שאלת שפה

nirrub

New member
שאלת שפה

שלום לכולם. אני קורא פסיבי בפורום במשך תקופה ארוכה. בימי חיי כשחקן שיחקתי במספר מגוון של מערכות ותמיד הטרידה אותי שאלה אחת - שאלת השפה. אל תבינו אותי לא נכון, אין לי משהו נגד עברית, להפך. פשוט כל פעם שמתרגמים ספר כלשהו של חוקים, המינוחים בעברית נשמעים מוזרים (to say the least). מה שקורה, לרוב, הוא שיש לנו חבורת משחק אשר מנהלת משחק בעברית, אבל משתמשת באינספור ביטויים באנגלית. עקב תחושות אישיות (ולימודים רבים באוניברסיטה) אני מנסה לנסח כאן בעיה שתמיד הפריעה לי. האם אי פעם ניהול עולם מערכה בעברית הפריעה לכם? מדי פעם כששיחקתי לא יכולתי שלא להתכווץ כולי למשמע ביטויים כמו "אחי" ו "סבבה" בעולם מערכה אשר אין להם אח ורע. מה עוד שרבים מעולמות המערכה (הטובים לפחות) הוסיפו בספריהם "מטבעות לשון" אשר נפוצים בעולם זה. "מטבעות לשון" אלו לרוב נזנחו כי הן באנגלית ואף אחד לא טרח לשלב אותן בתוך המינוחים בעברית (בראש עולות לי רק דוגמאות מshadowrun אבל אני מניח שיש עוד הרבה). השאלה שלי היא כיצד אתם מתמודדים עם זה? האם מישהו מכם ניסה להריץ מערכה באנגלית? ודאי, זה נראה פומפוזי ויומרני עד כדי הקאה, אבל האם אין בזה צדדים חיוביים להפליא. ויטגנשטיין פעם אמר כי שפה=מחשבה. האם הרצת מערכה באנגלית תשנה את אופן החשיבה שלנו עליה? האם שימוש באנגלית, מעצם היותה שפה "רחוקה" יותר מעברית, לא יעזור לשחקנים להשיל את כלובי המציאות ביתר קלות? האם זה לא יעזור ל suspension of disbelief אשר כולנו משתוקקים לו במשחק תפקידים? יש סיכוי שאצטרף לקבוצת מערכה אשר תפתח בקרוב ותהיתי אם כדאי להעלות את הנושא (בשביל זה כל הדיון הענף) שאלה/שאלות מורכבות. הייתי שמח לקבל את דעתכם. נ.ב אם ישנן שגיאות כתיה אני מאשים את המקלדת - היא די רעועה והגיע הזמן שאחליף אותה (ה ZBOARD הזאת לא משהו בסופו של דבר)

מירטל

New member
שאלה.

ניסית אי פעם לשחק עם שחקנים דוברים אנגלית? ז"א, משהו בסגנון של WOW, רק בלי גרפיקה?

nirrub

New member
ודאי

שיחקתי עם שחקנים דוברי אנגלית. לי, אישית, המשחק זרם הרבה יותר טוב. מה עוד שמאחר ורובם היו native speakers, השימוש באנגלית כמכשיר עיקרי לא היה נראה תמוה או מגוחך. למה? היו לך חוויות שונות?

מירטל

New member
האם החוויה הזו הייתה הדדית?

ז"א, אמרת שיצא לך לשחק עם דוברי אנגלית, יצא לך פעם לשחק עם אנשים שאנגלית היא השפה השניה שלהם? או השלישית?

Nihau

New member
WOW איננו מ"ת.

ומה שאמרת שווה ערך למה שהתלוננת עליו בהודעתו של טאפס על ספריו של טולקין. מממ.

מירטל

New member
לא.

א. הדיון פה אינו על WOW. אלא על שפה. ב. את מתבקשת להפסיק עם אאוטינג ולספר לאנשים שבחיים לא שיחקתי WOW, תודה. ג. התייחסתי לWOW כמשחק מחשב שדורש תקשורת ברמה די גבוהה עם אנשים שאינם דוברים עברית בהכרח, יכולתי להכניס כאן כל משחק מחשב המוני, לצערי הרב אני מכירה מעט מאוד כאלה, ורובם גרועים ( ואינם דורשים ידיעת שפה כלשהיא).

Nihau

New member
אם כך...

א+ב- בסדר. ג. אם כך כל משחק פורום בסגנון TIC יהווה דוגמא הרבה יותר רלוונטית כיוון שהינו משחק תפקידי מובהק ורובם הגדול מתנהלים בשפות זרות. כל אילו שאני שיחקתי בהם נוהלו באנגלית פרט לאלו שנוהלו בפורום זה ממש. אני אפילו הרצתי משחק פורום כזה במשך שנה שהתפרש על פני יותר מ5000 הודעות והכיל בשיאו יותר מ20 משתתפים בכל רגע נתון. בפעם הבאה שתצטרכי דומגא רלוונטית למשחק בינלאומי רב משתתפים המנוהל בשפה הכמעט גלובלית - אנגלית- אני מציעה לך להשמש בדוגמא זו (TIC ומשחקי פורום).

