שביתת הרעב נמשכת

אני חושש שאתה מפספס את כוונתי

הבנתי גם הבנתי את כוונתך אך הטיעון שלי הוא שאחד הגורמים המשמעותיים שמביאים אנשים לבורסה הישראלית כיום הוא זה שבין השאר אין על הרווחים ממנה מס. אם יהיה מס יכול להיות שרבים מהם יעברו לסוגי השקעות אחרות רווחיות יותר. אז יכול מאד להיות שזה צודק לגבות מיסים על רווחים בבורסה (לא טענתי בשום מקום שזה לא צודק - זאת בניגוד להעלאת מיסים או אפילו אי הורדת מיסים בעיני) אבל לא צריך להיות רק צודק אלא גם חכם - אם יוטל כזה מס ויפגע בבורסה שלנו שגם ככה מקרטעת לה מי שיפגע יהיה השוק והחברות וזה אומר מובטלים, ירידה ביצור וכד'. דגאתי באמת לא נתונה לספקולנטים למיניהם אלא לבעלי החברות שהבורסה בשבילם היא כלי לעיתים יחידי לגיוס הון.

אשרת

New member
מה זה משנה לאן זה הולך? למה

זה שעובד וקורע את התחת שלו, לא יכול להענות מפרי עבודתו? למה רוב המשכרות שלו הולכת לממשלה???

אשרת

New member
כל מה שמנית זה טוב ויפה, יש דברים

שהוא ממן אותם בעזרת המיסים שהוא משלם לעיריה ולא לממשלה. אבל לא משנה.את אותם שירותים כולם מקבלים, גם מי שמשלם 10% על המשכורת שלו , גם מי שמשלם 60% מהמשכורת שלו וגם מי שלא משלם כלל, מקבל את אותם שירותים. זה לא מסביר למה הוא צריך להשחט בתשלום המיסים? ושלא נשכח שלמשל הוא לא מעוניין להתחתן דרך הרבנות , אז למה הוא צריך לשלם את המשכורת של הרבנים?

אושרת,

המשכורת שלו לא הולכת לממשלה היא הולכת לכביש שעליו הוא נוסע, היא הולכת להגנה על בטחונו, היא הולכת לביטוח הבריאות שלו, למימון התרופות שהוא קונה, למימון הפנסיה שלו, למימון דמי האבטלה שלו (חס וחלילה), למימון קצבת נכות (עוד יותר חס וחלילה), לחינוך של הילד שלו, לאוכל של הילד שלו, לסבסוד מחיר הלחם והמיים והדלק והתחבורה הציבורית שבהם הוא משתמש, לאלו ששומרים על חייו: מצילים בים, שרותי הכבאות וההצלה, מד"א, זק"א (זיהוי קורבנות אסון חס וחלילה), לקבורה הולמת בבוא היום, ליצוג משפטי אם צריך, לחתונה, לשמירה על הראות הירוקות, על כך שהביוב לא יזרום ברחוב, לכך שיהיה לך מים עד הבית, לכך שישמר החוק ואף אחד לא יהיה חופשי לאיים עליך, לסבסוד הלימוד באוניברסיטה, לתשלום למורים ומרצים, למערכת הבריאות, המשפט, הביטחון, לנקיון הרחוב שלך, לפינוי הזבל שלך (לא כ"כ נעים לחיות בחיריה), להנפקת המסמכים המאפשרים לך לטוס לחו"ל, לנהוג ברכב, לרשיון הרכב שלך... ומעל הכל הכסף הזה הולך ישירות אלייך, תמיד. גם אם לא תהיה לך עבודה, גם אם תחלי, או תפצעי וכו', עדיין תוכלי לחיות בכבוד. את בהחלט נהנת מפרי עבודתך. תארי לך שכל הנ"ל לא היה קיים... נ.ב עדיין לא ענית לי אם קראת את התוכנית הקלוקלת

יוֹאב

New member
אשרת, מס על הפיס?

מי הם אלו שקונים חיש גד וממלאים לוטו-טוטו? אותם עשירים? אני לא חושב... הטלת מס על זכיה, תפחית את כמות הקונים בפיס, דבר שיביא לירידה בהכנסות הפיס, וזה כמובן יביא לירידה בכיתות לימוד ומבנים שאותם כידוע הפיס מממן.

משהו משהו מה שהולך פה

בוא נסתכל על הדברים בקצת היגיון בריא: 1) הפיס הוא גוף רווחי ללא כל ספק שחלק ניכר מרוחיו הולך לאותם פונקציונרים המנהלים אותו ולתפעול המנגנון. 2) חלק ניכר מהכספים שמרוויח הפייס אכן מועברים למטרות חיוניות כמו בניית כיתות לימוד. חלק ניכר אחר מהכספים מוקדש ליצירת פילים לבנים מגוחכים (שבאותו כסף יכל לבנות גוף בעל חישובי תועלת כלכלית מבנים הרבה יותר פרקטיים בהרבה יותר זול. 3) הפיס מעודד תופעה לא בריאה של תרבות ההתעשרות המהירה - אני מעדיף שהמדינה תעודד אנשים לחלום על התפרנסות והתעשרות מעבודה ולא מהימורים. 4) חלק ניכר אם לא רוב הכנסות הלוטו/טוטו הם אכן מהשכבות הנמוכות. ההצעה שלי לפיכך היא למסות מס כבד כל זכייה בהגרלות הללו ובכך להשיג את המטרות הללו: 1) הפסקת חלוקת הג'ובים במפעל הפיס 2) העניים יפסיקו לבזבז את כספם על תקוות שוא ויוכלו לחיות ברמת חיים מעט יותר גבוהה 3) המדינה תתחיל לטפל במחויבויותיה במקום להטיל אותן על אחרים. נמאס לי לשמוע על הורים שקונים לגדוד של הבן אפודים קרמיים כי הצבא נותן להם קרועים. נמאס לי שמגייסים תרומות מהציבור לכל דבר כאילו לא משלמים גם ככה יותר מדי מיסים. אולי שהמדינה (כל ממשלות ישראל לדורותיהם) תצטרך סופסוף לקחת אחריות על המדינה יופסקו קצת ההשקעות בהתנחלויות בחרדים כי באמת לא תהיה ברירה.

