שבוע טוב

Hagay35

New member
שבוע טוב

היי מה שלומכם? מחכה לתוכנית עובדה לגבי הסיפור עם הרב אלון כמה שהוא חסר לנו בדרשותיו ובטלויזיה . קשה לי להאמין שהיה פה גוון מיני הומסקסואלי ,לי נראה שפשוט נפל לשונאיו פרי בשל להפיל רב פופולרי . מסקנה מכל הפרשיות האלו שצצות פשוט להתרחק להזהר מבני אדם יש המון שרוטים ,הכנה גם היא טובה פשוט לשמור מרחק . מה אתם אומרים על הפרשה? תודה ושבוע נפלא

Nחמן

New member
שבוע טוב, חגי

לזלי אין לי טלוויזיה ואין לי עובדה ולא ד"ר דיין. אישת אני נוגע מעט בדבר ולכן גם אני ממאן להאמין, שאישיות כה חשובה וידועה תיכשל במעשים המיוחסים לו. עם זאת צודקים גם אלה, שטוענים, כי מכאן אין ראייה. בכל זאת תוכנית "עוןבדה" איננה תחליף לבית משפט ואינני יודע, אם בכלל מותר לפרסם ברבים אי אלו דברים הנמצאים בחקירת משטרה. חזקה על המנחה אילנה דיין, שהיא בעלת תואר ד"ר במשפטים, שתדע את החוק לאשורו. להתרחק? להיזהר מבני אדם? מקרבה יתרה בהחלט. כבדהו וחשדהו! שבוע נפלא ומקסים לך; שבוע של שירה...

avitano

New member
הערב בעובדה הרב יתראיין מול אילנה דיין ו..

הוא יתן את הצד שלו בסיפור בפרומו מראים שהיא אומרת לו שעד כה לא נתנו לו במה והזדמנות להסביר את עצמו ועכשיו היא רוצה לתת לו הזדמנות לספר אני לא שופט ולא הייתי שם קשה לי להאמין שמאשימים אדם סתם כשמדובר במספר אנשים אבל אין ספק שלפעמים מקצינים את הסיפור יותר ממה שהוא גם בנושא הנשיא לשעבר קצב, אני בטוח שהגזימו במה שהיה שם אין ספק שקרה משהו אבל בין מה שבאמת קרה לבין מה שנאמר שקרה יש הבדל גדול וממקור ראשון של מישהי שהתלוננה היא אומרת (לי) שהיא רוצה יותר להתנקם בו ולהכאיב לו גם אם היא צריכה לשקר במה שקרה...

Nחמן

New member
אשריך, אופיר!

אני מקבל את דבריך כדברי אמת. אף אני סבור, שיתכן שהייתה פתיחות יתר מצד הרב אלון. אם הייתה כוונה מינית או לא, אני מקווה שלא ומקווה, שבית המשפט יצליח להגיע לאמת. אני אישית יש לי קשר עם ילדים רבים בקהילה. מאז ומתמיד נזהרתי מלחבק או לנשק מי מהם לבל יאמרו... יש לי בני אחיינים מקסימים ואותם אני מרשה לעצמי לנשק בנוכחות הוריהם. עם קצב אכן אין ספק, שהיה משהו. למרות שקצב עצמו לא הודה בכך, הרי העו"ד שלו העלו השערה זאת בשמו והוא לא הכחיש זאת. ברור למדי, שחכם גדול הוא לא היה. כנשיא היה עליו לשמור על ממלכתיות גם בקרב עובדיו ואת כל ענייני העבודה לנהל באמצעות אנשיו ולא באמצעות המזכירה או ישירות. מהסיפא בדבריך אני שומע דברים חמורים ביותר! אם נכונים הדברים, אזיי יש כאן עדות שקר מהסוג הגרוע ביותר והפללת אישיות בכירה ביותר במדינה. די בכך, שהמידע יגיע לידי עורך דינו של קצב כדי שאמות הסיפים ינועו. מישהו צריך להמציא את המידע הזה והוא יהיה צדיק גדול, אם יעשה זאת. בית המשפט שלנו כולל הבג"ץ כבר מזמן איבד מזוהרו ולא מקרה אחד ולא שניים שנדונו גם בבית הבמשפט העליון, התבררו כמוטעים והנאשמים שוחררו לחופשי וזכו לפיצוים נדיבים מהמדינה. במקרה של קצב לא מדובר בפגיעה באדם פשוט אלא בנשיא ובהתאם לכך תריך להיות גודל הפיצוים מעבר להשבת הזכויות שנשללו ממנו ומחיקת הקלון. מי יכול לשבת בשקט בביתו בה בשעה שנשיא מדינה יושב בכלא כאחרון הפושעים על לא עוול בכפו?

