שביתת הרעב נמשכת

EverMan

New member
מצטער , בהחלט ללא כוונה ...

בשיא הכנות - לא התכוונתי לכתוב שטויות
אבל תמיד עולה לייצר משהו פחות מאשר להזמין אותו מחו"ל.

אשרת

New member
לא תמיד. ממש לא תמיד. אולי החומרים

של אותם מוצרים לא נמצאים בארץ, וזה צריך לייבא אותם מחול שזה לא זול למשל. שמע, ניסו פעם לייצר מכוניות בארץ, למה זה לא הצליח? הרי לא היה מכס על זה?

EverMan

New member
זה לא הלך כי ישראלים סירבו

לקנות את המכונית הישראלית והיא הייתה דיי דפוקה
לייבא מוצרים לא עולה הרבה כסף יחסית לעומת המוצר המוגמר... עצם ה"שיפור" של כמה קורות עץ לשולחן , מעלה את הערך שלהם פי 2-3 לפחות למשל. וזה משתלם יותר מכל ייבוא.

אשרת

New member
לבייא חומרים שאתה כן משלם עליהם

מכס כן עולה ועובדה זאת מעלה את המחירים. אם יש לי את אותו מוצר , הזול מבניהם הוא דווקא זה מחול אז איזו סיבה יש לי לקנות את הישראלי?

EverMan

New member
מיסי מגן ?

מחיר עלות למוצרים - הם ממשלתיים אחרי הכל. זה לא נועד לרווח גדול אלא למקומות עבודה ולשוק הפנימי - דבר שמביא רווח בסופו של דבר. ודבר יותר חשוב לדעתי - ריבונות.

אשרת

New member
אתם לא דמגוגים. הנקודה שלי היא

שמשהו בא על חשבון אחר, אי אפשר לדאוג לחלש מבלי לפגוע בחזקים, במיוחד אם קופת המדינה ריקה. ושלא תבין אותי לא נכון, אני לא אוהבת כלל את תוכנית נתניהו. פשוט מסקרן איזה חלופה הגיונית לכם יש?

אשרת

New member
הכל טוב ויפה. השאלה היא מאיפה

את מביאה את הכסף הזה,אם את לא מטילה מיסים נוספים על אלו שכן עובדים וכבר ככה נקרעים מעול המיסים?

תשובה

הפניית המשאבים להשקעה הראשונית תעשה ע"י: א. הקפאת הבנייה בהתנחלויות (למעט לצרכי ריבוי טבעי) ב. השוואת ההוצאה על כל ילד במע' החינוך ג. אי העברת כספים לחינוך שאינו מלמד תוכנית ליבה הכוללת מתמטיקה, אזרחות, אנגלית, ולשון. ד. השוואת עלות העסקת ע.זרים לעסקת יהודים (עוד מינימום 100 אלף משלמי מס הכנסה) ה. ביטול חוק אלפרט (ברוכות ילדים) וקביעת קצבה על בסיס שווה לכל ילד (למעט ילד ראשון שיקבל יותר) ו. ביטול חוק טל הקובע כי המדינה חייבת לממן את לימודי וצרכי מחייתו של כל אדם שהצהיר "תורתו אמונתו" עד גיל 28 ז. ביטול תקרת המס (שנתניהו רוצה להחזיר) ח. מס עלך הבורסה (לרווחים גבוהים בלבד) ועוד כמה דברים שלא עולים ליע לראש עכשיו שנית, הכסף הנ"ל יושקע ביצירת מקומות עבודה ובתשתית (אנושית וחומרית), כפי שכתוב בהודעתי הקודמת. בנוסף, יש לקצץ במס העקיף (מע"מ וכו'), ולהשאיר את גובה המס הישיר על כנו, כך שלכל שקל שיש בידך יהיה יותר כח קנייה, ובנוסף להוריד את מחירי מוצרי היסוד ולהדק את הפיקוח על כך. הערה לגבי המס העקיף - דעתי היא (ואינני יודעת אם זו עמדת המפלגה), שיש להכפיפו למחיר המוצר או השרות (קרי - על מוצרים יקרים יותר ופחות חיוניים יהיה יותר מס). דר"א - לא ענית לי על השאלה בהודעה הקודמת - קראת את "תוכנית" נתניהו?

אשרת

New member
פחות או יותר. ולשם הבהרה, איני

מסכימה כלל עם נתניהו, איני רואה שום הגיון לקצץ לאנשים שאינם יכולים לעבוד בגלל מוגבלות פיזית או זקנה. אבל אני בעד פגיעה באנשים שכן יכולים לעבוד, ואינם מעוניינים מסיבותש שונות ומושונות. אם הבנתי נכון, את מציעה שמי שמשלם היום למשל 60% מס על המשכורת שלו, שימשיך לשלם ? אני לא חושבת שזה חכם לעשות מיסוי על על הבורסה. אנשים יפסיקו להשקיע בה גם אם המיסוי יהיה על הסכומים היותר גבוהים.

