שונאת אנגלית..

שונאת אנגלית..

ביום שני יש לי מבחן באנגלית במכללה , לסיווג רמות, ואני פשוט שונאת אנגלית.. אין לי אוצר מילים בגרוש, המילים הארוכות עושות לי כאב ראש... אוף.. מה לעשות?

אני דווקא אוהבת אנגלית..

זה כמו מבחן אמיר/אמירם? האמת שגם לי היה אמור להיות מבחן כזה. בפועל- לא היתי בארץ שהוא התקיים ולכן הם התחשבו לי בציון פסיכומטרי. (2 נקודות מתחת לפטור...
). בכל מקרה, הבנתי שהמבחן הזה לא ממש נורא. יש לך אולי פסיכומטרי שאפשר להתחשב בו? בהצלחה! אל תלחצי מזה...זה רק מבחן סיווג לאנגלית. זה לא כ-ז-ה משפיע על הלימודים שלך.

התקבלתי בלי פסיכו..

זה דומה לאמי"ר... אני יודעת שזה לא משפיע.. אבל אני לא רוצה להיות ברמה ממש נמוכה.. מקווה לטוב..

מאוד מומלץ לך לשנות גישה זו

אמנם אני לא יודע מה את הולכת ללמוד, אבל אם זה באחד החוגים מן הפקולטה למדעי הרוח או החברה, אז דעי לך שקורסים רבים מבוססים על ביבליוגראפיה עשירה באנגלית. גם בעבודות מתקדמות, כגון סמינרים וכו', לא תתקבל עבודה עם ביבליוגראפיה בעברית בלבד. אפילו אם נושא העבודה הוא בלשנות עברית... אין מה לעשות, אנגלית הפכה לשפת המחקר הבינלאומית, ואין ברירה, וצריך להתמודד עם השפה הזו. אמרי תודה שלא נולדת לפני 60 שנים ויותר, כי אז היית צריכה להתמודד עם גרמנית או צרפתית! העיצה הטובה ביותר שאני יכול לחשוב עליה כרגע, היא פשוט להתחיל לקרוא באנגלית. לא משנה מה, בעיקר עיתונות וספרות. באנגלית לא כל כך גבוהה את יכולה למצוא עיתון יומי כדוגמאת ה-JERUSALEM POST, המאמרים שם לא יותר מדי ארוכים, ואם תקראי אותם, תוכלי במידה כלשהי להעשיר את אוצר המילים שלך. (ברור שעליך להיות עקבית ולנסות לקרוא כמה שיותר. אם תקראי רק שניים- שלושה מאמרים בשבוע, זה באמת לא ממש יעזור לך...). באנגלית גבוהה יותר, את יכולה לנסות לקרוא את ה- INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE, שמצורף לעיתון "הארץ". לגבי ספרות, תקראי כל מה שתצליחי להניח עליו את ידך. דאנטה

Musi© Gi®l

New member
לג'רוזלם פוסט? אפשר.. אבל לא חייבת

את יכולה לקרוא באינטרנט.

עכשיו כבר די מאוחר-

אני פשוט קראתי כמה שיותר ספרים באנגלית, ספרים שעניינו אותי בעברית ואז קראתי אותם באנגלית. אז פשוט תהיי סבלנית, תנסי לעבור על המילים מהפסיכומטרי אולי-ומה שיקלט יקלט.

shay4442

New member
חולה על אנגלית

למרות שאני יליד הארץ ,כנראה שהעבר העשיר שלי בתור ילד טלויזיה גרם לי לתחושה ממש נוחה ביחס לאנגלית כמעט ברמה של שפת אם(לפעמים אני אפילו חושב באנגלית). בניגוד למה שחברינו המלומדים כתבו זה אף פעם לא מאוחר מדי, ותמיד אפשר לשפר ולהשתפר, יש לי חבר שעד לפני 4 שנים בגיל 21 לא ידע לחבר משפט נורמלי אחד באנגלית ואוטוטו אחרי עבודה קשה ומאומצת הוא קרוב לעבור את הקורס באנגלית למתקדמים במכלללה שבה הוא לומד.

M o n a L i s a

New member
דעתי על האנגלית...

בתקופת הבה"ס ביליתי המון בקריאת ספרים באנגלית, אבל אני חושבת שאת הידע האמיתי רכשתי בזכות זה שכבר מילדות אני רואה סרטים ותוכניות ללא תרגום. אי אפשר לעלות ברמה בכמה ימים, אז תנסי לעשות את מה שאת יכולה ומקסימום תגשי אח"כ לבחינת פטור נוספת או במקרה הכי "גרוע", תעשי קורס או שניים, אני עשיתי מתקדמים 2 ונהניתי מזה. ותרשו לי לציין, שיש צורך באנגלית אקדמית גם במדעים מדויקים...יש לנו ספרי ענק שהם אך ורק באנגלית, כך שאין מוצא מללמוד את השפה כמו שצריך.

ChilD SouL

New member
אם כבר כל אחד סיפר את סיפורו והאנגלית שלו...

אז אהיה COPYCAT ואעשה את אותו הדבר גם. אני מתה על אנגלית, אבל רק ברמה של לכתוב\להקשיב\לדבר - כל מה שקשור לקריאה אני דיי לא סובלת [מאמרים\ספרים], לעיתים דיי רחוקות אפשר למצוא אותי נהנת ממשהו שאני קוראת באנגלית. תמיד הייתה לי אנגלית טובה, בכל זאת - לומדת ת'מקצוע מכיתה א', אבל אני חושבת שהיא השתפרה פלאים במהלך הלימודים כי רוב הקריאות שיש לי זה באנגלית וגם במהלך משלחת בחו"ל בה דיברנו רק אנגלית, למרות שבהתחלה זה היה לי מוזר כי לא יצא לי אפ'עם לדבר אנגלית בתדירות כה גבוהה ביום, שלא לדבר על שבוע שלם. סך הכל, זה דורש תרגול - כמו כל דבר בחיים. תנסי לקרוא ספרים שאת אוהבת לדוגמא בעברית אבל הם מתורגמים מאנגלית, אולי אפילו כתבי עת או עיתונים, לקנות חוברת ללמידת אנגלית עם כל מיני מאמרים ותרגילים שצריך לעשות. אין פה הרבה קסמים. רק תרגול, תרגול ועוד פעם תרגול.

בקורסים..

בקורסים לפטור בלימודים, לומדים אנגלית או שאלה סתם קורסים שלא מועילים כול כך..?

ChilD SouL

New member
בזבוז זמן, לדעתי.

מעטים הם האנשים שהקורסים האלה באמת עוזרים להם במשהו - לפחות במתקדמים 2, לא יודעת לגבי שאר הקורסים.

אז..

אני חושבת אני אתחיל מהקורסים הראשונים, אז זה בעצם לא יועיל לי בגרוש? כבר סמכתי על זה שזה מה שיעזור לי..

M o n a L i s a

New member
לי זה העלה את הביטחון בשפה...

עשיתי מתקדמים 2, ולמרות שהיו חסרות לי נקודות בודדות לא ניגשתי למבחן פטור שהוצע כי הקורס במילא בחינם, שעתיים בשבוע ויכול רק לעזור. המורה הייתה קצת מעיקה ונתנה שיעורי בית בלי סוף, אבל זו הייתה תחושה מעולה לעשות אנסין קשה וטריקי ולראות איך משתפרים מאחד לאחד. הראשון שלי היה 60 ובמבחן הסופי, קיבלתי 97 במבחן קשה לכל הדיעות.

למעלה