שאלת GIS

Ayelet CA

New member
שאלת GIS

לפני הרבה שנים עשיתי תואר בג"ג ואיכשהוא לא יצא לי לעסוק בתחום. לאחרונה אני מהרהרת רבות בחזרה לתחום ואני מעוניינת ללכת לכיוון של GIS. בעבר (לפני 7 שנים) נחשפתי ליכולות של התוכנה הזאת ונראה לי שיהיה לי מעניין. עד כאן ההקדמה ומכאן שאלות שאולי יעידו על בורותי בנושא... האם צריך לדעת תיכנות כדי לעבוד עם התוכנה? ואם לא יודעים, האם העבודה עם התוכנה הופכת להיות טכנית בלבד, של "מפעיל"? תודה

ש מים

New member
GIS וגאוגרפים

1. כתבתי על כך כבר בעבר בפורום. חפשי אחורה חודשיים-שלושה. 2. לגאוגרפים העובדים על GIS אין כל ייתרון על פני: מהנדסים, טכנאים, פקידות קבלה, גננים, גננות, הנדסאי נוף, מעבדות תמלילים, מורים, חיילים-משוחררים, פועלים חקלאיים, עולים חדשים, תלמידי תיכון, נהגי אגד, קופאים בקולנוע, עובדי נקיון, מוסה אלפרון, קונדוקטורים ברכבת, קונדיטורים בקונדיטוריה, פילוסופים, עובדים סוציאלים, אחיות מוסמכות וזאב רוזנשטיין... 3. בקיצור: "מפעיל". 4. עבודה מ ש ע מ מ ת , חד-גונית ומדכאת. 5. ה- GIS לגאוגרפים אמור לשמש כדף ועיפרון (או- מחשבון כיס) ותו לא
(האם יש בחוגים לג"ג התמחות מיוחדת בייצור ניירות?? בייצור עפרונות?? בבניית מחשבוני כיס
ומכאן אפשר להבין את דעתי על רוב קורסי ה- GIS בחוגים השונים לגיאוגרפיה בארץ...)

ש מים

New member
תוספת: "תיכנות ו-GIS"

באופן ברור ומובהק לבוגרי מדעי המחשב יש עדיפות וייתרון בכל הנוגע לעבודת ה-GIS (ואני לא מדבר על "שימוש והפעלה" אלא - "בניית מערכת" ו-"התאמתה לצורכי המשתמש"). ואכן, רבים מאוד (אם לא כל...) חברי, שלמדו איתי ופנו לתחום ה-GIS (כולל אותי כמעט, ש-"ניצלתי בעור שיני", ברגע האחרון
), המשיכו והפכו לאנשי מחשבים, בהמשך הדרך. והמסקנה שלי היא ברורה: "אם ברצונך להיות איש מחשבים - חבל לבזבז זמן מיותר על גיאוגרפיה. אם אתה רוצה להיות גיאוגרף (ולעסוק בזה) - אין לך שום סיבה וצורך להתעמק בנבכי המחשב!" אין נאפוליונים ו-"לאונרדו דה-וינצ'יים" בעולמנו, אנו חיים ב-"עולם מתמחה": בימינו אדם לא יכול לשלוט (בגלל כמות ועומצק המידע וההתמקצעות הנדרשת) בכ"כ הרבה תחומים וכ"כ מנוגדים. בהצלחה בדרך בה תבחרי.

walter331

New member
אני הייתי מוסיף למסקנה שלך....

ציטוט:"אם ברצונך להיות איש מחשבים - חבל לבזבז זמן מיותר על גיאוגרפיה. אם אתה רוצה להיות גיאוגרף (ולעסוק בזה) - אין לך שום סיבה וצורך להתעמק בנבכי המחשב!" הייתי מוסיף למסקנה שלך שאם ברצונך להיות איש GIS טוב עלייך לשלוט גם בגיאוגרפיה וגם במחשבים. ממש כשם שאני(דה וינצ'י??) עושה, סיימתי לימודי מחשבים וכיום אני לומד גיאוגרפיה. אני לא מסכים איתך שאדם לא יכול להתמקצע ב2 תחומים שונים,אלו שני תחומיי עניין שלי,אני טוב בשניהם ולדעתי איש GIS טוב(ואני לא מדבר על מפעיל) חייב שתהייה לו את זווית הראיה כגיאוגרף וכן יכולות תכנות.

ש מים

New member
היום אתה תלמיד...

