זה בהחלט בעייתי, עם זאת
אם השחקנים (כולל המנחה) מסכימים על תרגום או מקבילה עברית למושגים, זה אפשרי לחלוטין. אחרי הכל, אם משחקים בישראל, אין שום סיבה שערפדים (שרובם אגב, אמורים להיות אסמייתים, חברי האנטי-שבט שלהם או ארוחת הערב שלהם) ילכו ויקראו אחד לשני "Fledgling" או "Kindred" באנגלית. סביר להניח שערפדים צעירים ישאבו מהדיבור והסלנג שהם היו רגילים אליו בחייהם (בגלל זה, למשל, בספר Wolves of the Sea מתארים את המושגים השונים בהם השתמשו הערפדים הנורדיים) אבל כאלו שמשמעותן קרובה מספיק או זהה (לפחות ברוח) למונח האנגלי מהספרים. Sire זו מילה שלחלוטין גורמת לי לחרוק שיניים כשאני מתרגם אותה כ"אדון" (אגב, הSire אינו השופט העליון ברוב החברות הערפדיות, בקמרילה הנסיך הוא השופט העליון וברוב הערים הSire לא יכול להשמיד אותך אחרי שהוא הציג אותך בפני הנסיך, זכות ההשמדה נותרת באופן אקסקלוסיבי בידי הנסיך. בשבת בכלל, "Sire" הוא מונח שאין לו משקל יותר מ"מי עשה אותך, ילד?" אלא אם כן מדובר בערפד באמת זקן ובעל מעמד בכת [נדיר ביותר, השבת היא כת שמורכבת ברובה מNeonates]). המונח Primogen מקורו בלטינית והוא מתייחס ל"עתיק ביותר" או "אב קדמון", אני בוחר להשתמש ב"זקן" באותה חריקת שיניים עם Sire, כי זה באמת לא אותו הדבר, רק המונח הקרוב ביותר. הPrimongen הוא בד"כ החבר הזקן ביותר של שבט מסויים (יש חריגים אבל...) לכן, זה עובד רק אם יש הסכמה על תרגום כלשהו או מציאת מונחים מקבילים בעברית. אלא אם כן מעבירים את המשחק באנגלית, זה לא פשוט לעשות את זה ולדעתי זו חתיכת מכה מתחת לחגורה של השהיית הספק. צריך לציין גם שיש דברים שפשוט כואב הלב להעביר כשאין מקבילים מתאימים. למשל, בGuide to the Sabbat יש חלק שמתאר קונספטים למשחק בשבת, באחד מהם (שהכותרת שלו היא "The Sabbat is Right and Those Other Vampires are Wrong" ומתייחס לנכונות הפילוסופיה ודרך החיים של חברי השבת בעיניהם), מתארים שני ערפדים שהולכים בסמטאות, אחד מהם הולך מאוד לאט וצולע כתוצאה מפגם פיזי כלשהו (מבט קצר בדני וממשיכים), בשלב מסויים הם מותקפים (ולא ממש הבנתי בדיוק
מה התקיף אותם, אבל זה תואר בצורה שמזכירה נוספרטו) והסופר מתאר:
"Before Jackson knew it, Jim was on the ground, buried by writhing bodies."
(אני אחסוך לכם שניים-שלושה תיאורים כאן, יש בפורום גם צעירים
)
"...and Jackson knew he couldn't take to take them both. But then it stirred. The thing inside Jackson woke, it came out of its cave hungry. And he loosed it..."
בסצנה הזו, המילים "The thing" עוררו אצלי קונוטציה ל"The Thing on the Doorstep" של לאבקראפט - תרגום מילולית בעברית לא יעשה את אותה העבודה ולא ישאיר אותי עם אותה קונוטציה.