אכן, אני מציעה שמס ההכנסה ישאר על

כנו, אבל כח הקנייה שלך יהיה יותר גדול (קרי תוכלי לקנות יותר באותו סכום). ומיסוי על הבורסה הוא הכרח המציאות, תאמיני לי המשקיעים הגדולים לא יברחו, וזה לא יפגע בקטנים.

אשרת

New member
אני רוצה להבין, למה אדם שקורע את

התחת שלו בלימודים ובעבודה, צריך להמשיך ולשתף את הממשלה ב-60% מהמשכורות שלו, ושלא נדבר שהוא מכניס לה גם כסף, דרך הדלק שהוא צורך ודרך כל המוצרים שהוא קונה? ולמה הוא גם צריך לשלם מס על בונוסים שהוא מקבל עקב העבודה שלו? בצורה כזאת, אנשים מהמעמד הביניים יתחילו להמאס מהחיים פה וירדו . אתם חושבים שצריך להקל רק על החלשים, אני חושבת שיש להקל גם על מעמד הבינים שהוא באמת סוחב את המשק על הכתפיים שלו? אז את כנראה לא יודעת. אנשים לא אוהבים לשלם, ואם יהיה מיסוי בבורסה, אז כן יברחו וירבו הנסיונות להתחמק מתשלום המס. אני למשל בעד מס על הזכיות בפיס.

אוקי

א. כבר כתבתי בהודעה הראשונה בנושא שיש לעשות את הנ"ל: "קביעת תקרה של עד 50% לכלל תשלומי המסים" (סעיף 15) ב. יש לי שתי שאלות למחשבה: 1. לאן הולך הכסף מהמיסים? 2. מדוע יש למסות זכיות ממוסד שהכנסותיו קודש לעזרה לקהילה ולא למסות מוסד שלא תורם בכלום למדינה ולאזרחיה? ג. עדיין לא ענית לי האם קראת את תוכנית נתניהו?

הבורסה לא תורמת לכלכלה?? ../images/Emo6.gif

את בכלל יודעת מהי הבורסה? מהי משמעות מכירת מניות ואג"ח עבור חברות?

יוֹאב

New member
איפכא היקר

רווחי מפעל הפיס הולכים למטרות חשובות, כגון חוגי ילדים, פעילויות תרבות, בניית כיתות לימוד, אולמי ספורט, היכלי תרבות ושאר מטרות קודש. מיסוי על הפיס יביא לגדילה ברווחי המדינה ממיסים, אבל לירידה בתרומות הפיס למדינה. אז מה עשינו? מיסוי על הבורסה יהא אפקטיבי יותר מאחר ואלה המרוויחים בו הם בדרך כלל בני השכבות העליונות.

לגבי הפיס עניתי ולגבי הבורסה->

לא ענית לי - האם אתה יודע מהי משמעות הבורסה ומה יקרה אם יקטנו בצורה דרסטית ההשקעות בה? (אחזור מחר - צ'או במבינוס)

שינילה

New member
תזכה לקבל תשובה, ומכיוון לא צפוי../images/Emo13.gif

איפכא, תסכים איתי שחשיבות שוק העבודה אינה פחותה מחשיבות שוק ההון. על הצורך להפחית (ובמידה משמעותית) את נטל המיסוי על הכנסות מעבודה אנו מסכימים, נכון? למשק יש שלושה גורמי יצור ראשיים - הון, עבודה וקרקע (נעזוב את הקרקע...). מדוע הכנסה מהון צריכה להיות יותר כדאית (מבחינת מיסוי) מהכנסת עבודה? מדוע שלאדם יהיה יותר משתלם להשקיע בבורסה (עם כל הסיכון הכרוך בכך) מאשר לעבוד. צריך להפריד בין השקעות גדולות של בעלי הון במשק, שבדרך כלל מתבצעות מחוץ לבורסה, לבין השקעות בבורסה. בכל מקרה מבחינת המדינה והחברה רק השקעות ראשוניות בבורסה (הנפקות חדשות) תורמות, כל השאר זה מסחר בניירות ערך מיד ליד, שממילא לא תורם אפילו שקל אחד לכלכלת המדינה. רק נוצרים כך רווחי הון למשקיעים (חלקם ספקולנטים - "מהמרים"). בנוסף לכך, רווחי הון הנוצרים מעסקאות מחוץ לבורסה כן חייבים במס. מדוע עיסקה במחזור נניח של מליון ש"ח במניות של חברה X מחוץ לבורסה תהיה חייבת במס ובבורסה לא? מה ההגיון הכלכלי, המיסויי והחברתי מאחורי כן? לכן, בעקרון, אני דווקא בעד השוואת המיסוי על ההון ועל העבודה, כאשר את השוק הראשוני (הנפקות) בהחלט יש לעודד ולהקל על ידי הנחות במיסוי רווחי הון הנובעים מהשקעה ראשונית בהנפקה. לגבי הגרלות - זה מאוד פופוליסטי - לומר כי צריך למסות זכיות בהגרלות, אך מה ההגיון העומד מאחורי מיסוי זה? אם מנגנון מפעל הפיס מסואב, צריך לטפל בבעיה הזו. המדינה הרי שולטת בדירקטוריון מפעל הפיס, ביכולתה ליעלו. האם הטלת מס על הזכיות תהיה צעד יעיל? האין מיסוי זה רק יוסיף בירוקרטיה ויסרבל (הרי מדובר בשני כיסים של אותו מכנס). במקום זאת, אפשר להגביל ולהקטין את סכומי הזכייה המקסימלים, או לפרוס את תשלומי הזכייה לשנים ארוכות (כמו בארה"ב). ובכלל מיסוי כזה (בפרט אם יחול על כלל הזכיות ולא רק על הזכיות בפרס הראשון) עלול לעודד את ההימורים הלא חוקיים שמהם המדינה בכלל לא רואה גרוש. מקווה שהשבתי לך, לפחות חלקית.

