שובר שתיקה

RGJJN

New member
שובר שתיקה

בזמן האחרון היו לא מעט שירשורים שעסקו בשאלות כמו:יעילות ברחוב,אומנויות פנימיות מול אומנויות חיצוניות,האם סוג השיטה שבחרתי יכולה ללמד על האופי שלי,חשיבות של קרבות זירה בהשלכה לרחוב וכו. חלק מהשרשורים היו בעלי אופי עניני וחלקם עוינים למדי. יחסית אפשר להגדיר אותי כגולש סמוי למרות שפה ושם אני מביע את דעתי,בכל אופן נדיר שאני פותח שרשור(לא יודע למה ציינתי את זה,אבל שיהיה). לפני שאגיע לעיקר קצת מידע על עצמי שאני חושב שקשור למה שאכתוב בהמשך. שמי משה קיץ אני בן 25 עוסק באומנויות לחימה מגיל 14,מתאמן ומאמן. התחלתי בקראטה ובזה עסקתי מספר שנים, את אימוני הקראטה שילבתי(בשלב מסוים,לא בהתחלה)עם האבקות ואגרוף תאילנדי(אך בעיקר קרטה).קצת אחרי הצבא(השתחררתי קרוב לגיל 23,שרות של 4.5 שנים),החלו אצלי דברים להשתנות והרגשתי שאני מתעסק יותר בתאוריות מאשר בפרקטיקה,ואף שהייתי בעל חגורה שחורה בקראטה החלטתי לשנות כיוון,אז גיליתי את הג'יוג'יטסו הברזילאי. כיום אני מתעסק רק בשיטה זו מתאמן ומאמן,משתייך לנציגות הישראלית של רויס גרייסי. למה אני מספר זאת? מכיוון שבזמן האחרון יש הרגשה שהפורום נחלק לשתי קבוצות:אנשי האומנויות הרכות שבדרך כלל גם סולדים מקרבות זירה,ואנשי האומנויות הקשות שבדרך כלל תומכים בקרבות זירה.עוד אני מרגיש שבזמן האחרון האנשים שהחליטו להיות המייצגים של האומנויות הקשות,עושים עבודה גרועה ויוצרים שם רע לעוסקים באומנויות אלו. הייתי רוצה לשתף אתכם בדעותי ולטהר מעט את האוירה. דבר ראשון,אני בהחלט מאמין שמעבר לכך שמה שיותר קובע בקרב זה הלוחם עצמו ופחות השיטה שממנה הוא הגיע,יש שיטות יותר פרקטיות וישנן כאלו שפחות. אני בהחלט לא מזלזל באף שיטה ומאמין שמכל אחד אפשר ללמוד משהוא.אני חושב שלפני שבוחנים שיטה צריך לבחון את מהותה ומטרתה.למה אני מתכוון? שאלה שנשאלה בפורום,למה לומדים אומנויות רכות? נתקלתי גם אני בשאלה זו כשתלמיד הפנה אותה אלי ושאל האם אני ממליץ.התשובה הייתה פשוטה:תלוי מה אתה מחפש.אם אתה מחפש לפתח יכולות תנועה,שלווה פנימית שיפור בריאות,יכולת ריכוז וכו ,לך על זה.אם אתה מחפש הגנה עצמית אז אני לא ממליץ.וכשהוא שאל אותי "רגע אצלנו בbjj,אין את כל הדברים האלו...",עניתי:יש ויש,אך אלמנטים כמו שלווה פנימית,רוגע,איזון מנטלי הם לא המטרה העיקרית אלא תוצר לוואי שמושג בצורה שונה. אחת הסיבות שעברתי לbjj זה מכיוון שאני הגעתי לאומנויות לחימה במטרה להיות לוחם טוב,ז''א להתגונן ביעילות.(זה לא אומר שאני מחנך את תלמידי אך ורק להיות לוחמים טובים,אני בהחלט מחנך אותם לסובלנות,יושר, כבוד הדדי..).אני לא אומר שרק מי שלומד bjj יהיה לוחם טוב,אך אני בהחלט חושב ששיטות שזו מטרתן וששמות דגש על הבטי הקרב השונים ולא ננעלות על דרך מאוד מסוימת (כמו רוב השיטות המסורתיות),ושמאמנות אותך גם בעמידה וגם בקרקע,גם בסיטואציה של מכות וגם בסיטואציה של grapling נותנות יותר כלים. אצלי בקבוצת הבוגרים מתאמנים שני מורים לקראטה(אחד מהם הוא מאמן בכיר),ומורה לאייקידו שאומרים,על אף השנים הרבות שאנו מתאמנים חסר לנו כלים.בעיקר אומר זאת המורה לאייקידו שמתאמן שנים ביושינקאן(גם ביפאן),שהשיטה שלו לא הכי מתאימה לקרב רחוב בעיקר מול מישהוא שהוא לא ממש פראייר ולכן הוא בא ללמוד. זה לא אומר שהשיטות שלהם לא טובות ואין לי מה ללמוד מהם.אני מאמין שפשוט לשיטות שלהם יש מטרות אחרות ואולי גם יותר חשובות(לפי נקודת ראייתם),מאשר יעילות ברחוב,ואני מכבד זאת מאוד. לגבי אופי האנשים והדמיון לאופי השיטה שלהם.אני יודע שאצלנו יש מגוון של טיפוסים שחלקם שונים מאוד אחד מהשני אך בכל זאת מתעסקים באותה שיטה. יש אצלנו אנשים שקל יותר לסחוב אותם לקטטות ויש כאלה שזה כמעל בלתי אפשרי.עדיין אני מאמין שכן יש קשר מסוים ושאפשר יהיה למצוא מאפיינים משותפים לעוסקים באותה שיטה,אך יש להזהר לא להגרר לסטראוטיפים. לגבי זירה:אני מאמין שקרבות באימונים וקרבות זירה נותנים המון. אני נוהג לעשות קרבות באימונים(כשאני מתאמן),בלי מגינים למעט כפפות vale tudo ובעוצמה גבוהה,גם בעמידה וגם בקרקע.אימון זה נעשה רק פעם בשבוע ולהפתעתכם אין הרבה פציעות(יודעים לשמור אחד על השני),אבל גם אם יש זה חלק מהענין ומחיר שאנו יודעים שצריך לשלם.חברים אין מה לעשות כדי לנהוג טוב צריך לשבת מאחורי ההגה ללחוץ על הגז,זו הדרך היחידה.ואף על פי שברחוב כללי המשחק אחרים,עדיין המטרה שלי זה להגיע כמה שיותר קרוב לרחוב בזמן האימונים. קרבות זירה(אני מדבר על mma)מפתחים המון:חושים,רוח קרב,התמודדות תחת לחץ,סבולת,ספיגה וכו,ובהחלט אפשר להתאמן במסגרת שמכינה אנשים לתחרויות,בלי להזניח גם את המצבים והטכניקות שמתאימות לרחוב(אשכים,עיניים וכו),אני יכול להעיד שאף שאני מתחרה ההרגלים שלי לגבי סיטואציות של אשכים,עיניים וכו,טובים.מכיוון שאני עובד גם על זה לא מעט.(וגם על דברים אחרים כמו:טכניקות נגד מקל סכין וכו.) אך עם כל זה אני דואג להזכיר לתלמידים שלי,שאף אחד לא סופר מן,וכל אחד אפשר להפתיע ושהתמודדות מול סכין,בעיקר מי שגם יודע להשתמש בה,היא כמעט בלתי אפשרית,ושהדרך הטובה ביותר לשרוד היא פשוט לא להסתבך.ואני חושב כך אף על פי שהגעתי מאמנות קשה. לסיכום:תנו כבוד אחד לשני ואף תנסו ללמוד אחד מהשני.כך אפשר יהיה להרוויח יותר. המלצה:תנסו לשלב באימוני פורום יותר שיטות קשות כדי ליצור סביבה יותר מגוונת ואינטראקציה בין חניכים של שיטות שונות. משה

