שביתת הרעב נמשכת

EverMan

New member
אני לא רוצה שלום עם סוריה.

אני מעדיף את סוריה משותקת. אני לא נותן שטחים תמורת כבוד.

שינילה

New member
אז מה אתה בא בטענות אל שרון?

על מה אתה רוצה שהוא ישא ויתן עם אסד, על מזג האויר? על מפלס השלג בחרמון? או אולי על מפלס המים בכנרת? שרון מעדיף להתמקד כעת בערוץ הפלסטיני והוא צודק. אין כל דחיפות בערוץ הסורי ובהחלט צריך לבחון מהן כוונותיו האמיתיות של בשאר אסד. וגם את כוונותיו של אבו מאזן צריך לבחון. פגיעה בארגוני הטרור אינה עזרה לאבו מאזן? חשבת אולי על כך שככל שישראל פוגעת יותר בארגוני הטרור, כך הוא עצמו צריך לפגוע בהם פחות ובכך ישראל דווקא עוזרת לו. היא נלחמת את מלחמתו, אז היא לא עוזרת לו? אגב, אם יש סיכוי לשלום עם סוריה, אני בעד נסיגה מרמת הגולן. אם עמדתך מייצגת את עמדת מפלגת העבודה - אז טוב לדעת, ואם לא - גם טוב לדעת...

זה ענבר , סוריה אמרה

מו"מ ללא תנאים מוקדמים - מה שאומר שישראל לא באה לוותר על כלום , אלא רק לשמוע. עצם זה שסוריה מסכימה לנהל מו"מ ללא תנאים מוקדמים עם ישראל - זה מעולה וישראל חייב לנצל את זה. לאסד יש אינטרס מאוד גבוה עכשיו לנהל מו"מ עם ישראל גם אם תאלץ לוותר על קבלת הגולן חזרה , וזאת כי יש למשטר שלו סכנה גבוהה מאוד מצד ארה"ב שרק מחפשת סיבה לתקוף אותו או להחרים אותו. סירוב לקבל מו"מ מסוריה - הגדולה באויבותנו זה עתה - זה טמטום. שלא לדבר שחתימה עם ישראל תהפוך את סוריה לאט לאט למדינה דמוקרטית , כי החשיפה למערב בסופו של דבר היה מקריס את משטר הבעת' שמתבסס בעיקר על השתקה וחוסר ידיעה - הסכם שלום עם ישראל היה מנפץ זאת. סירוב ישראל - הוא קטסטרופלי. ואגב - יש סיבה שלשרון יש שר חוץ ! זה תפקידו ! לא היינו חייבים ללכת לחתום. היינו חייבים ללכת לדבר ולעשות את המקסימום.

pikov

New member
שטויות במיץ עגבניות

על מה ידברו ישראל וסוריה במו"מ ללא תנאים מקדימים? ששרון יסדר לאסד סוף שבוע בפריז עם סוהא? על מלחמה באל קעידה? על נסיגה סורית מלבנון? הסורים רוצים מו"מ עם תנאים או בלי תנאים מוקדמים, כדי לקבל את רמת הגולן בחזרה. כי מי שטוען אחרת מטעה בכוונה או טועה.

EverMan

New member
על מה ידברו ?

על כך שאף אחת מהמדינות לא רוצה להוציא חצי מהתקציב שלה בשביל לסכל פעולות של השניה ! על כך ששתי המדינות קורסות מהעוול הביטחוני. על כל שעל אסד יש עכשיו לחץ כל כך חזק שהראש שלו עומד להתפקע - גם מצד מדינות ערב וגם בעיקר מצד האו"ם וארה"ב. אסד זקוק לתמיכה הבינלאומית שהוא כיום לא מקבל. הסכם שלום עם ישראל - יזכה אותו בזאת. הרי ארה"ב הולכת להכריח את סוריה לסגת מלבנון בכל מקרה. היא רוצה לפחות להרוויח מזה - וזאת ניתן לעשות רק ע"י מומ עם ישראל. אין סיבה בעולם , לא ללכת למו"מ בשביל לפחות לשמוע מה יש להם להגיד ! אם הם לא דורשים את הגולן כבר מההתחלה - יש לנו נקודה טובה להתחיל איתה. ועצם זה שאנחנו מסרבים - הופך אותנו לפגומים פה. כי הם מושיטים יד (בדיוק כמו סאדאת לפני יום כיפור!) ואנחנו מסרבים ללחוץ אותה !

מס על הבורסה בארה"ב 28%

בארץ אולי יכניסו בתחילת 2004 15% האולי הוא גדול מאד.

