שאלת תקנון (takanon) באת"א

יפתח00

New member
שאלת תקנון (takanon) באת"א

באחת מהסעיפים המענייננים שנוגעים למועדי ג' נאמר שניתן לבקש מהממונה מועד ג' אם לא ניגשים כלל למועד א' או ב' או רק לאחד מהם, ובלבד שהקורס יינתן בשנה העוקבת באותו ההיקף, ע"י אותו המרצה ועם אותו מבנה ציון. עכשיו לשאלה, אם אני ניגש רק למועד ב' בקורס מסוים, שיינתן בשנה העוקבת עפ"י כל התנאים הרשומים לעיל, אני זכאי אוטומטית (לאחר שאני מבקש יפה מהממונה), למועד נוסף בשנה העוקבת (מבלי שאני צריך להביא צידוקים ותירוצים...)? הרבה תודה לעונות ולעונים

Big Red

New member
בעניין תקנונים יש לנקוט בפרשנות דווקנית :)

אם זה מה שרשום, אז לכך הם מתכוונים. אם היה מקום לסייג את זה הם היו מסייגים את זה כמו בעניינים אחרים. דרך אגב, ניתן לגשת באותו האופן למועד ג' שהוא מועד מיוחד. כלומר, אם מי מהסטודנטים בקורס זכאי לקבל מועד מיוחד (למשל בשל לידה או אבל) ואתה עומד ביתר התנאים, אזי ברמת העקרון אתה זכאי "לתפוס טרמפ" לגשת גם. עם זאת, כל בקשה מהסוג הזה צריכה להיות מוגשת למזכירות על גבי טופס הפנייה. לדעתי מדובר בדרישה פורמלית גרידא, אך המלצתי היא לודא איתם באופן חד משמעי בטרם אתה מקבל החלטות בנושא.

יפתח00

New member
תודה ../images/Emo13.gif

החשש נבע מכך שהסעיף נראה לי טוב מדי מכדי להיות אמיתי, וכזכור סעיפים טובים מדי לעיתים מתגלים כטעות (ע"ע, הסעיף שמוסיף 3 נקודות למי שניגש רק למועד אחד בקורס...).

flutter girl

New member
לגבי הסעיף של ה3 נק'

אני לא יודעת לאיזה מקרה אתה מתייחס, אבל הנושא של הוספת 3 נק' למי שניגש רק למועד אחד עלה לדיון בין כל האוניברסיטאות ובסוף נפל מהסיבה שזה לא באמת ישנה (בסופו של דבר הכל יתוקנן בצורה זהה).

יפתח00

New member
כנראה שזה המקרה...

לא היכרתי את כל ההיסטוריה של הסעיף הזה (עם זאת, לזכותם ייאמר שהסעיף סוייג בכפוף לאישור מועצת הפקולטה, היום הוא כבר "חצי מחוק"). אבל בלי שום קשר, דווקא זה נראה לי רעיון לא רע, חבל שלא הוציאו אותו לפועל.

flutter girl

New member
כמו שאמרתי, זה לא רעיון טוב

פשוט מאוד כי בסופו של יום מרצים יתקננו את המבחנים שלהם ככה שה3 נק' ייעלמו. אני יודעת שזה נשמע רעיון אדיר על פני השטח, אבל יש סיבה שבחרו שלא ליישם אותו.

למעלה