שביתת הרעב נמשכת

שביתת הרעב נמשכת

הערב מסתיים יומה השני של שביתת הרעב בה פתחו פעילי נוער העבודה וצעירי העבודה מול משרד ראש הממשלה בירושלים. שביתת הרעב היא מחאתנו נגד התוכנית הכלכלית של נתניהו. נוער עבודה שם להגיד לא לתוכנית הכלכלית ולביבי העומד מאחוריה. אנחנו מאמינים שאת המשק אפשר לשקם בדרך אחרת - ללא צורך פגיעה בחלשים. פגיעה שכזאת אינה מוסרית בחברה שמתיימרת להיות צודקת וסולידרית, שכאב והסבל של האחר הינה מעניינה, כמדינה אנחנו חיבים להושיט יד לאלה שאינם מסוגלים להסתדר בעצם. יותר מזאת פגיעה שכזאת אינה משיגה את התוצאות שאליה היא מכוונת ובטווח הארוך רק מחלישה את החלשים, במקום לתת להם את הזדמנות להתקדם משאירה אותם במקום. פערים חברתים ואי-שיוויון אינם מתכון לצמיחה כלכלית אלא להתפוררות חברתית, שמזיקה גם במישור הכלכלי! יש ברירה, אפשר וצריך להגיד לא! כולם יודעים שתוכנית כלכלית צריך, אבל לא לילד הזה פיללנו! יש לנו חלופה - ככל שממשלת שרון מפנה גבה אל פתרון הסיכסוך המדיני בדרך הצודקת שאותה הוביל רבין נהרסת כלכלת המדינה. משקיעים זרים מדירים רגליהם מפני אי-היציבות, ענף התירות קורס, תקציב הביטחון מתנפח באופן לא יחסי וחסר צורך (רק לדוגמא, עלות יום מילואים של חייל לצורך שמירה על התנחלות מבודדת בעזה עולה כ1,000 דולר) ואנחנו לא רואים גם מרחוק שום אופק. צריך ממשלה עם סדר עדיפויות שונה: בניה ציבורית במקום בנית התנחלויות, השקעה בחינוך במקום בימי מילואים, בנית רכבות שיחברו את הפריפריה אל המרכז במקום בנית מנהרות בעלות אסטרונומית לביטחון התנחלויות מבודדות, הושטת היד ושילוב הערבים, הבדואים והדרוזים במקום דחיקתם והפליתם. אתם מוזמנים להצטרף לשביתת הרעב, או לבוא ולהפגין תמיכה אנו נמצאים כאמור בגן הוורדים, מול משרד רה”מ, ירושלים. לפרטים נוספים: זוהר לוין - 052-437766 עומר קידר - 055-855401

אשרת

New member
תעלו בבקשה את תוכניתכם הכלכלית

לשיקום הכלכלה הישראלית? זה מעניין.

EverMan

New member
תוכנית כלכלית לשיקום הכלכלה

נמצאת במצע. תוכנית תקציב אין. הרי גם ככה המספרים במיליונים לא יאמרו לך דבר וזה יצא דמגוגי לחלוטין.

יוֹאב

New member
לפני 5 ימים הגשנו למצנע

תכנית פעולה של המפלגה כנגד התכנית הכלכלית, מבלי לשבות. לצערי, מצנע פרש, ככה שזה יידחה בינתיים.

אשרת

New member
אבל מה היא? להגדיל את המיסים על אלו

שכן עובדים ומרווחים משהו? להמאיס פה עוד יותר את החיים?

EverMan

New member
לא.

דברים כמו למשל , להוציא את החצי מתקציב המדינה מהשטחים. 70 מיליארד שקל הושקעו עד עכשיו בשטחים. לא חבל ? כל שנה מושקעים מיליארדים שם בכביש עוקף לעוקף. מה עוד ? כן ! לפגוע בחינוך החרדי. שיצמצמו כיתות ל30 ילד לכיתה - חסכת עוד מיליארדים. ייצירת מקומות עבודה יצרניים מטעם הממשלה. ועוד ועוד. וכן , אפשר גם לשים מס אמיתי על הבורסה.