אעלה רק את העיקרים מתוך המצע

אני פשוט קצרה בזמן עכשיו, אם יהיו לך שאלות ספציפיות - תרגישי חופשי לשאול בכל מקרה - לי יש אחת - קראת את התוכנית של נתניהו (מעבר למודעות המגמתיות של משרד האוצר עצמו)? 1. הגברת ההשקעות בתשתיות ובמגזר העסקי כמנוף להאצת הצמיחה ולצמצום האבטלה. הדבר ייעשה ע"י הסבת תקציבים בהיקף של מיליארדי שקלים מההתנחלויות (מעזה -לאלתר), תוך 5 שנים, למטרות ויעדים תורמי צמיחה. יושם דגש על יישובי קו העימות, הנגב והגליל, עיירות הפיתוח ושכונות המצוקה. 2. חידוש הצמיחה תוך יצירת 100,000 מקומות עבודה חדשים בכל שנה במשך 5 שנים. הגדלת שיעור ההשתתפות בשוק העבודה (לרמה המקובלת בעולם) - מ- 54% ל- 60%, וצמצום התשלומים המעודדים אי עבודה. 3. יצירת כלים ממשלתיים למתן סיוע בהלוואות בערבות מדינה, לשיקום עסקים קטנים ובינוניים ומיזמי עולים, כדי למנוע את קריסתם בעת המשבר הכלכלי וכדי לסייע בצמיחתם. כל אלה ייעשו תוך הגברת השקעות המדינה במחקר ובפיתוח ובתעשיית ההיי-טק. 4. הקמת קרנות לתמיכה בפרוייקטים מדעיים, בתמיכה ובעידוד של קרן היסוד והבונדס. 5. הפניית משאבים חדשים לשווקים הפיננסיים והריאליים מקופות הפנסיה לשם הזרמת הון חדש, החיוני להנעת המשק (תוך מתן ביטחונות כמקובל במשק). הגברת מעורבות הגופים הפיננסיים בפיתוח המשק. 6. צמצום הדרגתי של מתן תמיכות ממשלתיות למי שאינם עובדים, למעט למי שתוכח אי יכולתו לעבוד, תוך מתן עדיפות לתכניות הכשרה והחזרת המובטלים למעגל העבודה. 7. יצירת תנאי צמיחה סביבתיים מקסימליים (בתחום הורדת המיסוי ועלות העבודה, שער החליפין, פישוט הליכים וכיו"ב), כפי שנהוג במדינות מתחרות (בייחוד באירופה) בתעשיות ועסקים מוטי יצוא, לשם עמידה בתנאי התחרות הבין-לאומית. 8. ביטחון חברתי מפלגת העבודה תפעל מתוך רגישות מעמיקה לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. אוכלוסייה זו המצויה בכל רובדי החברה הישראלית, מחייבת התייחסות מיוחדת. מפלגת העבודה תפעל לבניית תשתית למתן מענה מקיף בחינוך, דיור, בתעסוקה לצרכים המיוחדים של אוכלוסיות אלה. 9.שיכון תובטח קורת גג לכול משפחה בישראל, זאת על ידי דיור ציבורי או סיוע ממשלתי הולם. מפלגת העבודה תומכת בחקיקת חוק יסוד זכויות חברתיות, בבסיסו זכות האזרח לעבודה, לדיור, לחינוך ולרווחה. 10. הבטחת קיום בכבוד לגמלאים: ביטול הקיצוץ של 4% בקצבאות הזקנה והצמדתן לשכר. אי הטלת מס על רווחי חסכונות גמלאים, עד לתקרה מוגדרת. העבודה תפעל להורדת הנטל בתשלומי תרופות לאוכלוסיות החלשות (קשישים, עולים, חולים כרוניים ומקבלי הבטחת הכנסה), ותפעל להקלה בתשלום בגין ביקור אצל רופא מקצועי. חקיקת חוק אשפוז סיעודי. 11. צמצום משמעותי של הפערים החברתיים, תוך שימת דגש על אוכלוסיות חלשות, ובכללן עולים חדשים, משפחות חד -הוריות, מקבלי הבטחת הכנסה מובטלים, וביטול מוחלט של הפגיעה בהם. 12. הצבת החינוך ופיתוח ההון האנושי במוקד המאמץ הלאומי על ידי ביצוע רפורמה מקיפה במערכת החינוך ובחלוקת תקציביה, ומתן מעמד מועדף לציבור המחנכים בישראל. 13. הגדלה של תקציבי הפיתוח, התשתיות, התיעוש והחינוך למגזר הלא יהודי במגמה להשוותם לאלה של המגזר היהודי. 14. תיירות - מפלגת העבודה תפעל להצבת תעשיית התיירות במקום מרכזי, כענף כלכלי התורם לצמיחה ולתעסוקה בכלל המשק, בעיקר באזורי פריפריה. עידוד התיירות הנכנסת ותיירות הפנים, במטרה להאיץ את גלגלי הכלכלה ולהביא לקידום הצמיחה והתעסוקה במשק. 15. נקיטת פעולות לעידוד האזרח העובד והנושאים בנטל: הנהגת מדיניות כלכלית חברתית, אשר תתמקד ברווחת האזרח העובד והנושאים בנטל (שכירים ועצמאים), באמצעות "סל לאזרח העובד" ובאמצעות דרכים לשיפור איכות חייו וצמצום מצוקותיו, על ידי: קביעת תקרה של עד 50% לכלל תשלומי המסים וניכויי החובה על השכר(בתוך 24 חודשים). תשלום מענק חודשי מוגדל (בתום תקופת השירות ובהתאמה לאורך השירות) בשירות חובה ובשירות האזרחי, אשר יחליף את ההטבות הקיימות לחיילים משוחררים ולמשפחותיהם. תוספת זכאות בביטוח לאומי למשרתים במילואים. השוואת שכר נשים לשכר גברים. פתרון לבעיית נטל הריבית על המשכנתאות, באמצעות הכרה בריבית על המשכנתאות כהוצאה לצורכי מס או באמצעות סיוע ישיר. מפלגת העבודה תפעל להגברת המוטיבציה של נשים לצאת לעבודה, הן באמצעות הרחבת רשת מעונות היום וסבסוד השהייה שם והן בדרכים אחרות. בחינת מנגנון שיאפשר תשלום דמי אבטלה לעצמאים. תשלום קצבאות ילדים על בסיס שוויוני - קצבה שווה לכל ילד. 16. חקיקת חוק פנסיה חובה, תוך הסדרת מערכת היחסים עם קרנות הפנסיה. 17. צמצום מספר העובדים הזרים - על ידי השוואת עלות עבודתם וקיומם לעלות עבודתם של עובדים ישראלים.

