אתה נכנס פה לתולדות המחשבה המדינית..
מה המשמעות של מדינה? הרבה הוגי דעות חכמים ממני וממך התעסקו בשאלה הזאת. מאריסטו ואפלטון, דרך ג'ון לוק, תומס הובס וניקולו ומקייאוולי, ועד פרופס' ישעיהו ליבוביץ', ועוד רבים וטובים. אני הרכבתי לי את הנוסחה שמתאימה לי. בעיני מדינה היא גוף שאמור לשרת את האזרחים ולארגן את החיים בה כך שמשימות גדולות (תשתיות, בריאות וכד') שהיחיד לא יכול לבצע, יתבצעו על ידי גוף מרכזי שיעשה זאת ע"י גביית כסף מכולם. מדינה גם צריכה לתת תחושת שייכות. איזשהם טקסים וחגים שאנשים יוכלו להתאגד סביבם. קהילה. כל זה נכון וטוב לגבי מדינות רגילות. לא לגבי מדינת היהודים. תקרא קצת היסטוריה. אתה חושב שאנטישמיות של אלפי שנים נעלמה פתאום כי באת לקנדה? אתה חושב שפה אין בעיה דמוגרפית? אצלנו היא דתית ובעולם היא מוסלמית. אני מעדיפה את הדתיים שלנו שלפחות לא מקדשים את המוות. ביהדות מותר לעבור כמעט כל עבירה על חוקי ההלכה, אם מתקיים מצב של פיקוח נפש. המוסלמים מתנדבים למות בהמוניהם ומעלים על נס את מי שמתאבד או מת מאיזה כדור תועה של חייל צה"ל או של חתונה מזדמנת. וכשאיזשהו פלג יהודי דתי מקצין בצורה כזאת, הממסד הדתי ואפילו החרדי מוקיע אותו (תראה את הטאליבניות של בית שמש). בגלל כל זה, אין בכלל שאלה לגבי החשיבות של מדינה שתוכל לבוא אליה במקרה ששוב הדמוקרטיה המהוללת של המערב תוציא מתוכה איזה היטלר חדש. אפילו שסתם תבוא הביתה ותמצא שציירו עליו צלב קרס כמו בצרפת. ואני מדברת על מקרה אמיתי שהייתי עדה לו בגיל 16 (ברשותך אני לא אספר לפני כמה שנים זה היה. אוטוטו שני עשורים). אתה חושב שהמצב השתפר מאז? נכון, נעים לחיות בבועה, זה בדיוק מה שאנחנו עושים עכשיו, אבל מדי פעם היא מתפוצצת, כמו שקרה כשהלכתי עם הבנות למשחקייה, והם לא הסכימו לנו לאכול את האוכל שהבאנו מהבית בטענה שלא מעניין אותם שהקפיטריה שלהם לא כשרה. עובדה שהערבים כן אוכלים אצלם. רק למקרה הצורך, חשוב שתהיה מדינה יהודית. ואם אתה לא רוצה בשעת פקודה לחזור למדינה חרדית/ערבית, כדאי שנחזור כולנו כדי לשפר את הדמורפיה לטובתנו. פעם פרופסור אחד אמר לנו (הסטודנטים שישבו בכיתה): מדינת ישראל תהיה חייבת למצוא פתרונות לקבורה ונישואין חילוניים, וזה חייב להיות בקרוב, כי במסגרת חוק השבות הגיעו המון יהודים, והחצופים האלה מתעקשים להתחתן ולמות. אז בוא נחזור, ונהיה אנחנו החצופים.