שבוע הספר!!!!!!!!!!!!!

  • פותח הנושא wisp
  • פורסם בתאריך

nedisrael

New member
../images/Emo58.gif לעימות המלכים.

בלין, מה גורם לך לומר שטיריון הוא נבל? הוא אחד מהטובים אם לא שמת לב. הוא אדם טוב לב ללא הכבוד המטופש של בני סטארק. בכל מקרה, האם סטאניס מיוצג כטוס של הסדרה? במיוחד בעימות המלכים הוא מוצג כאחד הרעים, אז זה שהוא הפסיד לטייווין לא קשור למאבק בין הטוב לרע. והעובדה שמישהו שמנצח בסוף מפסיד היא מציאותית לחלוטין. גם בחיים מי שמנצח בסופו של דבר מפסיד. שאוש"ק היא לא סדרה של רעים מול טובים אלא סדרה של דמויות אפורות. הדמויות נעות בין אפור בהיר לאפור כהה. ד"א, הכינוי שלי היה אמור להיות ned על שם כינויו של אדארד סטארק, אבל התחלתי להשתמש ב nedisrael כי ned היה תפוס איפשהו.
 
אגב שיר של אש וקרח..

שאלה לי. כמה דמויות נהרגו, נרצחו ומתו מוות לא צפוי קיימות בספריו שפורסמו עד כה. אני אומר שלפחות 8-9
 

בלין

New member
לא אמרתי שהוא נבל

אבל אני מסכים עם מי שאמר. תגיד מה שאתה רוצה, סטארק הם הטובים, לאניסטר רעים. רוברט היה טוב, סרסיי רעה. רודריק קאסל טוב, באלון גרייג'וי רע. ספויילרים למשחקיי הכס ועימות המלכים בהמשך בוא רגע ננסה לסווג דמויות. נד-טוב, הגיבור הטוב הראשי של משחקיי הכס (ובגלל זה המוות שלו כלכך אכזרי. גיבורים טובים לא אמורים למות בפנטזיה, ואם כן, אז באופן קצת יותר מכובד מהוצאה עלובה להורג) רוברט-טוב. למרות שהוא שתיין, אלים, ומלך מחורבן בפניי עצמו, הוא בלי ספק טוב, אפילו רק בגלל שהוא בצד של נד. כל שאר משפחת סטארק-טובים, במיוחד בראן. רנלי-אפור, אני חושב שטוב, ורק בגלל שהוא מציע לנד עזרה, ואחר כך הוא הניגוד של סטאניס ה"רע" כביכול. סטאניס-רע, בגלל האכזריות, ההתעקשות על מלוכה יחידה, והג'יהאד שהוא עושה בשביל אדון האור (שלא לדבר על הקסמים האפלים של מליסנדרה). תיאון גרייג'וי- הדמות הבאמת אפורה. מצד אחד הוא הציל את בראן, נלחם לצד רוב ביער הלוחש, ויותר סטארק מגרייג'וי. מצד שני הוא כובש אחר כך את וינטרפל, ו"הורג" את בראן וריקון. בסוף יש לו מין "חזרה בתשובה", ואז בולטון כובשים את וינטרפל, והחזרה של ומתה, והוא מת איתה. טיריון- דמות אפורה. מצד אחד הוא לאניסטר, תחמן, מרושע, שוכר שכירי חרב מרושעים,ומתעקש שהוא לא נחמד. מצד שני, הוא מגן על חלשים ממנו (סאנסה למשל), הרבה יותר שפוי מרוב הלאניסטרים, והרבה הרבה פחות אכזרי מהם. ג'יים- בלי ספרק רע. זרק את בראן מהחלון, ניסה להרוג את רוב, מזדיין עם אחותו, אכזרי, ומרושע. טייווין-רע. לאניסטר, אכזרי, קר. סרסיי-רעה. רצחה את ג'ון ארין, את רוברט, מזדיינת עם אח שלה, אכזרית, ולאניסטר. ג'ופרי- כאן יש מקרה מעניין. ההנחה הברורה היא שג'ופרי הוא רע. אבל מקריאה שניה עולה שהוא לא דמות רעה, אלא סתם ילד שנשלט על ידי הדודים שלו. הוא בסך הכל ילד קטן וסדיסט. ותסמנו ספויילרים.
 

Time & Death

New member
גאד, אתה ממש סוגד לספר...

הוא מתחיל ליאש בשלב מסוים... את סופות החרבות כבר לא יכולתי לקרוא כספר שלם והייתי צריכה "לרמות" ולקרוא קודם את הדמויות שאני אוהבת ורק אז את הספר כמכלול... ולמה לכל הרוחות אתם מסווגים את הדמויות? זה כל כך חשוב מי טוב ומי רע? כל כך עקרוני להכניס הכל לסטיגמות שהומצאו בשביל שיוכלו לאפיןן ספרים כספרי פנטסיה...? הספרים האלו, עד כמה שהם אמורים להיות טובים ולא נמרחים (בעיקר בגלל הרצח של הדמויות, ויש כמה שעדיין לא הבנתי איך מתקשרות לסיפור הראשי כמו... פאק, רגע, שכחתי את השם...מתחיל בד'... נו, זאת עם הדרקונים שהחייתה את הבעל שלה ואז שרפה אותו, את המכשפה ואת הסוס שלה או שלו כדי לתת לדרקונים חיים... אני מניחה שאתה כבר יודע על מי אני מדברת... הוא לא ממש מתקשר לסיפור העיקרי של העלילה, כאילו כן, אני צריכה לשלוט בעולם כי הדיחו אותי ועכשיו כשיש לי את הדרקונים שום דבר לא יעצור אותי וכו' וכו', אבל מישהו ראה אותה עושה משהו לגבי זה....?) מתחילים ליאש בשלב מסוים, הרבה יותר מכישור הזמן, שזה רבותי, בהחלט שיא! (כי למרות שאני ממש אוהבת את הסדרה, היא בהחלט נמרחת קצת הרבה יותר מדי, ויש הרבה יותר מדי פרטים לזכור...)
 

nedisrael

New member
בלין לא סוגד לספר, אני כן.

