שב"ש לכולם!

אלינה D

New member
שב"ש לכולם!

אז ככה..סיימתי שנה א' עם ממוצע די מפתיע(לטובה). השאלה היא האם מחפשים התמחות בשלב הזה? ואם כן, איך? מה פשוט לשלוח קו"ח למשרדים? או שיש טיימינג מסויים שבו שולחים? אני כ"כ לא מבינה בזה.. מישהו יכול לייעץ לי? תודה מראש ושנה מוצלחת שתיהיה לנו לכל מי שמתחיל בעוד שבוע! וגם לאלו שלא =]
 

אלינה D

New member
מכללה

העניין הוא שאני בכיתת מצויינות שהכיתה כוללת 17 סטוד' מתוך 230 שמעתי שזה משתווה לאונ' תקנו אותי אם אני טועה
 

nicolosh

New member
ככה

קודם כל בלי לחץ. אני חיפשתי התמחות בשני נתיבים עקריים. כיוון ראשוני היו ראיונות שסדר לי ההכוון התעסוקתי במקום בו אני לומדת (המכללה למנהל). כיוון שני היה דרך קודקס. כעקרון מדובר באתר שעולה כסף ומאגד את מירב משרות ההתמחות אבל ישנו פרוייקט מסוים שהם עושים שנקרא "אופק" את צריכה להגיש בקשה באזור נובמבר להכנס לפרויקט ואם את מתקבלת הם שולחים אותך לסיורים וראיונות בכל מיני משרדים וגם המנוי לאתר הוא בחינם למי שמצטרף לפרויקט. אם באמת יש לך ציונים מאוד טובים אז יש סיכוי טוב שיצרפו אותך כי ציונים הם דרך הסינון העקרית שלהם. בכל מקרה לפני דצמבר אין לך טעם להתחיל לחפש וההכון התעסוקתי אמור ליידע אותך מתי להתחיל לחפש ואיך. ישנה כמובן אפשרות של להכנס לאתר דנס 100 ולשלוח למייל/ פקס/דואר של כל המשרדים שנמצאים שם ומעניינים אותך- אבל אני אישית לא זוכרת שקבלתי יותר מדי התיחסות ממשרדים אליהם פניתי בדרך זאת. לגבי כיתת המצוינות- היכן את לומדת?? זכור לי שידיד שלי סיפר לי שבמכללה שלו יש כיתת מצוינות והמכללה מארגנת לכל תמידי הכיתה הזאת ראיונות במשרדים מאוד טובים. (עם זאת הוא הביא מורת רוח על כך שבפועל מעט תלמידים אכן הצליחו להתקבל לאחד המשרדים בהם התראיינו). בהצלחה.
 

אלינה D

New member
ראשית תודה על התגובה..

ואכן המכללה אמורה לארגן ראיונות אבל אני לא יודעת איך בדיוק זה הולך בפועל. מדובר במכללת נתניה ואני לא יודעת אם המשרדים האלו באמת מקבלים.. סה"כ הכיתת מצויינות הזו היא די מעמסה עליי ואני שוקלת שלא להרשם כי אני לא יודעת אם זה שווה את זה. למה הכוונה שההכון התעסוקתי אמור ליידע אותי מתי להתחיל לחפש ואיך? תוכלי לפרט?
 

nicolosh

New member
אמורים לערוך כנסים

ההכוון התעסוקתי אמור לכנס את התלמידים בתחילת שנה ב' ולהסביר להם על כל התהליך של חיפוש ההתמחות. ככה זה ברוב המקומות ואני מאמינה שגם אצלכם. נראה לי שכדאי לך להרשם לכיתה אפילו אם זה מעמסה זאת שורה שתהיה לך טובה מאוד בקורות חיים ותגביר את סיכוייך למצוא התמחות.
 

Anabol

New member
אני לא יודע מה זה אומר

ואיך מעסיקים מסתכלים על זה. דבר ראשון תבררי אם המכללה שלך מפעילה פרויקט השמה כלשהו לכל הסטודנטים או רק לכיתת המצוינות הזו. אחרי זה ובמקביל אני מציע להרשם לקודקס (היום שהם נותנים הרשמה חינם לאוניברסיטה העברית, אבל אני לא יודע מעבר - תבררי אם זה גם אצלכם). את שני הדברים האלה תעשי בתחילת שנת הלימודים. דבר אחרון שתעשי עוד שבועיים-שלוש הוא לעבור על רשימות של משרדי עו"ד המובילים (גוגל) ותשלחי פקסים. כדי לחסוך לך כסף, תשתמשי בfree-fax (גוגל). במקביל לכל זה תבררי עם סטודנטים משנים מתקדמות שהתקבלו לסוג המשרדים שאת רוצה להגיע אליהם. מהנסיון שלי המידע הכי טוב נמצא דווקא אצלהם ולא אצל חברות ההשמה המקצעויות. בהצלחה!
 

אלינה D

New member
צודק

נראלי מאד נכון והכי פחות מבלבל פשוט להיעזר בפזמניקים =] אבל עם זאת בו זמנית עדיף גם לנסות להכיר את החברות הגדולות ולשלוח..להפסיד מהעניין לא נראלי שאפסיד אבל השאלה היא האם זה שווה את המאמץ והם חוזרים או שהם פשוט מתעלמים כי זה מכללה וכו'..
 

Anabol

New member
אני לא יודע מה משרד פלוני יעשה

אף אחד לא יודע האמת. כל משרד מתייחס לזה אחרת וכל שותף גם יראה את זה אחרת. תנסי את מזלך ויהיה טוב.
 
למעלה