שבת שלום

פיטנגו4

New member
את חובבת מקצועית!../images/Emo20.gif

יפה מאד ! רואים כמה אהבה את משקיעה בפרחים שלך
.

מתגייסת , איזה מראה מלבב (ומלבלב) ../images/Emo140.gif

אצלי , לעומתך , יש גינה מוזנחת ועצובה ובטח הפסיכולוגים ישמחו לעשות הקבלה בין שתינו (ביני ובין הגינה...) במשך שנים טיפחתי אותה , ובשנתיים - שלוש האחרונות משהו השתבש ואני עדיין מתעקשת שזה זמני ושאין צורך לשכור שירותי גינון ... מסתבר שמסתגלים מהר לכל מראה , גם כזה של עזובה...

גם אצלי זה לא כמו שהיה

יורדת להשקות בהרבה פחות שמחה. הרבה פעמים הגינה היא כבר נטל ולא בהכרח חדווה כפי שתמיד. כל כך הרבה זמן היא תובעת, כל כך הרבה ליכלוך...כל כך הרבה כסף, פחות ופחות חידושים, הכל פחות עם הזמן. אני תוהה.. הגיל? אולי צריך לזרום עם השינוי? לא להחזיק בציפורניים... לא פעם חשבתי - אולי אחליף את הבית לדירה בקומה ה-20....

פיטנגו4

New member
זה לא הגיל, זה לא הטבע, זה תכנון כושל !!!

מצטערת, אני חייבת להגיב. אתן ממש מרימות להנחתה... הבעיה אצל שתיכן זה לא הגיל, ולא הטבע, אלא אלו רק גינות שמתוכננות לא טוב. גינה לא צריכה להיות נטל. גינה ותיקה לא צריכה לעלות הרבה כסף. גינה היא נטל רק אם היא לא מתוכננת נכון. גינה המתוכננת נכון לא דורשת תחזוקה כל כך רבה. קחו דוגמאות לכשלים נפוצים: גינה המבוססת על עונתיים - למי יש כוח לזה כל 4 חודשים??? צמחים ששתולים צפוף מידי, ולכן דורשים גיזום בתדירות גבוהה, צמחים שלא מתאימים לכמות השמש שיש שם, צמחים שמתנוונים אחרי 7 שנים, ופתאום הגינה נראית עלובה בלעדיהם, מדשאות ענק שמתאימות לילדים קטנים, הילדים כבר בגרו אבל צריך להמשיך לכסח ולהשקות... צמחים המשירים עלים/פרחים/פירות מעל משטחים מרוצפים. טעות תכנונית נפוצה. למה כל זה קורה? כי נותנים לחתול לשמור על השמנת. טועים בכך שנותנים לגננים לתכנן גינות ולא למי שלמד לעשות את זה . תראי לי מישהו אחד שיאפשר לטייח/בנאי לתכנן לו את הבית... אז שם פונים לאדריכל, נכון? אבל את החדר הכי גדול בבית נותנים לגנן או לבעל הבית החוץ שאין לו שום מושג בעיצוב גינות. חבל...
השלב הבא הוא לרצף מקיר לקיר, או דק יקר. והלכה הגינה. נשארה מרפסת. בשביל זה לגור בבית קרקע?! נורא חבל...

סופגת את המכה באהבה ואף נותנת את הלחי השניה

את מתפרצת לדלת פתוחה. את נשמעת לי מקצוענית אמיתית, וכתובת לכל תחלואי גינתי..... מעולם לא נגע גנן בגינתי, וגם אין לי יציאה ישירה לגינה לצערי. אני גרה בקומה מעל הקרקע אבל מטפלת בכל הגינה מסביב. אין לי דשא כבר 15 שנה בגלל הכנרת המתיבשת, וגם לא מרצפות בטון ולא דק, אלא צמחים מסביב לשטח מגורף. אני הייתי מטורפת על הגינה וגם היום אבל כבר התבגרתי וקשה לי. מתעייפת. אני גרה בת"א אבל ברוחי אני לא אדם של עיר. בת קיבוץ לשעבר ומשם כל השכלתי הגינתית. בגינה שלי אין כלל תכנון. היא מתגלגלת...לגבי העונתיים - זה הובי. שישיה של שתילים ב-13.5 ש"ח. הבעיה הכי מרכזית היא בחירה נכונה של צל/שמש והשקיה. אני משקה ביד אע"פ שבשנה שעברה התקנתי טפטפות (הסגלגל עם בעלי). יש לי שטח של כ-70 מ"ר. איפה את גרה? (עיר או כפר?), מאין הידע הרב? זה מקצועך? האם אפשר לפנות אלייך בשאלות? למשל - עץ הרימון שלי נתן לי השנה רימון אחד בלבד, וזה אחרי שכבר כמה שנים הוא נתן פרי בענפים שפנו אל השכנה, והשנה גזמתי אותם. הוא כועס נראה לך? את נשמעת ידענית רצינית, ואני מקנאה.