ספר יקר

New member
האם יש בית משפט שלא הכיר בטעות שלו בעבר?

האם יש מדינה שכל המרצים בה עונש מאסר, אכן אשמים הם? "בית המשפט שלנו כולל הבג"ץ כבר מזמן איבד מזוהרו ולא מקרה אחד ולא שניים שנדונו גם בבית הבמשפט העליון, התבררו כמוטעים והנאשמים שוחררו לחופשי וזכו לפיצוים נדיבים מהמדינה." -מה פה החידוש הגדול? כך זה בכל מערכת משפט שהיא. צדק מוחלט לא תמצא בעולם הזה.

Nחמן

New member
זה החיסרון של המשפט החילוני

הגמרא מתארת את חקירת העדים ע"י הדיינים בסנהדרין כך, שהדיינים (ולא הסניגוריה) הם אלה, שהיו חוקרים אותם שתי וערב בתקווה למצוא צד זכות כלשהו כלפי הנאשמים, ולא עוד אלא גם אחרי שנגמר דינו היו מעכבים את ביצוע פסק הדין, אולי יגיעו עדים, שיזימו את העדות הראשונה... כל זאת למה? הבה נסתכל במציאות של ימינו. נשיא מדינה נידון לשבע שנות מאסר באשמת אונס. לשבת בבית סוהר זה לא תענוג לאף אחד (מלבד מחבלים) אבל עבור מי שהיה בראש העם - קשה עשרת מונים. לו היה מדובר באשמה מבוססת, ניחא. זה המחיר, שעליו לשלם. רק משנתגלו "חורים" בעדויות ובית המשפט "עיקם" את הדין כדי להתאים את העדויות לרעת הנאשם, כבר בזה חטאו שתי הערכאות. עדיף לזכות נאשם מחמת הספק מאשר להרשיע אדם חף מפשע ועוד במעמד נשיא מדינה. תאר לעצמך, שיום אחד יתגלה, שהוא זכאי. מה יקרה אז? את המתלוננות אי אפשר יהיה להעמיד לדין בשל התיישנות אבל לכל הסבל שהוא עבר והסכנה הרבה לשלומו ולבריאותו שום פיצוי בעולם לא יכפר. רק מה? זאת תהיה רעידת אדמה של מערכת המשפט, אם אכן כך יהיה. מממ... תאר לעצמך, שיום אחד יאשימו אותך באונס אחותך... מה??? אין לך אחות?! לך תוכיח זאת. צריך להבין: זו איננה בעייה של מערכת המשפט אלא של כל המדינה. כל עוד יושבים בכנסת דן מרידור ובני בגין, שבית המשפט עבורם הוא "קודש קדשים", אין סיכוי רב לשנות דברים. אומנם שר המשפטים נאמן איננו נוטה חסד גדול מדי לבית המשפט אבל הוא לא שר המשפטים של פעם אלא "ברווז צולע". אין ספק, שהוא אישיות משפטית רמת מעלה, שראוי היה לשבת בבית המשפט העליון אבל בשיטת הבחירה הקיימת לא היה לו סיכוי כלשהו (ראה מה לא עשו לפרופ' רות גביזון...). דווקא קודמו דניאל פרידמן לדעתי היה שר משפטים מצוין חמרות השקפותיו הפוליטיות הנוטות ל"קדימה". הוא הצטיין המיוחד בשל היותו רחוק מהפוליטיקה ולא מזוהה בפועל עם שום מפלגה. בשביל זה נאמן היה נוח לליכוד. איך אומר הנביא? "ואשיבה שופטייך כבראשונה ויועצייך כבתחילה, אחרי כן ייקרא לך עיר הצדק, קריה נאמנה".

