שאלת שילוב באת"א

YULKA29

New member
שאלת שילוב באת"א

שלום! אני מתחילה השנה ללמוד לתואר ראשון במשפטים, והחלטתי לא לשלב עם עוד חוג בשנה הראשונה. אני מניחה שבשנה השנייה ארצה לשלב עם כלכלה, השאלה היא האם אפשר להתחיל את השילוב בשנה השנייה? תודה

LIORY86

New member
תשובת שילוב באת"א

גם אני, בדיוק כמוך, מתחיל ללמוד תואר ראשון משפטים באת"א והחלטתי להתחיל חד חוגי ובשנה השניה לשלב או מדעי המדינה או כלכלה ולפי מה שהבנתי גם מהאתר וגם מהמזכירות ניתן לבצע זאת על סמך ציונים של השנה הראשונה, משמע תשקיעי ותוכלי לבצע זאת. בכול אופן, במידה ובא לך להעלות חוויות/חששות/כוס בירה לפני הלימודים דברי איתי במסרים. בהצלחה !

SuGaRBabe1

New member
אני דווקא עושה ההפך

מתחילה משפטים-כלכלה באת"א, ומקסימום אם לא יסתדר לי אז אני אפרוש מאחד מהם (כלכלה סביר להניח). עוד שאלה באותו נושא- נניח ואני מתחילה ללמוד דו-חוגי ובאיזשהו שלב פורשת, ובשנה שניה נניח מחליטה שאני רוצה לחזור לדו חוגי. זה אפשרי? או שאי אפשר לשגע את האוניברסיטה ככה...?

flutter girl

New member
לא יודעת לגבי הפרוצדורה

אבל בדר"כ כשמחליטים לעזוב - ממש לא רוצים לחזור.

LIORY86

New member
מתי מתפרסם הידיעון ללימודים?

יכול להיות שיש רק שני מסלולים ובוחרים אחד מהם, זאת אומרת בלי בידינג של קורסים? אגב, גם את מוזמנת לבירה. :)

יפתח00

New member
הידיעון יתפרסם בספטמבר (ככה"נ)

אכן יש שני מסלולים ומהם אתה צריך לבחור אחד. אכן אין ממש בידינג, כלומר, עושים שימוש במערכת הבידינג, אבל למסלול שאתה מעדיף אתה מקצה 5 נקודות, והמערכת עורכת הגרלה בין כלל הסטונדטים, תוך תיעדוף דו חוגים שצריכים להרשם למסלולים מסויימים. אתה גם תצטרך לבחור מטא משפטי אחד, אם אתה חד חוגי.

SuGaRBabe1

New member
הידיעון אמור להתפרסם בתחילת ספטמבר

בשישי או בשביעי, לפי המכתב שקיבלתי היום מהאוניברסיטה... ואני לא שותה בירה

LIORY86

New member
אחלה, תודה על התשובות.

מלבד בחירה באחד מהמסלולים ומטא משפטי אחד יש עוד משהו? לא חייב בירה אבל את נשמעת לי לא בעניין באופן כללי אז לא נורא.

silverhawk

New member
לא בשנה א'

היתרון בשנה א' הוא בכך שהמערכת מתוכננת מראש (כך שבד"כ לא אמורים להיות חלונות גדולים בין השיעורים ואף המבחנים מסודרים). בשנים הבאות, מצד שני, all bets are off. :) שיהיה לכם בהצלחה!

SuGaRBabe1

New member
חח איך הגעת למסקנה הזאת?

עוד שאלה למי שיודע- ראיתי בידיעון של תשס"ט שמי שמשלב משפטים עם עוד מקצוע, יכול ללמוד עד 18 ש"ס בשנה בחוג הנוסף, ובידיעון של כלכלה (ידיעון תש"ע שהתפרסם היום) כתוב שמי שלומד כלכלה בשילוב משפטים מחוייב ב-56 ש"ס בכלכלה. התבלבלתי לגמרי.... יש כאן מישהו שעושה את השילוב באת"א או מכיר אנשים שעושים ויוכל להאיר את עיניי? סליחה על השאלות הפעורות :)

LIORY86

New member
הגעתי למסקנה כי...

לא ראיתי שום הודעה שלך בפרטי וגם כי לא הצעת משהו אחר. תקני אותי אם אני טועה ואת יכולה לשלוח התיקון לפרטי :) לא יודע לענות לך על השאלה השניה...

limorlim

New member
אז ככה...

אני לומדת משפטים וחשבונאות ועשיתי השנה הרבה יותר מ-18 ש"ס. מצד שני, החל מהשנה לימודי משפטים-חשבונאות (ונדמה לי גם כלכלה) הוארכו ל-4 שנים, מה שלא היה תקף כשאני התחלתי ללמוד, ולכן יכול להיות ששינו את התנאים. לכן, המלצה שלי - פשוט תפתחי את תקנון הלימודים באתר של הפקולטה ותקראי מה נקבע שם.

יפתח00

New member
הכוונה היא שבשנה הראשונה את תוכלי לקחת

34 נק' בפקולטה למשפטים ועוד 18 נק' בחוג לכלכלה (נק'=ש"ס). בשנה שלאחר מכן את כבר לא תוגבלי מבחינת הנקודות שתוכלי לקחת בחוג לכלכלה (וסה"כ מדובר ב-56 נקודות לכל שנות הלימוד), במשפטים ההגבלה עומדת על 34 נק' לשנה (למשלבים), כמובן שניתן לקבל אישורים פרטניים לחריגות, אך לרוב ממש אין צורך. שימי לב שכל ההגבלות אינן חלות על סמ' קיץ שאכן מתקיים בחוג לכלכלה, אם תהיי מעונייננת.

SuGaRBabe1

New member
אוקיי, נראה לי שהבנתי

34 נק' לשנה במשפטים, ו-18 נק' בכלכלה, זה גם לשנה נכון? לא לסמסטר... כבר התחלתי לדאוג שאני אלמד מיליון שעות בשבוע. תודה רבה! :)

למעלה