שאלת שפה

DDN

New member
מיקורסופט די עברו אותם בתחום הזה

בשנתיים האחרונות לדעתי. וניסיתי תוצרות של שתי החברות.

Ihavenonick

New member
אז זהו שלא!

בבדיקות שעשו בחו"ל (עזוב אותך ביקורות בארץ) מסתבר שנכון שמיקרו הם בסדר, אבל לוג'יטק עולים עליהם בהרבה מובנים. לוג'יטק מחדשים כל פעם את המקלדות ואת העכברים ומיקרוסופט מנסה כל הזמן לרדוף אחריהם, לתפוש אותם. הדוגמא הטובה ביותר: עכברי ליזר- לוג'יטק הם הראשונים שהשתמשו בטכנולוגיה זו, ויצאו להם עכברים פשוט מעולים (רמז לכל הגיימרים שפה) ואילו מיקרוסופט הוציאו עכברים שאפשר להדמות אותם אל הבקר האלחוטי שסוני פיתחה ל-E3 כדי להגיד "היי תראו, גם לנו יש בקר עם חיישני תנועה!". התוצאה..... זבל

DDN

New member
עזוב אותך מבדיקות או ביקורות שאחרים

עשו. אני מדבר איתך כאן על נסיון אישי.

Ihavenonick

New member
אז גם אני אדבר איתך על נסיון אישי

שלי ושל חברים שלי. בסוף כולם עוברים ללוג'יטק. פעם גם אני חשבתי שמיקרוסופט הם "בסדר" ואז ניסיתי לוג'יטק והתאהבתי. לא משנה מאיזו נק' תסתכל על זה, לוג'יטק שמה בכיס הכסף הקטן את מיקרוסופט בכל מה שנוגע למקלדות ועכברים. וגם השירות של לוג'יטק הוא ברמה עולמית. מילולית

DDN

New member
כשאני קונה מוצר אני לא רוצה להצטרך

את השירות. אבל זה ויכוח עקר. הנסיון שלך מוכיח שאתה צודק. הנסיון שלי מוכיח שאני צודק.

DDN

New member
היום בו נשתחווה בפניך

יהיה היום בו הגיהנום הסגול יקפא והשטן ירוץ עם חצאית וקוקיות בשדות הקטל וישתול פרחים.

JuffoWup

New member
שים לב שמדובר על הגהנום הסגול

לא הירוק שאותו ניתן להקפיא בנקל. לעזאזל אני עייף.

DDN

New member
הייתה לי כזו

ואכן הייתי מאוד מרוצה ממנה (והיום אחותי היא זו שמרוצה ממנה, כשאני עברתי לCOMFORT)

Serpent Axis

New member
שלום נירוב

ברוך הבא לפורום, תהנה משהייתך איתנו... גם אותי שאלת העברית מטרידה לא מעט. לא הרבה דברים הורסים את השהיית הספק ואת האווירה כמו שמישהו מתחיל לתאר פעולה אבל מכניס מושג מאנגלית בלי לטרוח לתרגם אותו "ג'ייסון מתקדם בצעדים איטיים על גבי רצפת העץ הרעועה, מגפיו חורקים על גבי המשטח כשהוא נעמד מול דמות האיש הזקן היושב על הרצפה, הוא מביט בעיניו ואומר בקולו המחוספס.. 'שלום Sire, הצלחתי לאתר את מקור ההתקפה של הfledglings שהסתערו על האליזיום ושברו את מסורת הMasquerade באופן גלוי כשהם עשו שימוש בולט בכוחות כגון Potence וCelerity, הצלחתי גם ליצור קשר עם הPrimogen בקשר לFollower of Set שדיבר איתך והם מסכימים שהעותק של הBook of Nod שהוא מסר לך באמצעות הGhoul שלו הוא זיוף ברור" זה נשמע כל כך לא בסדר. תאר לך איך זה יישמע אחרת אם זה יהיה "שלום אדוני, הצלחתי לאתר את מקור המתקפה של הפעורים שהסתערו על האליזיום ושברו את מסורת ההתחזות באופן גלוי כשהם עשו שימוש בולט בכוחות כגון חוזק על-אנושי ומהירות על-טבעית, הצלחתי גם ליצור קשר עם מועצת הזקנים בקשר לחסיד סת שדיבר איתך והם מסכימים שהעותק של ספר נוד שהוא מסר לך באמצעות המשרת שלו הוא זיוף ברור". ניתן להסכים על תרגום בעברית, ניתן גם להריץ משחק באנגלית אם זה כל כך מפריע. הכל תלוי בקבוצה.

