שאלת תזונה

מור שלז

New member
מסכימה איתך

לעשות ספורט ולהיות בריאים זה מה שחשוב בעיני.

ואני מאמינה שיש גם הרבה דרכים להגיע למטרה הזו, כל אחת ומה שמתאים לה.

כשהתחלתי לעשות ספורט, ולמדתי להתאים את התזונה שלי במיוחד לפני, תוך כדי ואחרי האימונים זה עשה לי הרבה מאוד טוב. במשך הרבה מאוד שנים זה עבד עבורי נפלא.
בשנתיים האחרונות זה חורק, זה לא עובד. וזה לא שלא נעזרתי באנשי מקצוע, כאלו שנחשבים באמת לטובים בתחומם. יכול להיות שזה המעבר למרחקים הארוכים מאוד, יכול להיות שזה הגיל (אומרים שבגיל ארבעים אין לנו מה לצפות שמה שעבר בגיל שלושים ימשיך לעבוד), אבל נהיה קשה יותר ויותר רק לשמור על המשקל, שלא לדבר על להוריד. ואולי זה באמת כל מה שקשור לאינסולין כפי שמתאר ד"ר נואקס ועוד אנשי רפואה ואנשי מקצוע רבים אחרים שמצדדים בתזונה הזו.

עם התזונאי האחרון זה כבר הגיע בשלב מסויים לרמה שאני הייתי מכינה לעצמי את התפריט ושולחת לו לביקורת. לא היתה שום ביקורת, הוא היה חוזר עם ניתוח מדוקדק של קלוריות, פחמימות, חלבונים, שומנים - והכל היה במסגרת ההמלצות. באמת שאחרי כל השנים האלו כבר הפנמתי היטב את עקרונות תזונת הספורט, והתזונה הבריאה. אבל זה לא עבד עבורי יותר.

ולכן עכשיו אני קוראת ולומדת הרבה, ופתוחה לניסויים. הייתי שמחה להתייעץ עם תזונאי, אבל אין הרבה שעובדים בגישה הזו. אולי אני אנסה לעבוד אונליין עם מישהו בחו"ל אם אני אחליט להיות ממש רצינית עם זה. כרגע אני פשוט זורמת עם ההתנסות הזו, וסומכת על עצמי שאני יודעת מספיק כדי להזהר ולא לאכול מעט מדי ולפגוע במטאבוליזם, ולא לאכול יותר מדי חלבונים, וכו'.

ofec bar

New member
פעם שמעתי סברה

ואין לי איך לגבות אותה במחקרים, אבל זה נאמר מפי תזונאי ספורט, שאם משהו "נתקע" עצם השינוי בתפריט יכול לשנות ולעורר ולעודד המשך ירידה/ הורדה בכולסטרול וכו'.

יהיה מעניין להמשיך לקרוא על הניסוי שלך ואם יש שיפור בתחושה.

עוד משהו - לא יודעת אם את מתייעצת עם אנדוקרינולוג אבל אולי שווה? בשנה שעברה לקחתי קורס בנושא והצוות היה מורכב מביוכימאים, תזונאים ואנדוקרינולוגים (שעובדים בד"כ בצוות מולטידיסיפלינרי, חוץ מהביוכימאים שעובדים עם עכברים) והיו שם הרבה דיונים שנגעו לא רק לתזונה אלא גם לכל מיני תוספים שלוקחים או לא לוקחים ועוזרים או לא עוזרים (כמו אומגה שלוש ועוד).
אם שינוי בתפריט יכול לעזור, בין היתר בשל היותו שינוי, אולי גם התייעצות עם איש מקצוע מתחום אחר יכולה להאיר כל מיני נקודות שאנשי המקצוע מהדיסיפלינות המוכרות לך כבר לא יכולים להאיר?

omaopa

New member
אין שום בעיה

להמליץ למישהי לעשות משהו כי זה מה שאת מכירה ויודעת, גם ללא ציטוט מאמרים ומחקרים.
גם פה בפורום וגם בכל פורום אחר. כל הפורומים שאני מכירה מספקים סוג של תמיכה. חברית, מקצועית ואחרת.