אשרת

New member
נתחיל עם מה אני כן מסכימה איתך...

צריך לצמצם את ההשקעה בשטחים. לתת את מינימום השירותים הנדרשים לתושבים שם, ולא לפתח שם כבישים חדשים או להרחיב את ההתנחלויות. החינוך החרדי- צריך להתייעל, למרות שמסתבר שלמרות שהם כן מקבלים תקציבים ממשרד החינוך, הם אינם כפופים למשרד זה. מה זאת אומרת "יצירת מקומות עבודה יצרניים מטעם הממשלה"? זה השקעה בתשתיות שבשביל זה צריך כסף? ועכשיו לנקודת המחלוקות... מס על הבורסה. אתה גובה מיסים מאוד גבוהים על המשכורות במדינה הזאת. למה אתה חושב שגם אם תגבה מיסים מהשקעה בבורסה, אנשים ילכו וישקיעו בה? למה אתה חושב שהם פריירים?

EverMan

New member
אנשים בין כה וכה ישקיעו בבורסה

כי זה כסף מהיר וזול. זה הגיוני שאדם ירוויח ביום מיליונים של דולרים , ולא ישלם על זה נקודה של מס ? נראה לך הגיוני ? נראה לך הגיוני שאדם שכל מה שהוא עושה זה להעביר מיליונים מהשקעה להשקעה ובכך עושה מיליארדים - לא ישלם על זה מס ובכך יהיה פטור ?

אשרת

New member
אני לא מבינה למה כן. אנשים לא ילכו

להשקיע בבורסה אם ידעו שיורידו להם מס , גם מזה. לא מספיק שלוחקים איזה חצי משכורת , אז עכשיו גם על הבורסה? תחשוב על חלופות אחרות. אתה מבריח כך רק אנשים מהבורסה.

EverMan

New member
אף אחד לא יברח מהבורסה אם יקחו

לו 5-10% מההכנסות ! יש אנשים שזה כל העבודה שלהם ! זה לא יבריח איש. אפשר גם להגביל את זה להכנסה של 1000 ומעלה. ויש עוד חלופות , לא חסר.

אשרת

New member
לאנשים די נמאס מזה שכל הזמן המדינה

לוקחת להם כסף. תסביר לי למשל, למה חבר שלי שמקבל החודש בונוס על העבודה הטובה שהוא עושה צריך לשתף את המדינה כמעט בחצי? לא מפסיק למדינה שהיא לוקחת לו כמעט 60%?

EverMan

New member
מה לעשות , אנחנו לא שוויץ.

(ואגב - גם בשוויץ לוקחים בסביבות הכמות הזו). שתקציב הביטחון כל כך גדול ורק גודל - אין ברירה. שהממשלה לא מעבירה אנשים לעבודות אלא אומרת : זו בעיה שלהם -אין ברירה. שהממשלה לא מעבירה גדר ביננו ובין המבצעים את הפיגועים , אף בעל מפעל לא יגיע ארצה. למה הוא צריך לתת כמעט 60% ? כי הוא העדיף להצביע שינוי וליכוד במקום להצביע למפלגה שתסיים את זה.

אשרת

New member
לגבי המשט האחרון שלך- בולשיט.

האחוז המס המאוד גבוה שמשלמים פה בארץ , הוא לא המצאה של שינוי או הליכוד. תמיד זה היה ככה גם בתקופת העבודה ומרץ. כדרך אגב, בבחריות הקודמות, גם אני וגם הוא שמנו מרצ והמצב עם המיסים לא היה שונה... אז? לאיזה עבודות אתה רוצה שהממשלה תשלח את המובטלים? אתה יודע שיש כאלה שמסרבים לעבוד בחלקאות או בבניה למשל? למה לא לבטל להם את ההקצבות אם הם כן יכולים לעבוד? זה עניין של פינוק. אני רוצה לקוות שהגדר אכןתביא לסיום הפיגועים, אבל אתה יודע, הקסאמים שנופים בשדרות , עפים מעל הגדר.. אז מה זה שווה? והעבודה לא שמה לזה סוף וגם לא תשים לזה סוף.