ספר יקר

New member
אני אבקש ממך לתאר משהו אחר...

תאר לעצמך לא ש: "יום אחד יתגלה, שהוא זכאי. מה יקרה אז? את המתלוננות אי אפשר יהיה להעמיד לדין בשל התיישנות אבל לכל הסבל שהוא עבר והסכנה הרבה לשלומו ולבריאותו שום פיצוי בעולם לא יכפר. רק מה? זאת תהיה רעידת אדמה של מערכת המשפט, אם אכן כך יהיה. " אבקש ממך לתאר לעצמך ש: הנשיא באמת זכאי. הכל עלילה אחת גדולה שמקורה במניעים כאלה או אחרים של אדם / קבוצת אנשים שרקחו את ההאשמות החמורות האלה בתכנון ותחכום רב. ושהדבר לא יתגלה לעולם. תיארת זאת לעצמך? כי אני כן. תהיתי פעמים רבות מה אם כך הוא הדבר. לבסוף הגעתי למסקנה שלתאר אוכל כל חיי, ושידיעת האמת המוחלטת לעולם לא תהיה בידי. ולעיתים, צריך להשלים עם מה שיש, כשהסיברות נוטה לשם.

Nחמן

New member
מסכים בהחלט

איך אמר יוסף? הלוא לא-לוהים פתרונים. אנחנו כאנשים מאמינים מאמינים, ששום דבר בעולם הזה לא קורה לשווא אולם אין לנו אפשרות להבין למה. הנה יוסף הצדיק הנ"ל ישב 12 שנה בבית סוהר בגין עלילה. ומה היה בסופו של דבר? כולנו יודעים. ההבדל בין קצב לבין יוסף הצדיק בשעת מכירתו לישמעאלים הוא 50 שנה (יוסף היה בן 17 וקצב הוא בן 66). זה הבדל עצום! אומנם הכל שווים בפני החוק ואין לי טענה לגבי העונש אלא רק לצורת המשפט, שבה הופר כלל ברזל: מוטב שיהיו חופשיים 10 עבריינים, שמצד הדין היה מגיע להם להיענש בכל חומר הדין, ואל ישב בכלא אדם אחד חף מפשע. שוב: אינני יודע, מה היה ומה לא היה עם קצב (מלבד מה שהודו בו סניגוריו), אבל דבר אחד אני יודע: המשפט מלא ב"חורים" וספק רב, אם אכן נעשה פה דין צדק. להשלים... אתה היית מוכן להשלים עם עלילה מעין זאת ולשבת...??? חס וחלילה! הלוואי תתברר האמת. אם אכן קצב אנס, זה המחיר, שעליו לשלם. אך אם לאו, שהמדינה ומערכת המשפט ישלמו מחיר כה כבד עד שלהבא יבדקו עצמם היטב לפני שמרשיעים אדם. מטרת העונש היא להרתיע עיבריינים ולהרחיק אותם מהחברה אולם הענשת אדם חף מפשע דווקא מעודדת את העבריינות.