Serpent Axis

New member
מקור השם

Gen 4:16 And Cain went out from the presence of the LORD, and dwelt in the land of Nod, on the east of Eden.​

Nihau

New member
אבל נכרת בעיה מובהקת בתרגום לעברית

כל המילים שתרגמת תורגמו למילים שאינן זהות או אפילו לביטויים שלמים במקום מילה אחת ומה שיותר חשוב- אבדה המשמעות המקורית והתת משמעות של המילים הללו. ל"אדוני" אין כלל את אותה רב משמעות שיש למונח "Sire" בVTM. מונח שמשלב את הכבוד המגיע לאישיות רמת מעמד חברתי ביחד עם המפלצת שערפדה אותך וחינך אותך והשופט העליון של מעשיך שאוחז את איכות והמשך חייך בכף ידו. כנ"ל לגבי ghoul ומשרת וכן גם ל"פעורים" וfledglings ולגבי potence celerity לביטויים "חוזק\מהירות על אנושי" - זה הורס חלק יפה מהקסם של הכוח המתואר במילה אחת. לא החלפת כאן מילה במילה אלא הבאת הסבר שלם על מהות הכוח והוצאת הרבה מהקסם מהתיאור. מועצת הזקנים לא שווה לprimogen שזה תואר של מעמד ולא נדרש לתרגום. המועצה מורכבת מprimogen וגזרת חלק מהתת משמעות והמסר בקטע המתורגם כשהחסרת את העובדה שיצרת קשר עם מישהו ספציפי ולא רק שלחת הודעה למועצה ככלל. תרגום של מונחים באנגלית של ספרי שיטה שנכתבו במקור באנגלית בעייתי בדיוק כמו שתרגום יחידות הנדסיות בעייתי ולכן החליטו להשאיר את שמות היחידות זהות. אנחנו מדברים במטרים, ליטרים, טסלות, אמפר וג'אול. וככה כל מהנדס יכול להבין על מה אנחנו מדברים. יישור קו כזה של מונחים הוא הכרחי ואם אתה רוצה לתרגם משהו ספרותי אתה חייב למצוא את התרגום הנכון שיעביר גם את רבדי התת משמעויות שיש למילים. זו הסיבה שהפניה "אדוני" מזכירה לי את אלפרד פונה למר ברוס ווין ואיל הפניה "Sire" בקונוטציה של VTM ממקמת את מערכת היחסים בין הדובר לנמען כמשהו אפלולי המכסה על מאבק כוחות נסתר אינסופי וקטלני.