פיטנגו4

New member
../images/Emo13.gif

כן זה המקצוע שלי, ראי החתימה. אני לא מהאזור, כלומר - נולדתי בת"א וגדלתי שם, אבל ברחתי רחוק
שטח מגורף בתור גינה זה בזבוז משווע. אני ממליצה לך בחום לפנות למעצב גינות לשם קבלת יעוץ, אפילו משהו מינימאלי 2-3 שעות בתשלום לפי שעה. באמת זה לא יקר. אם את רוצה המלצה על מישהי שתגיע לת"א - במסרים.

פיטנגו4

New member
לא! לא! צריכים כאן חורף גשום

הרבה הרבה גשם המון מים (גם אני מתה על האביב
)

פיטנגו4

New member
תמיד יהיו ילדים של מישהו, ותמיד יהיה פה מדבר

צריך גשם הרבה עכשיו !!!!!!!!!!! הילדים שלנו מתוקים אבל הם לא מסוכר. חוצמזה, הגשם מרגיע התפרעויות למיניהן, מקרר, מגרש אנשים לבתים. יעשה לחיילים את העבודה קלה יותר.

ל י ת י1

New member
גם קיץ זה לא תענוג גדול לחיילים

מה גם שבקיץ הנחשים פעילים....נקודה רגישה אצלי

אםפי7

New member
ואצלנו בצפון הצפוני ירד יורה אמיתי

התחיל ביום שישי בצהרים בדיוק כשהנכדות האורחות היו צריכות לחזור מהגן, והמשיך בלילה וגם ביום ירד וירד, והיה כייף.

פיטנגו4

New member
סליחה?!

מה זה "אין צמחים עוד לא העונה"? איזה עונה? באיזו משתלה אין צמחים?! הגננים שלי מקימים יופי של גינות מיופי של צמחים . אולי חיפשת עונתיים של חורף? עדיין אין. אבל זה הזמן לשתול גיאופיטים - צמחי בצל ופקעת. כלניות, נוריות, רקפות, ספרקסיס וכו'.

פיטנגו..

בעברי שתלתי גם פיטנגו, אבל שלפתי מהר כי ליכלך.... כן, דיברתי על עונתיים. כאלה בשישיות. יש רק פטוניות שאני לא מתה עליהם וורבנות נבולות. חורף - מוקדם מדי. נמעס לי מפקעות. פריחה קצרה מדי. שתלתי מעט דברים... נחיה ונראה. אני אובססיבית על פריחות תלויות ונשפכות... ואפילו הייתי מוכנה לסלוח לבוגנוויליה המלכלכת העיקר שתניב את הסגול המאסיבי שלה.

פיטנגו4

New member
קפץ לי בטעות: אין צמחים מלכלכים

יש מיקום שגוי, תכנון שגוי. יש לי בגינה 4 שיחי פיטנגו (ומכאן הניק שלי) הם לא מלכלכים כי הם שתולים מעל אדמה ולא מעל שביל. רב שנתיים פורחים תקופה ארוכה. אם משלבים כאלה שפורחים בעונות שונות יש פריחה ארוכה כל השנה. רב"ש עם פריחה ארוכה: גאורה, מרוות שונות, אזוביון, חרציות, בשמת ועוד ועוד.

סמדר בנ

New member
אצל אמא שלי

יש בגינה שיחי פיטמגו - הפרי משגע וזה לא מלכלך כי אוכלים

למעלה