נחמן, בעולמנו כל השופטים בשר ודם

אפילו אם הם סנהדרין או רבנים. האדם יראה לעיניים, וה' יראה ללבב. המצב שבו כל אדם נשפט בדיוק על מה שעשה עם ההבנה של הנסיבות, התחושות והמשמעויות נתונה רק בידי בורא עולם. מי כמונו יודע, שאנו נשפטים בידי בשר ודם השכם וערב. שאיפתך האידילית למשפט צדק מלא, הגם שהיא שאיפה ברוכה ונעלה, איננה אפשרית בעולמנו לעניות דעתי. האמון שלי בבית המשפט העליון גם מעורער. ההטייה הפוליטית הברורה, השקפת העולם הליברלית הקיצונית ושנאת המתיישבים מפעפעת מפסיקותיהם. יחד עם זאת, משפטו של קצב אינו כלול בתחום הזה, ואני לא חושב שצריך להרהר אחרי כל החלטה שהם עושים. לא סתם אומרים "אין עשן בלי אש".

Nחמן

New member
מסכים גם בזה

רק מסתייג מהשורה האחרונה. גם אני אינני סבור, שקצב צדיק. לא בגלל בית המשפט ובטח לא בגלל התשקורת אלא כמו שאמרת: א ין עשן בלי אש. השאלה היא, אם הוא אנס או רק... זה יסוד המחלוקת. יתכן, שעשה מעשים מכוערים (לפחות על פי טענת סניגוריו) ואילו היה במעמד עובד מדינה רגיל, אפשר היה להעמידו לדין משמעתי על מעשים אלו (אך לא פלילי) מה שאין כן בנשיא, שנהנה מחסינות במקרים אלו. ברור מעל לכל ספק, שקצב היה האדם האחרון, שראוי להיות נשיא. אני מתגעגע לנשיאים הצנועים וייצמן (הראשון), בן-צבי, שז"ר, קציר, נבון, ואולי שכחתי עוד מישהו, שברגע שנתמנו כנשיאים, החזירו את תעודת החבר למפלגה, שבה היו חברים, והתנתקו מהפוליטיקה באופן מוחלט. המעניין הוא, שכל הנשיאים הללו באו מתנועת העבודה אבל היו נשיאים למופת. דווקא קצב, שהיה מינוי של הליכוד היתרון היחיד שלו על פני פרס הוא, שהוא ממוצא מזרחי. אני בוש ונכלם, שעד היום מחפשים שופט ספרדי לבית המשפט העליון, ראש ממשלה ספרדי (שטרם נמצא), נשיא ספרדי, יו"ר כנסת ספרדי ועוד. למזלי אני חי בקהילה ובחברה, שרובה אשכנזית, אבל המיעוט הספרדי איננו חש עצמו כמיעוט אלא כציבור שווה ערך לכל חברי הקהילה. יש בקרבו טובים יותר וטובים פחות ויש גם בקרב האשכנזים כאלה, שהדבר הבולט ביותר אצלם הוא ה... כרס (תרתי משמע). מי יודע, אם לא זה מה שהביא את לבחור בקצב ולו רק בשביל להרוויח נשיא.

Nחמן

New member
מסכים גם אמירה זאת

ולכן בתי המשפט צריכים להקפיד הקפדה יתרה על הרשעתו של אדם מעבר לכל ספק סביר. המעניין הוא, שבתקופה זאת עמד לדין אדם מן היישוב, שהואשם באונס אך זוכה מחמת הספק בשל... "חורים" בעדויות המתלוננת. ואז שאלתי את עצמי: מה ההבדל בינו לבין קצב? קצב היה נשיא וזה אדם פשוט?! לא הצלחתי להבין. בדרך אגב אינני מאשים את בתי המשפט במגמה להרשיע בכל מחיר. לא נניתן לחשוד כך בשישה שופטים מן העילית שבחבורה. רק איך כתב חול פירמידות? בתי משפט כבר טעו ויטעו ו... עולם כמנהגו נוהג. רק הפעם, אם תתברר הפסיקה כטעות, ינועו כל אמות הסיפים.

