שאלת תם...

שמופ

New member
הבנתי...

אז... אם היו מבטיחים לך 17 סוסים יותר תמורת גרף מומנט הרבה יותר תלול לא היית הולך על זה ? (אגב.. אני חייב לעוף.. אז אקרא תשובות מחר)

סקניה

New member
שוב, נכון

גרף מומנט תלול אומר שאצטרך לשחרר קלא´ץ בסל"ד גבוה הרבה יותר. לא הייתי הולך גם על גרף הספק תלול יותר.מה שרוב החבר´ה ששיפרו אופנועים בארץ ,עשו.הייתי הולך על גרף מומנט גבוה יותר!!
הסקניה לא הולך- הוא רץ..........להתקלח....

idane

New member
הנה הנוסחא

אין לי כוח לחשב שוב, אז הנה הלינק וגם הסבר...

זו קצת פחות מדוייקת !!!!

זאת עם ה-717 מדוייקת יותר... (חישוב g וההתייחסות להספק מדוייקים יותר) בדקתי, כאמור...
השדון

idane

New member
75 ק"ג או 76 ק"ג?

משום מה זכור לי 76. אבל אם בדקת...

וואלה כבר שיגעת אותי..... ../images/Emo13.gif

אני לא יודע כבר...
אני כבר לא בטוח בכלום....
אני יודע שיש HP ויש PS ושניהם קרובים בטירוף. ראבאק...איפה כל הפיסיקאים שביננו ???
השדון...מצטער שלא הקשיב בשיעורי פיסיקה....באמת...

zxcvbn

New member
אז צריך לחבר את הסוסים ואת

המומנט כדי לדעת איזה כלי יותר חזק?

סקניה

New member
לא.

האופנוע החזק ביותר יהיה זה בעל יותר כוחות סוס. כח המנוע נמדד בכוחות סוס. לשאלתך שמופי- לא.לא זכורה לי בדיוק הנוסחה אבל זכור לי שהגרף שהיא מציירת אינו לינארי.לכן כפול כוחות סוס בסל"ד מסויים לא ייתן חצי מהמומנט בסל"ד אחר.אלא במקרה.ומקרה אינו כלל, הוא היוצא מן הכלל.
הסקניה שוב מסבך את היוצרות?

שמופ

New member
לא ממש....

זה ברור שהספק המנוע תלוי בסל"ד ומומנט באותו הסל"ד. לכן..., אם נחליט שרירותית על נתון הסל"ד וההספק הנדרש בסל"ד הזה הרי שהמנוע יהיה חייב לספק מומנט מסויים על מנת שמרכיב הסלד וההספק יישמרו.. אחרת או שההספק יהיה נחות יותר (או להיפך) או שיידרש סלד גבוה יותר).. לא ?

