שונא את עצמי

לא מסכים ולא מסכים

לא! אנשים שאין להם שאיפה הם בדיוק האנשים המאושרים. וכמאמרם ז"ל "איזהו עשיר השמח בחלקו" - רק אנשים עם יותר מדי שאיפות ועם פער גדול בין מי שהם ובין מי שהם רוצים להיות-הם נכנסים לדיכאון.

the dudu

New member
אתה צודק לא צריך להיות פער גדול

צריך להיות פער ריאלי. או כמו שרוג'רס אומר : " " שכחתי מה בדיוק אבל בכללי שהאדם מונע ע"י שאיפות ואסור שיהיה פער גדול אלא פער שאפשר להגשים ואז כל פעם להגדיל את השאיפה. וזו תיאוריה מאוד מקובלת. לא חושב שאדם שלא עושה כלום יכול להגיע למצב שהוא שמח בחלקו. אדם ששמח בחלקו מבחינתי זה אדם שמודע לזה שהוא מתאמץ. גם מי שהמליץ פה להמשיך ככה לא לעשות כלום לפי מה ששמעתי דווקא יש לו שאיפות נחמדות מאוד והתחיל עבודה ב"יס" אז לא נראה לי יפה להמליץ לאחרים מה שאתה לא ממליץ לעצמך.

uri80

New member
לצמח אין שאיפות.

אם זו ההגדרה למאושר, עזוב אותי מאושר -אני אקח את האומללות בכל רגע נתון.

דודו, אורי ונמאס.

אני לא כותב תגובה נפרדת לכל אחד. משום שיש לי רק משהו אחד לומר. קראתי שוב את מה שכתבתי ואני בהחלט מתכווין לכך. אורי, אל תפסול את דברי על הסף. תן לי קרידיט קצת והקשב. דודו אומר שצריך להישמר פער סטטי בין מי שאתה ובין מי שאתה רוצה להיות. כזה שישמור על מינון נכון של שאיפות. מחד תהיה לך סיבה לחיות ומאידך הסיבה הזו לא תהיה מספיק חזקה בשביל לגרום לך לרצות למות. אם נעשה רשימה של כל השאיפות שלך, נממש אותם בהיניף יד ומכאן ולהבא, כל רצון ימולא סימולטנית. מה יהיה עליך? תהיה מאושר??? לדעתי בכדי לענות על שאלה מהסוג הזה, עלינו להתחקות אחר האדם ביסודו. האם מאושר הוא, ורצונותיו הבלתי ממומשים הם אלה שעומדים בעוכרו ונוטלים ממנו את האושר - או שמא מדוכא הוא ביסודו, ומימוש הרצונות מבדר אותו ומשכיח ממנו את הדיכאון. העולם צועק: "האדם מחפש משמעות"-מכאן שביסודו של האדם קים חוסר ששואף למילוי תמידי. אני אינני בטוח בכך. לי נראה ש"האדם המחפש משמעות" הוא זה שיהיה בדיכאון. הוא יוצא מנקודת הנחה שיש משמעות, ומכאן הוא יוצא לחפש אותה. יש לי כל מה שאני רוצה כי יש לי כמה כסף שאני רוצה=יש לי כל מה שאני רוצה כי אינני רוצה כלום מלבד להיות עם אשתי לפנות ערב. זה בדיוק כך... וכשלא תרצה כלום. ולא תצא מתוך הנחה שאתה "צריך לעשות משהו" הנחה האחראית לתחושת השעמום של הבטלנים - אלא תשכיל להבין - כלום אני לא רוצה - תהיה מאושר... אין לי מושג איך מיישמים את זה...

uri80

New member
יש לי לא מעט שאיפות, חלק הגשמתי

חלק לא. כשאחדות מסתיימות, אחרות מגיעות במקומן. לא נוצר ריק או ואקום בדרך וזה מתאים לי מאד. פעמים רבות הציפיה למשהו נותנת יותר הנאה מאשר הדבר עצמו. זה בדיוק כמו שאתה מצפה לפרס מסוים וכשקיבלת אותו, ההנאה לפעמים פחותה ממה שציפית. אני די אוהב את הנסיון הזה להשיג את המטרות האלו, את דרך החתחתים הזו שאנו קוראים לה "החיים". אני לא ממש מאמין במשמעות קוסמית גדולה או משהו כזה, רק במשמעויות שאנחנו קובעים לעצמנו. לי זה מספיק. ברור לי שביום בו אוותר ללא שאיפות, תגיע שעתי לנוח קצת ולפרוש מן העולם.

the dudu

New member
אה ושכחתי להגיד משהו

בלו מועילים - התכוונת לחופשה כלומר שלא משיגה דברים חומריים נאמר. אין לי מושג מה אתה עושה, וזה בגלל שאני לא מכיר אותך.

ובדיוק

בגלל כל מה שכתבת אנחנו אוהבים אותך. תחשוב שהיית כמו כולם היה משעמם. הדבר היחיד שהייתי מורידה זה הקטע של הסמים. אבל אתה ילד גדול ובטח יודע את זה בעצמך.

Le Fay

New member
ולגראס יש יתרון ברור אחד.

כלומר, מעבר ל"היי" החביב והמבולבל - שהוא פוגע באופן מצטבר באיכות הזרע (אחת, שיודעת להעריך את זה).

miss mcmillan

New member
משגל נסוג פאסה

שמעתי שהספוגיות חזרו. ספונג'בוב מעולם לא היה פופולרי יותר.

למעלה