אשרת

New member
הייתי מציעה גם להעלות את המס' על

הסיגריות. אולי ככה אנשים יתחילולהפסיק לעשן ולזהם לכולם את האויר.

שינילה

New member
זו הצעה כלבבי - אני הייתי אפילו

מציע להכניס את הניקוטין לרשימת הסמים הלא חוקיים, אבל זה חלום באספמיא וגם לא קשור בדיוק...

אשרת

New member
אז הבה נמשיך לקחת מיסים גבוהים מאוד

מאלה שעובדים ומרוויחים , על מנת למנוע דברים אחרים. חוץ מזה , תלוי איזה מס יהיה על הזכיות? למה אני צריכה לשלם מס על החסכונות שלי? כדרך אגב, בארצות הברית יש מס' על הפיס שלהם, וזה לא מפריע לאנשים להמר.

EverMan

New member
ההיגיון שלך קצת פגום בנקודה כלשהי.

את אומרת "למה שמישהו יעבוד וילמד אם יקחו לו 60% מהמשכורת" באותה מידה את יכולה להגיד : "למה שמישהו בכלל יעבוד ושיקחו לו 40-50% מהמשכורת". למה שהוא יעשה את זה ? כי ככה החיים. וכי הוא יודע שלהרוויח כל כך הרבה כסף - יש לזה מחיר. אנשים שמרוויחים לחודש 30 אלף (!!) לא יסבלו כל כך אם יקחו להם עוד אלף בחודש. מישהו שמרוויח 4 אלף כן.

אשרת

New member
אז אותובחור במקום לשלם אפילו 50%

יקח את עצמו וילך למקום אחר, וכך גם אנשים נוספים. אתה צריך להבין דבר אחר, אף אחד לא אוהבלעבוד ושרוב כספו לא ילך אליו, לאותו אחד שעבד ועמל עבור אותו כסף. נגיד את זה כך חבר שלי מרוויח בברוטו 17 אלף. אחרי המיסים הישירים, נכנס לו 9000 ואיפה כל המיסים שיורדים בצורה עקיפה, המעמ , והדלק שגם זה משהו כמו 2000 ש"ח. וכל מיני הוצאות נוספות. ובסוף עם מה הוא נשאר- עם כלום. עכשיו, אחד שמרוויח 4000 ש"ח, אולי זה המשכורת המקסימלית, אולי הוא לא למד? למה שאחרים יכפו על אלה שלא הלך להם בחיים?

EverMan

New member
אז למה שמישהו יגור איפשהו עם מיסים

למה שמישהו בכלל ישלם ? אולי ההוא שמרוויח 4000 פוטר מהעבודה שלו שהוא מרוויח 17 אלף בגלל המצב במשק ? וכמו בחור ציוני ומאושר הלך למצוא עבודה - כי כל עבודה מכבדת בעליה ? אולי ?

אשרת

New member
צר לי לא הבנתי את המשפט הראשון שלך.

הויכוח הוא לא אם לשלם מיסים או לא. כולם מבינים את חשיבות המיסים ואת המטרה שלהן, הויכוח חג מסביב אחוז המיסים. איזו סיבה יש לי להשקיע עכשיו שלוש שנים בהוצאת תואר , בניסון לחפש עבודה בעלת שכר טוב , שאני יודעת מראש שלמעשה אני לא עובדת עבור עצמי אלא עבור המדינה ועבור אלה שאין להם?

EverMan

New member
אדם לא יברח ממקום רק בגלל

שהוא עשיר ובגלל אחוז מיסים. זו תפיסה כל כך ... לא. כל הזמן אומרים : "אם לא נפנק את העשירים הם יברחו". ובכן - אם זה בא על חשבון העניים - שיברחו. אי אפשר לחנוק את השכבות החלשות ולתת הכל לעניים. אי אפשר פשוט. איזה סיבה יש לך להשקיע עכשיו שלוש שנים בהוצאת תואר ? כי בהוצאת תואר הזה את תרוויחי כסף - ותעשי הרבה יותר כסף משכר המינימום ויצא לך ביד בסוף כפול 2 לפחות מהשכר מינימום שמרוויח מישהו מנתיבות, ואת תדעי שהכסף שאת משלמת למיסים - חוזר להגן עליך בכוחות הביטחון שהם ההוצאה הגדולה ביותר במדינה. ונכון לעכשיו בממשלת שרון-לפיד-איתם - גם בניית התנחלויות ... מה עוד , את עובדת עבור אלה שאין להם ? ומה יקרה אם תסיימי את התואר ולא יהיה ביקוש לתחום שסיימת בו ? ואת תהיי מובטלת שנה ? מה תגידי אז בנוגע ל"לעזור לאלה שאי להם"?

למעלה