איזי מהמחשב של בילבי .... עושה סדר

בואו לא נעמיס על הבחור יותר מידי ... לפי הנתונים שהצגת מדובר באיזה קסטום עתיר נפח אך מועט הספק. אבל זה לא ממש משנה, הספק המנוע הנמדד בכוחות סוס הוא הכח שיש למנוע. ישנם פרמטרים רבים נוספים המשפיעים על הביצועים, יחסי העברה, יחס משקל מול הספק וכו´. אבל בגדול - הספק המנוע מעיד על הכח שיש למנוע. הנתון הפיזיקאלי של ההספק בכח סוס מדבר על כמות האנרגיה הדרושה להרמת 75 ק"ג לגובה של מטר בשניה, אבל זה הרי לא שיעור פיזיקה... להלן הסבר פשוט וממצה לשלב זה: (מתוך הודעה שכתבתי ביואל ז"ל) ============================= חידוד קל... בהמשך לשאלה שנשאלה לפני מס´ ימים בנוגע לכ"ס ומומנט ועקומת הגרף הבלתי שווה שלהם. מבלי להיכנס לאותו ענף בפיזיקה שכולנו לא כ"כ אוהבים ונקרא מכניקה... באמת שאלה קשה ואנסה לפשט. ניתן להסביר בפשטות שמדובר על שני מדדים שונים לתפוקה של אותו מנוע, והמאפשרים השוואה בין מנועים. הנתון האחד הוא ההספק, הנמדד בכוחות סוס, והוא נתון הכח של אותו מנוע. קיים יחס ישר בין העליה בסל"ד להספק, כלומר ככל שעולים בסל"ד כך גם עולה ההספק. )למעט ירידה מינורית בקצה הסקלה הקשורה לנצילות המנוע בסל"ד גבוה(. הנתון השני הוא נתון המומנט, נתון זה נותן אינדיקציה לגבי גמישותו של המנוע, כלומר היכולת שלו לעבוד בסל"ד נמוך ו"למשוך" לסל"ד גבוה יותר בזמן נמוך. כדי לפשט ניתן לומר כי ההספק משפיע באופן ישיר על המהירות המירבית, ואילו המומנט משפיע על יכולת תאוצות הביניים בהילוכים השונים בהתאם למהירות ולסל"ד בו עובד המנוע. שני הנתונים ניתנים על גבי אותו גרף בד"כ כדי לתת מושג לגבי התנהגותו של מנוע מסויים לאורך כל תחום עבודתו. עקומת הסל"ד בד"כ תהיה שטוחה הרבה יותר ושיאה יתקבל אי שם באמצע תחום הפעולה. עקומת ההספק , לעומת זו , תהיה תלולה עד לקו האדום של המנוע. ישנם שלושה פרמטרים עיקריים המשפיעים על ההספק והמומנט - נפח המנוע, קדח הבוכנה )קוטר( ומהלך הבוכנה. מבלי להיכנס להסברים טכניים מייגעים ולנצילות מנועים ויתרונות ריבויי שסתומים וכו´ - ניסיתי לפשט במידת האפשר, מקווה שעזרתי... איזי

שמופ

New member
שים לב שאנשים לא יתבלבלו..

המומנט המפורסם בנתוני יצרן הוא מומנט מקסימלי והוא מגיע בסל"ד שונה מזה שבו מושג ההספק המקסימלי . לכן יש לשלב בנוסחה שלך את מומנט המושג בסל"ד שבו ההספק הוא מקסימלי ואז החישוב יהיה נכון.

MikeE

New member
משונה לי שהמומנט והכוח הולכים יחד

בואו ניקח לדוגמא את האופנוע "עתיר המומנט" שלי (או כל אופנוע ספורט אחר). לי יש X מומנט, עכשיו אני בא ושם אגזוז פתוח ומסנן פתוח, מדובר במתכון בטוח להרג הגמישות לא ?! כלומר יותר כ"ס למעלה ופחות מומנט לא ?! MikeE הולך לחפור בערמת חוברות ה"מוטו", זכור לו שהוא קרא משהו בנושא.

קוליVFR

New member
עשיתם סלט...תוסיפו קצת נענע ולימון

כוח מקסימלי של מנוע זה אקסיומה (נתון קבוע) של המנוע (כל מנוע משיג אותו בסל"ד שונה). מומנט לעומת זאת, זה נגזרת.. וזה אומר שזו ראקציה, תגובה של המנוע כאשר מעמיסים אותו. לכל מומנט יש את השיא שלו ולא תמיד הוא באותו הסל"ד של שיא הכוח אבל בהחלט קרוב מאד. מנועי הספורט מרובי הצילינדרים בדרך כלל משיגים את מירב המומנט בסל"ד גבוה מאד, אבל אותו מומנט חלש בסל"ד נמוך וזה התחום "העצל" שלהם. לעומת זאת, במנועים "גמישים" המומנט מתחיל לטפס כבר בסל"ד נמוך, הגרף הרבה פחות תלול ויש לזה הרבה יתרונות. זו הסיבה שהם אלופים בישורות ולא תמיד בעקומות... (לא חד משמעי, אל תתנפלו) חלקנו מכורים דווקא למנועים הספורטיביים ונהנים מאד ממכת המומנט בסל"ד הגבוה, ההבדלים בתאוצה מורגשים היטב, בין התחום "העצל" לתחום החזק. אבל זו אשליה מתוקה, כי באותו הזמן אופנוע אחר גמיש יותר, שנהנה מהמומנט כבר מהסל"ד הנמוך (בהנחה שהם שווי כוח פחות או יותר) יעבור בקלילות את אותו אחד "ספורטיבי"...שלא לדבר על תאוצות ביניים... מדידת כוחות סוס נעשית על פי מדידת המומנט ולא ההיפך, משום שעל מנת למדוד את המנוע, אנחנו מעמיסים עליו (בצורה מסויימת) וכאן כבר מושג מומנט... אופנוע שמהונדס כמו שצריך, יצויד בגיר שתואם את גרף המומנט שלו בצורה הכי אידאלית. ואם רוצים לעשות השוואות ולנתח אופנועים על פי נתונים יבשים, יש עוד מליון פרמטרים... אין פה טוב יותר או פחות, זה עניין של טעם.. של מיומנות וכל שאר ירקות.. שיו, יצא לי ארוך.. :)