מה שאמרו לך אנשי מקצוע שפנית אליהם כדי שיסייעו לך הוא, בהכרח, מתאים לך באופן אישי. אני די בטוחה שאותם אנשי מקצוע עלולים להגיד לאנשים אחרים דברים אחרים.
לדוגמא, אותה אשת מקצוע שלך שגם אני פניתי אליה ואמרתי לה שההרגל שלי הוא כזה וכזה אמרה לי שאין עם זה שום בעיה ושאמשיך בכך. דברים אחרים היא תיקנה לי.
זאת משום שיש בדבר הזה פנים אישיים מאד, כמו שציינו כולנו, ולכן ההמלצות אישיות.

יחד עם זאת וכאמור, אין בעיה להסביר מה את עושה. ההפך. מכל מלמדיי השכלתי ומתלמידיי יותר מהכל. אלא מאי?
אופן הניסוח שלך הוא גורף ולא אישי. יוצא שזה פשוט נשמע בסוף כמו הנחיה כוללת, גם אם הוספת שאחרים עושים אחרת.

ניסוחים כמו "לא מומלץ" או "לא שמן" הם גורפים וגם לא באמת מובנים. "שמן" זאת לא מילה תזונאית. "מומלץ" זה משהו שיכול להיות מאד אישי.
להתנסחויות גורפות מהסוג הזה, אם את בוחרת להשתמש בהם, כן צריך להוסיף סייגים, הסברים או לפחות רקע.
"מומלץ" צריך לבוא עם "למי?" "מתי?" ובעיקר הסבר יותר מעמיק. "שמן" זה פשוט לא מספיק ברור. אני שוב מביאה את דוגמת הסקיפי שאני אוכלת על סנדביצ'ים לפני מירוצים או ריצות ארוכות מאד ולא בא לי כבד ואף פעם לא הזיק לי וגם לא מפריע לי במהלך המירוץ או הריצה עצמה. את השיאישי שלי במרתון עשיתי אחרי 3 פרוסות לחם עם חמאה ואת השיאישי ב-10 (באשדוד) עשיתי אחרי סנדביץ' עם חמאת בוטנים ונדמה לי שגם חצי חבילת צ'יפס (הייתי בלחץ אז אכלתי הרבה....).

זה אומר שזה מומלץ? ממש לא. אבל זה גם לא כזה סיפור. קצת סיקיפי, ככה בינינו, זה לא מה שיעשה את ההבדל המכריע. ובכלל לדעתי, וזה לגמרי דעתי האישית והלא-מקצועית במצבים מסויים (להבדיל מאימונים לאולטרא או תזונה במהלך מרתון שם הדברים האלה הם יותר קריטיים וכד') ישנה התעסקות מוגזמת בנושא התזונה סביב אימונים. ישנם הנחיות כלליות בוודאי אבל ההמלצה האישית שלי היא לא לדאוג כל כך.

ובעניין מאמרים - מאמרים קיימים למכביר והמידע לא כזה חדש למעשה. אני שמחה לצרף לינקים למטה אבל כולם באנגלית. בגדול, ההנחיה הכללית לאכילת שומן לפני אימון מוגבלת ל"מתי" "כמה" ו"איזה". רובם לא מתעסקים יותר מידי עם נושא השומן אבל מציינים שלא כדאי לאכול יותר מידי שומן מיידית לפני אימון כדי שלא להכביד.

כאן אנחנו חוזרים לעניין הסייגים, שאותם היה כדאי לציין במסגרת ההמלצה שלך דלעיל. אף מאמר שאני קראתי לא ציין ש"לא מומלץ לאכול שמן" לפני אימון. כן צויין שכדאי להגביל את הכמויות (נחזור לדוגמת השווארמה) כדי לא להצריך את מערכת העיכול לעבוד קשה. אף אחד מהם גם לא ציין שממרח שמכיל שומן יזיק לאימון. זה אולי יהיה כבד אבל שוב זאת שאלה של כמויות ואיכויות והרגל.
כולם ציינו שמדובר בדגשים אישיים. מאמר אחד ספציפי כתב שהכי כדאי סנדביץ' עם חמאת בוטנים (ידעתי שאני עושה משהו נכון
זה כל כך טעים שאי אפשר לפספס....)