בכל מקרה, בלין, אתה צריך לקרוא את הספר השלישי במלואו כי אני לא רוצה לקלקל לך. אבל לאט לאט תראה שהסיווגים שלך משתנים. זמן ומוות, אני לא יודע איך הוא מייאש. אבל אני *ממש* לא מבין איך הוא יכול לייאש יותר מכישור הזמן!! בכל מקרה, זה לא המקום לדון בשיר של אש ושל קרח. יש אתר ישראלי מעולה וגם פורום. בלין, עדיף שלא תיכנס עדיין כי יש המון ספויילרים. אבל אחרי שתקרא את סופת החרבות אני ממליץ שתגיע מכיוון שיש המון המון תיאוריות ורמזים בסדרה והאתר מעולה.
 

Time & Death

New member
הוא פשוט הרבה יותר מייאש...

סגנון הכתיבה של הסופר הרבה פחות מושך אותי מאשר לש ג'ורדן. וכאן גם לא נקשרתי במיוחד לדמות מסוימת, בניגוד לכישור הזמן ששם אני ממש נקשרתי למאט, ואני גם תמיד "מרמה" בגלל זה. יכול להיות שזה גם קשור לזה שקראתי את עימות המלכים לפני משחקי הכס, וזה גם לי לדעה יחסית שלילית על הספר עצמו, אבל לא סביר, כי כבר קרה לי בפעמים אחרות ואין כמעט פעם שלא נהנתי מהסדרה אפילו יותר בגלל שקראתי אותה לא לפי הסדר. וחוץ מזה, בכישור הזמן יש את הקטעים שאני פשוט יכולה לבחון את הזיכרון שלי ולראות עד כמה אני זוכרת את הסדרה. כמו למשל
- לא רצחני במיוחד בספר ה11 (אאל"ט) יש קטע שמאט רואה ידידת אופל כשהוא מחכה למרוץ הסוסים באבו-דאר. ואז הוא נזכר שהיא נסתה לרצוח אותם מוקדם יותר (ספר 2, שוב, אאל"ט) ורודף אחריה. עכשיו, אתה לא בדיוק זוכר מי ניסה לרצוח אותם ואיפה כי הרבה יותר מדי אנשים ניסו לרצוח אותם אז זה נחמד כזה לגלות שיש דברים שאתה כן מסוגל לזכור...
 

nedisrael

New member
זה כנראה עניין של טעם,

אבל כמעט כל האנשים שאני מכיר שקראו את כישור הזמן ואת שאוש"ק העדיפו את שאוש"ק ואת סגנון הכתיבה של מרטין. אישית אני נקשרתי להרבה מאוד דמויות ואפילו מיררתי בבכי כאשר קרו להם אירועים.. מצערים..
 

בלין

New member
אתה עלול להרוס גם לי

ואם תעשה את זה, אני אתלה את האשכים שלך על הנס שלי
 
הארי פוטר!!!! ../images/Emo110.gif../images/Emo105.gif

לא, סתם. מה שאני באמת רוצה להמליץ עליו הוא ספר מדהים לדעתי - הסיפור שאינו נגמר. זה לא בדיוק פנטזיה מהסוג של רומח הדרקון, כישור הזמן, שער המוות וכ'ו וכ'ו, אני לא בטוחה אם זה ייחשב פנטזיה בכלל, אבל אני חושבת שכן. של מיכאל אנדה. מומלץ ביותר!!!
 
נכון מאד. ../images/Emo176.gif

דבר ראשון, הם הציגו רק את החלק הראשון, הפחות חשוב, לפני שבסטיאן נכנס לספר. אבל אפילו את החלק הזה הם לא הציגו טוב. הם שכחו את כל הקטע עם החסרונות של בסטיאן, והראו רק את ההרפתקאות בספר ולא את הצד הרוחני של הדברים.. זה נורא ואיום
 

ד ג י

New member
כן אבל ההתחלה של הספר כל כך משעממת

יותר אפילו מההתחלה של שאר הטבעות (ואל תגידו שההתחלה של שר הטבעות לא משעממת כי הוא יוצא למסע בעמ' 80) לא הצלחתי לעבור את הקטע המששמם של התחלה אז לא קראתי אבל ראיתי את הסידרה
 
HERE IT COMES

אני לא בטוח שאפשר יהיה למצוא אותם, אבל- *כל ספרי הרומח כמובן *ספרי מחזור שער המוות *שני ספרי טיגאנה וטרילוגיית מארג פיונובאר(ספרים נהדרים!) של גאי גבריאל קיי. *טרילוגיית "המלך הסרבן" של לא זוכר מי...ספרים משעשעים. *טרי פראצ'ט באשר תמצא היד!
 
למעלה