כשתגיע ל-"תכלע'ס" תראה שתנותב לאחד משני התחומים. בדיוק כפי שמאמן כדורגל לא יכול להיות גם שחקן מצטיין וגם מאמן מעולה, כמו שאדריכל (בעל משרד) יצירתי, מצטיין ובעל מעוף (ובעל משרד) לא יכול להיות גם בעל שליטה מלאה ומעולה (כולל תכנות!) בכל תוכנות המחשב המצויות במשרדו וגם להיות יצירתי ולנהל את המשרד בו-זמנית. בטוח שאתה, כאיש מחשבים, יודע שיש הבדל בין לדעת להפעיל לבין לתכנת. מבחינת "חלוקת זמן וקשב" - בלתי אפשרי להיות גאוגרף טוב ומתכנת בו-זמנית. פשוט, החיים קצרים מדי והיום מורכב רק מ-24 שעות... אז: או שתהיה בינוני (מינוס) באחד או בשני התחומים, או שתהיה מקצוען באחד מהם. אם תצליח להיות מצטיין בשניהם - אין ספק שאתה חיזר
(עד כה לא פגשתי אדם כזה. כולל פרופ' אבי דגני...:-|)

ש מים

New member
ועוד דבר בקשר: "להיות טוב במשהו"

בימינו, בניגוד לימי דה-וינצ'י, קיימת התמחות והתמקצעות-יתר. אחת ההשלכות של תופעה זו הנה עבודה בצוותים רב-תחומיים. נכון שכדי לעבוד בצוות כזה (ולעשות זאת בהצלחה) יש צורך בהתגברות על כמה "בעיות-יסוד" באופי האדם, ובראשן - האגו(!), אבל זה נעשה וזה עובד. לכן - כדי להיות מתכנת GIS טוב - לא צריך להבין דבר בגיאוגרפיה (כפי שאכן קורה במציאות
), אלא יש לעבוד בצוות עם גיאוגרפים טובים, שידעו להסביר ולהבהיר לך מה דרישותיהם מן המערכת (ואת המילה המקצועית אני בטוח שאתה מכיר: "איפיון המערכת"...
).

שנסון

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש

זאת פעם ראשונה שאני נמצא בפורום הזה, והאמת שדי מעניין פה הוספתי אותכם למועדפים
בקשר לGIS אני בא מתחום של הנדסה גיאודטית -מהנדס BSC ובזמן האחרון אני גם מתעניין בכל מה שקשור ל GIS. תחום ה GIS מוכר לי , למדתי שני קורסים בטכניון שקשורים לנושא. אני שוקל עכשיו לעשות הסבה לתחום המחשבים , כי במדידות המצב רק הולך ומחמיר, וחשבתי שאם כבר מחשבים אז אולי למשהו שיש לו נגיעה אפילו קלה לתחום שלי. השאלה שלי מאיפה להתחיל? איך מגיעים להיות מתכנת ב GIS ולא סתם מפעיל תוכנה! פשוט אין לי כיוון מאיפה צריך להתחיל! ובאותה הזדמנות....אם מישהו יכול להזיכר לי איך מחשבים אורך של קו רוחב??

ש מים

New member
"שחקן חיזוק"! ../images/Emo13.gif

לא שחשבתי שאני טועה, אבל הנה בא "משוב מהשטח" ומוכיח שאמת אמרתי... לפי שאתה קופץ למים (הקפואים!) אני מציע לך לבדוק היטב את שוק ה- GIS, כי ככל הידוע לי המצב שם גרוע הרבה יותר מאשר בתחום המדידות (משרדי מודדים ומזמיני עבודה, בתחום המדידות, יש הרבה, אבל מעט מאוד גופים עובדים עם תוכנות GIS ומעטים הרבה יותר הם אלו שגם מתכנתים אותן). הנה רשימה חלקית של "נותני עבודה פוטנציאליים" בתחום ה-GIS (אני כולל כאן גם בתחום ההפעלה, כי לא ברור לי עד כמה החבר'ה הללו זקוקים גם למתכנתים: זייד-אורניב (אתה מכיר אותם, מן הסתם...
) - לדעתי הם זקוקים בעיקר למפעילים-גיאוגרפים. טלדור - המעסיקים הגדולים ביותר. עיריית ת"א. עיריית כ"ס. דטהמפ - מעסיקים בעיקר מפעילים. שכר רעב, אבל אפשר לצבור מעט נסיון. הם גם עובדים עם משרד מודדים (ברני גטניו). עיריית ירושלים. משרדי ממשלה שונים (אבל אל תצפה להתקבל לעבודה שם. ביבי הקפיא את כל התקנים ובכל משרדי הממשלה יש צימצומים). זהו בערך. כפי שאתה רואה - מצב השוק דל ואומלל...

שנסון

New member
../images/Emo41.gifתודה על העידוד../images/Emo13.gif

ומה עם חברות הייטק יש לך מושג? הרי שם דורשים מתכנתי GIS איך מגיעים לזה? דרך תואר במחשבים?