חובה עליך להתלונן במשטרה!!!

אנסי קצב נוכל, שרלטן וכמובן אנס. גם טיפש גדול לאור העובדה שיכול היה לצאת ללא מאסר מכל העניין. לפחות שלוש נשים התלוננו. פסקי דין ארוכים מאוד, מנומקים מאוד. אם מה שאתה אומר נכון, חובה עליך להתלונן במשטרה על כך. חד משמעית. לא שלדעתי זה ישנה לאור העובדה שהיו כל כך הרבה מתלוננות.

avitano

New member
נכון

כאשר אדם אחד מתלונן אפשר להגיד שהוא משקר אבל אי אפשר להגיד "10 אנשים טועים ואני צודק" נראה שהיא התלבשה על העניין ורצתה להוסיף עליו את מה שקרה מאז שהיא סיפרה לי מה היא עשתה אשאיר לא לפורום מטעמי חוק ומשפט

גנימדס

New member
שבוע טוב ומבורך

כשלא רוצים להאמין במשהו-לא מאמינים בו אם אתה רוצה לכסות את עיניך- תכסה אותן. גם אוהביו של דרעי סרבו להאמין למה שעשה, משום מה רבנים הם כבר מעבר לדרגת בני אדם, הם אף פעם לא עושים שום דבר רע... באפן אוטמטי הם בחזקת קדושים? אני חושב שהמסקנה היא לא"להתרחק מבני אדם כי כולם שרוטים" אני חושב שהמסקנה מכאן היא שכולנו בני אדם, לכולנו יצרים מינים, ולא כדאי להדחיק אותם אלא להתמודד אתם ועם המשמעות שלהם, כי הומו שמדחיק את נטיתו המינית -כנראה יהיה עד להתפרצות בלתי מרוסנת שלה... אני חיב לתהות: מה באמת הבעיה עם הרב אילון? הבעיה היא שלכאורה נצל את מרותו כדי לנצל מינית נערים -או הבעיה היא שהוא הומו/ביסקסואל לכאורה? מה באמת מפריע לצבור הדתי ולחסידיו?

אני יכול להבין שאתה מתקשה עם הסיטואציה

ואולי יתכן והוא זכאי מסיבות של קושי בהוכחה. הרב כבר הודה כי נגע בנערים אך לטענתו לא מדובר בדבר מיני. בית המשפט יצטרך לבחון למי להאמין. ועולה השאלה מדוע כלל רב נוגע בתלמידיו גם אם ללא מטרה מינית. אבל מכאן ועד קונספירציה, המרחק רב מאוד לדעתי.

wowowoo

New member
אין קשר בין נטייה מינית לניצול מרות

על פי כל המחקרים אין קשר בין השניים! בהחלט ייתכן שהרב אלון ניצל את מרותו באלימות מינית כלפי גברים והוא בכלל סטרייט. אין קשר בין השניים על סמך העדויות וההתנהלות הכללית זה די ברור: הרב אלון לא הומו ולא בי! ואני אומר את הדברים ממקור ראשון. השאלה היא האם ניצל את מרותו על תלמידיו. זה שאלה! מה שכן, כל ההתנהלות של פורום 'תקנה' מעידה על שחיתות מוסרית! פשיטת רגל! אסון! נ.ב שיהיה ברור לכולם שממש לא הייתה לי שום בעיה לו היה מתגלה שהוא הומו. לי זה לא היה מזיז בשיט

גנימדס

New member
מה?

מי שנצל את מרותו בצורה מינית נגד גברים הוא לא ממש סטרייט... אלא אם כן, כמובן הוא משקר לעצמו. וחוץ מזה לא הרב אלון אשם אלא פורום "תקנה" אשם. בוודאי. זה לא דרעי אשם, זה בית המשפט העליון. זה לא גולדשטיין אשם, זו ממשלת רבין. זה לא הבריטים שהיו לא בסדר-זה היהודים שהחביאו נשק. זה לא הנרי השמיני אשם- אלה כל נשותיו שבגדו בו. תמיד יש מישהו אחר שיהיה אשם

wowowoo

New member
קשה להבין אבל אלה המחקרים! שאל כל פסיכיאטר!!