mickeym

New member
אז למה שלא תרים את הכפפה?

משה, אני בהחלט מסכים עם כל מה שכתבת. למה שלא תעביר (או המאמן שלך, לחילופין) שיעור ב- BJJ באחד מאימוני הפורום הבאים? אני יודע שאני מאד אשמח ללמוד ממה שיש לכם לתת. מיקי

alexko

New member
יפה אמרת

אני מצטרף לבקשה של מיקי ואולי כאן המקום לפנות לאורי שיארגן משהו? חוצמזה, אני מסכים שכאשר מדובר בקרב פתוח הגורם האנושי הוא המרכיב העיקרי ולא השיטה. נכון יש שיטות יעילות יותר ויעילות פחות לקרב רחוב/זירה, אולם, חשוב יותר מי יומד מאחורי השיטה. לא נראה לי שיש מקום לויכוח "השיטה שלי טובה יותר" כיוון שיש בינינו אלה הלומדים /מתאמנים לשם הגנה עצמית יש כאלה לקרבות זירה ויש כאלה לצורך איזון מנטלי. האומנות קיימת וכל אחד רשאי לקחת/לקבל ממנה את הדבר הרצוי לו. בנוסף כל אדם העוסק באומנות לחימה כלשהי מגדיל את המעגל ומקרב לאומנויות הלחימה עוד אנשים. אלכס

RGJJN

New member
ZOTI

משום מה אני לא מצליח לקבל מסרים אישיים(נרשמתי בשם חדש ואני מקבל מסרים אך ורק לשם הישן ואין לי מושג איך זה קרה) אם זה משהוא באמת אישי ואינך רוצה לציין זאת בפורום,אתה מוזמן להתקשר איתי בטלפון 825667 054.

