשו את התהליך ועזבו לארצם .כשהתעוררה מלחמה צעקו חמס וממשלת קנדה הוציא 10000000$ להטיס אותם לכאן. וכמובן שמייד אחרי שוך הקרב הם חוזרים לארצם. אדם צריך להחליט מהיא ארצו . זה משרת את האנדיבידואל היטב אבל מזיק למדינה. אני הייתי מותר ברצון על האזרחות הכפולה מה שמדינת ישראל לא מאפשרת לי.

תודה.

בלי ציניות, באמת תודה. על הכנות. ולגופו של עניין: קודם כל, לא ביקשתי יעוץ. ברור שאף אחד לא יכול להחליט כזאת החלטה במקומנו. רציתי לשפוך את הלב ולשמוע איך זה אצל אחרים. קיבלתי תשובות שמאוד עוזרות לי לסדר את המחשבות, גם פה וגם במסרים אישיים. כן, גם התשובה שלך. לא אמרתי שאני ישראלית פטריוטית. אמרתי שאני ציונית. אני חושבת שהעם היהודי חייב מדינה. לאחרונה יצא לי לקרוא כמה ספרי שואה ותקומה (ק.צטניק, שכבר קראתי בעבר כתיכוניסטית וריעננתי לאחרונה, פרופ' ליביה ביטון ג'קסון, שהספרים שלה הם בכלל לנוער, אבל נתקלתי בהם בספריה של בית הספר, שם אני מתנדבת פעם בשבוע) וברור לי, שעם כל חסרונותיה, מדינת ישראל היא נס גדול וחשוב מאוד שתמשיך להתקיים. ופה גם נכנסת הביוגרפיה שלנו. לא עזבנו את ישראל לעשות כסף ולא כי היה קשה. להיפך. היה לנו מצויין בארץ. גם כלכלית. פה דוקא קצת יותר קשה לנו כלכלית כי אנחנו משלמים המון על המון שירותים שלפני כן היינו מקבלים בתוך המשפחה, החל בביביסיטר מההורים, וכלה בתספורות, תיקוני בגדים, קוסמטיקאיות ואפילו מסאז'ים. להורים שלי יש במצטבר 20 אחים ואחיות, כולם בעלי מקצוע כלשהו ואף אחד מהם לא יקח ממני כסף גם אם יהרגו אותו. עזבנו כי נחתה עלינו הצעה ותמיד רצינו לחיות שנתיים שלוש בחו"ל. לנשום אויר אחר, לטייל, ללמוד שפות ולחזור. בינתיים כל המטרות הוכתרו כהצלחה. רק שיש תופעת לוואי: אנחנו רוצים להישאר עוד קצת. וכן, אנחנו רוצים דרכון קנדי. לדעתי קנדה הולכת ונסגרת ולא רחוק היום שבו תהיה כמו ארה"ב (מבחינת הגירה). אנחנו רוצים לנצל את חלון ההזדמנויות האחרון הזה ולצאת עם דרכון. זה שנלך לא אומר שלא נחזור לפה כי אולי יהיה לנו קשה להשתלב בחזרה (שנינו כבר לא ילדים והגיל לא משחק לטובתנו), או שהבנות ירצו לבוא לפה יום אחד. לגבי המוסריות של זה, אני לא מסכימה אתך שזה לא מוסרי. כל עוד המדינה מאפשרת את זה, כנראה שיש לה סיבה טובה. אולי לקנדה יש אינטרס להביא לפה אנשים כמונו (אקדמאים עם תארים מתקדמים, עובדים, משלמים מיסים, תורמים לחברה, משתלבים בחברה ולא מתבדלים כמו המוסלמים למשל) ושווה לה לתת לנו דרכון ולו כדי להשאיר לנו דלת פתוחה? מי אני שאחליט בשביל קנדה? אם יחליטו שזה לא מוסרי ויבטלו את האפשרות (ואת האזרחות) אני לא אתלונן. אבל כל עוד הם מאפשרים את זה, שיבושם להם ולנו. המון רוסים באו לארץ, קיבלו סל קליטה והמשיכו הלאה. מספיק שחלקם נשארו, לדעתי היה שווה. הם חברה משכילה, תרבותית וחרוצה והם קידמו את המדינה שנות אור. אז מה אם חלקם הלכו? מבחינתי זו עלות שולית. ומי שהלך, תמיד נשאר סיכוי קטן שיחזור כי הדלת פתוחה. לא ידעתי שמדינת ישראל לא מאפשרת לוותר על האזרחות. מעניין!

