שוב אלוהים ושואה?

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

answers

New member
ואם זה לא ברור

אני מאוד רוצה . או כמו שמאלדר ניסח את זה I Want To Believe

preacher

New member
מתמטיקה היא לא מדע

מתמטיקה הוא כלי שהמדע משתמש בו, אבל יש לו חוקים שונים לחלוטין מאשר למדע. אי אפשר להוכיח קביעה מתמטית ע"י התאמתה לתצפיות, למשל. ותאוריה מדעית אי אפשר להוכיח לחלוטין אף פעם - אפשר רק לאשש תאוריה או לקבל תאוריה.

preacher

New member
כן, מדעי הרוח, משהו כזה.

מישהו שמבין בפילוסופיה של המדע יוכל להרחיב יותר ממני.

answers

New member
נניח .

האם בגלל שהמתמטיקה (לטענתך) פועלת על פי סט חוקים שונה מהמדע , זה אומר שהמתמטיקה שיקרית?

preacher

New member
תגדיר "שקרי"

זה כמו לשאול "האם המספר שתיים קיים". המתמטיקה היא כלי. אפשר לתאר בעזרתה תופעות במציאות - אבל היא לא "מציאות" בעצמה.

answers

New member
תגדיר אתה

אתה טוען שהטענה "יש אלוהים" הינו שקרי "מבחינה מדעית" תגדיר שקרי

preacher

New member
ואיפה טענתי את זה?

הרי מה שכתבתי זה שקיום אלוהים הוא לא תאוריה מדעית קבילה. משמע: המדע לא עוסק באלוהים בשום צורה, ולא אומר עליו כלום. אולי כדאי שתגיב למה שכותבים כאן, לא למה שאתה חושב שכותבים.

answers

New member
תיקון טעות

לא אתה אמרת את . נא קבל את התנצלותי . אבל הדברים נכתבו למעלה בשרשור. אם אתה מסכים ש "המדע לא עוסק באלוהים בשום צורה, ולא אומר עליו כלום" , אני מסכים אתך לחלוטין . זו היתה המטרה שלי בשרשור . הלואי שכולם היו מבינים זאת כמוך. ושוב , סליחה על הטעות בזיהוי........

answers

New member
דרך אגב

למען הסר ספק: אני גם חושב שכל מיני טיפוסים שמנסים "להוכיח" את קיומו של אלוהים מתוך המדע הינם פאתטיים באותה המידה כמו מי שמנסה לסתור את קיומו על בסיס זה.

גוססי

New member
פתאום "לא יודעים"?

אם כך מהיכן אתם "יודעים" שהצדיקים יזכו לשכר בעולם הבא? האם טענה זו אינה יומרה לידיעת החשבונות של אלוהים?

uuuaaa

New member
למה

לגבי השואה, היא קרתה אחרי מתן תורה ולכן לא הוזכרה בתורה בפירוש. כמובן שהיא מוזכרת ברמזים. אני כתבתי מה אנחנו לא יודעים. זה כמו שאני אכתוב שאלוקים הוא לא מוגבל ואינסופי. זה בשום פנים לא יומרה להבנת מהותו. אנחנו יכולים קצת לתאר אותו ע"י מה שהוא לא. לגבי הצדיקים אנו יודעים מהתורה שבע"פ.

uuuaaa

New member
הרמזים

הם כתובים בתורה איפה שהוא. אנחנו כמובן מאמינים שכל דבר שיעשה איזה שהוא יהודי - הכל כתוב בתורה. זה יכול להיות בהרבה צורות גימטריאות, אתב"ש, ראשי תיבות, סופי תיבות, דילוגים, או אולי דברים שרק בודדים יודעים עליהם. לכן ברור שאירוע כה גדול ומשמעותי כמו השואה יהיה כתוב בתורה. מי שילמד הרבה תורה ויקיים מצוות ויעלה הרבה בדרגתו הרוחנית - אני מאמין שיזכה להבין הרבה דברים שלא נכתבו במפורש בתורה. כמו למשל הגאון מוילנא שסיפר שהתגלו אליו מלאכים שרצו לגלות לו סודות מהתורה, אך הוא סירב בטענה שהוא רוצה להשיג את הכל בכוחו שלו. והגאון מוילנא הוא לא סתם רב. אפשר לדבר עליו ימים שלמים, כמה שהוא נזהר שלא לשקר ולא לרמות שום אדם.

גוססי

New member
זאת אומרת

שאתה רק מניח שיש רמזים על השואה בתורה, "כי חייבים להיות", לא משום שמישהו מצא אותם?

uuuaaa

New member
ואז מה

נכון, חייבים להיות. יכול להיות גם שמישהו מצא, ולא פרסם את זה. וחוץ מזה שמצאו כמה רמזים בדילוגי אותיות.

CHOFA

New member
בספר צפונות התורה

בס"ד של הרב שמואל יניב יש בדילוגי אותיות את הכל-החל בצלב קרס וכלה בהשמדה,גם ההקשר לטקסט בו נמצאו הדילוגים הוא מדהים.

גוססי

New member
איך שכחתי את דילוגי האותיות?

עד כדי כך מדהים הענין שאפילו כמה חילונים מושבעים עשו מחקר משלהם, ולהלן התוצאות.

CHOFA

New member
אתה מוזמן ללעוג לכך

בס"ד כמה שתרצה זה לא משנה את העובדה שזה מדהים.

למעלה