סקניה

New member
קולי....לאט...לאט....

לפני ההשמצות... "אופנועים מרובי צילינדרים משיגים את מירב המומנט בסל"ד גבוה מאד"??? עד כמה שזכור לי, אתה רוכב על VFR לא? אז גם לך יש מנוע ספורט. אתה יודע איפה נמצא אצלך שיא המומנט....או ליתר דיוק, איפה מגיעים כבר שלושת-רבעי המומנט? נמוך מים המלח.... ואיפה שיא הכח? אחד היתרונות של ההונדה הוא ב"רצועת הכח" הרחבה שלו. אגב, רכיבה ספורטיבית נעשית על המומנט ולא על הכח... לעולם, אבל לעולם, לא תיכנס אל פניה ב-12000 סל"ד!! זה לא נכון, ומסוכן. לכן אופנועים מרובי מומנט יקדימו, עם רוכב טוב באוכף, אופנועים מרובי כוחות סוס, אך ללא מומנט.מדובר ,אגב, בכבישים מפותלים. יודע כמה מומנט יש ל996? וכמה כ"ס? מה לעשות ונתוני כ"ס בפרוספקט תמיד ירשימו יותר מאשר נתוני מומנט. ולכן דואגים יצרני האופנועים הספורטיביים להעלות את המספר ברובליקה ההיא ככל האפשר.אך גם שם הם יעמלו קשות עד להשגת מומנט מכובד שלא ישאיר אותם מאחור במסלול .על זה בדיוק עובדים שעות,ימים ושבועות של עבודת מסלול מאומצת של כל אופנוע ספורטיבי שעולה לייצור. איך בכלל נמדד המומנט? ע"י האצה. מומנט הוא- "עליית כוחות הסוס ביחס לעליה נתונה בסל"ד" כלומר- אם בהפרש של 100 סל"ד מ2000 ל2100 יוסיף המנוע שלך ,נניח,5 כ"ס, אך בין 5000 ל5100 הוא יוסיף 15 כ"ס- הרי שב5000 יהיה לך פי 3 מומנט. גיר טוב הוא אכן כזה המותאם לעקומת המומנט אך גם לעקומת הכח! ולסיום-ניתוח אופנועים "על הנייר" הינו בלתי אפשרי ,וטענה זו כבר הוכחה לא פעם...
הסקניה לא זוכר שראה אתמול את קולי....

קוליVFR

New member
השמצות? סתם עשיתי עוד קצת בלאגן ../images/Emo8.gif ../images/Emo22.gif

דיברתי על אופנועים ספציפיים..אבל תעזוב.. ניסיתי להסביר, שלחתי את ההודעה, וכשקראתי אותה, הבנתי, שאני נראה בדיוק כמו שאר ההודעות.. עוד קצת תבלינים לסלט.. ואני לא מתכוון לנסות שוב להסביר..מביא לי ת´סעיף
ואיך לא ראית אותי אתמול? כל הזמן "לא רואים אותי" מה יהיה? :) קולי שכל היום במשרד עסוק עם מומנטים של בטון ופלדה
ובכביש עם מומנטים יותר חביבים עליו...

למעלה