שאלת תם...

idane

New member
לא לא לא

הגלגלים מכירים כ"ס. המטרה שלך זה להיות בתחום אפקטיבי מבחינת כ"ס בלבד. המומנט הוא פרמטר בנוסחא. אז מה הוא אומר? ככל שהמומנט המרבי יושג בסל"ד נמוך יותר כך יגדל טווח הסל"ד האפקטיבי - טווח הסל"ד שבו ההספק המושג שימושי. וככל שעקומת המומנט תהיה שטוחה יותר, המנוע יתנהג חלק יותר ויהיה גמיש יותר (שזה אותו דבר כמו טווח סל"ד שימושי). אז מה אומרים כ"ס מירבי ומומנט מירבי? לא הרבה. הם אינדקציה מסויימת לכוח מנוע. עקומת המומנט היא המעניינת יותר בבחינת אופי המנוע.

סקניה

New member
אוו......יש עם מי לדבר.....

"עקומת המומנט היא המעניינת יותר בבחינת אופי המנוע. " עם המון כבוד לעקומת ההספק.....עדיין......הוא צודק.

תודה...אבל...

אין צניחת סל"ד בשום מקרה.... פשוט אין... אתה יכול להגיע ל- Engin cut ממש כמו על הכביש. הוא אכן מוצמד לגליל דומה....שהוא מסובב (האופנוע) וזה מלמטה, הגליל, מפעיל כוח בלימה כל שהוא... אבל לא כזה שאתה מתאר. אני כבר מבולבל... מה שבטוח זה שהוא עורך מדידה אחת ועל פיה מחליט את תוצאות שתי הבדיקות האמורות...
השדון

שמופ

New member
אז.. איך הוא יודע אם יש עליו

FZR 1000 ב-10,000 סל"ד או שיש עליו GS500 שהגיע איכשהו לסלד כזה ?

סקניה

New member
נכון...

המכשיר בודק את קצב עליית הסל"ד בחיכוך (מקורב) כביש. ואומר- את המומנט. את ההספק- הוא מחשב בעזרת הנוסחא.

שמופ

New member
אולי על פי ההאצה..

הוא יודע לחשב מומנט ? אגב.. אני חייב לעוף.. נתראה בערב

idane

New member
הפוך

הדינו מודד מומנט. למדוד הספק זה די מסובך. לעומת זאת למדוד כוח זה יחסית פשוט. את המומנט מציבים בנוסחא ומקבלים כ"ס.

אתה בטוח ????

בכדי לבדוק מומנט הרי אתה צריך לנסות בעצם לנסות "לעצור" את ציר המנוע בעוד שזה ממשיך לנסות ולהסתובב עד שאין באפשרותו להשיך ולעלות בסל"ד כי הכוח עצירה שאתה מפעיל הוא גדול מדי... משמע עברת את שיא המומנט שלו... איך בדיוק הדיינו עושה זאת ?
השדון...שתמיד היה איום בפיסיקה...

idane

New member
ככה...

המנוע מסובב גלגל. בהתחלה אין עומס על הגלגל ומסובבים את המנוע לסל"ד מקסימלי (נגיד 12K). מתחילים להעמיס על הגלגל עד שהמנוע יורד בטורים. רושמים מתי הוא מתחיל לרדת. יורדים לסל"ד נמוך יותר וחוזרים על אותו תרגיל. התוצאה זה העומס (המומנט) בכל סל"ד. מכאן מחשבים הספק.

Big Max

New member
יו, זה נשמע לי מה זה כואב לאופנוע ../images/Emo3.gif

Big Max, שמבטיח לא לשים את התינוק שלו על דינו אף פעם.

Bunditon

New member
כאב עובר ...

אבל למנוע יכול להגרם נזק כתוצאה מתיפעול לא מיומן של הדיינו ! גם הבנדיטון מתנגד בתוקף להצבת הבייבי שלו על הדיינו ומקווה רק לקנות חדש !

שמופ

New member
אגב... איפה מרכיב הסל"ד

בנוסחא ? HP - כס KGM - מומנט 731 - קבוע מה לגבי הסל"ד ???

סקניה

New member
אה.....אז אני לא הבנתי אותך....

הנוסחא לא "נותנת" את שיא ההספק ולא את שיא המומנט. את אלה תצטרך למצא בעצמך ע"י בחינת הגרף. אותו גרף נבנה ע"י הנוסחא לכל אורך הסל"ד. הנוסחא נותנת גרפים בהם מופיעים הספק ומומנט בסל"ד מסויים.

שמופ

New member
את זה ידעתי..

מה שהיה חסר לי, הוא מה נתון מומנט פיזיקלי שאותו אני מבין היטב אומר לגבי אופנועים או נכון יותר (!) רכיבה !. האם הרכיבה על אופנוע עתיר מומנט תהיה שונה מרכיבה על אחד מועט מומנט אך עתיר סל"ד (כדי בכ"ז להגיע להספק כלשהו).. האם בהכרח זה שיעלה לסלד גבוה יותר יהיה ספורטיבי יותר ?

סקניה

New member
אה....הסקניה מבין מהר כשמסבירים לאט

בעיקרון, ככל שהמספרים גבוהים, יותר טוב. -אך- ישנה חשיבות עליונה לגרף מומנט מאוזן לכל אורך הסל"ד.ושוב,גבוה. בדר"כ כדאי לבחון את נקודת שיא ההספק מול נקודת שיא המומנט והפרשי הסל"ד בינהם.מרווח זה נקרא "רצועת הכח" .שם בד"כ ישום המנוע טוב יותר ו"ייתן" את מירב התפוקה.
הסקניה חוזר למספרים...

למעלה