(זה נכון, הכל. ברגע המסוים, בתחושה
בדבר הכי ממשי שקיים. ובכו"ז

אי אפשר להקל ראש עם "עזוב אותם" ו"כמה שאתה מגניב" ו"מה אתה שם על הדפוקים האלו" וכל זה. כי כל הביקורת ששפכת בשמם היא שלך- אחרת, היית בכלל מקשיב? ומקבל? ומפנים? ומיישם בשנאה עצמית? אבל אולי גם לא צריך לקרוא אותך בכבדות, כי כמה שאתה לא אופייני פה לעצמך שבכתב, לכל מיני עצמך מוצהרים ("אנחנו דומים.. שנינו אופטימיים.. החיים תמיד יפים.."- מלפני שבועיים בערך. זוכר?). כי יש ימים כאלו. ואם כבר, הייתי דואגת לך על איך ש*אתה* עכשיו רואה בטח בהודעה שלך השפלה פומבית.ולא ברמה של שמיעת האמבולנסים שלך. וגם אתה אל תדאג, בכל מקרה אני אוהב אותך בסוף ההודעה כמו כולם, כמו שמקובל בהודעות תנחומים ותמיכה.
. סוף קריאה מודרכת. עכשיו לתוכן הביקורת: אם השאלה היא שגרה או אנרכיה- מי הבר סמכא שיחליט? ואם השאלה היא מה נכון לך- מי אני שאדע? אבל אתה כתבת שתכל'ס, הם צודקים. ותכל'ס אתה מפגין פה נגד עצמך ויוצא נגד מה שדגלת בו במילים לא פעם. ותכל'ס, גמני חושבת שהם צודקים לפעמים. וכשהם צודקים כי הנהנו איתם בהסכמה אולי יש באמת מקום ל- . 1. להזכיר לך שהחיים שלך לגמרי לא כאוס מוחלט. אתה לומד בתוכנית מסודרת. נכון? אתה עובד כדי לממן את החיים. נכון? ואתה אפילו עובד בתחום שמקדם אותך במה שמעסיק אותך היום. נכון? ושאתה עכשיו בחופשה, ובחופש מותר כמעט הכל. וטוב, אנלוידעת כמה זה החזיק מעמד במשך שנת הלימודים, אבל בתחילתה דיווחת לי על הפסקת סמים ופוקוס מוחלט. (חה. גם נעמי מסרה לי דוחות משביעי רצון על הרצינות שלך) . 2. לבדוק אם זה ויכוח של אתה מול העולם, או אתה מול עצמך ולבדוק אם יש לך עמדה בשאלת אורח החיים שלך. וללכת אחריה. ולבדוק אם סליק הגראס והמאניה-דיפרסיה הם לא חלק מפוזה שיצרת לעצמך ואתה חושש אפילו לצאת ממנה להפוגת בדיקה. . 3. ולספר לך כתזכורת מרגיעה איך שגם בבלגן יש סדר ורוטינות. וגם בשגרה יש אלמנטים ממסטלים לגמרי. (אתה יודע איזה היי גורמת לי סחיבה מיותרת של שני דליים עם 25 ליטר אדמה + עצים בכל יד? והזיעה שניגרת וחודרת בכל חור? והשקיעה בתוך לאות עמוקה בסוף היום?) . 4. ולתהות מה באמת עמד בשורש השאלה, שאולי מחר תתכחש לצורתה הנוכחית. ולשאול את עצמך אם זה אולי בכלל השורה ההיא על הבדידות התמידית. ובכל מקרה, לפצות את עצמך על הטריגר הלא ידוע שהכניס אותך לדיכאון הפעם. . 5. היה איזה משהו עיקרי ששכחתי כרגיל תוך כדי כתיבה. אה, ואני אוהבת אותך. תרגיש טוב.