ואני כבר לא נכנסת למאמרים שמדברים בזכות צריכת שומן כדי להגביר ביצועים ספורטיביים וזאת משום שזה כבר נושא שנוי מאד במחלוקת שהאמת אין לי דעה או מידע עליו.....

מור שלז

New member
תודה לשתיכן על דיון מרתק... וקצת יוצאת מהארון

יש הרבה מאוד הנחות והמלצות לגבי תזונה ותזונת ספורט שכיום מועלים לגביהן סימני שאלה.

נושא הפחמימות והשומנים הוא אחד מהם.

אני בימים אלו עושה על עצמי ניסוי שכזה, מנסה לשנות את התזונה שלי ולראות מה ההשפעה.
הבעיה העיקרית היא שאני מחפשת חומר מקצועי, וקצת מתקשה למצוא רק באינטרנט. אז יש לי כמה ספרים שהזמנתי ואני קוראת כרגע בנסיון לעשות סדר בנושא.

אני יכולה לספר שהטריגר אצלי לבדוק עוד את הנושא הזה, היה כשקראתי על הדיאטה של טים נואקס (הגורו שלי מ-Lore of Running). רופא, ואחד המומחים הגדולים בעולם בכל מה שקשור לפיזיולוגיה של הגוף שלנו וריצה.

הנה מה שנכתב ב-Runner's world לגבי הדיאטה שלו שהיא דלה בפחמימות ועשירה בשומנים (שומנים בריאים):
http://www.runnersworld.co.za/nutrition/novel-dietary-ideas/

אגב, הוא לא ממליץ את זה לכולם, גם הוא כותב שזה מאוד אישי. אבל אנשים (כמוני) שנמצאים בסיכון גבוה לסוכרת טיפוס 2 (הוא קורא לזה carb resistant - CR) יכולים להפיק מזה הרבה תועלת.

אני עדיין לומדת את הנושא, ועדיין מתנסה.
קצת מפריע לי שזה כל כך חדש, שבארץ אני לא מכירה תזונאי ספורט שעובדים בצורה הזו, ואין לי עם מי להתייעץ (אבל שבוע הבא הוזמנתי לשמוע הרצאה בנושא - יהיה מרתק, מבטיחה להבין לכאן תובנות)

susieada

New member
שיוני תזונה

כתבה מעניינת. שמעתי על צורת התזונה הזאת ושמחתי ללמוד עוד.
בהצלחה עם השינוי.
יש לך את הנחישות ויכולת להתמיד, כמו שהוא כותב!

דיאטות דלות בפחמימות/סוכרים/גלוטן

הם לא דבר חדש. אטקינס למשל זו דיאטה שנויה במחלוקת שנים רבות.
בסוכרת סוג 2 המנגנון הידוע של המחלה הוא תנגודת לאינסולין. הפרשת האינסולין תלויה בכמות וסוג הפחמימות הנצרך. ככל שהפחמימה פשוטה יותר - כך הפרשת האינסולין מוגברת.
תנגודת לאינסולין פירושה שיש הפרעה בהעברת הסוכר מהדם אל התאים בהם הוא משמש כאנרגיה לפעילות.
השינוי התזונתי אצל חולי סוכרת סוג 2 מטרתו וויסות הפרשת האינסולין וויסות רמות הסוכר בדם על ידי שליטה בכמויות ופרוק איטי והדרגתי של הפחמימות (שככל שמורכבות יותר, פירוקן איטי יותר).
צריכת פחמימות שגורמות לפחות הפרשה של אינסולין, ביחד עם פעילות גופנית שהוכחה כיעילה בהורדת התנגודת לאינסולין מהווים חלק חשוב בהתמודדות עם המחלה, אולם גם לחולי סוכרת מומלץ לצרוך פחמימות כמרכיב בסיסי בתזונה שלהם.
חולי סוכרת, ובייחוד כאלה התלויים באינסולין חיצוני (בהזרקה או במשאבה), רגישים דווקא ל"היפוגליקמיה" ירידה ברמת הסוכר במהלך פעילות גופנית ולכן בסמיכות לפעילות ובמהלכה הם צריכים פחמימות פשוטות בהישג יד כדי לשמור רמת הסוכר בדם.

