שאלת שילובים.

ענת פ.

New member
שאלת שילובים.

מה אתם אומרים על השילובים הבאים? משפטים ויחב"ל משפטים ותקשורת משפטים ולימודים ספרדיים ולטינו אמריקאיים (או שפה אחרת) משפטים ומקצוע מדעי רוח לא קשור אחר מבחינת עומס, האם יש בזה יתרון וכו'... תודה! I4UI

sacrament

New member
איפה את מתכוונת ללמוד?

חלק מהשילובים שציינת קיימים במוסד או שניים...לא בכולם בעיקרון השאלה היא מה את אוהבת יותר ומה המטרה שלך ומה לא יותר מדי עמוס. היתרונות הם קודם כל בשביל עצמך. אומנם משפטים הוא חוג מאוד תובעני/טובעני ועמוס, אבל יש בו דרך חשיבה מאוד מעצבנת ומנוונת יצירתיות ומחשבה עצמית. לפעמים צריך קצת להתאוורר ולראות פקולטות אחרות. לגבי מקומות עבודה עתידיים- לפחות בתחום המסחרי מאוד מעריכים שילובים, ומאוד מעריכים תחומי עניין שיש לך. לגבי העומס- אני לא יכולה לעזור. אבל קחי בחשבון שלפחות בשנה א' אין כל כך חיים עם משפטים, אז שילוב יכול להיות קטלני אם את לא מאלה שרגילים למולטי-טסקינג.

ענת פ.

New member
תודה לך!

אני מתכוונת ללמוד בעברית. באמת מפחיד אותי הקטע של שנה א', מצד שני יש המון מקצועות שמעניינים אותי ולא הייתי הולכת ללמוד אותם כתואר ראשון, מהסיבה הפרקטית (דוגמת תקשורת או לשון עברית), והקטע הדו חוגי יכול לתת לי הזדמנות ללמוד אותם. אני די רגילה למולטי טסקינג אבל בתיכון תמיד עשיתי דברים שהיו לי פחות או יותר קלים, ככה שאני לא בטוחה שאני יכולה להשליך את זה גם לאוניברסיטה. הייתי באמת שמחה אם מישהו שמשלב יספר לי איך זה.

הייבי

New member
השילובים שאת מעוניינת בהם דיי נדירים

ספק אם תמצאי מישהו שלומד אותם ועוד בעברית ויכול לחוות דעה. באופן כללי, ככל שהחוג שאת מוסיפה הוא יותר מתמטי ודורש פחות קריאה בבית ככה יותר קל להתמודד עם העומס. משפטים הוא חוג שדורש המון קריאה וכתיבת עבודות, לכן להוסיף לו חוג שגם לו סילבוסים של כ-1000 עמ' לקורס זה דיי מעמיס (אבל יש אנשים שעושים את זה). השילובים המקובלים הם: כלכלה, חשבונאות וניהול שהם חוגים יותר ריאליים באופיים. יש אנשים שמשלבים מדע-המדינה, תקשורת וכו' מכאן שאפשר לעמוד בזה. ההמלצה שלי היא קודם כל לבדוק אם בכלל יש אפשרות לשלב את המקצועות שאת מעוניינת בהם, כי לא כל חוג ניתן לשילוב עם משפטים. לבדוק מה ההתחשבות מבחינת המזכירות בשילובים חריגים (באת"א, לדוגמא, לשילובים המקובלים יש מערכות מובנות בשנה א' כדי להקל כי במשפטים הכל קורסי חובה וגם בחוג הנוסף בד"כ זה ככה. מי שמשלב משהו שאינו "קלאסי" אין לו מערכת מותאמת מה שעשוי ליצור יותר התנגשויות) ולזכור שתמיד אפשר: להתחיל ולפרוש מאחד החוגים או להתחיל רק משפטים ולהוסיף חוג נוסף אם את רואה שיש לך זמן.

אני מכירה אנשים שמשלבים עם יחב"ל בעברית

וגם עם מקצועות רוח למיניהם.... אני לא משלבת, ולכן אני לא יכולה לומר לך איך זה. ממה שאני מתרשמת אצל אחרים- זה יוצר יותר לחץ, כמובן. אבל אני מניחה שאפשר להינות מזה, מה"לא משפטים" לחלק מהזמן, ואת גם יכולה לבחור איך לפרוס לך את השילוב, כך שבשנה א' (הקריטית) הוא יתפוס פחות זמן.

אפשר פשוט לקחת קורסים ספציפיים במהלך התואר

למשל קורס ספרדית או קורס בתקשורת המונים או קורס ביחב"ל- לא? לא חושבת שצריך לעשות תואר שלם בשביל זה

למעלה