ש מים

New member
ככל הידוע לי אין GIS בחברות היי-טק

אולי יש במעטות מאוד (עם התמחות מ-א-ו-ד ספציפית. כן. יש צורך בתואר במחשבים (עם ידע בתיכנות). להשכלה כללית: יש לי חבר טוב שככל הידוע לי הוא היחיד בארץ עם תואר שני ב-GIS (באוניברסיטת גלזגו בסקוטלנד יש תואר שני ב-GIS. לא "התמחות, לא גיאוגרפיה, אלא GIS נטו!). גם הוא לא מצא עבודה שתשביע את רצונו (הוא מצא כל-מיני "עבודות פשוטות" בסביבת GIS, בעיקר arc-view, אבל לא משהו להתלהב ממנו...). אני במקומך הייתי נשאר בתחום הגיאודזיה (אולי לא ממש מודד בשטח, אבל משהו בתחום, בסביבה...).

ברוך הבא שנסון

אני ממש סקרנית לגבי מה שכתוב לך בחתימה. לצערי שכחתי כבר איך קוראים בערבית. אולי תגלה לנו? אם תגלה, אני אגלה לך סוד על ש מים

origu

New member
תגובה....

ישנם עוד "אתרי חיפוש" וחברות רבות העוסקות בתחום ה-GIS: NESS טלדור DSIT גאודע מלם ATLASCT סיסטמטיקס כמו כן: ניתן לחפש עבודה בתחום ה-GIS באתרים הבאים: * www.jobnet.co.il- יש להקיש באינדקס את מילת החיפוש GIS (האתר מתעדכן באופן יומי). * באתר www.gis.co.il * בלוח הדרושים של YNET (תוך כדי ציון מילת החיפוש: GIS) * באתר www.alljobs.co.il (תוך כדי ציון מילת החיפוש: GIS) * באתר www.mishoo.co.il (תוך כדי ציון מילת החיפוש: GIS) * באתר הדרושים של מעריב (תוך כדי ציון מילת החיפוש: GIS) * באתר www.archjob.co.il (תוך כדי ציון מילת החיפוש: GIS) * באתר של האיגוד לתכנון סביבתי (תוך כדי ציון מילת החיפוש: GIS) מקווה שזה עוזר ומשנה את התמונה חברים ! אוריגו

walter331

New member
תחום הGIS משיק לתחום שלך

אם תרצה להכנס יותר לעומק , אולי תחשוב על לימודי מחשבים אולי אפילו הנדסאי תוכנה בלימודי ערב אם אתה אדם עובד או שלא בתכניותיך ללמוד שוב בלימודים אקדמיים. את כל הידע שיש לך בתחום הגיאודזיה תוכל ליישם הייטב עם ידע שתרכוש בתכנות,בסיסי נתונים ותחומי מחשוב נוספים. אני לא רואה שחורות בנוגע לתחום זה , נהפוך הוא, היום לכל ארגון גדול ,חברה גדולה,משרד ממשלתי יש מחלקת מערכות מידע וGIS בפרט. המגמה הולכת כך שמדע הגיאודזיה הקלאסי נהיה יותר "לואו טקי" ושילוב טכנולוגיות עם גיאודזיה זה הכיוון הבא. אפילו בטכניון כבר שינו את תוכנית הלימודים מאוריינטציה של גיאודזיה לכיוון גיאו-אינפורמציה.http://www.geoinfo.technion.ac.il/home/main.htm

origu

New member
תשובה הגונה, לכל מלעיזי ה-GIS

טוב הגיע הזמן לתת תשובה הגונה לכל מלעיזי ה-GIS באתר ראשית ברור לי ששאר התשובות שניתנו קודם לכן, נובעות מתסכול ויכולת נמוכה של כותבי התשובות, מה גם שנראה כי אין לו מושג עמוק "וירוק" ברזי המקצוע. GIS היום, הוא אחד מהתחומים החמים במקצועות ה-IT בעולם ובארץ, זה נכון שיש יתרון למי שבא ממדעי המחשב, אבל באמצעות עבודה קשה, התמדה ושיפור יכולת התכנות והאורינטציה המחשובית, ניתן להגיע ולהתקדם במקצוע בתור (מנתח מערכות GIS או מומחה GIS). נק' נוספת, אפשר בהחלט להגיע למשכורות יפות למדיי (כן, גם כאלה ב-5 ספרות+רכב) וכן יש בהחלט עתיד למקצוע, אני בהחלט ממליץ בחום לכל מי שחושב בכיוון, ללכת על זה.....(לא תצטערו) אוריגו

ש מים

New member
יודע למי ניתנה הנבואה?