EverMan

New member
כל הדברים שציונו הם דברים שבנוסף

מכניסים כסף. לא רק מוציאים. אשרת , אם יביאו לך תקציב חלופי - זה לא יגיד לך הרבה. זה סתם יצא שאנחנו דמגוגים.

EverMan

New member
אשרת , אפשר לדאוג לכולם

לא צריך "לפגוע באיש". במצב היום , ברור שצריך לפגוע קצת בכולם. אבל מה שביבי עושה זה פגיעה מוחלטת בחלשים בלי לגעת בכלל בחזקים - להפך ! הוא מחזק אותם ! אני מציע לך לקרוא את מצע המפלגה www.avoda.org.il

אשרת

New member
כמו שציינתי גם אני לא מתה על התוכני

הזאת. השאלה מה החלופה? האם החלופה היא להמשיך להעלות את המיסים לאלה שכן מרוויחים משהו, וכך לגרום להם לחשוב איך להעלים מס, או שמא אולי לרדת מהארץ? ואם תמשיך לקחת עוד יותר מהעישירם, הם עלולים לא להשקיע בארץ, וךכ לא יווצרו מקומות עבודה נוספים?

EverMan

New member
יודעת מה ,הייתי מוריד חצי מההתנגדות

שלי אם לא היו מורידים את המס ל30% ועל חשבון זה מעלים את חיי המחייה סביב. דבר שפוגע באופן מובהק בעניים. לא צריך לקצץ קיצבאות. אפשר ליזום עבודות יצרניות ! אפשר לפתוח תשתיות מהצפון והדרום למרכז - דבר שיצור ברגע "כפר גלובלי" שלאנשים מאופקים תהיה עבודה במרכז. אפשר להוריד את המחיר של תחבורה ציבורית ולעלות את התדירות. אפשר להקים מפעלים ממשלתיים יצרניים וכן אפקטיביים שיעמדו בתחרות הארצית והבינלאומית ! ולמה אני צריך לפחד אם העשירים ישארו בארץ או לא ? הם יותר טובים ממני ? אז יופי , גם אני יכול לעבור לחו"ל ולקחת את הכל מפה.

אשרת

New member
הנקודה היא , שבעלי ההון הם אלה

שמשקיעים במפעלים ובדברים פה. זה למה לא כדאי שהם יעופו מפה, ולא כי הם אנשים יותר טובים. אני כמעט בטוחה שאתה מבחינה מוסרית עולה על רובם אם לא כל כולם. אבל בעל המאה הוא בעל הדעה.
איזה מפעלים תקים? לאיזו מטרה? ואם אין לאותם מפעלים ביקוש בשוק? אז?

EverMan

New member
יעופו לא.

אבל לא צריך לתת להם הקלות אינסוף על חשבון העניים ! ובדמוקרטיה לא בעל המאה הוא בעל הדעה ! אז אולי צריך לתת לעוד אנשים מאה ! מי אמר שצריך להקים מפעלים ללא ביקוש ? חסר סוגי תעשיות ?

אשרת

New member
יש לך רעיונות במקרה?

גם אני לא חושבת שצריך לתת להם אין סוף הקלות על חשבון העניים. אבל לא צריך להוסיף ולהכביד, כי בסוף גם את המסיים שהם משלמים לא יהיה.

EverMan

New member
תסתכלי סביבך על השולחן.

אני אסתכל סביבי ... אני רואה צעצועים. אני רואה צלחת. אני רואה בקבוקים. אני רואה ג'ל. אני רואה נרות. אני רואה אפטרשייב. אני רואה ספרים. אני רואה דיסקים. אני רואה שולחן. אני רואה מקלדת. את כל הדברים האלה אפשר לייצר בארץ , ולא את כולם מייצרים. חסר דברים שאפשר לייצר ? לא צריך לייבא הכל.

EverMan

New member
שטויות , תמיד שווה יותר לייצר משהו

בארץ בלי מכס.

יוֹאב

New member
ענבר, גם אם זה נכון

לא יפה להגיד "שטויות" על משהו שמישהו אחר כותב.

למעלה