אדם סטרייט יכול לנצל את מרותו גם נגד גברים כי יצר השליטה חזק ממנו! די להיות ציני! .מבלי להיכנס לשאלה האם הרב אלון אשם או לא מה שבטוח שפורום 'תקנה' הוא מושחת (וזה בלבד עשוי לזעזע את כל הציבור הדתי לאומי)

Hagay35

New member
היי לכם

תראה כל הסיפור התנהל בצורה כזאת כמו עם חיים רמון ששכנעו אותה להגיש תלונה והיא לא רצתה בכלל. שוב מימה שהבנתי המתלונן התלונן על הוריו גם ,גם שמעיד שיש אנשים לוקים בנפשם. מאמין שהרב אלון הבין שנטמן לו מלכודת שעושים לכל פולטיקאי מה שנקרא בכדי להזיז אותו,הוא היה בפופולריות עצומה ,פורום תקנה הם בני אדם ומאמין שיש ייצר תחרות או קנאה או לא יודע מה . ופשוט נפל להם המקרה הזה כפרי בשל ואז רכבו על זה ,כמו עם הסיפור של לשכת ראש הממשלה ,היא לא רוצה להגיש תלונה וכנראה שאין בזה תלונה ואני שומע ברדיו אך ממציאים סעיפים שכן עליה להגיש תלונה ויכולים לחייב אותה בכך ,היא מבינה לאיזה בור היא נפלה וזה יוצא מכלל שליטה. פשוט מסעיפים בחוק יכולים לתפוס טראמפ ולומר יחסי מרות וכו ,היום כבר הוכח לא לחבק לא להתקרב יותר מידי ,יותר ויותר רבנים אני שומע לא מקבלים נשים ,אם רואים שרוטים למינהם לשלוח לפסיכולוג ,אני מאמין ושמעתי את הרב שלא הייתה כונה מינית ופשוט מסעיפים בחוק פלוס ייצר הקנאה וכו אז מלבישים תיק ומוצאים מכלל שליטה. יום נפלא ומהנה.

אני פשוט נדהם מהיכולת לעוות את המציאות

היושר והצדק כדי להתאימם לתוצאה הרצויה לך ולאחרים. תיאוריות שלמות של קונספירציה שלא היו ולא נבראו רק כדי לקבל את התוצאה הרצויה משום שאנשים מסרבים לקבל את העובדה שאדם זה או אחר פושע. אני לא יודע מה אלון או אשל עשו. בשביל זה יש חוקרים במשטרה שמגישים המלצות לפרקליטות שבוחנת את הראיות ולאחר מכן מגישה אותם לבית המשפט. ישנה שרשרת שלמה של אנשי מקצוע שאני מאמין שעושים מלאכתם ביושר. כדי שתיאורית קונספירציה כזאת תתרחש, יש צורך במערכת שלמה מושחתת ומשוחדת. אני לא מכיר את פורום תקנה (ולא היה מקום כלל להתערבותם אבל זה משהו אחר) אבל גם בנוגע אליהם ספק גדול בעיני אם פעלו ללא יושר. אלון, גם בעצמו מעיד שנגע בנערים (שזה אגב טיעון נפלא מצידו כי מקשה עוד יותר את מלאכת ההוכחה) אז כבר ברור שנגיעה היתה. עכשיו על בית המשפט לקבוע אם היא היתה עם כוונה מינית או תמימה לחלוטין. נושא זה מתווסף למסע המטורף של הימין והדתיים נגד בתי המשפט בשל פסיקתם נגד עוולות ופשעים של יהודים.

למעלה