Serpent Axis

New member
זה בהחלט בעייתי, עם זאת

אם השחקנים (כולל המנחה) מסכימים על תרגום או מקבילה עברית למושגים, זה אפשרי לחלוטין. אחרי הכל, אם משחקים בישראל, אין שום סיבה שערפדים (שרובם אגב, אמורים להיות אסמייתים, חברי האנטי-שבט שלהם או ארוחת הערב שלהם) ילכו ויקראו אחד לשני "Fledgling" או "Kindred" באנגלית. סביר להניח שערפדים צעירים ישאבו מהדיבור והסלנג שהם היו רגילים אליו בחייהם (בגלל זה, למשל, בספר Wolves of the Sea מתארים את המושגים השונים בהם השתמשו הערפדים הנורדיים) אבל כאלו שמשמעותן קרובה מספיק או זהה (לפחות ברוח) למונח האנגלי מהספרים. Sire זו מילה שלחלוטין גורמת לי לחרוק שיניים כשאני מתרגם אותה כ"אדון" (אגב, הSire אינו השופט העליון ברוב החברות הערפדיות, בקמרילה הנסיך הוא השופט העליון וברוב הערים הSire לא יכול להשמיד אותך אחרי שהוא הציג אותך בפני הנסיך, זכות ההשמדה נותרת באופן אקסקלוסיבי בידי הנסיך. בשבת בכלל, "Sire" הוא מונח שאין לו משקל יותר מ"מי עשה אותך, ילד?" אלא אם כן מדובר בערפד באמת זקן ובעל מעמד בכת [נדיר ביותר, השבת היא כת שמורכבת ברובה מNeonates]). המונח Primogen מקורו בלטינית והוא מתייחס ל"עתיק ביותר" או "אב קדמון", אני בוחר להשתמש ב"זקן" באותה חריקת שיניים עם Sire, כי זה באמת לא אותו הדבר, רק המונח הקרוב ביותר. הPrimongen הוא בד"כ החבר הזקן ביותר של שבט מסויים (יש חריגים אבל...) לכן, זה עובד רק אם יש הסכמה על תרגום כלשהו או מציאת מונחים מקבילים בעברית. אלא אם כן מעבירים את המשחק באנגלית, זה לא פשוט לעשות את זה ולדעתי זו חתיכת מכה מתחת לחגורה של השהיית הספק. צריך לציין גם שיש דברים שפשוט כואב הלב להעביר כשאין מקבילים מתאימים. למשל, בGuide to the Sabbat יש חלק שמתאר קונספטים למשחק בשבת, באחד מהם (שהכותרת שלו היא "The Sabbat is Right and Those Other Vampires are Wrong" ומתייחס לנכונות הפילוסופיה ודרך החיים של חברי השבת בעיניהם), מתארים שני ערפדים שהולכים בסמטאות, אחד מהם הולך מאוד לאט וצולע כתוצאה מפגם פיזי כלשהו (מבט קצר בדני וממשיכים), בשלב מסויים הם מותקפים (ולא ממש הבנתי בדיוק מה התקיף אותם, אבל זה תואר בצורה שמזכירה נוספרטו) והסופר מתאר:
"Before Jackson knew it, Jim was on the ground, buried by writhing bodies."​
(אני אחסוך לכם שניים-שלושה תיאורים כאן, יש בפורום גם צעירים
)
"...and Jackson knew he couldn't take to take them both. But then it stirred. The thing inside Jackson woke, it came out of its cave hungry. And he loosed it..."​
בסצנה הזו, המילים "The thing" עוררו אצלי קונוטציה ל"The Thing on the Doorstep" של לאבקראפט - תרגום מילולית בעברית לא יעשה את אותה העבודה ולא ישאיר אותי עם אותה קונוטציה.

Serpent Axis

New member
הבהרות

<<אלא אם כן מעבירים את המשחק באנגלית, זה לא פשוט לעשות את זה ולדעתי זו חתיכת מכה מתחת לחגורה של השהיית הספק.>> התכוונתי שזה לא פשוט להתחיל להמציא ז'רגון או לתרגם את המונחים של VTM. ולגבי הסצנה שתרגומה היה צורם לי - זה עוד בקטנה, יש הרבה פניני לשון ומשחקי מילים באנגלית שלא היו עוברים כמו שצריך בעברית.

NacroMittler

New member
בהחלט מפריע

לי לא יצא עדיין להרית מערכה באנגלית, אבל כן חשבתי על זה ואני מקווה לעשות את זה יום אחד. עוד נקודה שחשוב להתיחס אלייה היא העובדה שעברית היא שפה, איך נאמר, דלה יותר מאנגלית. אני מרגיש יותר בנוח לתאר דברים באנגלית כי השפה יותר ציורית ופחות מגבילה.

DDN

New member
פעם הייתי מסכים

היום כבר לא. הסיבה: רגשות עודף פטריוטיות שנפלו עליי בשנתיים האחרונות. התחלתי לכבד יותר את השפה העברית (באשמת יונתן מכוכבי כסף, אז יונתן, אם אתה קורא את זה - תודה) הרבה פעמים אני חושב באנגלית, ויש דברים שיוצאים יותר טוב באנגלית, אבל. . . .במשחק בו אנחנו משחקים כיום, לא ראיתי שהנושא מפריע. זה לא יתרום לי לשיפור השהיית הספק.

למעלה