ממש לא מבין...

אתם מתיחסים למדינה כאילו היתה רהיט ישן... לא ממש נוח או לא ממש מתאים אז מחליפים או משאירים במחסן למקרה שבעתיד נרצה להשתמש או לתת לילדים - שתהיה אופציה. ממתי הפכנו לאזרחי כל העולם? ממתי העולם כמהה להגירתנו ? אני מבין את השיפור בתנאי החיים והרווחה בטווח הזמן הקרוב, אבל מאיפה הביטחון הגדול בעתיד הקצת יותר רחוק? לדעתי ולא משנה לאיזו מדינה היגרתם, כמה השתלבתם יפה, כמה כסף תעשו או באיזה בית ספר פרטי הילדים שלכם ילמדו, תמיד תהיו: השונים,המהגרים,הישראלים,היהודים...

dekelsgi

New member
יופי.

ובישראל נהייה הרומנים המרוקאים הרוסים... נראה לי שאתה לא חי מחוץ לישראל.

drz400e

New member
נכון , רק שכאן זה 100% בסדר להיות שונה

אני לא זוכר מתי שמעתי התיחסות למוצא של מישהו בישראל כמשהו חיובי. כאן , זה בד"כ פתיח לשיחה מעניינת על התרבות של השכן שלך. היום לדוגמא פגשתי מישהי מאוגנדה . מהדור שברח מאידי אמין. והיא זו ששאלה אותי מאיפה אני , ומאוד התרגשה לשמוע שגדלתי בירושליים. לא נרתעה ממני כי היא מוסלמית , אלא שמחה לספר לי שיש לנו איזשהו קשר מרוחק . זה לא משהו יוצא דופן כאן. יוצא הדופן זה ההפוך. לא שאין , יש . גם מתחת לפני השטח וגם מעליו. אבל זה מועט , יוצא דופן , ומאוד לא מקובל. אם בארץ אתה גבר ומצחיק אם יש לך בדיחות גזעניות , כאן סביר להניח שיהנהנו בראש , אבל לא תראה שוב את האדם שסיפרת לו בגאווה את הבדיחה. אז כן , תענוג להיות פה שונה ,כי כולם כאן שונים , וגאים.

ממש לחיות על ענן ורוד...

אני מקווה שהאידיליה תמשך עבורכם ועבור ילדכם וכן הלאה.מכל הלב. אתה יודע... זה גם הרעיון של מדינת ישראל, אנשים שחברו מכל קצוות העולם למדינה אחת. רק שבסיפור הזה הקשר המרוחק הרבה יותר שורשי. נכון, לא מדהים פה ובטח ששלא כולם נחמדים כמו בקנדה (חבל) ודרושה פה הרבה עבודת תחזוקה ושימור. אבל היי... אתה כבר לא פה בשביל לשנות משהו .

drz400e

New member
אני מעולם לא התכוונתי להגר

אבל קנדה קנתה אותי באופי הזה שלה. זו לא אידיליה , אבל זה רחוק שנות אור מהמצר הציני בו ישראל נמצאת. לפעמים לא רואים את זה . לא משם , ולא מפה. אבל מי שכן , יודע על מה אני מדבר. יש כאן נוחות , נינוחות , שאין בשום מקום אחר.