תודה על התשובה ועכשיו אני...

כתבת יפה ונכון שיכול להיות רווחי מאד להתעסק בבורסה (ושכחת לציין שבניגוד למי שעובד ומפוטר מי שמפסיד בבורסה ניצב בפני שוקת שבורה). מרוב להיטות שכחת את עיקר בקשתי להסביר לשם מה קיימת הבורסה אבל ידידנו איתי פורמן מפורום שינוי ניסח זאת יפה ממני (ומקצועי יותר כסטודנט לכלכלה): "מה זה בורסה אתה יודע? זה מכשיר לגיוס כספים. לדוגמה אני מקים חברה, נניח חברה להתפלת מים. אני ניגש למכרז של המדינה וזוכה. עכשיו אני צריך לגייס 100 מיליון שקל בשביל להקים את המפעל. אני יכול ללכת לבנק, אבל לא בטוח שהוא יתן לי. בנוסף הבנק דורשת בטחונות ולוקח ריבית גבוה. אפשרות נוספת ללכת לבורסה והנפיק אג"ח, כלומר במקום לגייס כסף מהבנק אני מגייס מהציבור. הציבור מסכים כי אני כמובן מציע לו ריבית על האג"ח. (בדר"כ זה יותר זול מגיוס בבנק, הבעיה שלא כל חברה מסוגלת להנפיק אג"ח, והשאלה גם באיזה ריבית היא תהיה מסוגלת להנפיק). האפשרות האחרונה היא להנפיק בבורסה. מה המשמעות? אני למעשה מוכר חלק מהחברה. אם מכרתי 50% מהמניות לקרן פנסיה, אזי קרן הפנסיה תהנה ממחצית הרווחים שלי ותהיה לה זכות שווה בקבלת החלטות ומינויים (כמובן שיש סוגים שונים של מניות - מניות בכורה וכו..., אבל אני מדבר על העיקרון). מה היתרונות מבחינתי? שזה זה לא עולה לי אגורה. אין לי התחייבויות. החסרון הוא כמובן שאיבדתי מחצית מהחברה." ועל זה דיברתי. עם מיסוי על הבורסה כלל לא בטוח שלא נראה כאן ירידה חדה בהשקעה בבורסה שתגרור פגיעה אנושה בחברות מתפתחות שלא יצליחו לגייס כספים להמשך פעילות או להזנקתה.

שינילה

New member
איפכא, שוב אתה לא מבחין בין השוק

הראשוני (ההנפקות) לבין השוק השניוני (המסחר והחלפת הידיים היומיומית). למה ספקולנט שקונה היום ומוכר מחר לא צריך לשלם מס? למה השחקנים בשוק האופציות (כולל החובבנים ביניהם, לא אלה שזה מקצועם) לא צריכים לשלם מס? לא מדובר בשקל אחד שנכנב לחברות או למדינה - הכל החלפת ידיים בין מחזיק נייר שמעוניין למכור לקונה המעוניין להחזיק בנייר. זו טעות לחשוב שמיסוי על שוק ההון תפגע משמעותית בשוק ההנפקות. ממילא השחקנים המשמעותיים בהנפקות חייבים במס עוד מכח חוק התיאומים לאינפלציה (שחלק מיסוי הבורסה בו לא בוטל). וד"א, מה זאת אומרת מי שמפסיד בבורסה ניצב בפני שוקת שבורה? הוא פעל מרצונו החופשי, הוא כילכל את מעשיו - שישא בתוצאות! מי שמשקיע את מיטב כספו בבורסה לא צריך לזכות בשום הגנה מהמדינה. לעומת זאת, עובד שפוטר, ברב המקרים זה נעשה בניגוד לרצונו. אין לעובד שליטה על כך. עובד המתפטר מרצונו וללא סיבה המחייבת את התפטרותו (כמו מעבר למקום מרוחק) - לדעתי, גם כן, לא זכאי לכל הגנה. אנשים צריכים להיות אחראיים למעשיהם - המדינה צריכה לפצות רק כאשר היא הייתה שותפה במעשה או במחדל לפגיעה או לפי חוק הביטוח הלאומי (במקרה של פיטורים). אין הגיון בחוסר האיזון בין מיסוי שוק העבודה למיסוי שוק ההון. על משקל דבריך אני יכול לומר שמתן פטור ממס על עבודה יקטין את האבטלה למימדים מזעריים, כי הרבה יותר ירצו לעבוד (כשכירים או כעצמאיים).

למעלה