דבר נוסף- אם "על חשבון" צריכת הפחמימות עולה בהרבה צריכת החלבונים זה יכול לגרום לתופות לוואי בעייתיות.
אני לא בטוחה שהבנתי את הקשר בין המאמר שהבאת לספורט בכלל וספורט סבולת בפרט.

מור שלז

New member
קשה לי לענות כרגע באריכות, אבל...

ההבנה של צורת התזונה הזו, ואורח החיים הזה, מתפתחת מאוד בשנים האחרונות. הרבה מאוד דברים השתנו מאז אטקינס, ו-low carb זה כבר לא רק אטקינס.

ואני כמובן, לא מומחית. אני כרגע בעיקר לומדת וקוראת מספר ספרים שנכתבו על ידי רופאים מומחים, פיזיולוגים ומאמנים שדנים בנושא באריכות.

המקטרגים מייד מדברים על אטקינס, אבל כאן מדובר במשהו שונה.

קודם כל, צורכים חלבונים במידה בינונית, אבל יותר שומנים ממקור בריא על חשבון פחמימות (אני לא אוכלת יותר חלבונים ממה שאכלתי בדיאטה הרגילה שקיבלתי מתזונאי ספורט למיניהם). וזה בדיוק מהתייחסות לתופעות הלוואי שהזכרת.

מהצד השני הקשר עם סבולת: יותר ויותר ספורטאי סבולת, ובמיוחד במרחקים הארוכים, מגלים את התזונה הזו. למה? כי במרחקים הארוכים אנחנו סובלים מאוד ממערכת העיכול. כשהגוף עובר אדפטציה ויודע להסתמך פחות על גליקוגן לצורך הפקת אנרגיה, ויותר על מנגנונים אחרים. את האדפטציה הזו עושים עם הרבה מאוד אימונים ארוכים במצב של מאגרי גליקוגן מדולדלים.

טים נואקס שאת המאמר שלו הבאתי למעלה (שעשה עשרות מרתונים ואולטרה מרתונים בנוסף לכתיבת מספר ספרים מעולים בנושא ריצה), ג'ו פריאל שגם הוא אוטוריטה בתחום המרחקים הארוכים ובמיוחד איש ברזל מתבססים על תזונה שכזו כבר שנים.

המנצח של אחד האולטרה מרתונים הנחשבים בעולם: western states גם הוא low carber (שימי לב שלא כתבתי אטקינס) זה שונה.

לצד לימוד הגוף להפיק אנרגיה בצורה יעילה יותר ממאגרי שומן, יש גם בפירוש (לפחות אצל ג'ו פריאל שאת הספר שלו אני קוראת כרגע) הסתמכות על פחמימות, אבל בזמנים מאוד מוגדרים: לפני, במהלך ואחרי האימון. שאר הזמן התזונה שלו היא תזונת פליאו (שימי לב, לא אטקינס ולא ריבוי חלבונים).

הסיבה שנמנעתי מלכתוב על זה עד עכשיו, ועל הניסוי הזה שאני עושה על עצמי, היא בדיוק התגובה הזו של לצטט את אטקינס ולספר כמה שזה לא בריא, או להסביר שאנשים עולים אחרי זה במשקל.

אז אני עושה על עצמי ניסוי, בצורה מאוד מבוקרת.
משתדלת מאוד להסתמך על מידע רפואי, על ספרים שנכתבו על ידי אנשי מקצוע שאני לומדת מהם, ולמדתי להעריך אותם כבר שנים רבות, ולא על מידע מפוקפק (לפעמים) מהאינטרנט.