יכול להבין בדיוק על מה אתה מדבר

אני לא עיוור למצב בארץ, יש בישראל דברים שמוציאים אותי מדעתי. קל מאוד להפוך ציני ומנוכר כלפי המדינה הזאת. אבל בכל זאת זה שלי. העבר והווה שלה שלובים לי בDNA לטוב ולרע. אם אתה מרגיש אזרח העולם ומאמין שביתך הוא כל מקום שתוכל להניח בו את הראש אז בסדר.

drz400e

New member
תודה.

אני באמת לא מנסה לשכנע או למכור שום דבר לאף אחד. לי אישית - טוב כאן הרבה יותר. היה לי טוב בארץ. באמת. חשבתי שתמיד , גם אחרי כל המסעות שלי , אחזור אליה , עד שהגעתי לכאן.... זה אישי , ודאי. ישראל היא מקום רגשי. ולהרבה אנשים היא כל כך רגשית שזה מתגבר על כל הקשיים שבחיים בה. לגיטימי. אני לא שם כבר הרבה זמן , אבל תמיד חשבתי שאם יהיה צריך , אין לי בעיה לחזור לחיות בה. אבל אני גם לא צריך וגם לא רוצה
. כמו שאמרת . אישי.

אבל עם ספק קטן:

כמו שסיפרתי פעם בפורום, פגשתי לבנונית בחדר המתנה בבית החולים. אחרי כשעה שדיברנו בלי לדעת מה המוצאים אחת של השניה, הגענו לעניין המוצא, ואז הפנים שלה תפסו צבע אפור. היא אמרה לי: "אתם הישראלים בטח שונאים אותנו" ושאלתי אותה: "אנחנו מדברות כבר שעה, את מרגישה שאני שונאת אותך?" הסברתי לה שבישראל אנחנו רואים בלבנון שותפת גורל כי שתי המדינות שבויות בידי אותו אירגון טרור. ברגע שהיא הבינה שאני לא רואה בה אוייבת היא חזרה להיות נחמדה. זאת הפעם היחידה שנתקלתי בבעייה על רקע מוצאי. אפילו כשקורה משהו בארץ (מרמרה וכאלה) אין שום תגובה. למרות שנראה לנו שאנחנו מרכז העולם, הקנדי הממוצע ממש לא יודע מה קורה בישראל.

drz400e

New member
כן , אבל שמת לב שהיא ציפתה שאת לא תאהבי אותה

אבל לא הביע שום כעס או שינאה אלייך? אני מודה שאני כמוה פעם מאוד הופתעתי כשעובדת שלנו , באיזה ארוחת מהריים , סיפרה לנו שיש לה שני קורבי משפחה בדרום לבנון שנחטפו ע"י צה"ל . אני ישר הרגשתי מאוד לא נעים. מאוד. "ואת לא כועסת עלינו?" שאלתי אותה כמעט מיד. "למה , זה לא היית אתה. למה שאכעס?ובכלל , זו היתה מלחמה , וזה היה שם, מה זה קשור?". היה שם. אני חושב שזו מילת המפתח בתשובה שלה. המון מהגרים כאן פשוט משאירים את הסיכסוכים והכעסים שלהם מאחור. שוב , ודאי שלא כולם , יש הרבה שלא. אבל אוירה הזו , האי כעס הזה שמרגישים כאן בחיים יום יום , אני חושב שזה בא מזה שאנשים משאירים את הכעסים האלה מאחרו , ומחבקים את האיזי של החיים בשלג
.

womandl

New member
It is not easy decision at all

I love Montreal ,it is the place that I feel home more than any place that I lived abroad. Next September we are going to close 10 years abroad. The more I live abroad the more I realize that there nothing left for me in Israel. Don't get me wrong I will continue to post massages of thinking of going back, but Deep inside , I know that I can't raise my kids the way that I want , and my husband will not have a job that lets him go at reasonable hours .And I , if I was living in Israel I wouldn't have the space to find what I want to do. Israel is very beautiful when here is difficult however it is very ugly when you live there (only my opinion) Sorry for typing in English but hey you are an English teacher so I guess it is fine :)

למעלה