שבוע טוב לכולם שאלה...

אורנה ה1

New member
נסיון לתת תשובה

שלום לכולם. אני חדשה בפורום הזה, שבמקרה ראיתי שהוא קיים. אנסה לענות : 1. "ותתן גם לאישה עמה ויאכל" - כלומר: האדם היה נוכח במעמד האכילה, הוא לא סתר את דבריה לנחש ולהרחבת האיסור כדבריה, הוא לא ניסה למנוע מהאשה לאכול מפרי עץ הדעת ואף אכל בעצמו. גם אם נכון שהוא קיבל את הצו, הרי שהוא לא ניסה למנוע ולא נמנע בעצמו מהאכילה. לכן על אף שהוא ה"חוטא" האחרון, הרי שהוא הנחקר הראשון ע"י ה'. והוא הנענש האחרון, וקיבל את העונש הקשה ביותר (עונש כפול). 2. מתשובת האשה לנחש, מסתבר שהיא הכירה את הצו המקורי, אך היא מטילה בו ספק ומתיחסת אליו כאל אמירה בלבד "אמר אלוהים" (ולא צו מחמיר). 3. האשה לא מסתפקת בכך שחטאה אלא היא גם מחטיאה את האדם וגורמת לו לאכול. מכאן שחטאה כפול. לכן נענשה גם ב"והוא ימשול בך". האשה פיתתה את האדם. והפיתוי תמיד קיים "לפתח חטאת רובץ אליך תשוקתו ואתה תמשול בו".

אורנה ה1

New member
תיקון קל

המשפט האחרון והציטוט היה לגבי דברי ה' לקין. התוספת נמחקה לי בההעברה. אבל המטרה ללמד שהפיתוי והיצר לחטוא קיים. כך גם לגבי הפיתוי לאכול מהפרי האסור. לילה טוב.

יוסי ר1

Active member
ברוכה הבאה. קראתי את תשובתך,

אבל היא אינה מיישבת לי את הקשיים. 1. החלק הראשון של הסיפור קרה ללא נוכחותו של אדם. זה שקבעת שהוא היה נוכח סביל אינו עולה בקנה אחד עם הכתוב. כל השיחה התקיימה רק בין האשה לנחש, ורק בסוף, אחרי שאכלה פעם אחת, היא נתנה גם לאדם שיאכל עימה. 2. האישה הכירה את הצו, אבל לא כתוב ששמעה ממש מפי הגבורה, וזה שהביאה אותו בשינוי רק מחזק את האפשרות ששמעה אותו כך מפי אדם. ולא ברור לי האבחנה שעשית בין צו מחמיר לבין סתם אמירה אלוקית. נראה לי שאם אלוקים אומר עשה א והימנע מב', יש להבין זאת לחומרא,ואין דרך להבין זאת כסמול טוק.

כהניסט

New member
אולי התכוונת לזה:

"כל המרחם על האכזרים, סופו שמתאכזר על הרחמנים" ?

למעלה