מנתח נכבד
כתבתי כבר מספר פעמים שהחלונים אינם עשויים מקשה אחת, יש שעושים ברית מילה בשל לחץ חברתי ויש שעושים ברית מילה כי הם יהודים. אם אני שמכירה פחות חילונים ממך הצלחתי לפגוש די הרבה מהסוג האחרון, כנראה שגם את התצליח. עכשיו לגבי המספרים. כבר היה לי כאן ויכוח בנושא עם ד" בן ימי. אני לא רופאה, ולא קשורה לעולם הרפואה, וכמרבית ממשתתפי הפורום ניזונה אך ורק מהאינטרנט. אני מצרפת לך הפניה לממר לגבי דלקת שלפוחית השתן על תנוקות זכרים שבו מובאים המספרים עליהם דברתי. למיטב זכרוני כתבתי שערליםלוקים בדלקת שלפוחית השתן פי 10 מילדים נימולים, ובדקתי את הכתוב במחקר וטעיתי המדובר ביחס של 90% ערלים ו - 10% נימולים. אכן פער בעל משמעות. איני יודעת כמה בנים בכלל לוקים בדלקת שלפוחית השתן בגיל עד שנה, ולא לכך התיחסתי, ואם הובן כך אז צר לי. אבל באופן סטטיסטי, על פי המאמר המצורף ערלים לוקים בדלקת שלפוחית השתן באחוזים נכבדים בהרבה מאשר נימולים. לגבי דלקת העטרה, אני עוד אנסה לאתר את המאמר ממנו שאבתי את המידע, ושם 10 מכל הפונים למרפאה אורלוגית סבלו מבלניטיס. אם נקח בחשבון שחלק מהפונים הם גם נימולים, המצב הוא בהחלט לא מעודד. המטריד הוא, שאדם מבוגר אמור להיות מסוגל לדאוג להגינה של הגוף שלו, ומספר כה גדול של אנשים לא יודע איך? אני לא מתימרת לקבוע מה יותר נכון רפואית ומה לא יותר נכון רפואית. לשאלתה של אליזבט, הפניתי אותה לבעיות, שקימות אצל ערלים, שמשום מה נח לכם לטאטא אותם מתחת לשטיח. גם תמותה של ילדים מברית מתרחשת אחת ל600,000 ילדים (אחוז זניח ביותר, תסכים איתי) ובכל זאת הנימוק הזה מועלה כאן חדשות לבקרים כסיבה לא למול את התינוק. כאשר אמרתי שאני לא ראיתי סטטיסטיקה על ההשפעה של הגינה על בריאות הערל, זה משום שלא ראיתי, אין כאן הרבה מה להבין. אם לך יש סטטיסטיקה עד רבה תביא אותה. ולגבי טומאת האשה עד כמה שידיעתי בחשבון מגעת 12/29 ימים בממוצע, זה רחוק ממרבית ימי השנה. ואני לא יודעת לגביך, אבל אותי די מגעיל לראות איבר מדמם, גם אם הוא שלי. יכול להיות שאותך לא, ולכן דרך אגב בחרת במקצוע שלך. ובכלל אני לא רואה שאנשים כל כך נהנים מלהתעסק בהפרשות גופם באשר הן, ואני לא יורדת לפרטים בכוונה. אני רק יודעת שהרבה אנשים נמנעים להחליף חיתול לילד שאינו שלהם, כי זה מגעיל אותם. למה אני לא יכולה להגעל, מילד שאמור למרק את איבר מינו מסמגמה? ולסיום, אני לא אומרת לאנשים למול את ילדיהם מסיבות בריאותיות. אני אומרת לאנשים לשקול היטב את המהות היהודית שלהם, טרם החלטה. (יכולת לשים לב לזה אילו עקבת אחרי הדיון שלי עם אליזבט), אבל אני לא אסתיר מהם את שגיליתי, שגם חייהם שלערלים אינם סוגים בשושנים. בוקר טוב לך.