ומי יחשב לחכם?? אז לפני שאתה כותב על "המניעים הניסתרים" שלי ושל אחרים הכותבים על GIS מוטב שתספור עד 10. אתן לך רקע קטן שאולי יספק את יצר המציצנות שלך: לפני 17 שנים עבדתי, למשך כ- 6 שנים, בתחום המיפוי הממוחשב, כשה-GIS עוד היה בחיתולים. במהלך תקופה זו גם עבדתי כשנתיים בהקמת מערכת GIS בעירייה מסויימת (אני הרמתי את המערכת, תוך למידה עצמית מספרים והדרכה מן היבואנים). במקביל למדתי לתואר שני, במסלול שכלל גם GIS. רבים מחברי הטובים בחרו להתמקד רק ב- GIS (כולל א', שאף המשיך את לימודיו באדינבורו, כאמור, כדי להתמחות ב- GIS). למותר לציין כי כל החבר'ה הללו עוסקים כיום בתחום המחשבים ואין להם שום נגיעה בגיאוגרפיה! היום, לאחר שטעמתי משני צידי העוגה, אני יכול לאמר את שאני אומר בלב שקט: GIS משמש אותי ביומיום (בלעדיו הייתי כעיוור), אך אני מדגיש משמש אותי, לא אני אותו. אני מדבר כאן על נקודת התייחסות = מה עומד במרכז העשייה והעניין שלך? הגיאוגרפיה או המחשבים?? בתחום בו אני עוסק (תכנון אזורי) הגיאורפיה הנה במרכז, ה-GIS הנו כלי עזר. יתכן ובשל זווית ראיה שונה - אנו רואים את המציאות בצורה שונה (כל אחד רואה את מה שקרוב לעין שלו) אני רואה את הצורך (הענק!) ב- GIS, אבל לא רואה את היכולות הכלכליות (והרצון) של המשק להכנס להשקעות בתחום. אתה רואה זאת אחרת. כל הנ"ל אינו סותר את דברי ואת דעתי שהעיסוק האובססיבי (?) במחשב מנתק אותך מן הגיאוגרפיה, או אם תרצה: ההתמקדות בעץ הבודד אינה מאפשרת לך להינות מיופי היער הגדול (תלוי כמובן מה אתה מחפש: גיאוגרפיה או מחשבים...
).
בכל אשר תבחר ללכת.

origu

New member
תשובה לגבי GIS

טוב, אז הגיע הזמן לתת תשובה לכל מלעיזי ה-GIS למינהם. GIS הנו אחד התחומים החמים ביותר היום בשוק ה-IT,השוק בישראל גודל והדרישה לאנשי GIS עולה. מדובר לטעמי האישי במקצוע מעניין ומאתגר ולא כפי שהוצג קודם לכן (על ידי אחד המתוסכלים), מדובר בכלי ניתוח ראשון במעלה ובהחלט במקצוע מאתגר. ברור למדי של מי שבא ממדעי המחשב ישנו יתרון, יחד עם זאת בהחלט ניתן להגיע להשגים יפים באמצעות שיפור יכולות המחשב והתכנות, כמו כן האורינטציה המחשובית. נק' נוספת, בהחלט ניתן להגיע למשכורות יפות מאד בתחום, כך שמי שמתלבט, על תחשבו פעמיים וכנסו לתחום (לא תצטערו על כך).... אוריגו

שנסון

New member
../images/Emo41.gifאוריגו

אתה עוסק בתחום הזה? מתכנת GIS זה כבר מקצוע הייטק לכל דבר, ובהייטק כמו בהייטק משכורות גבוהות . אבל איך מגיעים לעבוד בזה? צריך לעשות תואר במדעי מחשב-התמחות מערכות מידע? או שיש אופציות אחרות? אני כבר חושב על הסבה למחשבים , אז אם כבר שיהיה לתחום קשור ולשוברת השתיקה בקשר לחתימה זה שורה מתוך שירה למבוגרים בלבד
על בחור ובחורה שיורדים לים.....מתחילים לשחק במים ובעוד "משהו" רק שבערבית זה נשמע הרבה הרבה יותר טוב

שנסון

New member
../images/Emo41.gifולמה השרשור הזה לא קופץ

למעלה בכל פעם שמוסיפים הודעה???

origu

New member
GIS

הי אני בעל תואר שני בג"ג בהתמחות ב-GIS התחלתי כמפעיל GIS, היום אני מתכנת בסביבת GIS VBA ו-ARCIMS. הדרך להגיע לזה, היא ללמוד לבד מספרים, ואנשי מקצוע ליד...כל הזמן לשאוף ללמוד כמה שיותר ולא להסתפק רק בלהיות מפעיל פשוט.... ואגב גם אני עדיין לא הגעתי למשכורות של ההיטק....אבל שואף לזה...

למעלה