שאלת קבלה

YULKA29

New member
שאלת קבלה

היי אני רוצה להתחיל ללמוד משפטים באוקטובר 2009 בתל אביב. רק שם...זה מין חלום ילדות, אולי מצחיק אבל זה מה יש :) עשיתי כבר פסיכומטרי והבגרות שלי ממש טובה. בפסיכומטרי קיבלתי 654 שזה לא כל כך גבוהה... הסכם שלי לפי המחשבון קבלה הוא 669 וזה די גבולי. השנה ושנה שעברה הייתי מתקבלת אבל מה יהיה השנה? אם אני נרשמת בינואר מתי מקבלים תשובות? אתם חושבים שכדאי לי לעשות שוב פסיכומטרי? ממש ממש לא בא לי..... תודה!

Not4Sale2004

New member
לשאלתך .

נתחיל מהסוף , לעניות דעתי אין שום טעם לעשות שוב פסיכומטרי לפני שתיראי את הסף הנדרש השנה כי הרי המצב שלך הוא כזה שלא מורה על דחיה ולכן אין טעם לקבל החלטות נמהרות מדי . במידה ותיראי שהרף גבוה מאוד , ותמצאי את עצמך על המתנה , הרי שאז יוותר לך מועד אפריל ותוכלי לגשת בו לפסיכומטרי שוב על מנת לנסות ולשפר את סיכויי הקבלה . תשובות מקבלים ברמת העקרון החל ממספר שבועות בודדים מההרשמה וכלה בחודשי הקיץ המאוחרים , תלוי במיקומך בהתאם לסף הקבלה היורד כמובן עם הזמן , אלא אם בקשתך נדחית (מה שלא סביר במצבך ) על כך תוכלי לערער במידה ותקבלי ציון גבוה יותר בפסיכומטרי של מועד אפריל והטיפול בך יהיה בהתאם לסף הקבלה של סבב א' , קרי לא בהרשמה מאוחרת אלא כביכול בהרשמה תקינה אף על פי שתוצאות הבחינה הפסיכוטמרית באפריל מגיעות אחרי תום מועד ההרשמה הרשמי . נ.ב. - מעבר לכל האמור ,קחי בחשבון שהסכם שהיה נדרש ממך השנה באת"א 664 הוא נמוך ב2 נקודות מזה שנדרש בשנה שעברה , גם במידה והוא יעלה "הסבירות" שהוא יעלה בחמש נקודות היא נמוכה למדי , כך שברמה התיאורטית במצבך הנוכחי הגרוע מכל שאמור לצפות לך זו המתנה עד לחודשי האביב והקבלה שלך לבסוף לאוניברסיטה . אבל זה נאמר בערבון מוגבל כי הרי כולנו יודעים למי ניתנה הנבואה .. בהצלחה .

הייבי

New member
אף אחד לא יכול לתת לך תשובה טובה באמת

הרף הסופי לקבלה נקבע בד"כ ממש קרוב לפתיחת הלימודים. מרגע שהפקולטה מתחילה לסדר את בקשות ההרשמה הם מחזירים תשובה רק לבעלי סכם גבוה מאוד ואז הם ממתינים עד תוצאות מועד אפריל (בדיוק מהסיבה שמועד אפריל נחשב להרשמה רגילה ולא מאוחרת ודנים בו כמו בבקשות של מי שנרשם עם פסיכומטרי קודם). עכשיו, השורה התחתונה מבחינתך היא שזה הימור- הסיכוי שתקבלי הודעת קבלה לפני מועד אפריל היא לא גבוהה ובשלב הזה פער בין רף הקבלה לרף הדחייה עדיין יהיה דיי גדול ויהיה לך קשה להאריך לפיו. אף אחד לא יכול לנבא בכמה יזוז הרף קבלה- הוא יכול לעלות במעט, בהרבה, לרדת או לא להשתנות. תעשי את השיקול שלך- עד כמה את מוכנה להתפשר על מוסד אחר (ולהירשם גם אליו במקביל), עד כמה זה קריטי לך להתחיל ללמוד השנה והאם זה שווה לך פסיכומטרי נוסף בתקווה שזה יעביר אותך "לצד הבטוח" של המשוואה...

אדנדום

New member
פתרון חכם

תירשמי לכמה אוניברסיטאות במקביל (הוצאה של כמה מאות שקלים נוספים). אם לא תתקבלי לת"א, תעשי שנה ראשונה במקום אחר (נניח בר אילן) ולאחר מכן, אם הציונים שלך טובים, תעברי לת"א.

למעלה