שאלת סקר.

ענתר

New member
תפן מוגדר כבית ספר ניסויי

פרטי? במידה מסוימת כן כי משלמים הרבה תשלומים ויש מוערבות הורים פתוח? אין בחינות עד כיתה ח או ט אבל יש שעורי בית, והמורים דורשים שיעשו אבל הילדים לא מרגישים שהמורים נגדם ולכן גם עושים את השעורים, לא מתחצפים בדרך כלל למורים מהניסיון שלי בלבד המורים קשובים לילדים ולהורים

iris mom of two

New member
15 ילדים בכיתה

ושתי מורות שאיכפת להם מהילדים. למידה תוך כדי משחק ונסיונות. אין משמעת (לא נחוץ) אבל יש הקשבה ולמידה. אין מבחנים כי המורות עובדות מקרוב עם התלמידים ומודעים לצרכים שלהם. יש תקשורת טובה בין מורים להורים. הילדים לומדים בקבוצות קטנות. ימים ארוכים יותר בבית הספר (אני ממש אוהבת שהבת נשארת בבית הספר עד 3:00) עם יותר הפסקות. האמת, בית הספר שאריאל לומדת בו כרגע די קרוב לזה. יש 21 תלמידים בכיתה ומורה עם עוזרת (זה כיתה ג). אורן בגן חובה באותו בית ספר ולו יש 15 ילדים בכיתה (אבל מורה אחת). לצערי הוא רק בחצי יום (חוזר ב11:30).

קייצית

New member
פעם כתבתי פה בפרץ של אידאולוגיה

על בית הספר האידאלי שלי, חשבתי על זה מאז ואני עדיין חושבת כך. מבנה גדול שבו מתקיימים שעורים בכיתות קטנות של 7-10 תלמידים כל שעה עגולה על כל נושא. כשבמרכז המבנה סיפרייה ענקית, ספריית ספרים וגם ממוחשבת שבה התלמידים מבלים את רוב זמנם בקבוצות לימוד (יש מקומות מוקצים לכך) ולבד ומכינים שעורים שניתנים בכיתות הקטנות ועבודות. יש גם כיתות ממוחשבות, סרטים לימודיים שמוקרנים כל שעה. לתלמיד יש מערכת כללית של השעורים שמתקיימים כל שבוע במתחם והוא בונה לעצמו מערכת באמצעות יועצים שמתאימים את הרמה שלהם לשעורים, כמו גם את דרגת החופש שניתנת להם. בית הספר נראה כמו כוורת רוחשת כל הזמן בתנועה. דומה לאוניברסיטה, אבל בלי שעורים המוניים, עם יותר אינטימיות, והרבה יותר הכוונה של התלמידים.

ואו. היתי רוצה ללמוד שם...

ואיך מבחינת מבנה פדגוגי? היררכיה,קוריקולום,מטרות על,דגשים?

ella1302

New member
הלוואי עלינו

מאוד דומה למה אני היתי רוצה. לדעתי הבית הספר האידיאלי הוא בית הספר שנותן לכל ילדלהגיע למימוש כישרונו האישי ויכולתו האישית. ושלכל מורה יהיה הזמן והרצון להקדיש לכל ילדזמן ותשומת הלב שאותו ילד זקוק לה. ובלי אלימות(צעקות מצד מורה זה סוג של אלימות).

אין אפילו סיכוי קל שבקלים. נשמע טוב

מדי מכדי להיות אמיתי, אבל בהחלט קיים במעבורת 1701D שבמסע בין כוכבים.

דורית 11

New member
לי יש דרישה אחת- שיהיה נעים

שיהיה נעים לילדים וכמובן כמובן ללא אלימות פיזית או מילולית של המורים או התלמידים. כל מה שנוגע לתוכניות הלימוד ממש לא מעניין אותי, אני חושבת שאת רוב העבודה מבחינת לימוד, ערכים וכו' צריכים לעשות ההורים. כמובן ש"הכי טוב" לשלב את האוירה הנעימה עם מורים ערכיים ומספר תלמידים מצומצם בכיתות, אבל כיום, במצב העגום של העם שלנו, אני מוכנה להסתפק בכך שלא יעליבו, יציקו או יתעמתו עם הילדים שלי.