EverMan

New member
לא אמרתי שהמס הגבוה הוא אשמת

שינוי או הליכוד. אמרתי שהמצב הכלכלי הרע ממשיך כך - בגללן. לאיזה עבודות הממשלה תשלח את המובטלים ? לבניית חוצה ישראל. להפרחת הנגב בחקלאות. לעבודה בבניין עם הטבות. שיתנו הטבות לאנשים שעובדים במקצועות כאלה. הקסאמים שעפים בשדרות לא הרגו 750 איש. הפיגועים כן. ומגעים מדיניים כן בסופו של דבר יסיימו את הקאסמים גם. זה שינוי והליכוד - לא יביאו.

אשרת

New member
והעבודה כן... בטח

המצב הכלכלי רע לא בגללן. צר לי להגיד לך , אם לא שמת לב הכלכלה העולמית לא בדיוק בשאיה, גם בזה הם אשמים? חוצה ישראל , זה חברות פרטיות שבונות את זה.

EverMan

New member
צר לי לבשר לך , הכלכלה העולית

עכשיו עומדת לקראת עליה של 4% , וישראל בירידה דרסטית. ובשנים של העבודה - כן , היה שיפור במצב המובטלים ובמצב הכלכלה במשק. אצל ברק : אינפלציה אפס. אצל רבין : הגדילה הכי גדולה של ישראל אי פעם.

אשרת

New member
כי המצב הבטחוני היה אחרת , והיו יכו

יכולים להשקיע את הכסף במקומות אחרים. אבל היום, שנינו יודעים שהמצב פה לא מי יודע מה... ואל תתחיל להאשים את שרון, כי ערפאת בלבד אחראי על המצב הזה.

EverMan

New member
לא צריך מצב בטחוני מושלם.

מספיק שיש מגעי שלום וכבר הכלכלה חיה הרבה יותר טוב. וכן , שרון כן אשם. היה בעיתונאות ביום שני : שרון היה יכול לנהל מגעים עם סוריה ללא תנאים מוקדמים (!!!) והוא לא עושה את זה ! שרון הוא אויב השלום ! באשר הוא ! ערפאת אשם באינתיפאדה. שרון אשם בזה שהוא לא עוזר לאבו-מאזן.

אשרת

New member
אם אתה לא שם לב, שרון בעל אידיאולוג

ימנית והוא כנראה לא ממש מוכן לוותר על הגולגן, אתה יודע מה, אני לא בטוחה שגם אני מוכנה, זה די אזור די אסטרטגי. עכשיו, מצב הבטחון לא צריך להיות מושלם, זה נכן. אבל התקציב שהולך היום לצבא גדול פי כמה למה שלך בזמנו לצבא. וההפרש בין שני התקציבים, הלך לדברים אחרים ומועילים יותר. זה לא מספיק שיהיו מגעים בין הצדדים, אני חושבת שתמיד יש מגעים, גם אם ז הלא מגיע לתקשורת. המצב הבטחוני נובע מהמצב בשטחים, ולא מהמצב עם סוריה. וסוריה צריכה קודם כל להפסיק לממן את החיזבללה.

EverMan

New member
גם אני לא מוכן לוותר על הגולן.

(וזו לא אידיאולוגיה ימנית אגב) אבל אסד הציע מו"מ ללא תנאים מוקדמים !!! (ללא ויתור על הגולן מראש) להזכיר לך למה הייתה צמיחה כל כך גדולה אצל רבין ? כי היו מגעי שלום , כי העברנו מיליארדים לרווחה ולחינוך.

למעלה