שבוע טובלכולם

oshiko

New member
ספר (ילדים .) קלאסי, מאד אקטואלי

ספרו של ינוש קורצ'ק "יותם הקסאם"

../images/Emo8.gif ומה עםם עליסה בארץ הפלאות?

צחוק, צחוק, אבל לדעתי זה ספר למבוגרים, למרות שהוא נכתב במקור לילדה אחת מיוחדת, ונחשב מאז לספר ילדים. כמות המחקרים על הספר הזה היא דמיונית ממש. אני מאד אוהבת אותו וקוראת בו פעם אחר פעם, אבל גם אם תצליחי לשכנע אותו שזה לא ספר לילדים, הרי שהוא נחשב בכל מקרה לספר "בנות". וספרי הארי פוטר? הבת שלי וגם החברים שלה קוראים כל ספר בנשימה עצורה. נרשמים בחנות כדי לקבל את הספר ביום הראשון.כשהתעכב פעם התרגום לעברית - הם הזמינו באמאזון את המקור באנגלית. פסיכים לגמרי...

oshiko

New member
גאוניותו של הספר - שהוא לכל הגילים

לואיס קרול כידוע היה מתימטיקאי באוקספורד, ו"עליסה" הוא למעשה סיכום של סיפורים שסיפר לבנותיו של דיקן הפקולטה, להן עשה בייבי סיטר. הילדים יכולים סתם ליהנות מהקסם (אומרים לי [ואני זוכר תמונות ילדות] שישבתי שעות עם מהדורה באנגלית עם ציורים לפני שבכלל ידעתי לקרוא); המבוגרים יכולים ליהנות מן ההמודדות המקדימה את זמנה בשאלות יסוד במתימטיקה ופיזיקה (מהותו של הזמן משחקת תפקיד מרכזי).

oshiko

New member
אה, וכמובן חובבי העברית היפה

יכולים ליהנות מן התרגום הגאוני של שלונסקי. תרגום הג'יבריש של "t'was brilig and the swithy toves..." (מקווה שציטטתי נכון) ל"לעת נמצן ושלי פחזר באפסי חק סבדו מקדו ...". אפילו בלימודי המחשבים באוניברסיטה השתעשענו עם זה.

אבל בשביל להנות ממנו כאדם מבוגר

אתה צריך להיות בעל נשמה של פילוסוף. ואני לא בטוחה שזה ספר מתאים לברנש מתבגר שמרגיש שהוא מתחיל להיות גבר... האמת.. תלוי במי מדובר. איכשהו כמובן הצבתי לנגד עיניי את בני שלי. אבל במחשבה שניה לו היה מדובר בבני הקטן.. אז אולי זה כן היה מדבר אליו..

כי לעולם אין לדעת,

פתאום הם (הילדים הקטנים שבבית) גילו את הספר הישן של ע. הלל והם מתענגים וצוחקים תוך כדי דיקלום החרוזים. מי היה מאמין, הטרנד החדש של ילדים של המאה עשרים ואחת... כל היום אני שומעת חרוזים בזו הלשון: "קום יורם קרא עמרם בקול רם. - כבר אני קם ענה יורם ונרדם" או מ.. "ילדה מה שמך? - בתיה.. ומה שם בובתך? - קטיה.. ומה את עושה לה שלא תתלכלך? - אמבטיה".. וכו' וכו' פשוט נדהמתי! הם קראו בזה שוב ושוב עד שהם זכרו הכל בעל פה, (תאומיי בכיתה ה') והם מדקלמים את זה כל היום - תוך כדי משחקי המחשב שלהם, תוך כדי הכנת שיעורי הבית ומתגלגלים מצחוק. מעין קוד בשבילם להתחיל להתפקע מצחוק. תופעה. פשוט תופעה.

צריך להשאר עם נשמה של ילד

גם אני קניתי לי ולבת שלי את הספר במהדורה באנגלית עם הציורים המקוריים. נדמה לי שהיום הילדים לא כל כך מתלהבים מתרגומים "כבדים". אני זוכרת את התרגומים הישנים בגעגונים: "רחימאי" ו-"משכית", "פנים סגלגלות" ועוד ועוד... מי זוכר את זה היום? מצד שני, הילדים שלי, עד היום מתענגים על "הנסיך הקטן" - יחד איתי ועל "דירה להשכיר". לך תדע...

סמדר בנ

New member
לא נעים לי לקטוע את האידיליה

אבל קראתי פעם מאמר שהוא היה גם קצת פדופיל, והיחסים עם בנות הדיקן...אבל עדיף שנישאר עם הקסם ומהות הזמן

הספר שנישלח לבן- "אשראם"../images/Emo63.gif

של רם אורן. שמחתי מאוד לראות את השירשור החייכני הזה. עושה רושם שרבים מאיתנו מתגעגעים לנעוריהם ( או ילדותם) לפי הספרים שהציעו לי פה לשלוח לו. זו באמת סוגיה כבדת מישקל מעבר לצחוקים איך בוחרים ספר לילד שפתאום רוצה לקרוא אחרי 20 שנה.

אימשל2

New member
נזכרתי ברעיון טוב -מישהו לרוץ איתו

מישהו לרוץ איתו של דוד גרוסמן, הוא ספר קריא ביותר, על נושא שמדבר אל צעירים בני זמננו. ספר שגם מאצ'ואים נהנים ממנו והוא בהחלט בקטגוריה של סיפרות טובה (והמבין יבין).

אימשל2

New member
כן זו דרך יפה להציג את לואיס קרול

מתמטיקאי הוא אכן היה, ויש בספר אלמנטים של לוגיקה ששאובים מעולמו האקדמי. אבל, השמרטפות על הבנות של הדיקן... בימינו, יצחק קדמן היה מתערב שם.

אימשל2

New member
עליסה בארץ הפלאות

התרגום המלא עם ההערות, הוא ממש לא ספר למתחילים. הארי פוטר (שאני לא מצליחה להבין מה רוצים ממנו) גרם להתמכרות קשה אצל כל הצעירים במשפחה. גם כאלה שהם תולעי ספרים וגם כאלה שלא קוראים שום דבר חוץ מהארי פוטר. הבנים שלי מקפידים לקרוא גם את המקור באנגלית. לפני שיש תרגום לעברית הם מקריאים את הספר בתרגום סימולטני לבני המשפחה הצעירים. התמכרות אמרנו?!

למעלה