שאלת GIS

ש מים

New member
שאלה: עד כמה אתה עוסק בג"ג?

באחוזים מתוך זמן העבודה היומי שלך: בכמה אתה עוסק בג"ג "פרופר" ובכמה מזה מדובר בתחום המחשבים "פרופר"? מה הייתרון היחסי שלך על איש מחשבים וכיצד זה מתבטא בעבודה? איזו תרומה אתה מרגיש שתרמו לימודי הג"ג (ולא ה-GIS) לעבודתך? בראיה לאחור: האם לא היה עדיף להשקיע את מירצך, זמנך והונך בלימודי מחשב במקום בג"ג (ואז, במידת הצורך, היית לומד את הנושא הגיאוגרפי תוך כדי העבודה)?

origu

New member
תגובה

אכן יש בזה משהו, יחד עם זאת אני סבור כי לימודי הג"ג מאפשרים לנו חשיבה רחבה יותר, תפיסה מקיפה יותר ובסופו של דבר כן נותנת לנו יתרון, ממתכנת שכותב קוד כל היום. לכן אני סבור שלימודי ג"ג תוך כדי שיפור יכולת המחשוב הנה השילוב הטוב ביותר....

ש מים

New member
לימודי הגיאוגרפיה...

האם קראת את זה? (לנוחותך צירפתי את המאמר גם לשירשור הנוכחי). כן, אני מסכים עם פרופ' עמירם גונן, על חשיבות "ההשכלה הגיאוגרפית", והדבר בא לידי ביטוי גם בדבריך אלו. כמובן שאני שמח (מאותם מניעים בערך כמו של פרופ' גונן) על כל אדם הרוכש "השכלה גיאוגרפית", אבל עם כל הכבוד (ויש כבוד!!) עדיין יש הבדל גדול בין ההשכלה הזו לבין "להיות גיאוגרף". אגב, אל תיעלב, גיאוגרף/מתכנן/עו"ד, וגם מתכנת מחשבים, אתה נהיה לא בזכות נייר עם חותמת יפה, אלא בזכות ידע ונסיון אמיתי. אבל את זה אתה מן הסתם יודע...
הכיוון שאליו תפנה ובו תעסוק, עם סיום הלימודים, הוא אשר יגדיר אותך מקצועית.

origu

New member
תגובה לתגובה

בוקר טוב אני בהחלט מסכים ומזדהה עם דברייך וגם עם רוב דבריו של גונן. אין ספק כי מעמדה של "הגיאוגרפיה" במערכת החינוך מתערער וכולנו כגיאוגרפים (מכל סוג שהוא...), צריכים להושיט יד בתקופה חשובה זאת. אוריגו

המטיייל

New member
ש. מים - אתה טועה וחבל...

ה- GIS מרתק, כלי חשוב וענף גיאוגרפי חשוב ומתפתח. אין כל צורך בידע תכנות. GIS הוא תחום ולא תוכנה!!! ה- GIS הוא הסביבה הטבעית של הגיאוגרף באשר הוא ובאשר תהיה התמחותו. כלי העבודה בתחום הם כלי תוכנה בעיקרם וכמו כל תוכנה - הם כלים! קונדיטור ומהנדס מערכות לא ימצאו את מקומם בסביבה זו. אני גיאוגרף מתכנן שכלי ה- GIS הוא כלי העבודה העיקרי שלי. אין לי כל ידע בתכנות ועדיין אני מוצא הענף ה- GIS ובכלי התוכנה שסביבו עולם מרתק של חשיפה יומיומית אל נבכי הגיאוגרפיה. חבל שאתה רואה בצורה זו את הענף. נסה להשתחרר מכבלי הגיאוגרפיה המסורתית.

למעלה