אני חושש שיש פיספוס מסוים

רכות אינה שווה "רוחניות". איזון מנטלי? בריאות? שלווה? יכולת תנועה? ריכוז? כל אלה כלים שמאפשרים לי להיות לוחם טוב יותר. הם אינם מטרה בפני עצמה, אלא תוצר של שיטת אימונים שמנסה להוציא את המירב מאדם. ההתנגדות העיקרית לקרבות זירה לשיטתי - התחרות. וראה הודעתו של לחימה משולבת מהצהריים - ילדים בני 6 בוכים. למה בגיל 6 צריך ללמוד את עובדות החיים? ברור שלא כולם מנצחים, אבל מה המטרה באמנויות לחימה? מה הייתרון הגדול שלהן? ניר השיב על השאלה הזו במפגש - אמנות לחימה מעמתת אותך עם עצמך - מראה לך בדיוק כמה אתה שווה, ולמה אתה מסוגל באמת. ההבדל בין פילוסוף למדען, למי שהיה. אז למה לא זירה בעצם? זירה מעמתת אותך מול אנשים שאתה לא מכיר, שלא מכירים אותך, לכאורה מחייבת ממך להוציא את המקסימום מעצמך ואז לראות היכן אתה עומד באמת. כ"כ הרבה ייתרונות, ובדיוק לפי העקרונות (גם של אמנויות רכות) אז באמת, למה לא? בגלל התחרות. ראנדורי מכריח אותי לכל זה, אבל עם תוספת קטנה - אני צריך להתעמת מול מציאות חיצונית, ועדיין לעשות דברים נכון. בזירה העיקר לנצח. מינמום מאמץ במקסימום תוצאה, רכות, רוגע, שחרור, תנועה מהמרכז - כל אלה עפים מהחלון ברגע שהם אינה מטרה, ברגע שהמטרה לנצח בכל מחיר. רנדורי בשיטתי, או מול שיטות אחרות, אך שבו יש לי הזדמנות ללמוד על עצמי בלי שיהיה לי אכפת אם ניצחתי או הפסדתי - זהו מבחינתי מבחן חשוב יותר ממבחן הזירה. בזירה, גם אם אנצח, אך כדי להגיע לניצחון הייתי מוכן להתפשר עם עצמי ולעשות פחות מהטוב ביותר שאני מסוגל לו - לא ניצחתי. השאיפה למושלמות, לאידיאה שלעולם לא תהיה בהישג יד, היא הדרך שלי להמשיך להתפתח. אם ניצחתי בזירה פעם, פעמיים ושלוש, לאן עוד נשאר לי להתפתח? מוסאשי, אחרי שקרבות בחרב נהיו קלים מדי החל להשתמש במשוט מעץ ולבסוף פרש לגמרי מקרבות. זירה טובה להראות לך את עצמך ביחס לאחרים. אבל האם אחרים הם קנה המידה להתפתחות שלך, לדרך בה אתה הולך? או אולי קביעת מטרה שלעולם לא תושג, ומדידת עצמך אל מול אותה מטרה - בראנדורי, בירי קשת, ביכולת להשיג מטרות שהצבת לעצמך, או דרישות שקיבלת על עצמך (קאטה. זו אחת הסיבות לקאטה. מעבר לטכניקות החיצוניות שניתן לפרש מהתנועות בה, החזרה היומיומית, גם כשאין חשק, גם כשיש דברים אחרים לעשות, גם אם הבוס צעק עליך בעבודה, או שהמ"כ שתה לך יציאה - את הקאטה אתה תעשה כי זה קאטה) - מדידה אמפירית, חיצונית לך - אולי זו הדרך לבדוק היכן אתה עכשיו באמת? עד כאן דעתי. לאחרים דעות שונות, ודעותי אינן משקפות מתאמנים אחרים, לא באמנויות לחימה רכות ככלל, ולא במרכז הישראלי לטאי צ'י בפרט.