Serpent Axis

New member
אני משחק Neocron

שזה MMORPG שמתרחש בעולם עתידני המבוסס לא מעט על מרוצללים (רק שאין שם את הMetahumans, רק בני אדם ונזירי הפסי שהם...בערך בני אדם) וכמעט חצי מהאנשים שמדברים שם אגב, מדברים גרמנית. אז הגרמנית שלי השתפרה יותר מהאנגלית
אבל ברצינות, גם בשרת האנגלי, רוב האנשים שמדברים שם לא מדברים בשפה גבוהה, אם הם מדברים בכלל. לרוב אני קורא כל מני הודעות שכתובות בסלנג וקיצורים (ושגיאות כתיב) שאני באמת לא מבין (I don't speak dork) או בשפה פשוטה למדי. גם אין הרבה מונחים שצריך לטרוח לתרגם (התחושה המד"בית בכלל מסתמכת על דברים כאלה) אם הייתי משחק בעברית או משהו...

ogmios

New member
אנחנו משחקים באנגלית

הקבוצה הנוכחית שלי מורכבת בארבעה שחקנים שאנגלית היא שפת האם שלהם (כולל עבדכם הנאמן) ועוד שני חברים שלי מהעבודה שגם ככה עובדים רוב היום באנגלית. אני אישית מרגיש שהמשחק שלנו זורם באופן טוב יותר מברוב הקבוצות שהיו לי, אבל אני לא יודע אם זה בגלל שאנחנו משחקים באותה שפה שהספר כתוב בה או שפשוט לי אישית נוח יותר באנגלית.

Ihavenonick

New member
בקשר ל-ZBOARD

זוהי באמת מקלדת על הפנים. עוד כשהיא יצאה, הבקורות עליה בחו"ל די הצביעו על אמינותה הרעועה ועל הרעין המגוחך שעל כל משחק יש צורך לקנות מערך חדש. רק בארץ, הפא ופלא, החליטו להלל את המקלדת. רב הסיכויים שזה בגלל שהחברה היא ישראלית. עכשיו בקשר לשפה- לתרגומים בעברית יש בעיות גדולות. כפי שבטח קראת בשיחות קודמות, ישנם הרבה וויכוחים על אופן התרגום של הספרים. מה שיוצא בד"כ הוא שבעת משחק אז מדברים בעברית וזורקים מלים באנגלית כשרוצים לתאר פעולה הכתובה בספר, כי רגילים לקרוא את החוקים באנגלית. נכון מדי פעם זה נשמע מצחיק (חגי, תוריד לך נק"נ) אבל זה ההרגל של רוב השחקנים. יישמע מוזר אבל לפי דעתי זה דומה למצב ששומעים אנשים מדברים רוסית ומדי פעם שומעים מלים בעברית משורבבות לתוך השיחה.

nirrub

New member
אבל נק"נ

זה בעברית
בכל אופן אני יודע שכולנו התרגלנו - סביר להניח שגם אתה וכל מי שמשחק עימך נוהג כך. השאלה היא לא אם התרגלנו, אלא אם הניסיון להשתמש בשפת המקור של המערכה ישנה משהו במשחק עצמו? ב"תחושה" שלו. וכן, אני חייב להחליף מקלדת. הבעיה היא שאני לא מוצא מקלדת איכותית בה הכפתור הזה "\" (בתוך ה "") לא נמצא משמאל למקש ה enter (דבר שמטריף אותי בכתיבה מאחר ואני רגיל למיקומי הפסיק והנקודה במקומם הנוכחי). המלצות יתקבלו בברכה ;)

DDN

New member
מקלדת

קניתי את ערכת MICROSOFT WIRELESS COMFORT בלמיר מחשבים בהרצליה. מקלדת ארגנומית ועכבר אלחוטיים.

ogmios

New member
אני לא מאמין שאני אומר את זה

אבל המקלדות החדשות של מייקרוסופט ממש בסדר. אני משתמש ב-Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A כבר קרוב לשנתיים, ומרוצה ממנה ברמות.

ogmios

New member
זו תגובה פבלובית ידועה

אבל מתשע מתוך עשר מקרים - היא מטופשת לחלוטין. אם תתעלם רגע מכל הבולשיט מסביב, למיקרוסופט יש כמה מוצרים לא רעים בכלל. עד לפני שלוש-ארבע שנים ה-IDE שלהם היה הטוב ביותר בשוק, ועד היום מעבד התמלילים שלהם פשוט נוח יותר מכל דבר אחר (וכן, עבדתי עם StarOffice. לעזאזל, אפילו תרמתי לשם כמה שורות קוד).

למעלה