מי עונה על שאלה בשאלה?
יש הבדל מסוים בין תפיסת מקום טבעית בהיררכיה החברתית בה הילד חי, לבין תחרות ספורט. כשילדים מתחילים לרוץ במגרש לבד, כדי לראות מי הכי מהיר, אין עם זה בעיה. כשמאמן אומר לילד שהוא צריך להתחרות במסגרת פורמלית. זה מתחיל להיות בעייתי. אין פסול בתחרות, להפך - ללא תחרות רובנו לא היינו כאן היום (מילולית - ללא תחרות או משהו מספיק דומה שלא נראה הבדל בעיין בלתי מזוינת, כ70% מהאוכלוסיה האנושית הנכחית לא הייתה קיימת). תחרות מקדמת חברה מסוימת, או אידיאל מסוים, םעמים רבות על חשבון הפרט המתחרה. זה בסדר כאשר הפרט בוגר ומודע להשלכות. זה בסדר כאשר הפרט בוחר בכך גם אם אינו מודע להשלכות. זה פחות בסדר כאשר הפרט עושה זאת בגלל לחץ של "מבוגרים" שאמורים לדעת טוב ממנו מה טוב בשבילו. בנוגע לבעיות העיכול שלך, הרשה לי להמליץ על ארוחה עירומה ויצירות אחרות של בורוז ידידנו. בכלל הרשה לי להמליץ לך להמליץ עליהן לכל מי שנגוע לדעתך ביתר PC. עונש ראוי שתואם את הפשע, לדעתי. בנוגע לדמגוגיה - כזה אני. אין אנוכי בוש בדבר, ואינה מכסה טפח אלא מגלה טפחיים. הדמגוגיה אבן יסוד היא בחברה המושתת על ערכים נעלים ונאורים, ערכי חברה ושיתוף, ערכי תחרות בריאה והרצון, הזכות להרוויח כל כמה שאנו מסוגלים לכך. הלאה הטפילים המסואבים אוכלי החינם החיים על שולחננו, נזונים מפרי עמלנו, וכל קיומנו ועבודתנו לנוחותם ורווחתם המה בלבד. אנו חייבים לדגול משום כך במדינת רווחה נאורה, אשר בה כל איש ייתרום רק כמה שמסוגל, ואחריות החברה תהה זו שלא יהיה רעב אחד במחיצתנו. אבוי לה לחברה אשר לוקחת את כל פרי עמלו של אדם ומחלקת כאוות נפשה לכל או שלא השכילו לעמול למען מחייתם הם. אנו חייבים, למען עצמנו ולמען ילדינו, למען עתידם ולמען עתיד המדינה הגדולה הזו, שהיא תפארת קיומנו ואור לגויים - אנו חייבים לשים את החינוך בראש מעיינינו. לא עוד נזרוק כסף יקר על פרופסורים ושאר אליטות אינטלקטואליות המעוניינים רק להגביר את הפירוד בעם - לא עוד! מעתה כל ילד חייב, חייב לקבל את החינוך הטוב ביותר שבנמצא - חינוך לערכים כמו מדינה, דת ולאום. חינוך למדעים המדוייקים, למדעי הטבע והחברה. חינוך למצויינות שלא יפלה אפילו תלמיד אחת, ויהה תלמיד זה מוגבל ככל שיהה. כי הדמגוגיה בנפשנו היא, ולא ניתן יד לכורת המשחית השם שמו בישראל מיקימ.