RGJJN

New member
דלית ,אתה מתנסח יפה והאמת

שציפיתי לתגובה ממך.(כבר די מכיר אותך). הדברים שאמרת נכונים.גם דברי לפי דעתי הם נכונים.אך אנו מסתכלים משני כיוונים שונים,מכיוון שלשנינו מתאימים דברים שונים. מה רע בתחרות.תחרות בונה אופי,מחנכת למצוינות מציבה בפניך מכשולים,מלמדת אותך להתמודד עם הפסדים ו...אף על פי שאני מתמודד מול אחר,אני גם מתמודד מול עצמי ועוד איך מול עצמי.זירה היא לא המטרה של אלא העוסקים באמנות לחימה, (גם שיטה כמו bjj)המטרה היא הגנה עצמית ואכן קרבות זירה מפתחות תכונות פיסיות,טכניות ןמנטליות שתורמות למטרה זו. ואפשר לראות אצל הטובים,שגם בקרבות זירה נשמרים אלמנטים של איזון מנטלי,יכולת תנועה טכניקה וכו,מכיוון שזו הדרך שבדרך כלל גם מביאה את הנצחון(בזירה ומחוצה לה). בכל מקרה אני לא מנסה לשכנע אותך אחרת ממה שאתה מרגיש.כבר ציינתי שדבריך נכונים ומה שחשוב שאתה שלם איתם כמו שאני שלם עם עצמי. בהצלחה.

בהצלחה, אבל אני לא מכיר אותך.

ללא ספק זירה מציבה בפניך מכשולים ובונה אופי. האם זה האופי שהייתי רוצה לעצמי? זו אחת השאלות, מבחינתי. כל עוד אתה שלם עם עצמך, המשך בדרכך. קרוב לוודאי שהיא נכונה עבורך. בהצלחה (ואיזה מזל שאתה לא טולטקי). אגב, מהיכן אתה מכיר אותי?

RGJJN

New member
לא מכיר אותך לעומק

הכוונה שלי הייתה,שלאור הודעותיך,קיבלתי פחות או יותר אינדיקציה לגבי גישתך והאני המאמין שלך בנושאים כגון אלו. לפי תגובתך האחרונה קיבלתי את הרושם שתחרויות אכן בונות אופי,אך לא כל כך חיובי? יכול להיות שאני טועה.

חיובי או לא אינו בספירת המלאי

לא מדובר על האם האופי חיובי או שלילי, אני לא בטוח שתחרויות בכלל משפיעות בתחום הזה. לא בטוח עדיין מהו האופי שנבנה בתחרויות (אולי תוכל להוסיף הגיגיך בנושא?) אבל נכון להיום זה לא משהו שאני רוצה לסגל לעצמי.

COGAN BENY

New member
../images/Emo179.gifהכל אז נכון גם לגבי משחק טניס

"אפשרות ההפסד, ילדים בוכים, לבחון את עצמך מול זר, האם האחרים הם קנה מידה עבורך" וכו' אז או שנתייחס לזירה כמו אל מה שהוא באמת -ספורט . או שלשיטתך נתאמן בטניס בלי לשחק!! (מהסיבות הבאמת נכונות שהבעת)

WhiteBear

New member
אבל זה הקטע, לא ?!

בטניס, המטרה היא לנצח. הבריאות היא משנית לניצחון ולמשחק. ובגלל זה יוצא שאני מכיר אנשים ששחקו את הבירכיים באופן מאד קיצוני, בגלל משחקי הטניס. ומעבר לזה, יש הבדל בין לפספס מכה בכדור, לבין לצאת מהזירה עם אף שבור... אבל כך רק אני מרגיש.

ילדים בני 6 בקרבות../images/Emo67.gif

אני חושב שזה מעולה שהם עושים קרבות!!! א. הקרבות שהם עושים הם עם מיגון מלא... אין פציעות! ב. הם צריכים ללמוד ולהתמודד גם עם הפסדים, וטיבם של הילדים אחרי שהם התאמנו קשה לתחרות שיבכו כאשר הם מפסידים.... זה לא כולם.. אבל יש כמה..., עושים להם שיחות לפני התחרות ואומרים להם, שיש רק מנצח אחד בכל קטגוריה, ומתוך 50 ילדים שמתחרים רק 1 יגיע למקום ראשון, וזה לא בושה להצטער ולבכות אם מפסידים, אבל גם מסבירים להם שעצם זה שהם עשו קרב..... הם כבר ניצחו נפשית ופיזית ולא משנה תוצאת הקרב.. אצלנו עושים הכנה נפשית לכל דבר גם לילדים קטנים משום שהתמודדו במשהו קשה... זה טיבה של לחימה משולבת!!! התמודדויות עם דברים שקשים!! זה גם טיבו של החיים שאני חיים בהם.... גם לילד בן 6 יש התמודדויות בחיים שקשים לו.... ולחימה משולבת זה חלק מההתמודדות הזאת... ותתפלאו הם מבינים את זה!! יניב

למעלה