האם הניסוי עובד? בינתיים אני כבר כמה שבועות עושה את זה. הדבר שאני הכי אוהבת, זה את העובדה שאני לא מרגישה בדיאטה, ואת העובדה שאני עוברת את ארוחת הצהריים בלי נפילות אנרגיה שאחרי, או כאבי ראש. באימונים - אני עדיין מתנסה, לא לגמרי הבנתי איך לשלב את זה, למרות שהגישה של ג'ו פריאל עושה לי הרבה סדר כרגע.

אני לא עושה את זה ממקום של להוריד במשקל. אני עושה את זה מממקום של להרגיש טוב יותר, לא להרגיש רעבה, וגם לא להרגיש רע עם הבטן כבר בשעות הראשונות של האולטרה מרתון.

אני לא מקטרגת

והבאתי את אטקינס רק כדוגמא.
תודה על ההסבר בקשר לספורט הסבולת.

גם את וגם כותב המאמר שהבאת ציינתם את הקשר למחלת הסוכרת.
בזה אני קצת מבינה ולכן לכך התייחסתי.

אני עובדת הרבה עם חולי סוכרת בשיתוף פעולה עם תזונאיות שזו התמחותן.
תמיד שמעתי ששילוב פחמימות מורכבות בתזונה באופן מושכל הוא חשוב ואפילו חיוני.
לא ניתקלתי במלצה להימנע מהן או להגביל למינונים שהוזכרו במאמר (50 ג' ליום?).
בנוסף -הוא מציין שאת הפחמימות הוא באופן אישי מעדיף לקבל ממוצרי חלב שבהם יש גם תכולת חלבון גבוהה.

אני לא מקטרגת ואין לי שום עמדה בעד או נגד הדיאטה המוצעת או כותבה, אבל כמו כל הדיון הזה- המלצותיה עשויות להיות מתאימות לך ואולי גם לאחרות, אבל יש להתייחס אליהן בביקורתיות כמו לכל המלצה אחרת.

בהצלחה לך בתהליך ומקווה שתשיגי בדיוק את מה שאת מבקשת.

מור שלז

New member
תודה על ההבהרה

אני מניחה שקפצתי כי יש הרבה מקטרגים, ורובם משלבים את המילה אטקינס במשפט הראשון שהם אומרים... לכן עד היום נמנעתי מלשתף כאן, למרות שאני בתהליך הזה כבר כמה שבועות (מהרגע שהתאוששתי מהאולטרה).

תודה על הדגשים שהבאת לגבי הסוכרת. לשמחתי אני עוד לא שם (אבל אני "קדם-סוכרתית"), ואני שמחה על הפרספקטיבה שלך כמי שעובדת הרבה עם חולי סוכרת.

חגגה

New member
אני חייבת רק לשאול בקטנה...

את לא רעבה? אין שינוי במצב הרוח?

מור שלז

New member
עונה בקטנה...

רעבה אני לא. כשאני רעבה אני פשוט אוכלת...

שינויים במצב הרוח: אם כבר אז יש שיפור. בעיקר הנפילות שתמיד היו לי אחרי ארוחת צהריים.

ofec bar

New member
ניסיתי את זה על עצמי בשנה שעברה

ניסיתי כמה שבועות של "פלאו", ובעבר היו נסיונות של low carb למיניהם מתוך עניין.

הניסוי עם הפלאו היה בהשראת עומרי פלד מהקרוספיט שמאמין בזה מאוד, קראתי קצת ספרות, מצא חן בעיני הרעיון ובדקתי.

זה היה כישלון, הרגשתי רע רוב הזמן, ובעיקר הרגשתי שהגוף שלי עסוק בלעכל כל היום. אני יודעת שזאת המטרה, עיכול איטי, בלי צניחות סוכר וכו', אבל אני לא יכולתי לסבול את זה, לא יודעת איך להסביר, אבל כשאני לומדת או עובדת אני צריכה שמערכת העיכול תשתוק ולא תפריע.

עוד חסרון שרלוונטי לחיי זה ההוצאות הגדולות יחסית על אוכל, בזדמנו תעדפתי את זה, אבל נמאס לי.

