שביתה

amitk80

New member
מתאימה לי שביתה

אבל רק של שבוע ולא מעבר לזה. לא רוצה שהסמסטר ימרח אל הקיץ ונדפק עם עבודות כמו בסמסטר האחרון

BellA עלמה

New member
שביתה בהזמנה

אישית יום א' זה בסדר כי יש לי יום ארוך יום ב' לא מתאים לי זה יום עם קורסים חשובים יום ג' זה חצי יום יום ד' יום חופשי ה' יום עבודה מעשית

BellA עלמה

New member
השביתה כרגע היא של האוניברסיטאות בלבד

כדאי בכל זאת להתעדכן בעיתונים וכאלה

M o n a L i s a

New member
גם אני חשבתי אם לנסוע והחלטתי שכן...

לפי מה שכתוב, השביתה היא של הסגל הבכיר, ז"א שהמתרגלים ומרצים חיצוניים כן מלמדים. ואמרו עכשיו בחדשות שהמרצים בתהליכים לקבל הסדר....

RVD18

New member
אבל נגיד ותהיה שביתה

אם לא יהיו הרצאות, גם תרגולים לא יהיו, לא? הבעיה היא שאם יודיעו שאין שביתה יש לי שעתיים וחצי נסיעה...ואם פתאום יודיעו בבוקר וזה ביום שאני מתחיל מוקדם זה בלאגן..

M o n a L i s a

New member
זהו, שזה לא ככה...

ההבדל נובע בין שביתה של ור"ה (שכבר הגיעו להסכם) לעומת שביתה של הסגל הבכיר על שכרם (שובתים נכון לעכשיו). ור"ה יכולים להשבית את כל האוניברסיטה והסגל רק את עצמם (ויש מרצים שבוחרים לא להשתתף בשביתה), כך שיש מרצים שילמדו כי הם חיצוניים או לא רוצים לשבות והמתרגלים בגלל לא חלק מהשביתה. אני באותה בעיה כמוך...שעתיים וחצי נסיעה ומתחילה ב-8 בבוקר ביום ראשון...

RVD18

New member
הם עושים צחוק...

קראתי עכשיו שהאוניברסיטות הודיעו שייתקיימו שיעורים של מרצים חיצוניים ומרצים מהסגל הזוטר. מאיפה לנו לדעת לאן המרצים שלנו שייכים? סתם מעצבן, מקווה שאני לא נוסע סתם.

אני ממש לא מבינה את התגובות שלכם

מה הבעיה שתהיה שביתה? הרי במדינה הזאת כבר הוכח ששום דבר לא מצליח אם לא שובתים, וחוץ מזה, תחשבו על זה רגע אתם תומכים בשביתת המורים? אני מניחה שכן אז מרצים, רובם נכון לא כולם, עבדו מאוד קשה כדי להגיע לאן שהגיעו, וזה ממש לא קל גם ללמד כיתות של למעלה מ200 אנשים, אז למה אתם חושבים שלא מגיע להם שכר שלדעתם מתאים למעמדם:? הרי אתם יודעים מה קורה בארץ\ למה אתם חושבים שיש "בריחת מוחות"? בגלל שבמדינה הזאת יותר חשוב הבטחון מההשכלה, והמדינה לא רואה בהשכלה כערך עליון ולכן לא מטפחת אותו, ותקציבי המחקר פה עלובים ביותר אז איך אתם רוצים שטכנולוגיה, ודעת ומדע ייתקדמו אם מי שעושה את זה לא יקבל את מה שמגיע לו? אז מה.? אז עוד כמה ימים בבית.. העיקר עתיד טוב יותר לא?

M o n a L i s a

New member
חוויתי על בשרי את השביתה הקודמת,

ושעות ההשלמה שעשו לנו בערב וביום שישי והמבחנים הנגררים לא שווים את כל הבלאגן, כי אנחנו אלו שנדפקים מכל זה. המרצים לא הורידו טיפת חומר, והיה קשה מאוד לקבל את החומר בבת אחת, להבין אותו ולהיבחן עליו.

נכון שבסופו של דבר אנחנו שילמנו את המחיר

אבל סך הכל, תקציב המחקר בארץ זעום ביותר, אני חושבת שמטרה מקדשת את האמצעים אם יהיו לנו מרצים טובים, רמת ההשכלה תעלה בהתאם

amitk80

New member
אני מסכים עם דבריך

התקציב של החינוך במצב בקאנטי (אפילו בתחתונים וסליחה על הביטוי)... כנראה שרק שביתות של חברת חשמל יזיזו משהו. אני חושב שצריך להכריז על שביתה שבה לא נותנים ציונים לעבודות ומבחנים. מה שיותר קומם אותי אישית הוא שהמרצים הסתימו לנו את הפה במהלך השביתה של הסטודנטים ועכשיו הם קמים ורוצים שנתמוך בהם? נכון שהתנאים שלהם לא משהו אבל התנאים של הסטודנטים לא משהו ולכן אני חושב שצריך להתאגד לשביתה אחת גדולה ולשתק את כל המערכת.

epitaph

New member
המרצים לא סתמו לך את הפה...

למעשה הם אפילו תמכו בך גם כשהם לא שבתו. מי שסתם לך את הפה הם ור"ה, כדאי שתעשה את ההבחנה בין שני הגופים.

למעלה