חני ב

New member
אני אומר לך מה הייתי רוצה שיהיה

ילד בכתה א' יתנסה בכמה וכמה מקצועות כולל אנגלית ואולי אפילו עוד שפה זרה. רוב השעות הוא ילמד חשבון וקריאה. בכתה ב' הוא יוכל לבחור איזה מקצועות הוא ילמד. תורה, חשבון ושפה יהיה חובה. השאר: הילד יבחר לאן הוא הולך מבין רשימה כזו. למשל: מחול, מוסיקה, אמנות, דרמה, אנגלית, ספורט ובטח שכחתי עוד כמה מקצועות. ואז, ילד שבוחר מה הוא ילמד, סביר להניח שילמד בהנאה. בנוסף, יום הלימודים יסתיים לכל המאוחר בשעה 13:00. אחרי השעה הזו, לא הילד ולא המורה יכולים לקלוט ולתפקד.

monicala

New member
בית הספר האוטופי

סתם קפצתי כאן להציץ, ואני מרימה את הכפפה. היה לי בית ספר אוטופי. למדתי בבית ספר כזה. המורה היתה איומה, אבל זה לא שינה לי כהוא זה. בילדותי גרתי בקיבוץ ושיטת הלימוד שהיתה נהוגה אז היתה שיטת הלימוד האישית. היינו מעט ילדים בקבוצה (15) ובכל פרק זמן נבחר נושא לימוד שאין ולו ולא כלום עם הנושאים "החשובים" של מערכת החינוך. כמה נושאים לדוגמא:"אנו אינדיאנים", "סביבות מגורים", "ציפורים", תפוחי עץ" (היו בקיבוץ מטעים),"מפה", וכו'. אני זוכרת עד היום בפירוט את חומרי הלימוד, ובעיקר את ההנאה העצומה מהלימוד עצמו. איך זה עבד: התחלקנו לקבוצות של 5-6 ילדים, כל קבוצה בחרה לה תת נושא מתוך הנושא הכללי, למשל בנושא תפוחי עץ, אני הייתי בקבוצת ה"גרנד אלכסנדר". כל קבוצה הכינה שאלות בהנחיית המורה, ויצאה לשטח לחקור ולמצוא תשובות. העבודה סוכמה בהצגה של סוגי התפוחים, אמצעי הקטיף והאריזה (עבדנו במהלך המחקר שלנו בקטיף וגם בבית אריזה) ושלל מאכלי תפוחים שלוקטו מנשות המשפחה המורחבת. (גברים לא כל כל בישלו אז) דוגמא נוספת: נושא הציפורים. כנ"ל חלוקה לסוגי ציפורים. כל קבוצה התבייתה על ציפור ועקבה אחריה. הקבוצה שלי חקרה את יונק הדבש. במשך שבועות תצפתנו על קן של יונקי דבש משלב הבנייה, ההטלה, גידול הגוזלים ועד שפרחו מהקן. אי אפשר לתאר את האושר שבסוג כזה של לימוד ואת האופן בו הוא נחרת בלב ובזיכרון. מצרכים דרושים: הורים מכורים לעניין. מנהלת יוצאת דופן. מורים שלא למדו בשום סמינר שהרס להם ת'שכל. קבוצות קטנות של ילדים. סוג המבנה ממש לא משנה. קרבה לטבע. ראש יצירתי ופתוח. חוץ מזה למדנו כמובן גם חשבון, תנ"ך, ספרות, אנגלית וכו'. הכל באותה רוח, בעבודה עצמית או קבוצתית. ולסיום שיר האינדיאנים מכיתה ד': צ'ינגלונגה צ'ינגלינגלונה, צ'ינגלונגה, צ'ינגלינגלונג. צ'ינגלה צ'יפ צ'יפ 'ציפ פאו צ'ינגלה צ'יפ צ'יפ צ'יפ פאו צ'ינגלה, צ'ינגלה ומהתחלה. יחד עם זאת: המסגרת היתה ברורה, המטלות היו ברורות, מסגרת הזמן והמקום היו ברורים. לא מדובר בחינוך פתוח, אלא בחינוך חוקר. לצערי, כשאני רואה כיצד לומדים היום ילדי (באחד מבתי הספר הטובים בארץ) לבי נחמץ. ושיהיה לכם בהצלחה!