היום אני דווקא לכיוון השני, אחרי הרבה שנים בהן 1.5 גרם חלבון לק"ג היה סוג של מספר קסמים עבורי, הורדתי משמעותית את צריכת החלבונים (ביחס לפחממות) וגם הורדתי מוצרי חלב (למעט חלב בקפה), והדברים האלה עובדים היטב להפתעתי.
זה לא היה ניסוי מכוון אלא סוג של טעות שהתגלתה כמוצלחת :)

ofec bar

New member
כמובן שמטרת התגובה לא הייתה "אנטי"

להפך, אני לגמרי בעד להתנסות בכל מיני דברים. אנחנו גדלים עם איזושהי "תזונה" שמתרגלים אליה מהבית וקשה לעשות שינוי מחשבתי.

ע"ע הדיון הנצחי - האם הארוחה ה"חמה" בצהריים או בערב?

שיתפתי מהנסיון האישי שלי כמישהי שעברה את התהליך "כדת וכדין" והחליטה שלא. שמחה שניסיתי (ועובדה שניסיתי בכל מיני וריאציות, מספר פעמים, קיוויתי שיצליח).

כמו כן כמובן שניצלתי את השרשור הפלורליסטי כדי להציג גם את הצד השני של המפה. לחם!

מור שלז

New member
תודה ששיתפת והצגת את הצד השני...

אני כרגע אכן עושה ניסוי

האמת שבינתיים זה מרגיש לי ממש טוב ונכון *עבורי*.
גם מבחינת תחושה כללית. וגם, סוג של שחרור מסויים. אחרי כל כך הרבה שנים שבהן עשיתי המון ספורט, ואכלתי בדיוק לפי ההמלצות של תזונאי ספורט הגעתי למצב שאם אני לא סופרת קלוריות כל הזמן אני פשוט עולה במשקל. אז עכשיו אני לא סופרת קלוריות, וגם לא עולה במשקל. בינינו הרבה יותר נחמד לצאת איתי למסעדה כרגע, כי אני פשוט אוכלת ונהנית מהאוכל.

אני רק לא סגורה על השילוב עם האימונים. וזה נראה לי משהו שיכול להפיל את הניסוי הזה אצלי, אם אני לא אמצא את הדרך לשמור על רמות אנרגיה קבועות באימון.

גברת ע

New member
מה שכתוב שם מאוד מזכיר לי

את התזונה הפליאוליתית - תזונת האדם הקדמון
מודה ומתוודה שלא קראתי והתעמקתי בכל מה שהיה כתוב שם, אבל מה שכן מאוד הזכיר לי את זה.

אחרי ההרצאה שתהיה בא אשמח לשמוע עוד על זה.

מור שלז

New member
באמת הרבה ספורטאים שעברו ל-low carb

מתבססים על התזונה הקדמונית, אבל הטענה היא שזה כשלעצמו לא מספיק לספורטאי סבולת.
ובאמת, יש המון חומר על תזונה קדמונית, לא כל כך על כיצד משלבים אותה באימוני סבולת ארוכים.

אחד הספרים שאני קוראת כרגע, נכתב ע"י לורן קורדין וג'ו פריאל - האחד מגיע מגישת הפליאו, השני מאמן מרחקים ארוכים, ויחד הם עשו את ההתאמה הזו לספורט סבולת.

ההרצאה שהוזמנתי לשמוע היא של מישהו שמתבסס על התזונה הקדמונית, והצליח לשלב את זה עם ספורט סבולת.

גברת ע

New member
נשמע מעניין

אני אשמח לשמוע עוד פרטים אחרי ההרצאה.
אני ועוד שלוש בנות חשבנו לעשות לעצמינו מעין אתגר תזונה לחודש ולעשות תזונת האדם הקדמון, אבל הקטע של אימונים במיוחד שאני כל הזמן מעלה עצימות ולפעמים גם אימונים ארוכים, קצת ׳מדאיג׳ אותי מבחינת האיך להתארגן עם התזונה .

מור שלז

New member
זו באמת הנקודה שאני מנסה להבין

גם אני הרבה זמן רציתי לערוך את הניסוי הזה של התזונה, והסיבה שהתחלתי אותו אחרי האולטרה מרתון היתה בדיוק מפני שעכשיו אני בתקופה של אימונים לא קצרים אמנם, אבל לא בעצימות גבוהה.
כרגע אני בתקופת בסיס, רוב האימונים הם בתחום האירובי, אימוני טכניקה (כמו אלו שאני עושה עכשיו באופני שטח) אפילו מתחת לזה. אז זו תקופה קלאסית לניסויים.

shemeshor

New member
אולי אצליח לעזור קצת בהסבר

היי,
קודם כל שלום לכן.
נעלמתי לאחרונה, בכל זאת, שבוע 37 וחצי...
אבל מדי פעם אני עוד נכנסת לקרוא מה התחדש איתכן, ומוריקה מקינאה...

התפתח פה דיון מרתק, ואני מקווה שאוכל מעט לתרום לו -
הרעיון של פחמימה לפני אימון מגיע מהצורך של הגוף במאגר אנרגיה זמין למאמץ.

מבחינת סוג הממרח - אין בעיה עם חלבון, פחמימה או שומן - תלוי מה נוח לכן בבטן, כל עוד זה מתעכל - תופס. לרוב ממליצים על פחמימה היות וזה מה שנוח לרוב הרצים, וזה גם תורם עוד פחמימה לפרוסה.

מבחינת העלאת כמות השומנים (כמובן, הבריאים) בתפריט אצל ספורטאים - ישנם מחקרים שמראים שדווקא נשים מנצלות טוב את השומן החופשי בדם במהלך אימונים ממושכים, כנראה בגלל שאין לנו מאגרי גליקוגן כמו לגברים.
עם זאת, מדובר על ניצול חומצות השומן בדם, לא שומן מתאי שומן. אם הגוף הגיע לפרק שומן זה אומר שהקצב מאוד ירד, ושיחד עם הקלוריות מהשומן ישתחררו גם חומצת חלב ופסולת שיקשו על המשך המאמץ. לכן, גם אם בוחרים לתסף בשומן, יש לזה מגבלות.

כאשר מדברים על הרזיה, דיאטות שדוגלות בכמות חלבונים גבוהה או כמות שומנים גבוהה אצל ספורטאים, כמו אצל לא ספורטאים, בהחלט יכולות להיות יעילות.
דיאטנים רבים העובדים עם חולי סכרת נוטים להפחית פחמימות מתוך אותה הנחה שהורדתן יעזור לירידת אינסולין בדם.וזה אכן עוזר.
היום, כמו שמור אמרה, יש נטיה לפנות לדיאטות של מיעוט פחמימות אצל ספורטאים. במקביל גם יש אג'נדה שנוטה לכיוון הדיאטות הצמחוניות והטבעוניות, וגם שם יש מחקרים ואנשים שישבעו ביעילותן.

אבל מעבר לכך, כאשר אתן בוחרות את הדיאטה שנכונה לכן כדי מאד להיות ערניות לדבר אחד - משך הזמן שאת מסוגלות להתמיד בסוג הדיאטה הזה.
עצוב לומר, אבל הגוף מתרגל - וגם אחרי דיאטות מסוג חרמון, אטקינס, "האדם הקדמון", טבעונות, וסאות'ביץ' מתרחשת עליה במשקל, לא תמיד כי אוכלים יותר, אלא כי הגוף מתרגל והופך יעיל מספיק כדי לאגור. כן, גם אצל חולי סכרת...

הרבה ספורטאים בוחרים בדיאטות שעוזרות להם לרדת טוב לפני תחרות, ואז עולים מאוד לאחר מכן. התוצאה היא התייעלות גדולה מאוד של חילוף החומרים, וכפועל יוצא - עליה מאוד דרמטית במשקל בין תחרויות, וקושי גדול יותר "לתקן" לתחרות הבאה.

הכי חשוב, לטעמי זו הסתכלות קדימה - מעבר לתחרות הנקודתית. איך יורדים במשקל ואיך שומרים עליו, אפילו אם יהיו תקופות של חוסר פעילות עקב פציעה/עומס בעבודה/הריון ומי יודע מה עוד...הרי לא חסרות סיבות

המון הצלחה לכולכן!

אורית

למעלה