Kalla

New member
נשמע נחמד כחלק מתוכנית לימודים

אך מותיר כמה שאלות: מה עם חשבון, למשל? ספרות? תנך? היסטוריה? עם כל הכבוד לציפורים ולתפוחים, לדעתי אינם מספיקים לחינוך הילד המודרני. אם יש דרך להעביר גם את המקצועות שציינתי ברמה גבוהה בשיטה הזאת - אני בעד.

ענתר

New member
זה ממש לא בעיה

כי כשלומדים על תפוחים אפשר יופי ללמוד לוח כפל עם תפוחים וכשמחשבים כמה תפוחים יכנסו למגש אחד מבינים ממש מצוין למה צריך לוח הכפל והיסטוריה אף אחד לא אמר שהנושא חייב להיות רק טבע נושא מצויין יכול להיות לדוגמא שורשים וללכת לראיין את הסבים וללמוד מהם את תולדות ארץ ישראל, הגולה וכו ילמד אותם מצויין תקופה היסטורית חשובה ולא לשכח שכל מחקר כזה בסוף מגיע לידיעת כל הקבוצה אז אם אחד מספר על מרוקו והשני על ליטא זו דרך גם ללמוד גאוגרפיה

Kalla

New member
עם כל הכבוד

כך אפשר ללמד ידע רק ברמה הבסיסית. או שאולי תלמדי אינטגרלים עם תפוחים? או מספרים מרוכבים (אולי על ידי תפוחים שנרכבו
. גם לא את כל התרכובות בכימיה, למשל, אפשר לרקוח כי חלקן מסוכנות. זה לא שאני פוסלת, אלא לדעתי צריך לשלב את סוגי ההוראה השונים ולא להסתפק רק בסגנון אחד.

ענתר

New member
אני רוצה להזכיר לך שהשאלה הייתה

בית ספר יסודי ועד כמה שידוע לי לא לומדים שם אינטגרלים ולצורך הוויכוח אני עדיין לא פגשתי אינטגרלים ברחוב או בחנות מדוע צריך ללמוד אינטגרלים? כן יש את אלה שהולכים למגמות ראליות ואותם זה מעניין והם לומדים זאת כשעשוע (יש לי כאלה במשפחה) כל השאר זה לא צריך לעניין אותם, אם הלימודים יעניינו אותם הם ירצו ללמוד כל אחד כנטית ליבו חשוב יותר שנלמד אותם כישורי חיים, תיקשורת בין אישית, אי אלימות , גישור, תורת הדיבור כל המקצועות שיעזרו להם להיות בני אדם טובים יותר כל מה שלומדים בתיכון הרוב חוזרים על כך במכינות ואז כשזה מעניין אותם כי הם יודעים למה הם לומדים הם עושים זאת בשנה אחת

Kalla

New member
לא מסכימה.

בגלל הגישה הזאת יש כיום כל כך הרבה בורים ועמי ארצות. את צודקת אבל - לא שמתי לב שמדובר בבית ספר יסודי. שם, לפחות ב-3 הכיתות הנמוכות, זה באמת יכול לעבוד. בני, שכיום בכיתה ד', כבר לא יכול להסתפק בזה. כלי העבודה שלו, בין היצר הם אנציקלופדיות, אינטרנט וכו'. מאוד חשוב להקנות הרגלי למידה. לא ניתן ללמד לסכם ולהוציא את העיקר מטקסט, למשל, בשיטה הזאת.

Kalla

New member
לא יודעת לגבי היצר

אך התכוונתי, כמובן, ליתר.

למעלה